Bloc Party - A Weekend in the City (2007)

Rock / Pop
Label: Wichita

1. Song for Clay (Disappear Here) (4:50)
  2. Hunting for Witches (3:31)
  3. Waiting for the 7.18 (4:15)
  4. The Prayer (3:44)
  5. Uniform (5:33)
  6. On (4:45)
  7. Where Is Home? (4:54)
  8. Kreuzberg (5:29)
  9. I Still Remember (4:35)
  10. Flux * (3:38)
  11. Sunday (5:01)
  12. SRXT (4:50)
  13. Secrets * (4:06)
  14. The Once and Future King * (3:20)
  15. England * (4:15)
  16. We Were Lovers * (4:12)
  17. Emma Kate's Accident * (5:38)
  18. Version 2.0 * (3:19)
  19. Rhododendrons * (4:49)
  20. Atonement * (3:46)
  21. Cain Said to Abel * (3:24)
  22. Selfish Son * (4:59)
Lost Highway
Mooi stukje, een terechte waardering voor een album dat bij zijn release niet door iedereen op waarde werd geschat.
Bloc Party heeft net dat tikkeltje meer, daar zit de charme van de frontman voor veel tussen.

Zeker een mooie review, ik heb bij dit album het gevoel dat er heel veel tijd verstrijkt tijdens het luisteren van dit nummer. Wanneer je bij SRXT bent lijkt het al eeuwen geleden dat je naar Song for Clay zat te luisteren. Het is ook inderdaad een gewelgid album om op te zetten wanneer je even je gedachte op orde wilt hebben.

Nummers als Waiting for the 7.18 en Sunday geven bij ook 10 maanden nadat ik de cd voor het eerst hoorde nog kippenvel.

Oh ja wat best grappig is, hoorde ik later van een vriend, is dat een nummer I still remember over een homoseksuele liefde gaat.

volgende aanwijzingen daarvoor:
''We left our trousers by the canal''
''I kept your tie''

Aangezien vrouwen niet bepaald er om bekend te staan om stropdassen te dragen zegt dat denk ik genoeg.

Dat zou ook weer iets hebben te maken met de mogelijke geaardheid van zanger Kele Okereke.

avatar van remmer
Dn!S schreef:

tenzij Okereke iets gehad heeft met Avril Lavigne !

ricky2612
Erg goed album met absoluut hoogtepunt Uniform

Alleen ben ik nou de enige die Song for clay een rip off van New Born van Muse vind?? echt als 2 druppels water alleen blijft New Born in mijn ogen een stuk beter..

avatar van ronnievb
Niet echt, al is het alleen maar omdat het hoofdinstrument en de stem totaal niet overeen komen. In de opbouw vallen wel enkele vergelijkingen te vinden, dat geloof ik wel. Maar om Bloc Party te beschuldigen van plagiaat gaat me een tikkeltje te ver.

avatar van douwens
Ik vind dit album naarmate ik het luister steeds beter worden. Echte groeiplaat, ware het niet dat ik dat ook met Silent Alarm had.
Wat blijft is dat ik de opening van het album het sterkste vind. Eerste vier tracks zijn ook daadwerkelijk het hoogtepunt van het album voor mij.
Kreuzberg vind ik dan ook weer een heerlijk nummer, prachtige rustige opbouw met mooie vocals en gitaar rifjes van de heren.
Zoiezo heerlijke plaat, met als enig niemendalletje toch I stil remember.

4* Doet wat mij betreft niks onder voor Silent Alarm en dat is op zich al klasse.

Bij mij was eerst ook zo dat de eerste 5 nummers het hoogtepunt vormden, maar dat is steeds meer verplaatst naar de laatste vier nummers. In het begin had ik niet zoveel waardering voor de rustige nummers op dit album, maar nu vind ik kreuzberg, sunday en I still remember denk ik wel de beste nummers van het album.

avatar van Snowblood
Ik heb erg lang gewacht met dit album te leren kennen, maar ondertussen altijd de kritieken gevolgd.

Het album zou wat ontoegankelijker zijn en minder goed als zijn voorganger. Meningen liepen ook uiteen.

Dit album hoor ik nu voor de 3e keer en vind hem echt geweldig! Juist erg toegankelijk en vind hem erg lijken op zijn voorganger.

Bloc Party zet de lijn na Silent Alarm goed voort. Wacht met smart op de opvolger.. Ga nu al voor 5*

De opvolger zal niet eens zo lang op zich laten wachten. Ze zijn als het goed is al met de eerste opnames bezig. Ze zijn ook weer een losse single uitbrengen die op geen enkel album staat (zoals two more years).

avatar van otherfool
Bloc Party kan als geen ander geweldige hoekige gitaarnummers schrijven (zoals de plaat begint met Disappear Here en Hunting for Witches, heerlijk toch?), maar ze weten opnieuw niet de hele ceedee te boeien. Sterker nog, ik vind het een klein stapje terug na Silent Alarm...

