Jeff Buckley - Grace (1994)

Label: Columbia

1. Mojo Pin (5:44)
  2. Grace (5:24)
  3. Last Goodbye (4:37)
  4. Lilac Wine (4:34)
  5. So Real (4:45)
  6. Hallelujah (6:55)
  7. Lover, You Should Have Come Over (6:45)
  8. Corpus Christi Carol (2:58)
  9. Eternal Life (4:54)
  10. Dream Brother (5:28)
  11. Forget Her * (5:12)
  12. Dream Brother [Alternate Take] * (4:56)
  13. Lost Highway * (4:24)
  14. Alligator Wine * (3:20)
  15. Mama, You Been on My Mind * (3:26)
  16. Parchman Farm Blues - Preachin' Blues * (6:18)
  17. The Other Woman * (3:05)
  18. Kanga-Roo * (14:08)
  19. I Want Someone Badly * (2:36)

met Shudder to Think

20. Eternal Life [Road Version] * (4:48)
  21. Kick Out the Jams [Live] * (3:05)
  22. Dream Brother [Nag Champa Mix] * (5:25)
  23. Strawberry Street * (5:26)
  24. So Real [Live and Acoustic in Japan] * (4:25)
  25. Dream Brother [Live] * (7:43)
  26. Grace [Live] * (6:07)
  27. Mojo Pin [Live at Wetlands] * (13:47)
Father McKenzie
Er komt een deluxe versie uit van dit mooie album, met een bonus dvd met nooit eerder geziene of gehoorde optredens en televisie-optredens, zo las ik ergens.
Misschien toch maar eens voor die re-release gaan, wie weet.

avatar van Mjuman
Het zal aan het eind van de zomer van '94 zijn geweest toen ik deze cd bij Boudisque kocht; hij was net uit - ze draaiden 'em in de winkel en ik kocht 'em (naast een paar andere, geen idee meer wat) om hem cadeau te geven aan een vriend van me. Die was net weer single.

Flesje wijn erbij als troost - en cd op; het was al geen makkelijk gesprek (misschien was die cd op dat moment geen goede keuze, maar ja een cadeautje draai je meestal meteen) - het viel veel stil. En toen kwam "Hallelujah" - we zwegen compleet stil, keken elkaar aan en hij (had tranen in zijn ogen) zei: "Shit wat is dit goed man, dit gaat diep". Dat is de kracht van dat nummer, in die uitvoering: emotionele diepgang.

Zo'n herinnering wil je graag bewaren. For the record: we zijn daarna wezen eten en erg dronken geworden; we zijn nog steeds vrienden, hij is nu weer single en we draaien Grace nog steeds met "fond memories".

Hallelujah kan zo naast "Song to the Siren" (geschreven door pa B.) staan, in de uitvoering van This Mortal Coil - zangeres Liz F. had een relatie met Jeff en zo is de cirkel rond.

speranza
Naast Hallelujah en Grace zijn Last Goodbye en Lover, You Should Have Come Over pareltjes op dit prachtige album. Mijn hemel, wat kon die man een diep gevoel in zijn stem leggen. Ik raak overmand door gevoelens van melancholie bij het luisteren naar dit album.

Via Lisa bij X Factor hebben mijn ouders dit album nu ook ontdekt.
15 jaar geleden vonden ze het niet zo mooi blijkbaar, toen draaide ik het namelijk ook met regelmaat.

Haha, populariteit strikes again

avatar van Joy4ever
Het enige memorabele op dit album vind ik Lilac Tree.

avatar van TheFunkyM
wel grappig dat iedereen op dit album een ander best nummer heeft, zoals je hier hoort

inderdaad = Mojo Pin en So Real

Father McKenzie
Onlangs nog eens met koptelefoon op de i-pod beluisterd, ik verhoog nog met een halfje.... hemels plaatje zulle!

Mijn favorieten zitten achteraan; Eternal Life & Dream Brother, maar echte minpunten heeft dit schitterende album niet.
In Reveolver van deze maand een schitterend artikel ivm de eigenaardige verdrinkingsdood van de zanger.

