Slayer - Reign in Blood (1986)

Label: Def Jam

1. Angel of Death (4:51)
  2. Piece by Piece (2:03)
  3. Necrophobic (1:40)
  4. Altar of Sacrifice (2:51)
  5. Jesus Saves (2:54)
  6. Criminally Insane (2:24)
  7. Reborn (2:11)
  8. Epidemic (2:24)
  9. Postmortem (2:45)
  10. Raining Blood (4:57)
  11. Agressive Perfector * (2:29)
  12. Criminally Insane [Remix] * (2:46)
Nieuwstad
Of Nuclear Assault.

avatar van LucM
Het is niet een album dat ik dagelijks zou beluisteren maar het klinkt wel erg opwindend en energiek. De productie vind ik ook goed, niet rommelig maar helder en dynamisch en er wordt knap gespeeld, moet ik eerlijk zeggen. Dit album veroorzaakte ook veel controverse vanwege Angel of Death, maar de tekst moet je met een korreltje zout nemen.

avatar van glenn53
Heel simpel, ten tijde van 1986 waren Metallica, Slayer, Dark Angel etc. absoluut geen mainstraim. Dat waren toen Whitesnake, Dio etc. Mainstraim metal was toen Iron Maiden. Bands als Napalm Death en Bolt Thrower zijn van een paar jaar later. In die tijd kwam deathmetal op maar is door de zang weer een ander verhaal.

Steeds kwam er een band (of een paar) die hard was (waren) en een paar jaar later kwamen er weer bands die dat moesten overtreffen, zo ging dat.

avatar van Edwynn
Zo is het ook in mijn herinnering.
Er was zelfs veel kritiek op het feit dat Metallica in 89/90 met Dio en Bonham op toer ging. Die homo's hoorden niet bij een thrashband op de bill te staan, was wat ik veel om mij heen hoorde.

avatar van Kronos
glenn53 schreef:

Zo is het helemaal. Uiteraard was Dark Angel een pakje minder bekend dan Slayer en Metallica. Maar wat die twee laatste betreft, in mijn vrienden- en kenniskring kenden (en hield) men toen ofwel (van) beide of (van) geen van beide.

avatar van muismat
Die tweede stukjes van Epicemic en vooral Altar of Sacrifice zijn erg vet gedaan!

avatar van muismat
Bloed.
Verdorvenheid.
Zonden.
Tom Araya die brult als een leeuw.
Schreeuwt als een meeuw.
Die word afgeslacht.
Pijn.
Emotie.
Hell Awaits.
Was slechts een voorbode.
Op het snode werk.
Dat hierna zou volgen.

Amen.

avatar van jellecomicgek72
Ik vind het wreed!! Angel of Death =

McRoland
Euhm ben nieuw hier ... maar deze staat al sinds 1987in mijn top 10. kan er gewoon kort over zijn: Beste trashplaat ooit! Zal niet meer veranderen

muismat schreef:

Tom Araya die Schreeuwt als een meeuw.
Die word afgeslacht.

hartstikke leuke plaat hoor

avatar van jellecomicgek72
Leuke teksten ook!

Kronos schreef:

...Uiteraard was Dark Angel een pakje minder bekend dan Slayer en Metallica. Maar wat die twee laatste betreft, in mijn vrienden- en kenniskring kenden (en hield) men toen ofwel (van) beide of (van) geen van beide.

Dit was in 1986, dus ten tijde van Master of Puppets. In mijn vriendenkring hield je van Metallica of niet. Slayer vond niemand wat. Slayer blijf ik toch echt meer Death Metal vinden dan Trash Metal. Ik vind hun composities ook vaak heel matig en chaotisch en die teksten zijn soms intriest. Jammer, want ze kunnen wel spelen natuurlijk en ze waren wel vernieuwend bezig.

avatar van Edwynn
Dan moet on jouw vriendenkring Metallica wel het ultieme plafond qua stevigheid zijn. In mijn vriendenkring begon het pas bij Metallica. Slayer was juist een alom geliefde metalband.

Het feit dat je Slayer aanduidt als death metal onderstreept dat idee nog maar eens. Om over de klassieke t(h)rash schrijfwijze maar te zwijgen.
Puurder dan Slayer kun je je thrash niet krijgen.

Overigens vind ik de teksten op Reign In Blood sterker dan op welke Slayer Lp dan ook. De donkere kant van de menselijke ziel confronterend in beeld gebracht. Later brengen ze steeds meer gangsterrap achtige teksten vol met shits en fucks. Dat vind ik nog puberaler.

