Iron Maiden - Killers (1981)

Label: EMI

1. The Ides of March (1:46)
  2. Wrathchild (2:55)
  3. Murders in the Rue Morgue (4:19)
  4. Another Life (3:24)
  5. Genghis Khan (3:09)
  6. Innocent Exile (3:54)
  7. Killers (5:02)
  8. Prodigal Son (6:13)
  9. Purgatory (3:20)
  10. Drifter (4:51)
  11. Twilight Zone * (2:34)
  12. Women in Uniform * (3:09)
  13. Invasion * (2:37)
  14. Phantom of the Opera [Live] * (3:07)
  15. Running Free [Live] * (3:07)
  16. Remember Tomorrow [Live] * (5:44)
  17. Wrathchild [Live] * (2:52)
  18. Killers [Live] * (4:50)
  19. Innocent Exile [Live] * (3:46)
avatar van Heer Hendrik
Casino Boogie schreef:
Een van mn favo Maiden-albums. Heerlijk recht voor z'n raap en doet in mijn ogen niet veel onder voor het debuut.

Slaat de spijker op zijn kop.
Het songmateriaal past DiÁnno als een jas. Ik vind zijn stem erg lekker sinister en rauw klinken en Harris speelt de bassguitar wel erg puik hoor.
Moet wel zeggen dat het debuut album meer bij de rest van de Dickinsonalbums past. Killers is een fantastisch album, maar gevoelsmatig toch een beetje een buitenbeentje vergeleken met de rest van de Maiden albums en juist daarom zo opvallend lekker

avatar van Lonesome Crow
Helemaal niet recht voor zijn raap.
Het album staat bol van de tempowisselingen en muzikale virtuositeit, wat dat betreft is het hun meest progressieve album en voorts ook zeer afwisselend !

Wat dat betreft wel een buitenbeentje ja, een heerlijk album met een uitstekende productie.

avatar van Firequest
Firequest
Iets beter dan debuutalbum, album dat niet snel verveeld. Lekker rauw met mooie "twin guitar" partijen.

avatar van Good Music
Heerlijke Hardrock/Metal die 40 minuten doordreunt. De zang past perfect bij de muziek en er wordt lekker metde gitaar omgegaan met een paar heerlijke uitspattingen.

Favoriete nummers kiezen wordt hier wel erg moeilijk.

avatar van Lau1986
Heerlijk album van Iron Maiden. Doet eigenlijk niet veel onder voor het debuut. Ik vind Di'anno geweldig zingen en past hier perfect. Vooral Killers en Wratchild vind ik geweldige nummers.

Maidenfreak
Geweldig album van Iron Maiden, waar ze al jarenlang, maar echt al jarenlang niks van spelen. Het debuut was ietsje beter maar de gitaarpartijen zijn hier beter. Murders in the Rue Morgue, Another life en Genghis Khan zijn mijn favorieten.

avatar van exodus
Alle nummers zijn zowat meer dan gaaf, maar "Wrathchild" en "Killers" zijn zooooooooooooooooooooo opwindend! ! ! Krijg zware kippenvel aanvallen altijd. Perfecte Metal! Ook die DVD (Early Days) met opname uit 1981 met Di 'Anno is toch één groot metal walhalla...Iron Maiden zo rauw én perfect! Heilig, heilig, en nog eens heilig! Ik raak maar niet uitgepraat en uitgeheadbangt op deze legendarische Maiden plaat met die waanzinnige hoes. Wat mij betreft één van de beste en meest fascinerende hoezen allertijden waar naar je blijft kijken...Eddie lijkt verdomd echt te leven...en toch is 't maar een afbeelding, maar Eddie leeft!

Top 5 toffe metal hoezen:

- Killers (Maiden)
- Live After Death (Maiden)
- Beneath the Remains (Sepultura)
- Ride the Lightning (Metallica)
- Pleasure to Kill (Kreator)

avatar van i-mac
We schrijven 1981. Ik mag mijn eerste denim jasje kopen van thuis. Per direct er de grote patch van Eddie erop laten naaien. Killers, wat een beauty van een hoes. Eddie lijkt zo op je af te komen.

En na meer dan 30 jaar is deze LP nog steeds een ware topper. Deze schalt hier nog regelmatig door de huiskamer met het volume op 11.

Toen Iron Maiden met deze LP op toer ging, stopten ze in Borgerhout (Antwerpen) in cine Roma. Nadien was deze goed voor de sloophamer. Man, man, man, wat ging iedereen daar te keer.

Killers alleen al ... Murders ... Innocent Exile, wat een songs. En wat gedacht van het enigzins vreemd klinkende Prodigal Son. Staat haaks op alle andere Iron Maiden nummers. Maar het is en blijft een parel.

Een dikke vette 5 is hij waard.

woordenaar
Toch wel het allerzwakste Maiden album wat mij betreft, te recht toe, recht aan.

