Slayer - Reign in Blood (1986)

Label: Def Jam

1. Angel of Death (4:51)
  2. Piece by Piece (2:03)
  3. Necrophobic (1:40)
  4. Altar of Sacrifice (2:51)
  5. Jesus Saves (2:54)
  6. Criminally Insane (2:24)
  7. Reborn (2:11)
  8. Epidemic (2:24)
  9. Postmortem (2:45)
  10. Raining Blood (4:57)
  11. Agressive Perfector * (2:29)
  12. Criminally Insane [Remix] * (2:46)
avatar van Beatlejim
Hier ga ik niet verder op in, maar luister eerst maar eens naar de voor gaande Cd's, van Korn, als je dan niet het verschil hoort....

Ik stel voor dat de discussie over die rotbandjes ergens anders voortgezet wordt en dat we het hier weer over het meesterlijke Reign in Blood gaan hebben.

avatar van Beatlejim
Haha, dat zou voor mij een hele opluchting zijn, dus met andere woorden, dat vind ik ook.

avatar van Lennonlover
Deze had ik al langer in de kast steken, maar nooit echt eraan begonnen. Dit is deze middag dus wel gebeurd en de schijf zit al sindsdien in mijn speler.

Het is mijn eerste Trash Metal-album en ik moet zeggen dat ik het erg leuk vind. Het is een fantastisch album. Wild, fun en een serieuze shot of testosteron/adrenaline. Hij is erg kort en eigenlijk vind ik dat helemaal niet zo erg. Kort en krachtig. The way I like it! Vaak is metal naar mijn mening soms te langdradig. Deze is krachtig, to the point en catchy. Goed dat hij kort is want net omdat hij zo wild is, denk ik dat ik een album van een uur niet had volgehouden.

4* voor fun, fun en nog eens fun.

btw: doet me soms wat denken aan Judas Priest.

Lennonlover schreef:

btw: doet me soms wat denken aan Judas Priest.

Slayer's belangrijkste invloed was ook Judas Priest.
Maar in deze plaat heb ik nog nooit iets Priest-achtigs gehoord.

Op de volgende plaat hebben ze zelf een Priest-nummertje uit 1977 gecoverd. Heb ze alle2 geupload in 1 video zodat je kan vergelijken:
Dissident Agressor

Guardian of Isis
@Lennonlover: Je hebt niet het toegankelijkste thrash metal album gekozen om mee te beginnen. Mag ik je nog wat andere aanraden als deze je wel bevalt? Megadeth met Rust in Peace, Metallica met Kill 'Em All en de 3 daaropvolgende albums, Anthrax met Among the Living, en ken je Priest's Painkiller al? Allemaal zeer sterke thrash-albums die dan wel langer zijn dan Reign in Blood (28 minuten is ook wel érg kort ), maar zeker niet te langdradig, denk ik.

Laten we ook vooral Slayer's Show No Mercy, Hell Awaits en Seasons in the Abyss niet vergeten in dat rijtje. En mijn persoonlijke favoriet: Decade of Aggression. En dan hebben we nog Death Angel etc. etc. Maar alles op z'n tijd uiteraard.

Overigens hoor ik Judas Priest er ook niet in...

avatar van Lennonlover
In Jesus Saves ging er een belletje rinkelen bij mij. Priest...

Ik dacht dat Metallica eerder Speed Metal was?

Speed Metal is geen echt genre, want Slayer is ook aardig snel toch?

De vroege Metallica albums zijn thrash metal, daarna meer heavy metal.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Slayer ... Reign in Blood ... niet nadenken, gewoon op je laten afkomen, meebeuken, meegenieten, zoals talloze anderen voor u...

avatar van Lau1986
En toch zweer ik bij Show No Mercy! Die klinkt toch veel eviler!

Reign in Blood is ook wel leuk, eventjes totale destructie. Angel of Death en Raining Blood zijn eigenlijk de uitschieters, de rest word er doorheen geramd

en wat mij betreft mag Slayer wel met pensioen

avatar van James Douglas
Mensen, stop eens met die hokjesgeest. Om bloednerveus van te worden..

Om op de bovenstaande post te reageren, Show No Mercy heeft inderdaad wel de sfeer maar mist wat mij betreft de uitvoering. Waar Reign in Blood als een mokerslag aanvoelt, is Show No Mercy een speldenprikje. Hell Awaits was daarbij alweer een stap vooruit.

avatar van muismat
Gisteren maar weer eens gedownload en lekker op me in laten beuken
Want wat gaan ze toch lekker wanneer je eventjes behoefte hebt aan een stevige pot grafherrie :9

Van begin tot eind bruut, snel en oorverdovend, zoals al eerder gezegd, het grijpt je bij de keel en laat je pas bij de laatste track weer los, waarna je zoiets hebt van: ''he, nu al voorbij?''
Ja, nu al voorbij en voor mij is het dan ook meestal weer even genoeg, totdat ik vandaag de ingeving kreeg om de plaat nog maar eens van voor tot achter te draaien.

