Slayer - Reign in Blood (1986)

Label: Def Jam

1. Angel of Death (4:51)
  2. Piece by Piece (2:03)
  3. Necrophobic (1:40)
  4. Altar of Sacrifice (2:51)
  5. Jesus Saves (2:54)
  6. Criminally Insane (2:24)
  7. Reborn (2:11)
  8. Epidemic (2:24)
  9. Postmortem (2:45)
  10. Raining Blood (4:57)
  11. Agressive Perfector * (2:29)
  12. Criminally Insane [Remix] * (2:46)
haveman
Kun je me alsjeblieft wat albums noemen die beter zijn.

Heb nog 5 weken vakantie, dus kom maar op.

avatar van jasper1991
Ik vind dit een vreselijk album, maar ik geloof zo dat dit het een en ander op de kaart heeft gezet. Slayer is volgens mij echt begonnen met die typische tweeëndertigsten-riffs, die in diverse subgenres heden ten dage hoofdzakelijk zijn. Het is moeilijk om te bepalen of iets overgewaardeerd is.

avatar van Spock2011
Je kunt uiteraard geen antwoord geven op de vraag of een plaat wel of niet is overgewaardeerd. Maar ik denk dat het enigszins terecht is. Hoewel deze trash-metal zeker niet mijn ding is, kan ik Reign in Blood best goed waarderen. Heel anders is Master of Puppets, wat door velen wordt gezien als het metal-album bij uitstek, of Number of the Beast. Wat mij betreft zijn die platen zeer overgewaardeerd, maar dat is uiteraard persoonlijk.

Ik kan me verder best inleven in de argumenten van kingpin. Het eerste en laatste nummer staan echt hoog boven de rest uit. Het wordt nergens slecht, maar komt ook niet dicht in de buurt van die twee nummers. Ik heb ze ook live gezien, maar vond het niet echt bijzonder. Vrij saai en smakeloos als ik eerlijk ben.

avatar van Edwynn
Het is zoeken met een vergrootglas naar memorabele Slayeroptredens. Maar dat zegt natuurlijk niets over de platen. Die zijn zonder uitzondering altijd dik in orde. De ene keer wat dikker dan de andere keer.
Reign In Blood is door velen als een soort mijlpaal gezien. Het zette een nieuwe thrashstandaard en daarnaast trekt de plaat ook mensen buiten het metalkader aan. Zulke eigenschappen heeft Number Of The Beast bijvoorbeeld ook. Bij dergelijke platen loert voor mij persoonlijk altijd het gevaar van luisteroverdaad. Angel Of Death zat zelfs in een Gremlinfilm om maar eens een gek voorbeeld te noemen. Desalniettemin vind ik Reign In Blood van ongekend niveau. Bijtend en splijtend. Niet alleen het eerste en het laatste nummer maar voor mij toch vooral ook het onheilige tweeluik Altar Of Sacrifice en Jesus Saves.

wat zijn 32-en riffs?

Edwynn schreef:
Het is zoeken met een vergrootglas naar memorabele Slayeroptredens. .

Weinig bands die strakker spelen live

Slayer is toch die band die voortdurend hun optredens cancelt?

orbit schreef:

Weinig bands die strakker spelen live

Als ze niet volgestopt zitten met dope, ja.

herman schreef:
Slayer is toch die band die voortdurend hun optredens cancelt?

Haha, vooral door blessures en ziekte de laatste jaren. Achja, last van je rug en nek vanwege het hele headbangen en een gevaarlijke vleesetende bacterie oplopen door een spinnenbeet: meer heavy metal wordt het niet =p

Edwynn schreef:

Als ze niet volgestopt zitten met dope, ja.

Dan toch zeker speed Ik heb ze 5x gezien en iedere keer had het voor de band erna (als die er was) weinig zin meer te spelen, aangezien het niet meer te overtreffen was.. misschien heb ik ze 10 jaar eerder gezien dan jij ofzo.

avatar van Edwynn
Ik praat over de laatste tijd. In de jaren 80 en 90 waren ze koning. Maar ik heb Slayer wel een paar keer meegemaakt dat Araya iets te stoned uit zijn ogen keek. Verder is het nog altijd beslist geen slechte liveband. Alleen vaak erg statisch. De band speelt niet meer alsof het leven er vanaf hangt. Al schijnt het met invalkrachten Gary Holt en Pat O Brien ineens weer een stuk beter te zijn, lees en hoor ik.
Waar we het blijkbaar over eens zijn is dat Slayers legendarische status niet uit de lucht komt vallen.

avatar van ricardo
Ik heb ze in 2008 nog live zien optreden, maar toen was het wel net of hun leven ervan afhing. Geweldig concert toen, en maar goed dat het de laatste act was want iets anders zou na die tijd in het niet vallen en zinloos zijn.

avatar van orbit
Ik heb ze al minstens 7 jaar niet meer live gezien.. laatste keer was Fields of Rock meen ik, toen was het wel weer bijna ouderwetsch! En van Slayer moet je ook niet meer verwachten dan beuken beuken en nog eens beuken, maar dat kunnen/ konden ze wel.. en beter dan de meeste nieuwe extreme metalbandjes.