Stijn_Slayer
Niet helemaal mijn ding dit. De muziek heeft af en toe wel wat, maar tegelijkertijd pakt het me niet. Doe mij z'n vader, Tim Buckley, dan maar. Een kleine voldoende van mij.

flebbie

Disc: 1 (audio)
1. Grace (From The BBC's "Late Show")
2. So Real (From HR Fernsehen's "Live From Sudbahnhof")
3. Mojo Pin (From HR Fernsehen's "Live From Sudbahnhof")
4. What Will You Say (From HR Fernsehen's "Live From Sudbahnhof")
5. Hallelujah (From MTV Japan)
6. Dream Brother (From Howlin Wolf, New Orleans)
7. Eternal Life (From MTV's "Most Wanted")
8. Last Goodbye ((Live))
9. Lover, You Should Have Come Over (From JBTV, Chicago)
10. Lilac Wine (From MTV Europe)
11. Grace (From MTV's "120 Minutes")
12. So Real (From MTV's "120 Minutes")

Disc: 2 (dvd)
1. Grace (BBC Late Show)
2. MuchMusic Interview - "The Song Grace"
3. So Real (Live Aus Dem Sudbahnhof)
4. Montage - "Your Voice Is Your Essence"
5. Mojo Pin (Live Aus Dem Sudbahnhof)
6. MuchMusic Interview - "I Don't Feign Anything"
7. What Will You Say? (Live Aus Dem Sudbahnhof)
8. MuchMusic Interview - "People Are Divine And Eternal"
9. Hallelujah (MTV Japan)
10. Montage - Tower Records In Store (Stereo)
11. Dream Brother (Howlin' Wolf)
12. MuchMusic Interview - "Rock Sensability"
13. Eternal Life (MTV's Most Wanted)
14. Last Goodbye (MTV's Most Wanted)
15. Montage - "Typical Day"
16. Lover, You Should Have Come Over (JBTV)
17. MuchMusic Interview - "Death & Rock n' Roll"
18. Lilac Wine
19. MuchMusic Interview - "Grace Is What Matters"
20. Credits

Disc: 3 (dvd)
1. Grace (120 Minutes)
2. So Real (120 Minutes)
3. Last Goodbye (120 Minutes)
4. Vancouver (MTV's Most Wanted)
5. Hallelujah (Ernie Fritz Video)
6. Star Tours (VH1's Naked Cafe)
7. Merri Cry Interview

Disc: 4 (Only available as mp3 on super special deluxe edition)
Live at King Theater, Seattle - May, 7th 1995
* 1. Introduction By Jeff (3:01)
* 2. Happy Birthday, Mick/Lover, You Should Have Come Over (8:27)
* 3. Dream Brother (7:10)
* 4. So Real (6:15)
* 5. Mojo Pin (tongue version) (11:03)
* 6. What Will You Say (8:41)
* 7. Last Goodbye (5:0 )
* 8. Kick Out The Jams (3:03)
* 9. Two Ninas (That's All I Ask) (6:26)
* 10. Lilac Wine (6:26)
* 11. Grace (8:51)
* 12. The Man That Got Away (4:32)
* 13. Hallelujah (11:36)
* 14. Vancouver (4:36)
* 15. Kanga Roo (10:00)

Vandaag heb ik dit album maar eens aangeschaft (naar aanleiding van "Hallelujah"). De eerste 6, 7 nummers zijn stuk voor stuk fantastisch. De andere nummers heb ik nog niet helemaal kunnen doorgronden. Dat zal binnenkort of in de verdere toekomst waarschijnlijk nog wel gebeuren.

Op dit moment is "Hallelujah" mijn favoriete nummer.

Social_Mask
Wat is Corpus Christi Carol eigenlijk toch een prachtig nummer!

avatar van Droombolus
flebbie schreef:
Dit keer noemen ze het "Grace Around The World"...

En natuurlijk alles onder de noemer "delen met de fans" ....... Ik hoop dat hij nou toch echt eens gaat spoken bij moeder Mary. Wat een zegen dat ze niks te vertellen heeft over de nalatenschap van Tim ............

