Arcade Fire - Neon Bible (2007)

Canada
Rock / Pop
Label: Merge

1. Black Mirror (4:13)
  2. Keep the Car Running (3:29)
  3. Neon Bible (2:16)
  4. Intervention (4:19)
  5. Black Wave / Bad Vibrations (3:57)
  6. Ocean of Noise (4:53)
  7. The Well and the Lighthouse (3:56)
  8. (Antichrist Television Blues) (5:10)
  9. Windowsill (4:16)
  10. No Cars Go (5:43)
  11. My Body Is a Cage (4:47)
avatar van musicfriek
HiLL schreef:
Black Mirror vind ik echt een ijzersterk nummer. Intrigerend zelfs. Lekker donker, mysterieus en opzwepend. Terechte single.

Precies zoals ik er ook over denk, wat een heerlijke plaat is dat, favoriet van 2007 tot nu toe. Ik wacht nog even met stemmen totdat ik het album in huis heb, mijn mp3's zijn van niet zulke beste kwaliteit. Maar het klinkt allemaal weer erg mooi, niet veel nieuws onder de zon, maar dat mag de pret niet drukken

avatar van grovonion
johan de witt schreef:
Het nummer doet mij heel erg denken aan Bruce Springsteen
Was me ook opgevallen, dit lijkt erg op Bruce Springsteen op Born in the USA... vooral de stem.

avatar van gemaster
Moest ik overigens ook aan denken.

otherfool schreef:
Ben ik dan de enige die de nieuwe versie van No Cars Go wel geweldig vindt?

4*.

nee, ik ken de oude versie niet maar deze is geweldig

avatar van De Geu$
otherfool schreef:
Ben ik dan de enige die de nieuwe versie van No Cars Go wel geweldig vindt?

Nee, ik vind hem ook erg vooruit gegaan in vergelijking met de EP versie....

Wauw
Dit album wordt alleen beter naarmate je het vaker luistert.
Schitterend album wat verhoging naar 4,5 verdient.
Hopen dat concert ook zo goed wordt

Coldie
Heerlijk album weer dit. Lekker dreigend sfeertje en stuk voor stuk prima songs. Het gebruik van een kerkorgel is ook wel leuk. Dat kom je toch weinig tegen in popmuziek. Laat 2 april maar komen.

Voorlopig 4,0*

Hopelijk is dit een voorbede van een goed muziekjaar; waren we wel weer eens aan toe. Ik hoor hier van alles in terug. Joy Division, 16 Horsepower, The Veils, Waterboys, maar ook een kerkkoor.
Erg mooi album!!
Ga me ook weer eens verdiepen in Funeral.

avatar van titan
titan (crew)
Het zal wel aan mij liggen, maar ik vind dit album een stuk beter dan zijn voorganger. Dit klinkt m.i. veel uitgebalanceerder, gevarieerder, beter geproduceerd en qua zang, sfeer en gedrevenheid/passie moet ik regelmatig aan de eerste jaren van Echo & the bunnymen denken. Hoezo moeilijk tweede album? 4*.

Ik ben dat met je eens titan. Daar staat dan weer tegenover dat ik het zg. rauwere randje van het debuut waar men het hier over heeft (ik hoor dat niet eens zo erg) ook wat vind hebben.
Hierdoor zijn beide albums voor mij gelijkwaardig en wil ik absoluut niet spreken van een minder album. Maar deze komt zeker wat evenwichtiger op mij over.
Wat me ook opvalt is dat je meer stemverhogingen dan stemverlagingen ziet.
Dit is gewoon een geweldig album!

avatar van SilverGun
Dus iedereen beoordeelt de gelekte versie met die benedenmaatse geluidskwalteit, of heb ik een nieuwere gemist?

avatar van HiLL
Prima geluid hoor, nogmaals (3x)!

avatar van bloempje24
Ik weet niet of de vraag al gesteld is, maar is het geluid bij jullie ook zo slecht?

SilverGun schreef:

Correct (ook 3e keer dat ik het zeg)
kbps (160 in dit geval) maakt geen moer uit bij een transcode.

avatar van HiLL
Ach Silvergun en Kampf denken jullie nou werkelijk dat 57 man naar een halfbakken bootlegmeteengsmopgenomen versie van deze plaat zitten te beluisteren, om vervolgens tot de conclusie te komen dat het een goed album is?

avatar van johan de witt
HiLL schreef:

Maar toch wel zeer duidelijk minder dan Funeral. 4.19 tegenover 3.92.

