Bloc Party - A Weekend in the City (2007)

Rock / Pop
Label: Wichita

1. Song for Clay (Disappear Here) (4:50)
  2. Hunting for Witches (3:31)
  3. Waiting for the 7.18 (4:15)
  4. The Prayer (3:44)
  5. Uniform (5:33)
  6. On (4:45)
  7. Where Is Home? (4:54)
  8. Kreuzberg (5:29)
  9. I Still Remember (4:35)
  10. Flux * (3:38)
  11. Sunday (5:01)
  12. SRXT (4:50)
  13. Secrets * (4:06)
  14. The Once and Future King * (3:20)
  15. England * (4:15)
  16. We Were Lovers * (4:12)
  17. Emma Kate's Accident * (5:38)
  18. Version 2.0 * (3:19)
  19. Rhododendrons * (4:49)
  20. Atonement * (3:46)
  21. Cain Said to Abel * (3:24)
  22. Selfish Son * (4:59)
Lost Highway schreef:
The Weekend in the city fans zijn een zeer beperkt clubje op MM, kijk maar naar de 14 laatste posts.
Zijn gemiddelde is ook niet denderend, op RateYourMusic haalt ie zelfs een gemiddelde van 3,09.
Mensen die dit maar een flutalbum vinden mogen natuurlijk ook reageren, want ik snap echt niet wat iedereen zo tegenstaat bij deze plaat.

Ik ook niet, vindt hij even goed als silent.

khonnor
leuke groep met veelbelovend debuut verknoeit tweede album door zich op te stellen als een serieuze band, met ditto teksten en ditto muziek... of wat daarvoor moet doorgaan

ofte, de kroniek van bloc party

avatar van douwens
D-ark schreef:
Ik ook niet, vindt hij even goed als silent.

Dat is ook mijn bescheiden mening, ik moet zeggen dat ik A weekend in the City momenteel nog wel eens op wil zetten. Dat is aan Silent Alarm de laatste tijd niet besteed.
Moet daarbij wel optekenen dat ik A Weekend in the City in beginsel ook een tegenvaller van jewelste vond. Dus mijn boodschap aan de gene die het helemaal flut vinden. Geef het gewoon nog een kans, het is een echte groeier wat mij betreft.

Lost Highway
@ khonnor: Dus een band die er niet bijstaat als een bende apen en iets te vertellen heeft in zijn teksten is meteen afgeschreven? Vreemde theorie.

khonnor
neen neen

ik zei "... of wat daarvoor moet doorgaan". is het omdat ze te hard hun best hebben gedaan of omdat ze iets proberen dat hen uiteindelijk niet zo goed afgaat? ik weet het niet. maar deze plaat is me te uitgekiend, te geprobeerd en te weinig naturel. wel een aantal knappe songs of stukken van songs, maar het geheel blijft gewoon ver onder de verwachtingen.

hopelijk herpakken ze zich snel en was ook single flux maar een heel tijdelijke bevlieging.

avatar van Bill
Beter dan hun debuut, maar vooralsnog niet aardverschuivend. Wel lekker, dat wel!

Uiteindelijk is het 'm dan toch geworden. Mijn nieuwe nummer 1!

avatar van larco
Zit zeker in mijn top 10. Bas en drum voelt lekker aan

Het gemiddle is wel onzettend laag zeg

Vind ik ook ja, dit is toch een soort hate it or love it album. Ik hoor bijna evenveel negatieve als positieve geluiden over AWITC.

avatar van Bart
Ik moet eerlijk bekennen, dat ik deze plaat nog nooit heb gedraaid. En dat terwijl ik 'm al sinds het verschijnen in mijn bezit heb. En dat terwijl ik het debuutalbum echt mooi vond. Hier moet ik toch maar eens aan beginnen!

Zeker doen en niet na een keer draaien oordelen dat het heel veel minder is dan de tweede. 't Is een groeiplaat pur sang.

Michael1992
Zwaar teleurstellend, uitermate saai met uitzondering van het geweldige dansnummer Flux, The Prayer en I Still Remember.

2.0*

Michael1992
Ook de opener Song For Clay (Disappaer Here) is goed vooral dan omdat het lied perfect de sfeer uit het boek weet weer te geven.
De onintresse van Clay, de irrelevantie van alles,....
De 2.0 blijft door het grote aantal onderling inwisselbare nummers.

2.0*

Mag ik je mening over Uniform eens lezen? Die tekst en opbouw zijn naar mijn mening zó goed namelijk...

Michael1992
Ben het album nu meer en meer aan het beluisteren en rechtevenredig met het aantal draaibeurten stijgt mijn waardering en daalt voor mij de onderlinge inwisselbaarheid van de nummers.

Nummers die ik een paar dagen geleden amper uit elkaar kon halen spoken nu elk afzonderlijk rond in mijn hoofd.

En Louis2703 heeft zeker gelijk over het nummer Unifrom, een meer dan lekker nummer om niet te zeggen een waanzinnig nummertje.