JolkiPalki
Stijn_Slayer schreef:

Dat heb ik nou ook Het klinkt allemaal niet slecht. Er zitten zelfs erg mooie nummers tussen (So Real en Halleluja) maar verder doet het me niet zoveel. Ik vind dat ik nu wel vaak genoeg geluisterd heb om een oordeel te kunnen geven: ***. Meer kan ik er nu even niet van maken.

avatar van kaztor
flebbie schreef:

Disc: 1 (audio)
1. Grace (From The BBC's "Late Show")
2. So Real (From HR Fernsehen's "Live From Sudbahnhof")
3. Mojo Pin (From HR Fernsehen's "Live From Sudbahnhof")
4. What Will You Say (From HR Fernsehen's "Live From Sudbahnhof")
5. Hallelujah (From MTV Japan)
6. Dream Brother (From Howlin Wolf, New Orleans)
7. Eternal Life (From MTV's "Most Wanted")
8. Last Goodbye ((Live))
9. Lover, You Should Have Come Over (From JBTV, Chicago)
10. Lilac Wine (From MTV Europe)
11. Grace (From MTV's "120 Minutes")
12. So Real (From MTV's "120 Minutes")

Disc: 2 (dvd)
1. Grace (BBC Late Show)
2. MuchMusic Interview - "The Song Grace"
3. So Real (Live Aus Dem Sudbahnhof)
4. Montage - "Your Voice Is Your Essence"
5. Mojo Pin (Live Aus Dem Sudbahnhof)
6. MuchMusic Interview - "I Don't Feign Anything"
7. What Will You Say? (Live Aus Dem Sudbahnhof)
8. MuchMusic Interview - "People Are Divine And Eternal"
9. Hallelujah (MTV Japan)
10. Montage - Tower Records In Store (Stereo)
11. Dream Brother (Howlin' Wolf)
12. MuchMusic Interview - "Rock Sensability"
13. Eternal Life (MTV's Most Wanted)
14. Last Goodbye (MTV's Most Wanted)
15. Montage - "Typical Day"
16. Lover, You Should Have Come Over (JBTV)
17. MuchMusic Interview - "Death & Rock n' Roll"
18. Lilac Wine
19. MuchMusic Interview - "Grace Is What Matters"
20. Credits

Disc: 3 (dvd)
1. Grace (120 Minutes)
2. So Real (120 Minutes)
3. Last Goodbye (120 Minutes)
4. Vancouver (MTV's Most Wanted)
5. Hallelujah (Ernie Fritz Video)
6. Star Tours (VH1's Naked Cafe)
7. Merri Cry Interview

Disc: 4 (Only available as mp3 on super special deluxe edition)
Live at King Theater, Seattle - May, 7th 1995
* 1. Introduction By Jeff (3:01)
* 2. Happy Birthday, Mick/Lover, You Should Have Come Over (8:27)
* 3. Dream Brother (7:10)
* 4. So Real (6:15)
* 5. Mojo Pin (tongue version) (11:03)
* 6. What Will You Say (8:41)
* 7. Last Goodbye (5:0 )
* 8. Kick Out The Jams (3:03)
* 9. Two Ninas (That's All I Ask) (6:26)
* 10. Lilac Wine (6:26)
* 11. Grace (8:51)
* 12. The Man That Got Away (4:32)
* 13. Hallelujah (11:36)
* 14. Vancouver (4:36)
* 15. Kanga Roo (10:00)

Dan is het vanaf nu weer wachten op de 20 Year Anniversary Edition 2014.

..Gaap..

avatar van lauradance
Van de week deze cd gekocht, ik kon em krijgen voor een koopje en had nog nooit de hele cd gehoord, enkel wat losse nummers. Net de eerste volledige luisterbeurt erop zitten en ik vind het wat saaie muziek. Grace, Haleluja, Forget Her zijn toppers, de rest is enkel achtergrondmuziek.

Of misschien moet ik er nog aan wennen en is het een groeiplaat.

avatar van TJN
TJN
Dan is het vanaf nu weer wachten op de 20 Year Anniversary Edition 2014.

..Gaap..

Dit is Jeff Buckley niet meer, dit zijn de graaiers om hem heen die er toentertijd misschien wel voor hebben gezorgd dat hij laks in de Mississippi is gaan zwemmen..

