Arcade Fire - Neon Bible (2007)

Canada
Rock / Pop
Label: Merge

1. Black Mirror (4:13)
  2. Keep the Car Running (3:29)
  3. Neon Bible (2:16)
  4. Intervention (4:19)
  5. Black Wave / Bad Vibrations (3:57)
  6. Ocean of Noise (4:53)
  7. The Well and the Lighthouse (3:56)
  8. (Antichrist Television Blues) (5:10)
  9. Windowsill (4:16)
  10. No Cars Go (5:43)
  11. My Body Is a Cage (4:47)
Lost Highway
SilverGun schreef:
Ik heb 'm origineel, notabene de overpriced Limited Edition Maar het is vooral zo bij Black Mirror. Bij de rest van de nummers valt het mee.

Exact, ik ervaar van bij het begin net hetzelfde 'probleempje'. Black Mirror klinkt iets te dof, waardoor het ook mijn minst geliefde nummer is op dit prachtalbum. Dat is jammer want op zich is het een fantatische compositie. Gelukkig klinkt Keep the car runnig en alles wat daarop volgt glashelder.

Wat een geweldig album is dit, kende Arcade Fire alleen van Wake Up en heb uiteindelijk Neon Bible aangeschaft, absoluut geen miskoop. Een juweel!

avatar van Nautilus
SilverGun schreef:

Je leest het anders in meerdere recensies. Als ik Neon Bible luister met m'n iPod heb ik er geen last van, maar een nummer als Black Mirror klinkt via speakers inderdaad wat dof.

Sommige nummers vind ik productioneel beduidend minder klinken dan andere, naast 'Black Mirror' vind ik bijvoorbeeld (vooral het eerste deel van) 'Black Wave / Bad Vibrations' niet zo geweldig klinken, na 'Intervention' valt het een beetje in het niet.
Ik dacht in eerste instantie dat het aan de kwaliteit van de gelekte versie lag, maar op de cd, die ik direct na de release heb aangeschaft, is het niet veel beter.

avatar van wolf
Ik vind dat de nummers na enkele luisterbeurten wat minder worden. Mijn 4* zal dus zeker niet verhoogd worden, maar ook niet verlaagd worden. daarvoor vind ik Intervention een te goed nummer!

avatar van Paulus53
Not my piece of cake.
Ik krijg er ook na meerdere keren luisteren geen gevoel bij dat ik het nog eens opnieuw moet proberen.
Het gaat om het geheel, het ene nummer is beter dan het andere.

Ik heb hem een week niet beluisterd en vandaag maar eens weer. En verrek, het klinkt nog lekkerder. Twee keer achterelkaar al gedraaid.

avatar van Pellie
Dit album is weer net zo goed als het debuutalbum. No Cars Go wordt eindelijk op een officieel album gegooit. Goed werk, want dit blijft een fantastisch nummer!!

'The Well and The Lighthouse' + 'Black Wave / Bad Vibrations' vind ik ook geweldige nummers. Ik kan niet wachtten om deze band eindelijk eens een keer live te zien!

avatar van twin
Pellie schreef:

Ik hoop ze ook live te zien, festivals misschien

avatar van Wib0__
Tot op heden nog nooit wat van Arcade Fire gehoord.
Maar zag het hoge stemgemiddelde 3,99 en had zulk iets van die moet ik luisteren!

En dat heb ik gedaan!
En als resultaat, die 3,99 is terecht!
Wat een lekkere plaat zeg!
Heerlyk om naar te luisteren, van mij krijgt die een 4,0!

avatar van TerryA
voor mij de beste album van dit jaar (tot nu toe) en zal verbaasd zijn als het niet in onze top 10 van de jaar eindigt voor 2007! ... Arcade Fire zijn ook zo belangrijk voor de hedendagse muziek scene omdat ze in een kant heel anders zijn dat de meeste andere bands die nu muziek maken maar toch een element van de "familiarity" hebben en dat moet niet onderschat worden. weet niet of het iemand anders is opgevallen maar "No Cars Go" (al is het een top nummer) veel ljikt op uptempo nummers van Prefab Sprout (van de jaren 80) - meer info hier:

was wel erg jammer dat ze hun concert in Utrecht moesten afzeggen wegens ziekte want intussen is hun hele schedule volgeboekt tot eind van de jaar, dus voorlopig geen concerts in nederland

avatar van douwens
Uitstekend album. Het is wat duister, maar o zo melodieus, die orgels in combinatie met gitaarmuziek is werkelijk prachtig, 4.5 voor nu!

avatar van Boris1
Sinds Interpol's Turn on the Bright Lights niet meer zo geraakt door een plaat als deze. Geweldig.. 5*

Ik lees de laatste tijd nog al veel over Arcade Fire, het schijnt nogal iets unieks te zijn.
Zelf heb ik er volgens mij nog nooit iets van gehoord, terwijl ik toch enigzins van de nieuwste bands wel wat nummers ken, en van sommige zelfs albums heb aangeschaft, maar Arcade Fire,.....nee dit zegt mij helemaal niets.
Kan iemand mij vertellen met welke band dit is te vergelijken, of enigzins kan verwachten wat deze band zo uniek maakt. Mischien dan toch eens de moeite waard om deze band eens te gaan ontdekken?

avatar van gemaster
Sjezus, 16 pagina's vol lofzang op dit album en nog steeds geen idee wat deze band uniek maakt? Pindakaas het gewoon en kijk wat je ervan vindt. Niet steeds naar de bekende weg vragen hoor.

