Slayer - Reign in Blood (1986)

Label: Def Jam

1. Angel of Death (4:51)
  2. Piece by Piece (2:03)
  3. Necrophobic (1:40)
  4. Altar of Sacrifice (2:51)
  5. Jesus Saves (2:54)
  6. Criminally Insane (2:24)
  7. Reborn (2:11)
  8. Epidemic (2:24)
  9. Postmortem (2:45)
  10. Raining Blood (4:57)
  11. Agressive Perfector * (2:29)
  12. Criminally Insane [Remix] * (2:46)
Jammer dat ik hier maar 2 favoriete nummers mag kiezen ipv 12.
Neem aan dat dit genoeg zegt, ware klassieker. 5* omdat het er niet meer mogen zijn

Mr Brown
FUCK!! Wat een album.

Het is net of al je ingewanden er met bruut geweld uit worden getrokken, er overheen wordt gepist, gekotst en gescheten en vervolgens weer willekeurig worden terug gezet, tja ik weet niet hoe ik het anders moet beschrijven.

Joy
zojuist liet ik het einde van hallowed point overlopen in raining blood

klonk wel erg gaaf

raining blood erg vet, al heb ik nog steeds niet veel met de hele snelle stukken takkeherrie

geef het plaatje toch nog en kans

Baltasound
Mr Brown schreef:
FUCK!! Wat een album.

avatar van freitzen
Tja, zo zou ik nou ook niet echt reageren...

Maar goed, vandaag deze plaat voor het eerst geluisterd. Je moet toch wat als je twee-en-half uur moet wachten voordat je om half 4 je laatste lesuur hebt...

Dus dan maar naar de Plato, en van begin tot eind geluisterd. Zo bleef ik tenminste wakker voor de economieles, al wist ik van tevoren uit bovengelezen reacties dat het mij waarschijnlijk te eentonig en te snel zou zijn. De verkoper keek mij nog verwachtingsvol aan, maar helaas... Ik kocht hem niet.
Geef mij toch maar Metallica.

avatar van AGE-411
Luister hem nog maar eens !

Slayer is trouwens niet een en al eentonig en supersnel hoor! Voor ieder wat wils!

Empyrium
Reign in Blood sloeg destijds in als een bom, een mokerslag die werd uitgedeeld, en een nieuw hoofdstuk in de wereld van de Metal was geboren. 22 jaar later is deze plaat nog niet overtroffen in bruutheid.

avatar van lennert
Darkness Descends van Dark Angel en Pleasure To Kill zijn anders de eersten die me moeiteloos op te binnen schiet op thrashgebied en in ieder opzicht superieur zijn aan dit album, al is het alleen al op gitaargebied. Die afgrijselijke solo's die Slayer er op dit album uit durft te gooien behoren mijns insziens binnen het hele thrashgenre tot de slechtst gespeelde gitaarsolo's.

haveman
Waarom geen top 10?

Als jij zoveel albums kent die beter zijn wil ik die graag beluisteren.

avatar van HammerHead
lennert schreef:

Jammer alleen dat metname Darkness Descends zo'n ontzettend belabberde produktie heeft en dat Duitsers niet fatsoenlijk in het Engels kunnen zingen natuurlijk.

Verder is dit één van de weinige thrashplaten die het niet hoeft te hebben van geniale solo's. Het draait hier voornamelijk om de voor die tijd ongekende kracht en snelheid.

avatar van Eddie
lennert schreef:

Darkness descents is in mijn optiek absoluut niet beter dan RiB, het lijkt wel of de drums op kartonnen dozen gespeeld worden, om ook over de vocalen van Dark Angel maar te zwijgen. Het zelfde geld eigenlijk voor pleasure to kill, vocaal wel wat sterker maar Kreator kwam pas later echt goed uit de verf.
dat was wat deze plaat destijds ook zo geweldig maakte, alles klopte aan deze plaat, het geluid, de songs, de agressie, alles was in de juiste maten aanwezig. Met recht de aller sterkste Thrash plaat ooit gemaakt!

avatar van lennert
Ik hoor het er niet in terug

Misschien ben ik in de verkeerde tijd geboren, maar sinds mijn kennismaking met thrash ben ik van Reign In Blood totaal niet onder de indruk geraakt. De namen die mijn leven in dat opzicht, op het moment, veel meer hebben veranderd zijn dan toch echt meer Annihilator, Forbidden, Heathen, Nuclear Assault, Toxik, Megadeth, Dark Angel etc. Dit album heet het voor mij allemaal net niet: de gil aan het begin van Angel Of Death die gewoon net niet lekker uit de verf komt (is niemand het mee eens waarschijnlijk), de eentonige solo's, zelfs het riffwerk... Show No Mercy doet me dan vooralsnog een stuk meer.