Zelf houd ik net wat meer van het meer grimmige Darkness Descends van Dark Angel uit hetzelfde jaar, maar Reign In Blood was een hele belangrijke voor ontwikkeling van de extremere metal in het algemeen.

Alleen Eric Cartman noemt Slayer death metal.

Slayer had natuurlijk wel véél invloed op de death metal, zeker in vergelijking met Metallica.

Stijn_Slayer schreef:
Alleen Eric Cartman noemt Slayer death metal.

Echt een geniale aflevering van South Park die ik nooit meer zal vergeten. Eric Cartman die de hippies wilt uitroeien met Slayer. Echt een geweldig album dit, voor een drummer is het wel enorm moeilijk om dit hele album compleet te spelen. Meestal ben ik na 5 nummers kapot.

avatar van master-rens
Don Cappuccino schreef:

Sowieso al dikke respect dat je uberhaupt één nummer al kan spelen

avatar van Don Cappuccino
Dave Lombardo is gewoon een geweldige drummer en dat dubbele bass stuk in Angel of Death is al extreem lang en live doet hij het dan nog langer:

Insane Double Bass Fill

avatar van Edwynn
Insane is het goede woord ja. Die roffels (op de toms) vlak na het intro van Seasons In The Abyss zijn ook zo waanzinnig hard en snel.

Zou Lombardo zijn enkels verzwaren met loodbandjes? Ik heb ooit een clinic van Gene Hoglan bijgewoond en die had van die gewichten om zijn toch al behoorlijk corpulente kuiten gebonden om ook als een gek op die kloppers te kunnen stampen.

avatar van Don Cappuccino
Ik denk dat Lombardo dat niet doet. Maar Gene Hoglan is al helemaal niet normaal. Dat met de gewichten doet hij alleen bij Fear Factory. In een interview zei hij dat hij dit doet om het nummer Christpolation te spelen, hij zei namelijk dat dat een echte drummerkiller is.

avatar van Metal-D78
De meest effectieve klap van Lombardo op deze plaat is wat mij betreft de knal (is er maar eentje, maar die knalt zo lekker door) halverwege Postmortem, net voordat de gitaarriffs de dubbele snelheid in luiden in Araya zijn teksten de microfoon in spuugt. Kippevel!!!

@Don Cappuccino

Hij droeg ze de hele clinic lang. En er werden toen enkel nummers van Dark Angel en Death behandeld.
Maar ik moet zeggen dat ik denk dat Lombardo iets gezonder leeft dan Gene Hoglan.

Edwynn schreef:

Puurder dan Slayer kun je je thrash niet krijgen.

Dat klopt: Metallica was toen het ultieme plafond. Bij jou begon het daar dus pas...

Overigens heb ik South of Heaven en Seasons in the Abyss erbij gepakt en dat vind ik pakken beter dan Reign in Blood. Maar ja, dat is dan ook voor Slayer wat rustiger en melodieuzer. Meer als Metallica toen, dus die albums passen nog net onder mijn plafond.
Het is trouwens natuurlijk technisch wel razend knap gespeeld Reign of Blood. Je moet het maar kunnen! Zie ook jullie opmerkingen over het drummen hierboven.

avatar van Von Helsing
Nieuwstad schreef:

Jawel hoor, toen ook al. Metallica luisteren was destijds vrij standaard. Als je echt stoer wilde zijn headbangde je op Bolt Thrower, Napalm Death, Bathory en SLAYER.

Geen poep praten! Bolt Thrower en Napalm Death hadden nog geen albums uitgebracht in 1986.

Reign in Blood is de enige echte thrashklassieker, nooit geevenaard door Slayer zelf of wie dan ook. Angel of Death is hun beste nummer ooit. 4,5

Zo, dat heb jij ook even mooi gezegd. Zo is het en niet anders!

PS: ik vind bijvoorbeeld de 2 platen hierna van Slayer en Master of Puppets een stuk beter. Om maar even wat te noemen.

avatar van AOVV
'Raining Blood' ken ik van de hilarische South Park-aflevering over de invasie van de hippies. Van Slayer toch maar eens dit album opgezocht, omdat Slayer nu eenmaal verplichte kost is binnen dit genre, en dit toch gezien wordt als hun klassieker. Bevalt me prima, lekker bruut en snel.

Misterfool
Heerlijke Gitaarbattles, een prima zanger en een lengte die geen ruimte overlaat voor fillers(oftewel EP-lengte). Dit is echt een heerlijk metalalbum!

avatar van Kill_illuminati
Nog 111 stemmen.