Heel triest eigenlijk, nog triester dan verdrinken.. is walgelijk het woord? Misschien wel, of gaat de opbrengst van de platen naar zuiver drinkwater voor de bewoners in de Amazonedelta? ..Vast niet.

avatar van My Addiction
Inderdaad echt een groeiplaat, het zal verre van saai worden maar eerder emotievol
Oprecht in ieder geval. Mojo pin, last goodby, lilac wine als achtergrondmuziek bestempelen duidelijk dat je er nog niet genoeg naar geluisterd hebt.

avatar van XtReM3 SkILLz
Ben ik de enige die het ontzettend irritant vind dat mensen nu ineens naar hem gaan luisteren (vooral dit album)... door een kansloze commerciële "talenten show" waar alle debielen naar kijken... (verwijzing naar Raoul Heertje)... ???

avatar van sander.h
Ik denk dat dat wel meevalt. Kan me niet voorstellen dat die mensen op zoek gaan naar het origineel.

XtReM3 SkILLz schreef:

Maakt dat iets uit dan? Zo krijgt hij er nog meer fans bij.

avatar van James Douglas
Niet zozeer dat hij er meer liefhebbers bij krijgt, wel de manier waarop deze aandacht tot stand komt.

avatar van schizodeclown
Hoe dan?

avatar van TheFunkyM
Door flinke uitmelkerij.. Geldklopperij etc.

avatar van muismat
Last Goodbye is voor mij momenteel het beste nummer ooit.
Dat is natuurlijk veranderlijk maar het geeft wel aan wat dit nummer met me doet.
Er zit zoveel emotie in dat ik me er zo diep in kan verliezen...
Het is pure kunst, en de rest van de cd klinkt goed.
Hallelujah is beter dan de Cohen versie vind ik.
Ik heb de cd nog niet goed genoeg geluisterd voor een eindoordeel, maar dit neigt naar 4,5*

avatar van Von Helsing
lauradance schreef:

Of misschien moet ik er nog aan wennen en is het een groeiplaat.

Ik vind het mega saai, deze plaat. Vind ook Haleluja stukken beter in de uitvoering van Cohen.

Ik begrijp die ophef over dit matige album totaal niet, maar ik begrijp ook niet dat mensen Coldplay of Keane goed kunnen vinden, dus het zal wel aan mij liggen.

Guardian of Isis
Von Helsing schreef:
Ik begrijp dat ophef over dit matige album totaal niet, maar ik begrijp ook niet dat mensen Coldplay of Keane goed kunnen vinden, dus het zal wel aan mij liggen.
Totaal akkoord over die 2, maar deze vind ik wel nog meevallen.

Von Helsing schreef:

Dank je, ik dacht al dat ik 'gek' was.

Inmiddels de plaat nog een paar keer gehoord en nog steeds saai. Moeilijk gekreun. Het gevoel wat hij erin legt hoor ik alleen bij Haleluja en die cover is niet beter dan het orgineel maar wel weer beter dan die van Lisa. En dat is een compliment.
Ik geef een 2 voor de 3 nummers die wel te pruimen zijn.

avatar van Madjack71
Von Helsing schreef: ...dus het zal wel aan mij liggen.

Zo gaat dat met albums, voor en tegens, kijk maar eens bij OK Computer bijv.
Dus een gedeelte ligt idd. bij jezelf. Dat maakt je i.i.g naar mijn smaak niet "gek". Er is geen Dikke Van Dalen standaard voor wat een goed album moet zijn.
Termen als; 'moeilijk gekreun'', saai, het gevoel dat erin gelegt wordt, matig en vergelijking met Coldplay en Keane? Zijn indrukken die het jou als luisteraar geeft. Net zo goed als dat termen als; 'groeiplaat', emotievol, oprecht en stuk voor stuk fantastisch, het gevoel verwoorden van andere luisteraars. Daarnaast nog ws. alles tussenin.

Ik vind dat het leuke gedeelte van deze site, waarin er niet standaard Hallelujah over albums wordt geschreven, maar meerdere gezichtspunten kenbaar gemaakt worden. Mits het natuurlijk -wat mij betreft- op een open manier wordt gebracht en niet om te chargeren of een ander zijn smaak onder uit te schoppen. Wat by the way, hier nu niet gebeurt hoor. Interessant kan zijn waarom de 3 nummers wel te pruimen zijn en anderen niet. Wat mis je daarin dan bijv. Dat maakt mij dan wel weer nieuwsgierig.