@Haveman:
Misschien is het handiger dat ik er bij vertel dat mijn liefde voor thrash meer ligt bij de tweede generatie uit de late jaren 80, de technischere variant als het ware. Dark Angel, Kreator en Nuclear Assault zijn meer het beukwerk waar veel Slayer fans absoluut mee uit de voeten kunnen (check Darkness Descends, Flag Of Hate, Pleasure To Kill, Game Over, Survive uit als je geinteresseerd bent), maar Forbidden (Forbidden Evil, Twisted Into Form), Toxik(World Circus), Heathen(Victim Of Deception), Coroner(R.I.P.), Sadus(Illusions (Chemical Exposure)), Annihilator(Alice In Hell) en natuurlijk Megadeth ten tijde van Rust In Peace zijn de technischere, en naar mijn mening ook interessantere acts in het thrash genre.

Maar goed, ieder zijn mening, er is gelukkig binnen het thrashgenre genoeg afwisseling tussen de bands om voor ieder wat wils te vinden. Voor mij is het geen Slayer in ieder geval

haveman
Respect voor je mening alleen die smileys snap ik niet zo goed.

avatar van lennert
De : P combi komt op het forum waar ik mezelf geregeld vertoef ook anders over dan hier, ik heb ze al aangepast naar een betere smiley.

Zou ik overigens bijna Morbid Saint vergeten, van Spectrum Of Death kan ik me niet voorstellen dat iemand Reign In Blood harder vind

http://www.myspace.com/spectrumofdeath voor de geinteresseerden.

nanneb
Het lijkt er op dit dit album het snelste en hardste is wat ik ooit heb gehoord! tering hé!

avatar van paulisdik
Net Pavarotti maar dan anders.

Sir Spamalot (crew)
Onovertroffen bruut album van de grootmeesters. Hoewel, het Christ Illusion komt er weer dichtbij. Postmortem en Raining Blood bezorgen me nog altijd rillingen...

avatar van MuchTheSame
paulisdik schreef:
Net Pavarotti maar dan anders.

Super!!! Een regelrechte metal klassieker !

Ja Slayer is heilig voor mij binnen de metal scene,met name
dit album.Angel of death en Reign in blood zijn voor mij de 2
beste nummers op deze plaat.Zodra ik ze weer hoor,begint mijn
bloed te koken en word ik helemaal gek.Dit soort metal
word er niet meer gemaakt atm.

Sir Spamalot (crew)
Ik zou zelfs meer zeggen: zelfs de ferventste ex-metalhead die nu een brave huisvader is geworden, komt wild met dit album. Natuurlijk, met zijn korte speelduur is dit album voorbij voor je het weet ... en geef je dit een tweede draaibeurt natuurlijk.

Sir Spamalot (crew)
Misschien al gezegd, maar de foto op de achterkant (ik heb de vinyl-versie) werd volgens mij getrokken op het Heavy Sound Festival destijds in Brugge, vandaar die blikken (Belgisch) bier. Jammer genoeg Stella .

Joy
niks aan te doen, dit is meesterlijk, van kop tot staart

staat 22 jaar later nog steeds als een huis

let wel, 1986, blies in 1 keer het hele genre totaal van de kaart en de standaard was gezet

MICKJES
Wat een inspiratie loze muziek is dit zeg elk nummer klinkt ongeveer hetzelfde als het vorige nummer en het is alleen maar gerag. Er staat hier geen enkele melodielijn op

Joy
niks mis met ene andere mening maar dit typeren als inspiratieloos, dan denk ik dat je oortjes dicht zaten

MICKJES
Neej man ik heb de hele plaat minstens 4x beluisterd. Alleen elk nummer lijkt op het vorige en het enige wat ik er knap aan vind is dat het super snel is. Maar voor de rest...........

Joy
snel panic at the disco draaien dan

Empyrium
Disco's Out, Murder's In?

Joy
sommige mensen leren het nooit en missen daardoor een stuk belangrijke muziekgeschiedenis

avatar van AGE-411
Sir Spamalot schreef:

Heavy Sound was in Poperinge volgens mij.
En ik had het idd al eens gezegd een tijdje geleden.

Sir Spamalot (crew)
Ha! Poperinge dus. Ik ben blij dat je dit hebt verbeterd. Je had daar toch ook die concertzaal, dacht ik. Hoe heette die alweer: Makeblijde of zoiets?