menu

Rainbow - On Stage (1977)

mijn stem
4,21 (185)
185 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Rock
Label: Polydor

 1. Kill the King (5:32)
 2. Medley: Man on the Silver Mountain / Blues / Starstruck (11:13)
 3. Catch the Rainbow (15:35)
 4. Mistreated (13:03)
 5. Sixteenth Century Greensleeves (7:36)
 6. Still I'm Sad (11:01)
 7. Kill the King * (5:56)
 8. Mistreated [Live in Osaka, 1976] * (12:14)
 9. Sixteenth Century Greensleeves [Live in Osaka, 1976] * (8:23)
 10. Catch the Rainbow [Live in Osaka, 1976] * (18:15)
 11. Medley: Man on the Silver Mountain / Blues / Starstruck * (16:22)
 12. Do You Close Your Eyes * (10:32)
toon 6 bonustracks
totale tijdsduur: 1:04:00 (2:15:42)
zoeken in:
avatar van snarf349
kocht toendertijd deze plaat voor 5 gulden van een school vriend die wat geld nodig had, heb `m zeker ruim 20 jaar niet meer gezien, ik ben hem nog steeds dankbaar voor deze plaat die sindsdien niet meer weg te denken is in m`n platen verzameling.

catch the rainbow en still i`m sad als favorieten.

avatar van DikkeDarm
5,0
Hans Brouwer schreef:
(quote)

Inderdaad Miloz "Made in Japan" is het allerbeste live album dat ooit is verschenen. On Stage is ook goed. Still I'm sad vind ik het absolute hoogtepunt van deze plaat. Ronnie James Dio in topvorm en Ritchie natuurlijk niet te vergeten...............4*


Helemaal mee eens, toen was Dio de beste rock zanger allertijden vooral in Still i'm Sad hoor je wat ik bedoel.

avatar van Bluebird
4,0
1977 is een gedenkwaardig jaar wat livealbums betreft en die hadden van elkaar dan ook veel concurrentie te duchten. Zo ook On Stage van Rainbow die ik ongeveer gelijk met Golden Earring Live had aangeschaft. Gek genoeg was op deze plaat behalve een flard Starstruck geen enkel nummer van Rising te vinden wat op dat moment toch wel het summum op hardrockgebied was.

Zoals veel later pas zou blijken met de release van Live in Germany 76 zijn daar dus wel degelijk tracks van uitgevoerd, o.a. het hier node gemiste magnum opus Stargazer. Een onvolledig concert dus. Kill The King was nieuw en het voorproefje van Long Live Rock 'n' Roll dat daarna zou verschijnen. Briljante uitvoeringen van Catch The Rainbow en Still I'm Sad. Het compleet overbodige Mistreated had van mij kunnen worden vervangen door Tarot Woman en Light In The Black, dat had de boel een stuk kunnen opkrikken. 4 punten.

avatar van ricardo
4,0
Wat een geweldig dominante stem heeft die Ronnie James Dio toch,ik vind hem hier nog beter dan in zijn Black Sabbath tijd en daar was hij al goed.Geweldig energiek en bruisend live album dit van Rainbow.Vind dit ook het beste album van Rainbow,en is tevens een van de beste 25 live platen aller tijden voor mij.(tja het waren de bruisende top jaren 70)4.5* heeft deze plaat wel verdient lijkt me.

Joy
zo'n klein manneke, en dan zo' n krachtige stem

man on the silver mountainmistreated, catch the rainbow, het origineel verbleekt kompleet vergeleken met het live werk op deze plaat

dikke 5

avatar van Gert P
4,5
Mooie live plaat met een grandioze zanger.

4,5
Bluebird schreef:
Briljante uitvoeringen van Catch The Rainbow en Still I'm Sad. Het compleet overbodige Mistreated had van mij kunnen worden vervangen door Tarot Woman en Light In The Black, dat had de boel een stuk kunnen opkrikken. 4 punten.


Volledig eens. Om die reden heb ook ik een punt afgetrokken. Ik heb een illegale opname van Light in the Black gehoord, ronduit grandioos ondanks de belabberde geluidskwaliteit. Volgens een interview met Blackmore en/of Dio deed Tarot Woman het niet zo goed op het podium, maar dat kan ik me nauwelijks voorstellen. Ze hadden ook met een gerust hart Do you close your eyes er op kunnen zetten.
Naar mijn onbescheiden mening was Dio niet in staat om de vereiste wanhoop te leggen in Mistreated. Ik geef de voorkeur aan Coverdale op Made in Europe.

Sstttt
Bluebird schreef:
Het compleet overbodige Mistreated had van mij kunnen worden vervangen door ......
"Mistreated" kan enkel en alleen goed worden gespeeld door Deep Purple mèt Glenn Hughes en David Coverdale. En met Ritchie Blackmore uiteraard.

avatar van Bluebird
4,0
M.Nieuweboer schreef:
(quote)


Ze hadden ook met een gerust hart Do you close your eyes er op kunnen zetten.