Nou ja goed, naar de bekende weg vragen?
Ik ken het gewoon nog niet, dat kan natuurlijk neem ik aan.
Maar ik zal het zeker eens pindakazen.

avatar van orbit
SoundWave schreef:

Het is gewoon een alternatief popbandje, zoals Mercury Rev, Dinosaur JR etc.. iets gelikter misschien nog, waardoor het lekker in het gehoor valt. Ik vind sommige nummers wel mooi in elkaar zitten, maar zo verschrikkelijk bijzonder is het niet. Het is meer de afwezigheid van andere goede bands denk ik waarom dit zoveel prèses krijgt.

@Orbit

Ik denk dat je gelijk hebt, het is gewoon wat anders dan al die mainstream Britpop bandjes waarmee je op dit moment overspoeld wordt.

avatar van LittleBox
douwens schreef:

Ik denk dat je ze dan te weinig eer aandoet. Een vergelijking tussen Arcade Fire en Dinosaur JR gaat m.i. geheel mank. Ten eerste is de band nogal een stukje groter en is Arcade Fire wat creatiever qua instrumenten. Waar elders wordt een kerkorgel zo nadrukkelijk ingezet als op Intervention? Achtergrondzang, de mix van verschillende stijlen (folk, rock, country, blues) en de bij tijd en wijle bombast maken het toch een unieke band hoor.

avatar van douwens
Eens Littlebox, daarbij is er ook gewoon een duidelijk verschil te horen tussen de albums Funeral en Neon Bible en dat is ook heel knap. Op Funeral staan bijvoorbeeld een aantal Indie nr's, die je op Neon Bible weer niet terughoort. De veelzijdigheid van deze band kent blijkbaar geen grensen en het knappe is, het is stuk voor stuk goed.

avatar van Joy4ever
Het mooie aan Neon Bible is dat je ziet dat vrijwel iedereen zijn stem verhoogd ipv verlaagd na meerdere luisterbeurten. Dat zegt ook wel iets. Ik zit met mijn 5 sterren al aan het plafond. Helaas.

avatar van Woody
Joy4ever schreef:

Inderdaad tijd om te verhogen van 4 naar 4,5 ster. Hij naderd Funeral. Bij Funeral was de verrassing groter bij Neon Bible moest hij even "weken"

Hmmm... ik weet niet of dat waar is.
Ik vond dit na de eerste keer luisteren al een meesterwerk; 4,5 ster. Ik zit er wel al aan te denken om het naar een 5 te verhogen, maar ik denk dat ik daar nog even mee wacht. Ben namelijk (nog) niet tevreden met het laatste nummer.

avatar van LittleBox
Eline4 schreef:
Ben namelijk (nog) niet tevreden met het laatste nummer.

Die is bij mij juist erg favoriet! Af en toe tegen het valse aan en dan die overdonderende bombast met dat orgel. Echt een waardige afsluiter van deze fenomenale plaat.

voltazy
Eline4 schreef:
Hmmm... ik weet niet of dat waar is.

vind ik juist een van de betere nummers van het album

Intervention zit echt goed in elkaar

4 sterren.

avatar van UndahCovah
Als je van Arcade Fire houd dan is The Kissway Trail misschien wel wat voor jou!

Maar toch is 'The Kissaway Trail - The Kissaway Trail' opgenomen voordat Neon Bible uitkwam. Iedereen die Arcade Fire vet vind moet dit even proberen!

Het lijkt enorm op Arcade Fire maar mist naar mijns inziens net dat gene wat de muziek briljant maakt. Wat wel heel vet is aan The Kissaway Trail is dat ze soms 5-stemmig zingen.

blueroom
Misschien is dit simpelweg één van de beste albums ooit.

avatar van Paalhaas
Maar waarschijnlijk niet.

avatar van korenbloem
persoonlijk vind ik dit een erg lekker album.
Je hoort duidelijk de spirituele inlvoeden op de album (althans zo interpreteer ik dit album). Som sklinkt het als bijbelse rock muziek, zonder echt gospel te zijn. Maar dit is een zeer leuk album, van een leuke band. Maar het geeft mij niet het gevoel van dit is misschien het mooiste wat ik ga hoord heb. Muziekaal klinkt het erg lekker, maar ik voel geen klassieker element.

hierom een dikke voldoende, en een zeer lekkere plaat wat zeker mee genomen wordt in mijn top 10 van beste platen 2007 tot nu toe.

4 sterren, en kan omhoog

avatar van Dridge
Hmmm , vanaf de eerste luisterbeurt vondt ik dit meteen goed , er staan eigenlijk geen zwakke nummers maar zoals het mij meestal vergaat bij platen die ik tof vindt klinken op eerste gehoor , ze vervelen nogal snel , of dat bij deze ook zo zal gaan moet nog blijken.
Vooralsnog dikke 4*