Arcade Fire - Neon Bible (2007)

Canada
Rock / Pop
Label: Merge

1. Black Mirror (4:13)
  2. Keep the Car Running (3:29)
  3. Neon Bible (2:16)
  4. Intervention (4:19)
  5. Black Wave / Bad Vibrations (3:57)
  6. Ocean of Noise (4:53)
  7. The Well and the Lighthouse (3:56)
  8. (Antichrist Television Blues) (5:10)
  9. Windowsill (4:16)
  10. No Cars Go (5:43)
  11. My Body Is a Cage (4:47)

stevie schreef:
Voorlopig zegt het me nog niet veel. 3.5

wat vond je van funeral dan?

Funeral vond ik schitterend, maar kostte me toch een paar luisterbeurten voor ik dat zelf doorhad.

Dus ik ga deze nog niet meteen afschrijven, mijn moeder heeft me goede manieren geleerd.

avatar van Jumperjack
Wow, dit is een van de albums waar ik op zat te wachten. Ik luister hem op dit moment voor het eerst. Mijn mening/reactie vogt later.

Ik weet het nu wel, dit is gewoon weer 5*, voorlopig vind ik intervention het beste nummer.

avatar van De Geu$
Heel erg mooi album; beter dan Funeral naar mijn mening. Verhoogd naar 4,5*

avatar van van elst
voltazy schreef:

is 10 jaar niet een tikkeltje overdreven

neu.....

avatar van Comrade
Ben ik de enige die kippenvel krijgt bij (Antichrist Television Blues) na 3:32?

avatar van Yak
Yak
stevie schreef:
Voorlopig zegt het me nog niet veel. 3.5

Ik kom voorlopig ook nog niet hoger dan dit. Er zit wel wat fraais tussen, maar ook genoeg wat op eerste gehoor niet zo blijft hangen. Eerste indruk: meer van hetzelfde, maar dan minder goed uitgevoerd. :-X

avatar van bloempje24
The Arcade Fire – Neon Bible

Funeral is al jarenlang een van mijn meest gedraaide en best gewaardeerde cd’s vanaf 2000. Ik ben nog steeds onder de indruk van het rauwe, meeslepende geluid van deze van oorsprong Amerikaanse band, marketingtechnisch afkomstig uit Canada. In de loop van de tijd heb ik naast Funeral al veel ‘nieuwe’ nummers gehoord. Sommigen staan op Neon Bible, anderen niet. Ik heb vele muziekuitvoeringen van deze groep mogen horen, zoals het energieke concert voor canal+ tot het akoestische optreden voor KCRW radio. Mijn verwachtingen voor de opvolger van het fantastische debuut waren dan ook hooggespannen.

Hoe hoger de verwachtingen, hoe groter de teleurstelling. En teleurgesteld ben ik zeker. Neon Bible is zeker geen slechte plaat, maar ik mis het meeslepende, ik mis het rauwe, ik mis melodielijnen die ik afzonderlijk kan volgen. Neon Bible is gemaakt voor een groter publiek, Neon Bible is te glad, Neon Bible is té geproduceerd. Vergelijk eens het prachtige No Cars Go van de EP met deze versie en hoor het verschil in beleving en productie. Wat doet dat irritante elektronische piepje in het nummer? Oppimpen?

4,0 ster voor de pure kwaliteit van de nummers en het hoorbare , typische geluidvan The Arcade Fire. 1,0 minpunt voor de overdreven bombastische en gladde productie.

Eindscore voorlopig 3,0.

Ik kijk uit naar het concert in Tivoli met pure instrumenten en een band die er vol voor gaat. Dan wordt het pas echt genieten want de nummers zelf zijn zeker oké

avatar van gemaster
Ik heb eigenlijk hetzelfde. 3x geluisterd, maar komt nog niet in de buurt van Funeral. Maar wat niet is kan nog komen. Al had ik Funeral al na 2x in mijn hart gesloten.

avatar van Bart
aERodynamIC schreef:
Alsof er een zoetsappige Disney-film gaat starten, zo is het intro van No Cars Go, maar vrees niet, het blijkt wederom een pakkende popsong te zijn volgens bekend recept. Alsof ze het zo uit hun mouw schudden. Wederom een nummer dat al wat langer bekend is. Geweldig nummer ook (maar ja dat zijn ze allemaal).

Met de nieuwe versie van No Cars Go hebben ze toch echt een misstap gemaakt. Geef mij maar de 'slome' versie op de EP. Vele malen beter dan de 'gladde' versie op het nieuwe album. Erg jammer..... Hoewel ik het koor aan het einde van de nieuwe versie wel weer mooi vind.

Het zat er natuurlijk ook aan te komen dat mensen dit gladder vinden etc. etc. En gezien het feit Funeral een wel heel belangrijke status toegedicht krijgt (het lijkt per dag wel hoger te worden) kan het niet anders zijn dat mensen 'teleurgesteld' zijn.
Mij verbaast dat totaal niet. Ik heb er zelf geen moeite mee

KampF schreef:

Ehm......
Ik ben erg goed in zoeken en pindakazen, geen resultaat hoor.