Die staat dus wel op mijn exemplaar van Live in Germany 1976 met een duur van 9m. 45s. En voorwaar geen slechte uitvoering. Blackmore die een dermate Hendrixachtige solo (Flight Of The Rat stijl) neerzet dat het me niet zou verbazen dat er als uitsmijter alweer een dure Strat om zeep wordt geholpen.

avatar van ricardo
4,0
Ik hoop dat Ronnie James Dio ooit nog eens naar Nederland komt om nog eens op te treden ( dan ga ik zeker heen) , want dat vind ik nog steeds 1 van de allerbeste metalzangers die er ooit geweest zijn. Ik geloof dat hij inmiddels al 65 jaar oud is, maar dat hij nog niets van zijn zangkracht verloren is. Hier hoor je Dio beter dan ooit toen hij nog bij Rainbow zat, en live gezien vind ik dit ook gelijk 1 van de beste live platen waar Dio als zanger mee heeft gespeeld. super album gewoon.

avatar van AGE-411
ricardo schreef:
Ik hoop dat Ronnie James Dio ooit nog eens naar Nederland komt om nog eens op te treden ( dan ga ik zeker heen) , want dat vind ik nog steeds 1 van de allerbeste metalzangers die er ooit geweest zijn. Ik geloof dat hij inmiddels al 65 jaar oud is, maar dat hij nog niets van zijn zangkracht verloren is. Hier hoor je Dio beter dan ooit toen hij nog bij Rainbow zat, en live gezien vind ik dit ook gelijk 1 van de beste live platen waar Dio als zanger mee heeft gespeeld. super album gewoon.


Volgend jaar komt een nieuw album uit van Black Sabbath... met DIO.

De 67-jarige vocalist zal daar dan wellicht ook voor touren.

avatar van rudiger
Dit is idd een geweldig album , maar waar komen deze opnames vandaan , is dit niet hetzelfde als Munchen ?
Het was me het live-jaar wel 1977 .

avatar van BlauweVla
4,0
Van http://www.dio.net/:

According to Roy Davies' book "Rainbow Rising - The Story of Ritchie Blackmore's Rainbow, the songs are divided this way to different shows: The first minute or so of 'Kill The King' is from Tokyo (the evening show performed on 16th December 1976) and the rest from Munich (29th September 1976). 'Man On The Silver Mountain' combines the early and late Tokyo shows of the 16th December, while 'Catch The Rainbow' is a largely unedited version from Hiroshima on the 14th. The edited 'Mistreated' came from the Cologne concert (25th September). '16th Century Greensleeves' appears unedited and featured the version aired at the evening Tokyo show, while most of 'Still I'm Sad' would appear to come from Munich.

Joy
knap dat het lijkt als 1 concert

geluid is overal hetzelfde

avatar van rudiger
Joy schreef:
knap dat het lijkt als 1 concert

geluid is overal hetzelfde


Ja idd Joy het geluid klinkt ook overal hetzelfde , alhoewel ik betere versies heb gehoord van Catch The Rainbow.

Joy
nog beter?


avatar van ricardo
4,0
Geweldig album natuurlijk dit, zeer goede jaren 70 hippie muziek met de prachtige volle stem van Ronnie Dio erop. 1 van de betere live concerten uit de jaren 70 lijkt mij.

avatar van Bluebird
4,0
Niet alles wat lang haar had was tot eind jaren 70 een hippie. Het was zo'n beetje de artistieke standaardhaardracht in het algemeen. Hardrockers hadden in ieder geval niet bepaald de vreedzame hippiementaliteit. Maar goed, dit doet natuurlijk allemaal niets af aan het feit dat dit in die jaren een dijk van een album was en een van de best gewaardeerde. Grijs gedraaid in mn moeilijke puberjaren.


avatar van BenZet
4,5
Geweldig wat een geluid wat een kracht en een snelheid. Heerlijk Live album, tikkie te hard draaien en genieten!

avatar van beaster1256
3,5
jawadde die versie van ' mistreated ' fenomenaal ' , de rest is minder .

The Oath
Een liveplaats van Rainbow zonder Stargazer of Light in The Black is zowiezo een mindere plaat.

avatar van Stijn_Slayer
3,5
Leuk album, maar 4 van die lange nummers is net iets teveel van het goede. Daarnaast ben ik geen Dio fan.