Stijn_Slayer
De tweede dag in 013 in 2010 was zo'n typisch zoutzakken optreden zoals ze de laatste jaren vaak geven (Graspop werd ook keihard afgekraakt), maar de 2011 tour verloopt verrassend goed, en dat met invallers. Nu is Pat O'Brien natuurlijk een veel betere gitarist dan Hanneman. Hij hoefde alleen maar te zorgen dat hij de nummers in z'n hoofd kreeg. Araya haalt trouwens ook veel hoge uithalen.

Fantastisch concert gezien in 't Klokgebouw, en daarmee kon ik na bijna negen jaar alsnog Slayer wegstrepen van mijn must see lijstje. Had er weinig van verwacht. Ik ging eigenlijk voor Megadeth, maar zo zie je maar weer dat je bepaalde bands nooit definitief af kunt schrijven.

avatar van Don Cappuccino
Malle schreef:
wat zijn 32-en riffs?

Laat ik daar maar eens antwoord op geven, Malle. De meeste nummers van Slayer hebben meestal geen afwijkende maatsoorten, het zijn vier maten per regel als je het op papier zet. 32-en riffs zijn echt heel snel, dat zijn maar liefst 32 noten per maat als er geen rusten tussen zitten.

Zo je vraag beantwoord?

nou nee, voorbeeld graag

want 32 riffs in 1 maat lijkt me niettedoenzoveel

avatar van Don Cappuccino
Geen 32 riffs maar noten. Riffs bestaan uit noten. Het is vrij moeilijk om uit te leggen en ik heb zelf ook flink wat moeite moeten doen om het onder de knie te krijgen.

Stijn_Slayer
Om 32 noten in één maat te spelen moet je erg strak en snel spelen. Je mag niet eindigen met 29 of 35 noten, dan klopt je maat niet meer en ga je 'out of synch' lopen met de rest van de band. Dat wordt een grote rommelige bedoeling.

Uitgaande van 4/4 maat spelen ze dus 32 noten in 4 secondes.

niet in 4 seconde, maar in 4 tellen

Klopt. Slordigheidsfoutje.

Stijn_Slayer schreef:
Klopt. Slordigheidsfoutje.

Voor straf deze plaat dan maar opzetten!

als het om solowerk gaat zijn hanneman en king gewoon reeteslordig en zitten er nooit netjes 32 nootjes in 1 maat

boeie, het klinkt enorm!

een riff daarentegen, das eenvoudig, das gewoon een aantal noten op rij die in die combi supervet klinken en derhalve met regelmatige herhaling gespeelt worden

Stijn_Slayer
De solo's zijn vaak chaotisch. Een flinke ruk aan de tremelo arm en gierende en grommende geluiden afgewisseld met meer conventionele leadpartijen. Ik heb wel de indruk dat ze soms expres slordig spelen ter verhoging van het chaotische karakter, al zijn King en Hanneman niet de allerbeste leadgitaristen.

avatar van Edwynn
Klopt, dat tremologeteister is een handelsmerk van die twee.

avatar van Robbie Keane
Nummer 1 en 10 vind ik het beste.
Tussen 2 t/m 8 hoor ik amper verschil.
Rick Rubin you ma nigga for this one.
Fuck yeah.

avatar van Them
Agressive Perfector is zo ondergewaardeerd, hoor dat nummer alsjeblieft aan en geef het credits. Echt ge-wel-dig!

avatar van Edwynn
Nee, want het hoort niet op de oorspronkelijke LP.

avatar van Kronos
Klopt. Het nummer is oorspronkelijk te vinden als bonus op het debuut Show No Mercy.

avatar van Edwynn
De Metal Massacre versie vind ik het gaafst. Maar dat is volgens mij dezelfde als die op Show No Mercy erbij staat. Deze versie op Reign In Blood is opnieuw ingespeeld en heeft niet echt de charme van de oerversie(s)..

avatar van Kronos
Inderdaad. Ik dacht een goeie koop gedaan te hebben met Reign in Blood op cd omdat Agressive Perfector hier wel als bonus opstond maar niet op mijn cd van Show No Mercy. Viel dat even tegen, zo'n veel te snel gespeelde versie. Gelukkig heb ik inmiddels hun debuut met bonus weer op vinyl weten te versieren. Lijkt mij ook dezelfde uitvoering als die op Metal Massacre III.