En dan te bedenken dat alleen de echte fans gestemd hebben. Ik verwacht dat die 3.92 nog wel omlaag zal gaan, tenzij de beoordeling zo laag is vanwege de belabberde kwaliteit van de transcode.

HiLL schreef:

Zeg ik toch niet? Ben er wel van overtuigd dat de echte plaat van (veel) betere kwaliteit is en wacht daarom met oordelen.

SilverGun schreef:

Ok, maar ik zou zeggen beluisteren die plaat! Nu!

avatar van Tsjo-Wi
Alweer een goede plaat van The Arcade Fire. Ik stoor me bij dit album op de een of andere manier een stuk minder aan de zang dan bij Funeral, hij schreeuwt minder erg of hij zingt gewoon beter ofzo. Niet dat ik Funeral slecht vond, integendeel, het is een heel mooi album met prachtige meesterwerkjes als Crown of Love en Rebellion. Zo'n nummer als Rebellion heeft dit album niet, maar ik vind deze denk ik toch net zo goed als Funeral.
4* dus

Heb itt tot andere users eerst deze geluisterd, waarna ik me toch aans Funeral waagde.
Helaas was dat toch een teleurstelling, vind deze momenteel beter, met 'Intervention' als ijzersterk nummer, maar helaas (Antichrist Television Blues) als skipnummertje .

avatar van musicfriek
Ik hoor hier niemand over Windowsill. Wat begint dat nummer heerlijk geheimzinnig, echt prachtig! Mooi opgebouwd en tot een explosie komt aan het einde. En ook het korte Neon Bible vind ik een leuke vreemde eend in de bijt. De meeste nummers werken al hypnotiserend voor me en dat is een goed teken. Verdorie, ik wil het ECHTE album in huis hebben!

avatar van HiLL
Ja he Friek! Dat korte Neon Bible is zeker heel mooi! Ik heb hem dan ook besteld! 5 maart wordt ie uitgeleverd! Voor €11,99

Lost Highway
titan schreef:

Een vergelijking met Echo and the bunnymen, interessant. Dan zou ik toch Porcupine naar voor schuiven.

avatar van sq
sq
Ik vind dit nu al een van de albums van het jaar.

Natuurlijk hebben de schrijvers hiervoor gelijk die zeggen dat het meer poppy/netter/minder ongepolijst is dan de vorige. Maar de kracht is gebleven: melodieuze muziek die iets met je doet.

En het is toch ook niet dat er risicoloos is voortgeborduurd op de vorige. Ik vind de titel erg ambitueus het is toch ook wel wat om met onderwerp ´kerk´ een mooie popplaat te maken. En je zal maar, wetende dat je een groot potentieel publiek hebt, in het midden van je langverwachte opvolger-album een nummer zetten dat begint met een kerkorgel en kerstbelletjes, en dan ga je midden in het nummer ook nog ´een toontje hoger´! Wanneer hoorde je dat voor het laatst - buiten het songfestival? Maar het kan allemaal als je een hymne als Intervention hebt geschreven.

Het wordt een mooie lente met dit album op 5 maart en het concert op 2 april.

Wordt tijd dat er een nieuwe komt, aangezien ik Funeral niet meer draai. Ik vond het een leuk album, maar werd ook een beetje meegezogen door de 'hype' die ontstond na het optreden op Lowlands.
Ik merk iig dat ik Funeral niet meer van A tot Z kan uitzitten, en dat is voor mij een belangrijke graadmeter om te bepalen of ik een album écht goed vind.

Niet dus.

Jazzthieve
Intervention en No Cars Go zijn fantastische tracks, vooral bij No Cars Go vind ik de opbouw naar het einde toe gewoon grandioos.

avatar van KampF
Er is een goede pot pindakaas te krijgen (320/v0 VBR/FlAC)
Ik heb mijn eigen *kuch* torrentsite, dus *hoest* aarzel niet voor een pm. (eigenlijk is dit heel fout van mij )

Vandaag gaat ie dan eindelijk aan. Ik ben benieuwd!

avatar van Montorsi
Overigens even vermelden dat ik hier het eerste vervelende Arcade Fire nummer heb gevonden, te weten Neon Bible. Helaas maar waar.. Het enige nummer van ze die ik skip..

avatar van SilverGun
Vind Neon Bible juist één van de betere nummers van het album. De wel erg simplistische tekst van No Cars Go irriteert me wel een beetje. We know a place where no planes go / We know a place no spaceships go / Women and children: let's go! etc.

avatar van KampF
Ik dacht direct aan The Cure bij het nummer (Antichrist Television Blues)