Slayer - Reign in Blood (1986)

Label: Def Jam

1. Angel of Death (4:51)
  2. Piece by Piece (2:03)
  3. Necrophobic (1:40)
  4. Altar of Sacrifice (2:51)
  5. Jesus Saves (2:54)
  6. Criminally Insane (2:24)
  7. Reborn (2:11)
  8. Epidemic (2:24)
  9. Postmortem (2:45)
  10. Raining Blood (4:57)
  11. Agressive Perfector * (2:29)
  12. Criminally Insane [Remix] * (2:46)
Sowieso een heel strak album, al vind ik master of puppets net iets beter. Mja, dat is maar smaak. 4.5*!

Na meer dan 20 jaar is dit album nog steeds een frontale klap op het smoelwerk!

Had nog niet eens gestemd.

Baltasound
De titel track is fenomenaal

Odelay
Ik heb deze metalklassieker gisteren voor het eerst beluisterd, en ik moet zeggen: Tis wel indrukwekkend hoor. Zeer goed geluid, strak spel, het begin van Raining blood bezit een zekere spanning. Zo kan ik misschien nog wel meer dingen opnoemen. Invloedrijk en vernieuwend is het vast ook wel. Dat er niet vaak sprake is van mooie zangharmonieen of een zangmelodie en gitaarmelodie die mooi met elkaar samenwerken werd door mij tijdens de eerste luisterbeurt niet als een bijster groot gemis ervaren.

Luisteren jullie eigelijk vaak naarde tekst of is het jullie vooral te doen om het muzikale werk? Ikzelf luister nooit naar teksten behalve die van angel of death. ^^

Raekwon the chef
Die van Angel of Death luister ik ook graag naar, wat wordt het daar toch briljant omschreven

Pumped with fluid, inside your brain
Pressure in your skull begins pushing through your eyes
Burning flesh, drips away
Test of heat burns your skin,
your mind starts to boil
Frigid cold, cracks your limbs
How long can you last
In this frozen water burial?
Sewn together, joining heads
Just a matter of time
'Til you rip yourselves apart
Millions laid out in their
Crowded tombs
Sickening ways to achieve the holocaust

avatar van Weirdo Wizzy
Dat nummer gaat juist om de muziek vind ik!

Teksten én muziek zijn briljant bij Angel of Death

avatar van Weirdo Wizzy
Sorry maar ik ga dan alleen voor het muzikale gedeelte. Ik bedoel die teksten beschrijft alleen maar erge martelingen en daar kan ik niet echt warm of koud van worden.

avatar van orbit
Maar wel op een ongenadig coole manier! Meestal zijn dat soort teksten alleen maar lachwekkend of zelfs ergerlijk, hier spuwt Arraya zijn hele ziel door de microfoon! En niet alleen bij dit nummer trouwens.

Bobiej
Tom Araya is gewoon een van de beste thrash metal vocalen, ik hou ook meer van thrash waar de zang wat lager is, wat bruter. Op South of Heaven en Seasons in the Abbys is Araya's stem 1 en al geweld(ig) .

avatar van muismat
Het had even tijd nodig voordat ik dit kon waarderen, dus in dat opzicht is dit wel degelijk een groei album voor mij

Geweldadig en bruut, met als uitschieter het eerste nummer, wat ik momenteel bijna elke morgen bij het ontwaken opzet.

Pumped with fluid, inside your brain
Pressure in your skull begins pushing through your eyes
Burning flesh, drips away
Test of heat burns your skin,
your mind starts to boil
Frigid cold, cracks your limbs
How long can you last
In this frozen water burial?
Sewn together, joining heads
Just a matter of time
'Til you rip yourselves apart
Millions laid out in their
Crowded tombs
Sickening ways to achieve the holocaust

Heerlijk, geweldig gewoon, met zoveel passie gezongen.

Lekker 4* (kon nog wel eens meer worden)

clutch
Het beste wat dit album te bieden heeft zijn natuurlijk Angel of Death en Raining Blood, maar hetgeen wat er tussen in zit mag er ook wezen. In een moordend tempo wordt je meegesleurd door deze satanisten. Tja, wat kan ik nog meer zeggen: JAMMIE!

Raekwon the chef
nou, maak daar maar satanisten en één katholiek van

avatar van muismat
Of beter gezegd Atheisten en een Katholiek...

Wallofthrash
Reign in blood is toch wel HET beste album van Slayer..!!
en de teksten van Angel of death zijn buitengewoon bruut!