3*.

Kid A(cid)
Dn!S schreef:

volgende aanwijzingen daarvoor:
''We left our trousers by the canal''
''I kept your tie''

Nou, volgens mij zitten er nog andere stukken in het nummer die daar naar verwijzen, alleen niet zo excpliciet.

Mojo Pin
Klik hier voor hun nieuwe single, Flux.

Die synthesizer

avatar van UndahCovah
Pfff dat nummer is echt een stap achterui voor Bloc Party. Het nummer is op zich wel ok maar die synthesizer degradeerd het naar een soort slecht disco nummer. Om over die rare stem aan het einde maar te zwijgen. Ik hoop niet dat dit de nieuwe weg is die Bloc Party is ingeslagen.

yoeridedeygere
Er staan nog genoeg potentiële singles op dit album, om met zo'n single als Flux af te komen

Mojo Pin
Ik vind hem eerlijk gezegd wel goed...

Ik vind het op zich wel een leuk nummer, maar het haalt het toch niet bij de vele nummers op deze CD...

Het beduut nog niet geluisterd maar deze toch gekocht een tijd geleden. Hoekige rock waar ik een warm hart aan toe draag.

D-ark schreef:

beduut?

juist nieuw op dit forum en direct bij mijn favoriete groep iets schrijven de nieuwe single (flux) is iets anders en doet mij denken aan goose ofzo (van ver), maar wel weer een heel degelijk nummer.

avatar van Opschuiven
Ik vind Flux wel een oke nummer, het is waarschijnlijk gewoon een expiriment en ik denk niet dat dit een nieuwe weg is ofzo. Vind het persoonlijk wel een beetje een gay-nummer...

avatar van UndahCovah
wat is de definitie van een 'gay nummer'? Ik persoonlijk kan niet veel met deze omschrijving omdat het liedje volgens mij niet geassocieerd is met het begrip 'gay'

avatar van SlipKorn
UndahCovah schreef:

Ik denk het wel, het heeft een vrolijke boodschap, dat 'Opschuiven' bij het woord gay gelijk denkt aan het Engelse woord voor homo, hoeft niet te betekenen het niet nog een andere betekenis heeft. Het is ook het Engelse woord voor vrolijk.

Ik vind het nummer niet gay, op welke manier je het dat ook gebruikt.

Dat is wat bloc party altijd doet met hun nummers, ze klinken heel erg springerig en positief, maar de boodschap is 9 van de 10 keer erg negatief en depressief.

De tekst van flux is daar geen uitzondering op:
"We were hoping for some romance
all we found was more despair"

"When you shouted at me
I saw my father in the second grade
Concerned and kind
Yet unable to reach me "

avatar van Opschuiven
Ik neem direct mijn woorden terug! Ik heb via iTunes de 12'' versie van Flux te pakken gekregen en ik vind dit een van de betere Bloc Party nummers! De combinatie van Bloc Party en electronic valt me zeker niet tegen. Btw. ik vond het nummer niet gay maar meer Camp met die vocoder en springerige synthesizer, maar daar ben ik het nu al totaal mee oneens. Het is echt een gerechtvaardigde nieuwe track op dit al zo geweldige album.

Opschuiven schreef:

Je bent niet de enige die zijn woorden terugtrekt. Hoe doen ze het toch? altijd zo'n aanstekelijke songs. Flux mag dan wel anders zijn dan de rest, maar daarvoor niet minder

avatar van Ephyon
Is A weekend in The City nu niet gerereleased met daarop Flux erop. Kheb zoiets toch op verschillende sites gelezen.

Hoewel ik Flux echt een rotslecht nummer vind. Gelukkig heb ik dan weer gelezen in een interview dat ze stillaan aan hun 3de album bezig zijn en dat het meer ruwer gaat zijn zoals Silent Alarm maar dan met wat meer ervaring

VdB
Ephyon schreef:

Is inderdaad gerereleased en het artwork is echt fantastisch.

Ephyon schreef:
Ik had het al gecorrigeerd maar blijkbaar geloven ze niet dat hij erop staat ofzo...

avatar van Yamato
Leuke plaat met, ben vooral helemaal weg van Hunting For Witches.

Het viel me na het prima openingsnummer allemaal wat tegen, maar de tweede helft van de cd, vanaf On, is niet verkeerd. Met name de wat rustiger nummers op dit album zoals Kreuzberg en I Still Remember zijn erg mooi.

Toch haalt dit album echt niet het niveau van het debuut, een behoorlijk verschil mag je wel zeggen.
Ik zet 'm voortaan maar aan bij On