Bloc Party - A Weekend in the City (2007)

Rock / Pop
Label: Wichita

1. Song for Clay (Disappear Here) (4:50)
  2. Hunting for Witches (3:31)
  3. Waiting for the 7.18 (4:15)
  4. The Prayer (3:44)
  5. Uniform (5:33)
  6. On (4:45)
  7. Where Is Home? (4:54)
  8. Kreuzberg (5:29)
  9. I Still Remember (4:35)
  10. Flux * (3:38)
  11. Sunday (5:01)
  12. SRXT (4:50)
  13. Secrets * (4:06)
  14. The Once and Future King * (3:20)
  15. England * (4:15)
  16. We Were Lovers * (4:12)
  17. Emma Kate's Accident * (5:38)
  18. Version 2.0 * (3:19)
  19. Rhododendrons * (4:49)
  20. Atonement * (3:46)
  21. Cain Said to Abel * (3:24)
  22. Selfish Son * (4:59)
avatar van Koston
Zeer goed album dit, Bloc Party heeft het potentieel om een grote band te worden. Dit album maakt Silent Alarm waardeloos.

Pim Latuny
Ik heb dit album vandaag gekocht en ga em straks luisteren. Ik ben benieuwd en zal mijn mening zo OBJECTIEF mogelijk onderbouwen.

Koston schreef:

De eerste die dit beter vindt dan Silent Alarm?
Nog iemand? Ik volg niet, vind de meer explosievere kant van Bloc Party toch beter, krachtiger.

Pim Latuny
Ik heb Silent Alarm niet geluisterd en dus heb ik geen vergelijkingsmateriaal, maar ik zal zeker het eerste album ook eens beluisteren.

Ik zag van de week de clip van The Prayer en de muziek sprak me erg aan. Op deze site stond al wat van deze heren en ook op andere sites heb ik recensies gelezen. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt. Wat ik dan doe is eerst een paar nummers downloaden en kijken of ik ze goed vind. En ik vond ze goed, dus heb ik vandaag de cd A Weekend In The City gekocht van Bloc Party.

Drie enorme uitschieters: Waiting For The 7.18, The Prayer en I Still Remember. Die nummers vind ik reuze sterk door de melodie en de subtiele explosiviteit.
Puntje van kritiek: het lijkt net alsof de zanger steeds hetzelfde melodietje in elk nummer zingt. Het word een beetje monotoon op het eind. Ik heb deze plaat met half open ogen bijna afgeluisterd omdat sommige nummers erg langzaam tot hun recht komen. Verder is het tekstueel soms heel erg sterk (Uniform!).
Ik ga hem nog een paar keer beluisteren. Misschien heeft het incubatietijd nodig. Voor nu geef ik het een 3,5

Pim Latuny schreef:

moet je zeker doen, beste album van de 21ste eeuw, verwacht je wel aan iets explosiever & anders dan dit A Weekend in the City.

Silent Alarm
Minder overrompelend dan mijn naamgever. Eerst maar wat vaker luisteren.

Ploppesteksel schreef:

De eerste die dit beter vindt dan Silent Alarm?

Hoe vaker ik AWITC luister, hoe minder ik vind dat het valt te vergelijken met Silent Alarm. Twee totaal verschillende albums, die allebei hun eigen sterke kanten hebben. De vette (typerende) gitaartjes en drums zijn bij A weekend.. een stuk minder, maar je krijgt er dan wel nummers als Song for Clay voor terug

Pim Latuny
Heb de cd nu voor de tweede keer beluisterd en hij wordt steeds beter. Ik vind de werking tussen de sferische stukken met de samenzang en de hardere stukken erg lekker klinken. Wel jammer dat de zanger steeds hetzelfde effectje op zijn stem blijft gebruiken. Verder blijven de nummers groeien en zal ik mijn cijfer binnenkort aanpassen.

avatar van AriTupari
Niet slecht, helemaal niet slecht. Zelfs 'Fucking' goed. Dit had ik zeker niet verwacht. Heb ook al van in het begin de commentaren gevolgd plus de quotering en die waren goed, maar niet schitterend. Dit overtreft toch alle verwachtingen.
Hier is silent alarm inderdaad niets tegen en die vond ik al zo goed. Zo'n opvolger kan alleen maar één ding doen vermoeden; laat ze maar rustig in het rijtje der groten komen (the best is yet to come).

Anna.R schreef:

Song for Clay is inderdaad machtig en het is moeilijk te vergelijken, deze sound die inderdaad niet is wat je toch wel had verwacht na Silent Alarm.. maar doch vraag ik niet om te vergelijken, maar welk album het best is?

avatar van mathias
Ploppesteksel schreef:
doch vraag ik niet om te vergelijken, maar welk album het best is?