HAIL SLAYER!

avatar van Fenrir
Dit is HET album van Slayer, wat een heerlijke agressie gooien de mannen eruit. Deze plaat schopt je keihard voor je kloten. 4.5*

avatar van MartinoBasso
Mijn broer wilde dat ik hier eens naar luisterde. Ik ben niet echt een metal-liefhebber en begon mijn luisterbeurt ook met weinig enthousiasme en veel vooroordelen ten op zichte van het genre. Tegen alle verwachtingen in vond ik dit een zeer goede plaat met goeie teksten!

MartinoBasso schreef:
... met goeie teksten!

Mijn sarcasme detecterende zintuig slaat tilt ...

Enkel Jesus Saves vindt ik het vermelden waard als goede tekst.

MetalDex
Nou, Angel of Death heeft natuurlijk niet voor niets zo'n commotie veroorzaakt.

avatar van Weirdo Wizzy
Ja wat ik me nou afvraag bij albums als deze. Zijn shockerende teksten nou automatisch goed ofzo??? Oke het word wel sterk gebracht. Maar de tekst opzich van 'Angel Of Death' vind ik niet echt leuk ofzo.

avatar van orbit
Nee, maar in combinatie met een riff die staat als de dom kathedraal in Köln en een agressie die slechts wordt geevenaard door een psycho die met een mes op je keel staat in een steegje, worden deze teksten toch erg levendig en prikkelen de fantasie. Lang leve de politieke incorrectheid wat dat betreft!

avatar van bennerd
Groot gelijk
Hoewel ik het niet eens ben met die teksten, vind ik ze wel zeer goed.

cheeskorst
Dit album vind ik ongeveer net zo goed als South of Heaven (beste is Seasons in the Abyss). South of Heaven is vet door het wat zwaardere geluid en dit album is weer briljant door de snelheid. Een razende Tom Araya op de snelle, gemene riffs van Hanneman/King die hier als het ware door elkaar heen jagen. Meteen op het begin wordt je aandacht al getrokken door dat uberhoge gilletje op Angel of Death (ergens in Postmortem geloof ik haalt Araya nog een keer zo heerlijk uit). In elk geval een van de betere nummers van Slayer: Angel of Death, ongelooflijk vette riff en een behoorlijk ziek solotje.

AGE-411 schreef:
Mijn sarcasme detecterende zintuig slaat tilt ...

Enkel Jesus Saves vindt ik het vermelden waard als goede tekst.

ik vind de tekst van Angel of Death anders wel behoorlijk goed, ik krijg soms echt koude rillingen van die tekst, zo meedogenloos en tot in het kleinste detail

avatar van AGE-411
Eigenlijk is bijna alles geniaal, maar ik vindt er jesus saves echt van tussen uitspringen.

Tis als een hakbijl in een rug van een of andere katholieke loser. (M'n leerkracht godsdienst krijgt een hartaanval als ie dat nummer hoort en leest )

OORDEEL ZELF:

You go to the church, you kiss the cross
You will be saved at any cost
You have your own reality
Christianity
You spend your life just kissing ass
A trait that's grown as time has passed
You think the world will end today
You praise the Lord, it's all you say

Jesus saves, listen to you pray
You think you'll see the pearly gates
When death takes you away

For all respect you cannot lust
In an invisible man you place your trust
Indirect dependency
Eternal attempt at amnesty
He will decide who lives and dies
Depopulate Satanas rise
You will be an accessory
Irreverence and blasphemy

[LEAD: KING]

Jesus saves, no need to pray
The gates of pearl have turned to gold
It seems you've lost your way

[LEAD: HANNEMAN]

Jesus saves, no words of praise
No promised land to take you to
There is no other way

[LEAD: KING]

Ik hou ervan heel dit album mee te volgen met het boekje in mijn handen. Elke keer ondek je nieuwe linken en verwijzingen en betekenissen.

avatar van rusty nail
Wat Painkiller voor Judas Priest is
Somewhere In Time voor Iron Maiden is
Master Of Puppets voor Metallica is

Zo is dit Album voor Slayer in mijn visie

MetalDex
Vooral als ik in het boekje zie staan tussen de lyrics: LEAD: KING dan denk ik: geniaal, wat een teksten.

avatar van AGE-411
Veel inspiratie haal ik uit slayer lyrics. Vooral christ illlusion: gewoon alles wat er staat is waar

Kheb wel nog nooit een discussie "bestaat god of niet" gehad, maar ik raakte al een gevoelige snaar door te beweren dat "Jezus maar een opstandeling was zonder magisch krachten of whatever die 2000 jaar geleden toch ietsje teveel bewonderd werd dan dat goed was "

En dat bedoel ik nou net met het de slayer lyrics van bijvoorbeeld JESUS SAVES: Je kan er uren inspiratie over halen en ze fel bediscusiëren. En hoe je het ook draait of keert, meestal blijken ze toch te kloppen.

cheeskorst
Jesus saves staat hier momenteel weer 's op, bruutheid van de bovenste plank!