Slayer, elke Metallende puber heeft ze waarschijnlijk hoog in het vaandel, en ik als net twintiger geniet zo nu en dan ook nog van de harmonische tonen van Hanneman en co. onovertroffen.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Hier een veertiger (begin van ...) die er nog degelijk enorm kan van genieten. Er staat dan toch geen leeftijd op, oef!

Grindpad
nee, zeker niet.
ik vind dan ook niets zo vervelend als mensen de metal louter wegzetten als muziek voor tieners, pubers.

avatar van Lau1986
Ach je heb ook mensen die zeggen er is niets meer dan metal. Bekrompenheid staat voor de mensheid he

avatar van lazerus
Grindpad schreef:

Zijn dat dezelfde die ook geen bier meer drinken
of nooit meer dronken worden als ze 'volwassen' zijn?

On topic
Angel of Death is magistraal.
Daarna nog een paar nummers
van dit album luisteren en dan ben
ik er meestal wel weer klaar mee.
Op de een of andere manier trek ik
het nooit om het hele album te luisteren.

avatar van Edwynn
En daarom is het album met een half uurtje alweer afgelopen. Op die wijze blijft de impact het grootst.

Angel Of Death kennen we allemaal natuurlijk, maar ik blijf zweren bij de (on)heilige twee eenheid die als Altar Of Sacrifice en Jesus Saves op de wereld gezet zijn.
Als een orkaan in de verte nadert dit tweeluik je behoedzaam om vervolgens voor je het weet alles om je heen te verpulveren terwijl jij als nietsvermoedende luisteraar beduusd in het oog gevangen wordt gehouden.

avatar van Von Helsing
Grindpad schreef:
nee, zeker niet.

"vroeger hield ik van metal maar nu ben ik volwassen"

"die tijd hebben wij gehad" .

avatar van Beëlzebub
Dit was mijn Kennismaking met Slayer. Had ik toen niet (lui als ik ben) in mijn bed gelegen. Was ik aan de grond genageld.

Beëlzebub schreef:

Welkom op Musicmeter zal ik maar zeggen.

Mooi top10 overgens.
Ik zie alweer iemand met The Crimson Idol bovenaan zijn top10. Het lijkt wel een plaag. Nu al 3 mensen die die plaat als favoriet aangevinkt hebben, voor slechts 19 stemmers wel redelijk goed.

En natuurlijk ook deze in de top10. Iets meer gekend natuurlijk

avatar van master-rens
lazerus schreef:

Zijn dat dezelfde die ook geen bier meer drinken
of nooit meer dronken worden als ze 'volwassen' zijn?

On topic
Angel of Death is magistraal.
Daarna nog een paar nummers
van dit album luisteren en dan ben
ik er meestal wel weer klaar mee.
Op de een of andere manier trek ik
het nooit om het hele album te luisteren.

Dat heb ik ook wel.

avatar van master-rens
het extra nummer agressive perfector is ook erg vet, ik heb er wel het gevoel dat er minder tijd is besteed in de afwerking van het nummer, maar dat beïnvloed het nummer niet ten slechte.

avatar van Edwynn
Aggressive Perfector is het Hit The Lights van Slayer. Het allereerste nummer van de band die het levenslicht zag op de Metal Massacre 3 verzamelaar van Metal Blade.
Het verbaast me dat het nummer is toegevoegd aan Reign In Blood als bonusnummer. Het hoort eerder op het debuut thuis.

Edwynn schreef:

Volgens mij staat het op Reign in Blood omdat het er het best op past (hardstikke snel)

Hm, toch vind ik dat na Raining Blood de CD klaar is. Aggressive Perfector en de remix van Criminally Insane zijn niet slecht, maar ze voegen eigenlijk niks toe. Ze halen het niveau zelfs iets omlaag, vandaar dat ik voor de originele tracklist kies.

avatar van Edwynn
Sowieso vind ik dat bonustracks vaak het albumgevoel onderuit halen.
Aggressive Perfector is dan ook al eens aan de cd versie van Show No Mercy toegevoegd en als bonus aan de Haunting The Chapel ep.

Ik ben wel benieuwd op welk label de uitgave met Aggressive Perfector als bonus is uitgebracht. Dat nummer is immers eigendom van Metal Blade, terwijl Reign In Blood op het American label is uitgebracht. Dat lijkt elkaar te bijten.

avatar van dave
Momenteel vind ik er echt niets aan
Alles gaat veel te snel, het ene akkoord is nog niet volledig gespeeld of ze beginnen al aan het volgende
Misschien iets voor later, ik begrijp de plaat nog niet echt.

Leg hem eventjes weg, en probeer 'm later nog eens. Misschien moet je een aantal keer vooral gericht naar de manier waarop de composities in elkaar steken luisteren.

avatar van Eddie
dave schreef:

...het ene akkoord is nog niet volledig gespeeld of ze beginnen al aan het volgende...

ja...en het probleem is???