Slayer - Reign in Blood (1986)

Label: Def Jam

1. Angel of Death (4:51)
  2. Piece by Piece (2:03)
  3. Necrophobic (1:40)
  4. Altar of Sacrifice (2:51)
  5. Jesus Saves (2:54)
  6. Criminally Insane (2:24)
  7. Reborn (2:11)
  8. Epidemic (2:24)
  9. Postmortem (2:45)
  10. Raining Blood (4:57)
  11. Agressive Perfector * (2:29)
  12. Criminally Insane [Remix] * (2:46)
Empyrium
en UFO was de headliner.

avatar van AGE-411
En het jaar er voor:
Mercyful Fate
Motörhead
Metallica
(en nog andere goede namen)

een goddelijk festival op een boogscheut van mij. Waarom ben ik te laat geboren?

MICKJES schreef:
Neej man ik heb de hele plaat minstens 4x beluisterd. Alleen elk nummer lijkt op het vorige en het enige wat ik er knap aan vind is dat het super snel is. Maar voor de rest...........

nog ff inhaken

er zit een hele hoop variatie indeze plaat, het is niet allemaal snel, er ziten langzame stukken in, agressie, rustige stukken, en degene die het tegendeel beweert heeft poep in de oren

Ik ben totaal geen Slayer-fan, maar ze hadden toch wel duidelijke ideeen over hun muziek en teksten. Dat je het waardeloze muziek vind kan ik me voorstellen, maar inspiratieloos is het bepaald niet. Overigens kan ik breakcore-versie van Angel of Death van (ik geloof) Duran Duran Duran ook wel aanraden. Is nog een stukje steviger dan het origineel.

MICKJES
Ok het is niet inspiratieloos maar wel enorme herrie!!!!!!. Maar als je er van houd moet jet het vooral luisteren.

dit herrie? Lol dit is nog niet zo een harde metal hoor. Ik heb ook wel vaker bij thrash dat het wat eentonig klinkt. Daaruit blijkt dat thrash niets is voor jouw en ikzelf verkies daarom ook een ander soort metal.. ieder zijn ding zou ik zeggen

avatar van AGE-411

Zeer goede herrie

Waarschijnlijk ga je 2 volgende albums, South of Heaven en vooral seasons in the abyss wel goed vinden.

tekekherrie man!

precies zoals ik het wil

Bobiej
MICKJES schreef:
Ok het is niet inspiratieloos maar wel enorme herrie!!!!!!.

*zwijmel*

Wat verlangt een mens naast Rush, Pink Floyd en Zappa nog meer in z'n leven?

EDIT:

avatar van ricardo
Rush,Zappa,Pink Floyd.Tis maar een suggestie hoor,meer niet.

MICKJES
Joy schreef:

Okee ik zal er nog een keer naar luisteren. Vind het wel knap hoe snel een mens een nummer kan spelen op deze plaat.

MICKJES schreef:
Vind het wel knap hoe snel een mens een nummer kan spelen op deze plaat.

wat DAT betreft is plaat dan best al weer redelijk gedateerd hoor.

Joy
kan, maakt de plaat er fniet minder om

south of heaven was beduidend langzamer en ook eeuwig een klassieker

snelheid, ik heb het niet zo met reetesnel spelen om reetesnel te kunnen spelen, oh oh kijk mij toch eens snel spelen

doe mij maar wat functioneler, dimebagg kon er ook wat van

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Snel, voor de webmaster dit bericht verzet: dan moet je waarschijnlijk Rebel Meets Rebel kennen? Dijk van een plaat...

Joy
nog niet maar komt nu binnen

trouwens niet te vergelijken met slayers reign, andere stijl, andere invloeden

clutch
Bij Cavalera Conspiracy - Inflikted (2008):

iemand74 schreef:
Hier geen zinloos gitaargerag om het zinloos gitaargerag (Slayer - Reign in Blood...).

juuuist...

iemand74 schreef:

right.......

gewoon mijn miezerige onbelangrijke mening
Ik dacht al dat er hier een paar metalfans over zouden struikelen....
ik vind het laatste en eerste nummer van dat album goed, maar de rest vind ik maar niks, het klinkt gewoon allemaal hetzelfde

max en joep
dat kan, ik bedoel, ieder zijn mening.

maar misschien moet je toch eens een artikel over die cd lezen.
het is een mijlpaal, 1 van de belangrijkste en meest invloedrijke cd's in de geschiedenis van de metal.

nou ja, ik zal hem wel weer eens een keer proberen, tis alweer een tijd geleden dat ik m voor t laatst echt heb geluisterd, ik hoor hem vooral als herrie uit mijn broertjes kamer

Guardian of Isis
Herrie? Soms wel, maar dat neemt niet weg dat het ongelooflijk strak klinkt en met recht één van de meest heavy albums aller tijden wordt genoemd. Ik ben er zelf over verwonderd dat ik deze "tekkeherrie" zo goed kan pruimen.

en vanzodra je die takkeherrie gewoon wordt wil je niks anders meer omdat het gewoon het beste is

Joy
ik moet toegeven dat ik dit ook vaak draai omdat het idd steengoed is

nooit gedacht want ik vond de early slayer voor zeker 2 decennia maar niks

Bobiej
Om nou te zeggen dat ik de 'early Slayer' niets vind, naah, maar ik vind South of Heaven en Seasons in the Abbys wel ontiegelijk veel beter!

avatar van orbit
Show No Mercy vind ik ook niet veel, maar Hell Awaits is naast dit album toch zeker wel het beste wat ze gedaan hebben! Ik zou eerder zeggen dat het latere Slayer niks is.. zo na Seasons ongeveer.

orbit schreef:

Ooit Decade of Aggression geprobeerd? Die kan ik echt aanraden.

avatar van orbit
Die bevat toch veel van de klassiekers uit oude tijden? Awel, ik kan Slayer wel waarderen hoor. Maar ik heb ooit die punk-effort van ze gehoord en het album erop volgend.. het was geen RIB of HA meer

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
In 1986 werd deze Reign In Blood op de mensheid losgelaten ... en alles werd anders: een album die aanvoelde als een mokerslag die al je tanden uit je bek slaat, die je wezenloos achterlaat en die verplichte kost is voor ieder zichzelf respecterende metalhead: tien nummers, nauwelijks een half uur maar wat een half uur!

orbit schreef:

Ja ook. Gewoon een heel sterk optreden met heel erg sterke nummers.

Slayer ten tijde van Divine Intervention, Undisputed Attitude, Diabolus in Musica vind ik zelf dramatisch. ''Slecht'' is daar gewoon echt op z'n plaats wat mij betreft. Gelukkig herpakten ze zich met God Hates Us All en Christ Illusion

stuart
Oeffff...dit is me teveel van het GOEDE. Juist, het is absoluut een klassieker in dit genre metal, maar als je niet zo'n trasher bent kan een half uur wel een uur duren. Ik ben ook meer een (hard)rock liefhebber dan pure metalfan, maar hoor (als muzikant) wel dat het verdomde goed gedaan is.