Nieuwstad
Er komen anders toch aardig wat tempowisselingen en vreemde songstructuren voorbij

avatar van Edwynn
Er valt nogal wat te ontdekken wat dat betreft. Maar goed, die discussie is vaker gevoerd op deze pagina's.

avatar van Lonesome Crow
woordenaar schreef:

Volgens mij zat er een andere CD in zijn "Killers" doosje.

avatar van vielip
Nóg zwakker dan bijv. Virtual XI of Fear of the dark? Kan het me haast niet voorstellen maar goed, smaken verschillen.

Cured
Ha, dit is één van de beste van hen. 3,78 is ook te laag als gemiddelde,maar..... whatever . Alleen het nummer Wrathchild is al beter dan menige IM album vanaf de jaren 90.

vielip schreef:
Virtual XI is geen Maiden album in mijn ogen, maar Fear of the Dark heeft een aantal goeie nummers.

avatar van Edwynn
Hoezo is Virtual XI ineens geen Iron Maidenalbum meer?

Edwynn schreef:
Hoezo is Virtual XI ineens geen Iron Maidenalbum meer?
Blaze Bayley.

avatar van Edwynn
Bij mij staat er anders gewoon Iron Maiden op de hoes, cd en de inlay.

woordenaar
Ach, bij de laatste Sepultura staat er Sepultura op de hoes, maar zonder de Cavallera broers is het toch echt geen Sepultura meer. En op de laatste cd van Geoff Tate staat Queensryche. En Queensryche zet dat zelf ook op zijn volgende album, zonder Geoff Tate. Maiden met Blaze Bayley is wat mij betreft geen Maiden. Anderen denken daar anders over, dat mag

avatar van Kronos

Gelukkig maar.

Maar mag ik ook vragen waarom dat geen Maiden is volgens jou?

En is Iron Maiden met Bruce Dickinson wel Maiden? Zo ja, wat is het verschil.

Kronos schreef:

Gelukkig maar.

Maar mag ik ook vragen waarom dat geen Maiden is volgens jou?

En is Iron Maiden met Bruce Dickinson wel Maiden? Zo ja, wat is het verschil.

Dat heeft ie net uitgelegd.

woordenaar schreef:

Leuk. Maar toch een beetje aarde-is-plat-omdat-ik-vind-dattie-plat-is categorie

avatar van Kronos
Nieuwstad schreef:
Dat heeft ie net uitgelegd.

Ik lees dat een bandnaam op de hoes niet hoeft te betekenen dat je het daarom ook werkelijk als een album van die band ervaart. Helemaal mee eens trouwens. Maar nu weet ik nog niet waarom dit voor woordenaar bij Iron Maiden met Blaze het geval is en of dit wat hem betreft dan ook opgaat voor de eerdere wissel van zanger.

Nieuwstad
Ik heb wel zo'n vermoeden waarom hij dit voor Maiden met Blaze het geval vindt. Beetje vragen naar de bekende weg dit.

avatar van The_CrY
Maar aangezien het verder dezelfde band is als op Fear of the Dark is het toch wel een aparte kijk op zaken. Stel nou dat je zegt "zonder Bruce geen Maiden" moet je ook Killers en het debuut niet als Maiden beschouwen. Maar dat doet ie dan weer niet. Beetje van: vind ik het niet tof, dan doe ik net alsof het niet bestaat. Mag hoor, maar apart is het wel in mijn ogen.

Nieuwstad
Zowel Dianno als Dickinson hebben zich wel bewezen in Maiden. De tijd met Blaze is er eentje die velen liever vergeten en wordt daardoor (door sommigen) niet gezien als de échte Iron Maiden. Dat mag hoor. Niks aparts aan in mijn ogen.

avatar van The_CrY
Erkennen dat er ooit misstappen worden gemaakt in het leven geeft meer garantie dat de toekomst die niet bevat

Nieuwstad schreef:

Natuurlijk mag dat. Maar je ontkent dan wel de feiten. Want ook dat is gewoon Iron Maiden. Net zoals A-Lex een op en top Sepultura album is.

Cured
Killers bevat materiaal dat al met de songs van het debuutalbum gespeeld werden, alleen had dit album wel een betere produktie. Ik had graag in die tijd IM live zien spelen, maar moet het doen met You-tube. Ik houd van dit snelle, aggressieve werk met het gesnauw van Paul Di Anno en die line-up zal altijd mijn favoriete blijven. Het geluid ging na diens vertrek en met de komst van Bruce veranderen en hoewel ik dat ook wel waardeer, zijn de beginjaren van IM meer mijn pakkie an.

avatar van Edwynn
Ik houd van beide werelden. En eigenlijk vind ik die Bayley albums ook helemaal niet zo erg. The X-Factor vind ik zelfs erg goed.

Maar eens. Deze line-up dampte aan alle kanten. De Live At The Rainbow video of die Ruskin Arms sessie die op de Early Days dvd staan, zijn om in te lijsten zo gaaf. Een release met verzameld livewerk uit die periode zou ik wel toejuichen. Denk bijvoorbeeld aan die officieuze Maiden Japan LP.