Het intro van Catch the Rainbow heeft trouwens wel wat weg van Little Wing van Jimi Hendrix.

avatar van Mart
2,5
Kill The King heeft een grappige intro ("We must be over the rainbow... rainbow... rainbow...") en het drum- en gitaarwerk is echt geweldig in dat nummer. Ik ben er nog niet uit of ik deze versie van het nummer of de studioversie beter vind. In ieder geval is het een sterke opener.
Man On The Silver Mountain is ook geweldig uitgevoerd, het nummer heeft live veel meer ballen dan de studioversie. Het Blues-gedeelte in de medley is aangenaam, maar niet echt dat ik denk van 'Wow!'. Starstruck is het enige nummer van het Rising-album, iets wat ik érg jammer, maar bovenal nogal vreemd vind. Het nummer is ook nog eens 'hopeloos verminkt' (zoals M. Nieuweboer het mooi verwoordde ): enkel één couplet en één keer het refrein worden van het nummer gespeeld.
Van Catch The Rainbow vind ik het echt geweldig hoe Ronnie James Dio het nummer brengt. Het is voor mij de enige ballad waarin ik zijn zang goed tot zijn recht vind komen (vaak mist hij inderdaad de expressie, zoals M. Nieuweboer al zei). Jammer dat na 6 minuten gejamd wordt, dat had van mij niet gehoeven en het verziekt een beetje het nummer voor mij.
Mistreated vind ik zelf beter in de versie van Deep Purple (met Coverdale en Hughes), onder meer omdat Ronnie James Dio de expressie mist. Ook hier had het eindeloze gejam van mij niet gehoeven en het doet weer afbreuk aan het nummer. Bluebird noemde het nummer 'overbodig', kan ik mij wel in vinden.
Sixteenth Century Greensleeves vind ik niet echt een bijzonder nummer (en dat geldt eigenlijk voor het meerendeel van het debuutalbum van Rainbow). Deze live-versie vind ik wel beter te verteren dan de studio-versie, maar meer ook niet.
Still I’m Sad ben ik ook niet kapot van. De (openings)riff is wel lekker, maar het nummer zelf vind ik niet zoveel voorstellen en het weet mij niet te raken. En ook hier komt het gejam weer de hoek omkijken...

Al met al een best tegenvallend live-album. Jammer van het eindeloze gejam in de meeste nummers, waardoor het album vaak niet mijn aandacht weet vast te houden. Ook jammer dat er niet meer nummers van Rising op dit album staan, zoals Stargazer of Tarot Woman, dan had ik misschien een hogere score gegeven.

avatar van sq
5,0
sq
Je wist al dat dat intro een cover is?

avatar van Mart
2,5
Ja dat had ik wel door, het is een stuk uit de film The Wizard Of Oz.

avatar van sq
5,0
sq
Als je niet van uitgesponnenheid houdt is dit misschien inderdaad niet het beste om op te zetten. Je zal snappen dat ik dat jammen juist geweldig mooi vind. Verder is het ook niet zo dat ik niet van kritiek wil horen op mijn top 10 album, want voor wat betreft de overbodigheid van Mistreated ga ik daar een eind in mee en had ik ook wel liever Tarot Woman gehad. Ik sla kant 3 (is het de kortste kant 3 ooit?) ook meestal over.

4,5
Ik moet mijn woorden gedeeltelijk terugnemen. Ik ken nu Mistreated van Live in Düsseldorf en daar zingt Dio wel goed. Al geef ik nog steeds de voorkeur aan de versie van Made in Europe.

sq schreef:
Ik sla kant 3 (is het de kortste kant 3 ooit?) ook meestal over.

Je zou een vroege plaat van de Beach Boys kunnen proberen. Surfer Girl uit 1963 duurt in totaal 25½ minuut. Dat is korter dan kant 2 van The Song Remains the Same!

avatar van sq
5,0
sq
Met name in de vroege 60s waren albums inderdaad wel eens zeer kort. Maar ik bedoelde het dus nog letterlijker, in de zin van: Surfer Girl hééft helemaal geen kant 3. Sterker nog - tot aan 1965 waren er sowieso geen dubbelalbums in de popmuziek.

De uitdaging blijft dus: we hebben op dit album een kant 3 van een dubbel-LP (of 3-dubbel of .. ) die 13 minuut 3 duurt. Wie biedt minder?

Oh ja en voordat iemand dat nog verzint: kantjes 4 tellen ook niet. Keith Jarrett - The Köln Concert (1975) heeft een kant 4 van 6 minuut 56 en Joe Jackson - Big World (1986) heeft zelfs een lege kant 4.

wijsneus
sq schreef:
De uitdaging blijft dus: we hebben op dit album een kant 3 van een dubbel-LP (of 3-dubbel of .. ) die 13 minuut 3 duurt. Wie biedt minder?


Kijk eens op dit album .

Totaal album = 53 min 14 sec ; als volgt verdeeld :

Kant 1 : 13 min 54 sec
Kant 2 : 13 min 59 sec
Kant 3 : 13 min 01 sec
Kant 4 : 12 min 20 sec

Gast
geplaatst: vandaag om 11:32 uur

geplaatst: vandaag om 11:32 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.