Stem verhoogd naar 3.5 en met héél reële doorgroeimogelijkheden.
Ga hem gelijk nog eens opzetten.

3.5*

Michael1992 schreef:
De onintresse van Clay, de irrelevantie van alles,....

Mee eens. Ik heb pas in navolging van dit nummer het boek Less Than Zero gelezen (met veel plezier) en vind dat dit nummer de sfeer uit het boek heel goed vertolkt.

Michael1992 schreef:
Stem verhoogd naar 3.5 en met héél reële doorgroeimogelijkheden.
Ga hem gelijk nog eens opzetten.

Vooral doen en blijf het die kans om te groeien geven, dat heb ik ook gedaan! Het album blijft bij mij in m'n geheugen gegrift staan en doet me steeds maar weer denken aan de meidagen van vorig jaar. Verder raakt dit album me als geen enkel album me raakt, elk nummer weer, elke noot. Ik wordt er bijna emotioneel van...

avatar van sdr
sdr
Toch maar een halfje erbij. Er staan toch voor mij 4 prachtige nummers op(Hunting For Witches, Waiting for the 7.18, Kreuzberg, Sunday). Jammer alleen dat echte knallers als op Silent Alarm(Helicopter, Banquet) uitblijven. Toch 3,5 en dat is ook een nette voldoende, SA staat nog altijd op 5*.

Lost Highway
Terechte opwaarderingen, dit is zo een album waarvan men binnen tien jaar niet meer zal snappen waarom ie destijds zo matig ontvangen werd.

avatar van LucM
Misschien iets minder dan het debuut maar slecht ... zeker niet! Al heeft dit album meerdere draaibeurten nodig, de muziek is ook meer ingetogen en somberder dan op het debuut, maar Bloc Party is duidelijk een band die niet voor één gat te vangen is.
De nummers vind ik niet allemaal even sterk ("Where Is Home?" vind ik minder) maar de eerste 3 nummers en afsluiter "Flux" zijn toch potentiële popklassiekers.

I agree. Where is home is inderdaad minder. En ik snap ook niet wat alle commotie over Flux. Dit is gewoon een eerbetoon van Bloc Party aan Eurodance songs uit de jaren 90. Niets meer als een klein uitstapje.

Lost Highway schreef:

Ik blijf hem toch knudde vinden, tig aantal luisterbeurten (en God weet dat ik geprobeerd hebt) verder blijven dit nu eenmal zeer middelmatige songs. Voor mij zowat de brutaalste teleurstelling van het voorbije jaar.

avatar van LucM
De eerste keer vond ik het album ook wat tegenvallen, maar toen ik het 's avonds laat beluisterde beviel het mij heel wat beter, de (meer ingetogen en somberder) muziek kwam beter tot zijn recht.
De volgorde van de tracks is hier anders dan die op mijn CD.
Uiteindelijk vind ik "SRXT" (op mijn album is dat de afsluiter) het beste nummer op dit album. "Flux" is inderdaad wel een aardig uitstapje.

avatar van lauradance
ik vind dit album heel erg tegenvallen maar omdat enkele reacties hier zeggen dat je het album wat vaker moet horen voor het leuk te vinden, luister ik het nog een paar keer en vel daarna een oordeel. flux vind ik wel gelijk heel leuk.

glimlicht
Muzikaal vind ik het echt weer super in elkaar steken.
Silent Alarm was al erg goed in dat opzicht maar hier gaan ze een flink stapje verder.

Qua sfeer... mwah.. er zitten geen kippevel momenten in maar dat is ook ver te zoeken in deze genres. Wat niet uitmaakt, want dansen ga je er zeker van^^ The Prayer, Uniform, Hunting For Witches en SRXT zijn favoriet.

avatar van lauradance
lauradance schreef:

ik ben echt een stom wijf! punt 1 omdat ik mezelf quote en punt 2 omdat mn meest geliefde zin hier bijna is; ik hoop dat ze zich vernieuwen.

doet bloc party dat en dan ben ik helemaal van slag en vind ik het gelijk tegenvallen. toch nog een paar keer het album gehoord en het klinkt inderdaad wel allemaal heel anders maar toch eigenlijk wel heel lekker. ik ben een fan.

glimlicht schreef:
Muzikaal vind ik het echt weer super in elkaar steken.

Geen kippenvel momenten? Ga toch weg!
Doe je ogen dicht en luister Waiting for the 7.18 en wordt omvergeworpen door de climax waar we met zijn allen naar Brighton gaan. Of tijdens Sunday nadat Kele zingt: "Giant proclamations are all very well, but our love is louder than words" en vervolgens de gitaar komt inzetten. Dat zijn nog eens kippenvel momenten.

Die momenten doen mij echt wat inderdaad. Om te janken zo goed...

avatar van VanDeGriend
Deze plaat wil maar niet aanslaan. Matige songs die zelfs nar diverse luistebeurten totaal niet blijven hangen, nerveus geluid dat in plaats van charmant op den duur storend wordt. Bloc Party gaat, tenzij een drastische stap voorwaarts gemaakt wordt op album 3, geen grote naam worden.