Arcade Fire - Neon Bible (2007)

Canada
Rock / Pop
Label: Merge

1. Black Mirror (4:13)
  2. Keep the Car Running (3:29)
  3. Neon Bible (2:16)
  4. Intervention (4:19)
  5. Black Wave / Bad Vibrations (3:57)
  6. Ocean of Noise (4:53)
  7. The Well and the Lighthouse (3:56)
  8. (Antichrist Television Blues) (5:10)
  9. Windowsill (4:16)
  10. No Cars Go (5:43)
  11. My Body Is a Cage (4:47)
SilverGun schreef:
Vind Neon Bible juist één van de betere nummers van het album. De wel erg simplistische tekst van No Cars Go irriteert me wel een beetje. We know a place where no planes go / We know a place no spaceships go / Women and children: let's go! etc.

Heb ik nou ook, paar keer leuk om te horen, maar dit wordt snel een skipnummer hier. Enne Kampf, dank! erg mooie kwaliteit!

avatar van KampF
Wat een gave plaat weer! Ik zal later wel wat meer laten horen denk ik. Dat gedrum in No Cars Go (einde) is echt gaaf. 4* voor nu!

avatar van musicfriek
Moet Windowsill geen Windowstill zijn? Volgens mij wel...

avatar van grovonion
musicfriek schreef:
Moet Windowsill geen Windowstill zijn? Volgens mij wel...
Ik denk dat het toch juist is hoor. Window-sill als in vensterraam of vensterbank?

avatar van andré
titan schreef:
Het zal wel aan mij liggen, maar ik vind dit album een stuk beter dan zijn voorganger. Dit klinkt m.i. veel uitgebalanceerder, gevarieerder, beter geproduceerd en qua zang, sfeer en gedrevenheid/passie moet ik regelmatig aan de eerste jaren van Echo & the bunnymen denken. Hoezo moeilijk tweede album? 4*.

Helemaal eens! Het debuut-album was al prima te verteren, maar dit album is zo mogelijk nog beter! Over vrijwel de gehele linie erg sterke songs die ook nog eens blijven hangen. Die Bunnymen-link viel mij trouwens ook meteen op, met name in 'Keep The Car Running' en 'Intervention'. Voorlopig staat ie op 4*, maar dat halfje gaat er waarschijnlijk eerdaags bovenop...

avatar van Jumperjack
Echo and The Bunnymen????, mis ik iets? Ik ben al meer dan 25 jaar fan van The Bunnymen, maar nu mis ik volgens mij iets. Ik vind Neon Bible een super plaat, maar the Bunnymen hoor ik er niet in terug.

grovonion schreef:

Blijkbaar is het wel met een t, want ik zie dat het gecorrigeerd is.

musicfriek schreef:

Blijkbaar is het wel met een t, want ik zie dat het gecorrigeerd is.

Helaas, maar het staat echt overal zonder de t (en voor iedereen blijft wijzigen: laten we hier maar even mee wachten totdat de cd echt uit is).

avatar van L_T_B
Het is zonder t.

Kijk maar op de officiële pagina van dit album.
(doorklikken naar "lyrics")

avatar van Tsjo-Wi
Na hem nog een paar keer beluisterd te hebben kom ik tot de conclusie dat ik deze toch echt beter vind dan Funeral. Hij ligt een stuk lekkerder in het gehoor en er staat gewoon geen één minder nummer op.
Verhoogd naar 4.5*

avatar van RadioMad
Zonder twijfel dé CD van het jaar tot nu toe.
Sterker nog; ik vind 'm al beter dan m'n favoriete albums van 2005 ('The Back Room' van Editors) en 2006 ('Nux Vomica' van The Veils).

Het moet raar lopen wil dit niet mijn #1 van dit jaar gaan worden. Tenzij Radiohead gaat stunten misschien...

RadioMad schreef:
Zonder twijfel dé CD van het jaar tot nu toe.

ja laten we rustig aandoen, het jaar is nog maar net bezig

en er moet nog zoveel moois komen

voltazy
ik had niet gedacht dat the arcade fire weer met een sterk album aan zou weten te komen na funeral (wat toch wel speciaal voor me blijft), maar het is gelukt

ocean of noise, my body is a cage en intervention zijn briljant en verder staan er bijna alleen maar goede nummers op dit album

ik zet in op 4,5 ster

Zola
Bij vlagen hoor je weer die oh-zo-mooie virtuoze uitbarsten van Win Butler.