Zonder twijfel: met stip deze. Ik kom hier later nog eens uitgebreid op terug als ik wat tijd vind, maar AWITC is pakken beter dan SA, op alle vlakken (ja, ook wat lyrics betreft)

nah ik heb 'm beluisterd en vond het eigenlijk weinig aan zit geen samen hang geen dynamic raakt me echt niet "banquet" vond ik wel steen goed heb ze toen gezien paradiso paar jaar geleden met "london calling " vond ze echt niet impressive banquet was hun beste andere nrs komen niet eens in de buurt

heartresonance schreef:

"geen punt, bij Karwei"

avatar van UndahCovah
Het heerlijke Bloc-Party gitaartje zit ook weer in dit album. Weer een goede productie van deze band. Song for Clay is een geweldig nummer, net als Uniform!

UndahCovah schreef:
Het heerlijke Bloc-Party gitaartje zit ook weer in dit album.

Ben vooral benieuwd of het geweldige drummer(tje) er ook weer in zit

avatar van luc011190
Ik heb het idee dat je na de eerste 2 nummers het hoogtepunt wel hebt gehad...

2 fantastische nummers overigens

avatar van timhardt

timhardt schreef:

Geweldig uitspraak: ik heb er hard om moeten lachen, waarvoor dank!

ik zal niet zeggen dat ik het met hem eens ben, maar zoveel supergoede platen zijn er deze eeuw nou ook nog niet gemaakt

timhardt schreef:

Geweldig uitspraak: ik heb er hard om moeten lachen, waarvoor dank!

Ieder zijn mening idioot.

avatar van Jochempie
Zoveel goede albums zijn er nog niet gemaakt deze eeuw? Dan moet je denk ik nog eventjes dieper graven want dit is toch zeker niet in de buurt van het beste album van deze eeuw.

avatar van Raydo
Jochempie schreef:
Volgens mij ging dat ook niet over AWITC.

avatar van Jochempie
Oh hehe sorry, maar teruglezend zie ik dat het over Silent Alarm gaat en geld mijn commentaar nog steeds

avatar van SirNoodle
Ik heb de eerste helft van het album net beluisterd (autorit) en ik wil maar 1 ding zeggen: welkom terug Simple Minds !!! En dan bedoel ik de Simple Minds uit de periode Real to Reel, Empires & Dance, Sons & Fascination.

Voor iedereen die deze Bloc Party supergoed vindt, ren even terug naar de platenwinkel en schaf je op zijn minst Empires and Dance aan van Simple Minds. Die leuke stemgeluidjes aan het begin van 'hunting for witches', da's de sfeerzetting van twist/run/repulsion. Die hoekige popnummers met dance-invloeden: zie Today I died again en anderen. Song for clay een fantastische opener met een stuwende drum/beat, even checken met I travel en jawel hoor!

En een andere invloed die ik hier ook sterk in hoor is XTC, en dan zeker het stemgeluid, de typische britishness, en de songs die altijd balanceren op de rand van eenvoudige popriedeltjes/hoekige muziekstukken

Ik vind deze Weekend in the city dus tot nu toe goed, eens kijken deze avond wat de rest geeft. Misschien duikt er een pareltje op zoals 30 frames a second...

avatar van orbit
Daar heeft het inderdaad wel wat van weg, behalve dat die Simple Minds composities een stuk dansbaarder zijn nog..

Jochempie schreef:

Inderdaad, maar iedereen zijn eigen mening toch en ik was daar vergeten 'momenteel' voor te zetten.

avatar van SirNoodle
Gisterenavond het tweede deel beluisterd, en cd bleef goed. geen echte uitschieters meer, maar wel allemaal mooie nummers. De Simple Minds-connectie verdwijnt ook wat meer...

Algemeen vrij goeie cd, beter dan hun eerste 'silent alarm' wat ik altijd al een beetje een overroepen plaat vond.

Ik begrijp dit niet. Silent Alarm wa een 'bom'. Deze is voor mij overbodig..nogal monotoon qua zang, minder hyperkinetische gitaren..nee doet het echt niet.

gerre schreef:

Dus als ik het goed begrijp had je gewild dat ze na Silent Alarm waren gestopt? Of had je liever gehad dat ze een exacte kopie hadden egmaakt van Silent alarm?

Ik vind tot nog toe een heel andere plaat dan Silent Alarm waar ik echt nog even goed voor moet gaan zitten, ik heb nu de helft van de nummers te pakken en ga het binnenkort ook maar eens kopen, persoonlijk vind ik het wel jammer dat ik niet meer de echte heftige stukken erin horen, de vergelijking met Simple Minds zoals die hiervoor werd geschets vind ik ook wel opgaan (al ben ik niet zeer bekend met hen, slechts 1 album) al vind ik het op sommige nummers zelfs te vergelijken met U2, maar dit alles zeg ik na een vluchtige luisterbeurt...

Eerste oordeel: apart, uitdagend en goed geproduceerd, een echt ander oordeel kan ik er nog niet over geven

Lost Highway
SirNoodle schreef:

Simple Minds - Empires and dance

Bloc Party

Lost Highway
Zie ik dat nu verkeerd of houdt die ene een mes vast en die andere een kogel? Er lijkt ook een aantal keer gerefereerd te worden naar het spraakgebrek van de zanger.
Maakt allemaal niet zoveel uit uiteindelijk, vind dit een echte prachtplaat.