*edit* Gevonden

Als het een transcode is hoef ik em niet.

*edit*

aldus een mooie site waar ik zit.

staat hij nu op oink of niet?

avatar van KampF
nee.

ok, en wat is pindakazen?

avatar van KampF
synoniem van een geheim woord. Begint met een d en eindigt op auwnloodun

ok weer zo'n modewoord

avatar van luc011190
Ataronchronon schreef:
ok weer zo'n modewoord

Waar is de tijd gebleven dat mensen (ik!) dat woord nog grappig vonden?

avatar van likeahurricane
Mijn favorieten zijn:
- intervention
- the well and the lighthouse
- antichrist television blues

Het gitaarrifje van no cars go is bijna identiek aan dat van Joy Division's disorder.

avatar van yeahyeahyeah
Komt er binnenkort een nog niet uitgebracht album in de top 250?

yeahyeahyeah schreef:
Komt er binnenkort een nog niet uitgebracht album in de top 250?

lijkt me stug, aangezien het daarvoor 2 jaar uit moet zijn

avatar van yeahyeahyeah
Ha, dat is een slimme spelregel.

avatar van Jumperjack
Wat een gelul, ten eerste stamt Funeral niet uit 2000 en je mag vinden wat je vindt, maar ik weet werkelijk niet waar je het over hebt. Niks klinkt volgens mij gepolijst op Neon
Bible maar gewoon als een voortzetting van Funeral. Funeral klinkt trouwens alles behalve rauw. Bah, wat een gelul. Leuk dat kennis spuien en interessant doen, maar je verhaal raakt kant noch wal. Ik zou er heb geen enkele moeite mee hebben als je het gewoon geen goed album zou vinden, maar je argumenten zijn naar mijn mening niet realistisch. Ik heb Neon Bible net weer gedraaid onderweg naar mijn werk en ik ga er net zo van uit mijn dak als ik bij Funeral deed. maar OK verschil van mening mag er zijn.

Eindscore voorlopig 3,0.

avatar van gemaster
Jumperjack schreef:

Eerst leren lezen, dan pas stoere jongenstaal gebruiken. Hij zegt dat het een van de beste albums is VANAF 2000.

avatar van HiLL
@ Jumperjack

Hij bedoelt dat vanaf het jaar 2000 dit zijn meest gewaardeerde cd is. Daarnaast kom je zelf nou ook niet echt aan, met een ijzersterk argument waarom jij de plaat wel zo goed vindt. Oja en een quote zet je bovenaan!!

Haha gemaster ook al!

Feeder
@ Jumperjack

Wat ben jij een kloothommel zeg. Je zou inderdaad beter eens leren lezen. Waarom is het nu in godsnaam nodig om direct te beginnen zeiken en zeuren ? Mooi berichtje touwens van Bloempje24. Er staan toch wel wat mooiere argumenten in bloempje z'n berichtje dan in het jouwe.
Als je niet vriendelijk kan zijn, hou dan jouw klep in het vervolg.

Btw, jantje is nog steeds aan het wachten tot het album uitkomt. Jaja, deze dikkerd zal hem niet downloaden (wat is de verleiding toch groot)

Jumperjack schreef:

ik heb niet vaak dat ik denk dat een verhaal ''kant nog wal raakt'' maar in het geval van het verhaal van jumperjack ben ik wel de weg kwijt. Naast de bovengenoemde kritieken (van hill en gemaster) valt het me op dat deze site juist is om kennis over muziek uittewisselen en hoef je daar geen kritiek op leveren dacht ik

avatar van orbit
bloempje24 schreef:

Op mijn kaartjes staat Vredenburg..

avatar van van elst
The Arcade Fire – Neon Bible

Effe een inhoudelijke reactie....

Ik hoor geen groot verschil in de productie tussen "neon bible" en "funeral". De band heeft zelfs besloten om "neon bible" zelf te produceren, omdat zij zelf het best weet hoe arcade fire moet klinken.

Dat je de nieuwe versie van No Cars go niet kan smaken, daar kan ik inkomen...Maar het is oneerlijk om een nummer van de in het algemeen toch amateuristisch en rommelig geproduceerde debuut-ep te vergelijken met de productie van "Neon bible" en daar meteen algemene conclusies uit te trekken als zou het volledige neon bible-album "te glad zijn". Het verschil in productie tussen "funeral" en de Ep was al huizenhoog, en die plaat klinkt toch niet overgeproduceerd, hé? Hoogstens een beetje bombastisch, maar laat dat nou net één van de hoofdbestanddelen van de muziek van arcade fire zijn...

Qua pathetiek en "grote emoties" doet de band mijns inziens zelf een stapje terug, want buiten "intervention" en "no cars go" hoor ik weinig nummers die dezelfde buitensporige (maar toch wel gesmaakte) hoogdraverigheid alles bv "wake up" of "crown of love"
tentoon spreiden.