Na mijn eerste luisterbeurt kan ik concluderen dat er goede tracks op staan, met als hoogtepunt Intervention, maar ook dat The Arcade Fire nog steeds grillig is en nog net iets te veel bagage mist om tot echte meesterwerken over te gaan. De potentie is er!

4 sterren na mijn eerste luisterbeurt.

Zola

Luister maar eens naar No Cars Go. De vergelijking met Echo and the Bunnymen vind ik helemaal niet zo gek.
Natuurlijk is het niet zo sterk zoals bijvoorbeeld the Chameleons en Interpol, maar je hoort wel degelijk invloeden van E&tBm.

avatar van levenvergeten
Mmm... ik denk toch dat ik 'em minder vind als het spetterende debuut, maar slecht is deze LP van The Arcade Fire zeker niet.

Sterker; de heren en dames uit Canada hebben er weer iets moois van gebrouwen

avatar van Montorsi
L_T_B schreef:
Het is zonder t.

Kijk maar op de officiële pagina van dit album.
(doorklikken naar "lyrics")

inderdaad, de tekst is ook gewoon overduidelijk 'Windowsill'..

Mag ik iets gewaagds zeggen??

Ik vind Arcade Fire een band met zeer beperkte muziekanten. Technisch is het allemaal niet 'juh van het', geef nog een extra harde klap op de trom, en nóg één, laat tegelijketijd een paar orkestrale tonen uit de keyboard nóg hoger galmen en we hebben een climax!

Arcade fire gebruikt een saai concept.

Brolin schreef:
Mag ik iets gewaagds zeggen??

Arcade fire gebruikt een saai concept.

Iets gewaagds mag altijd, alleen heb ik wel commentaar op dat gewaagds...

de kwaliteit van de muzikanten zegt naar mijn mening weinig of de muziek saai is. Als je een club briljante muzikanten bij elkaar stopt die slechte composities maken heb je nog geen spannende muziek.
De kwaliteit van de muzikanten geeft dus niet aan of de muziek goed is.
Tevens is iets pas saai als je al verwacht wat er gaat gebeuren. Zelfs als er niks gebeurt kan dit spannend zijn.
En het lijkt mij enorm stug dat je bij dit album (en funeral) meteen alle melodie lijnen doorhad en exact kon gaan voorspellen wat er ging gebeuren. Als dit wel het geval is, zou ik je aanraden om je bezig te gaan houden met een bloeiende carriere in de bovennatuurlijke sector

avatar van Den7482
Een release waar ik echt naar uitkeek. Hun debuut was wonderschoon en ik kan niet anders zeggen dat deze opvolger een waardige is... Intervention kende ik het eerst en blijft één van mn favoriete nummers. Daarnaast wil ik Ocean of Noise er ook uitpikken. Een 'niks aan de hand' nummertje waar je even een zucht laat. Een zucht van "o wat een wonderschoon nummertje". Een beter rustpunt in het album kan je niet maken....

We trappen af met 4*... maar de kans dat er een halfje bijkomt, is aardig groot

Beste Brolin,

tuurlijk mag je iets gewaagds zeggen. Misschien heb je zelfs een punt met je uitspraak dan de muzikanten zeer beperkt zijn. Maar wil ik, of iemand anders, ingaan op jouw punt, dan zul je het wel moeten beargumenteren.

Op dit moment zeg je namelijk dat de muzikanten beperkt zijn, terwijl je uitleg slechts gaat over de composities.

Wat vind je nu:
- zijn de muzikanten beperkt? + Argumentatie.
- zijn de composities beperkt? + Argumentatie.

Ik zal hier maar op antwoorden omdat niet voltazy, maar ik met die gewaagde opmerking kwam.......

Je zegt zelf al dat ik misschien wel een punt heb waar het gaat om beperkte muziekanten, dus ergens vind ook jij dat ze vrij beperkt zijn, uitleg lijkt me dan overbodig. En zeg nu zelf, om muziekale beperking te kunnen waarnemen hoef je geen licht voor te zijn, je hoort het of je hoort het niet. Als voorbeeld: poesje mauw klinkt ook een stuk simpeler dan een willekeurig stuk van beethoven. Je hoeft daar geen geoefend oor voor te hebben om het verschil in virtuositeit te kunnen waarnemen.

De composities vind ik ook wat beperkt omdat ik er een truckje in ontwaar. Zoals ik al eerder aangaf....knal, boem, BOEM en gooi er een strijkorkestje uit een kastje tegenaan. De wat up-tempo songs hebben allemaal de zelfde struktuur en opbouw en ik word nergens verrast.

bloempje24 schreef:

Beste Voltazy,

Wat vind je nu:
- zijn de muzikanten beperkt? + Argumentatie.
- zijn de composities beperkt? + Argumentatie.

ja dat was brolin inderdaad, ik gaf juist ook comentaar op brolin's gewaagde uitspraak

avatar van KampF
Zou dit trouwens de definitieve productie zijn van Black Mirror en BW/BV? Ik vind het een beetje tegenvallen. De rest van de productie is beter. Daarnaast zijn Black Mirror en Bw/Bv niet slecht trouwens, Het nummer Neon Bible wel. Beetje jammer. Ik laat de 4 nog even staan, maar misschien heb ik iets te snel geoordeeld.

No Cars Go mijn favoriet! En vergeleken met de EP versie veel beter geworden

avatar van Tsjo-Wi
Hoezo vinden veel mensen het nummer Neon Bible slecht? Dat is echt een briljant nummertje! Zo lekker kort en pakkend, en zo mooi gezongen. Is bij mij zeker een favoriet, samen met Intervention en No Cars Go.

Brolin schreef:

Even eerst duidelijkheid scheppen. Een slechte of mindere compositie (indien je de componist beoordeeld) staat compleet los van de uitvoering. Een slechte uitvoering (indien je de muzikant beoordeeld) staat compleet los van de compositie.

Ik zie dat je dit steeds door elkaar haalt. Ik heb het idee dat veel nummers van The Arcade Fire puur gezien erg sterk zijn en goed in elkaar zitten. Ook in een akoestische setting blijven de nummers makkelijk overeind. Wat mij betreft zijn de compositisch dus sterk en goed.

Waar ik wel in mee ga is dat de uitvoering niet altijd is zoals ik het graag zou horen. Er is niets mis met de instrumentbeheersing (je merkt bijvoorbeeld niet dat ze live iets niet doen wat je wel hoort op de studioversies), maar de productie en het werken met effecten geeft steeds dat typische Arcade Fire geluid. Net zoals U2 een soort machine gebruikt waar liedjes ingaan en er een U2 geluid uitkomt, zo heeft The Arcade Fire ook zo'n machine waardoor er steeds dat typische geluid uit rolt.

Ik vind 2 albums nog te vroeg om ze daar al op af te rekenen. En zeg nu zelf, nummers als Haiti, The backseat en No Cars Go zijn toch verre van kopien van elkaar (niet allemaal up-tempo, maar toch)?

Nee, ik vind het compositorisch goed en ook de kwaliteit van de muzikanten is wat mij betreft niets mis mee. Ik wacht dus nog steeds op jouw uitgebreide argumentatie. Misschien overtuig je me wel, mits datgene wat je zegt hout snijdt.

avatar van Jumperjack
Waarom moet iemand beargumenteren wat men vindt, muziek is toch een gevoel, tenminste dat is het bij mij. Als ik iets mooi vind is dat voor mij toch gewoon zo. Ik heb daar niet allerlei verklaringen voor nodig.

Jazzthieve
Myspace pagina van Arcade Fire:

Jumperjack schreef:
Waarom moet iemand beargumenteren wat men vindt,

Omdat het leuke van deze site nu juist is om over muziek te praten, wat het met je doet etc. dan is enige verdieping een stuk leuker om te lezen dan:

"Top cd'tje, 5 sterren, kanshebber voor mijn top 10".

avatar van SilverGun
Op Allmusic staat dat track 8, Building Downtown (Antichrist Television Blues) gaat heten.