Arcade Fire - Neon Bible (2007)

Canada
Rock / Pop
Label: Merge

1. Black Mirror (4:13)
  2. Keep the Car Running (3:29)
  3. Neon Bible (2:16)
  4. Intervention (4:19)
  5. Black Wave / Bad Vibrations (3:57)
  6. Ocean of Noise (4:53)
  7. The Well and the Lighthouse (3:56)
  8. (Antichrist Television Blues) (5:10)
  9. Windowsill (4:16)
  10. No Cars Go (5:43)
  11. My Body Is a Cage (4:47)
avatar van Nautilus
Feeder schreef:

Crown of love bijvoorbeeld...

Oke, wij gaan het dus niet eens worden.

avatar van Reint
Crown of Love is prachtig. Op Neon Bible komt het titelnummer zelf het meeste in de beurt van een skipnummer, maar ik skip hem nooit.

Iedereen ervaart muziek weer anders. Als ik de muziek bij de eerste luisterbeurt niks vind dan weet ik voor mezelf dat het er na een tweede, derde, vierde luisterbeurt niet beter op wordt. Neon Bible overtuigde mij gelijk.

Probeer het eens een vijfde luisterbeurt. (y)

avatar van Joy4ever
Mijn eerste kennismaking met the Arcade Fire was niet bepaald een gelukkige. Ik had veel gehoord en gelezen over Funeral en ik kon niet wachten om dat album eens
te beluisteren. Maar ik werd er noch warm noch koud van. Slecht was het niet wat ik te horen kreeg maar mijn inziens stonden er teveel "net niet" nummers op. Ik vind
Neighbourhood I nog steeds een topnummer. Wake Up en Rebellion kan ik ook zeker waarderen. Matige score voor een album dat zo hoog in de lijsten staat. Ik zat dus niet bepaald te wachten op nog een album van deze Canadese band. Tot ik afgelopen weekend in de Mediamarkt in Antwerpen stond. Ik wilde even wat cdtjes gaan beluisteren. Er stond op dat moment een nummer op dat steeds beter werd. Dus ik dacht nog: dit klinkt erg lekker. Later bleek dit No Cars Go te zijn. Daarna volgde het slotnummer dat ik ook erg goed vond. Dus ik naar de man achter de geluidsbalie, vragen welke band dat was. Mijn reactie was letterlijk . Wtf! Gelijk het album aangeschaft en met koptelefoon op gaan beluisteren. Toen zat ik nog meer , hetgeen al snel plaatsmaakte voor en uiteindelijk . Wat een waanzinnig goed album. Van begin tot eind.
Er is werkelijk geen slecht nummer te vinden. Alles is even mooi. Win Butler staat van begin tot eind vanaf zijn kansel te donderpreken. En als er al een nummer liefelijk begint,
Black Wave, dan komt Win al snel om orde op zaken te stellen. Op het nummer Keep the Car Running lijkt het of de duivel zelf hem op de hielen zit. Je wordt meegezogen in zijn belevingswereld. Het nummer Neon Bible lijkt je op het verkeerde been te zetten doordat het gas wordt teruggenomen. Maar Intervention knalt je weer terug in de duistere realiteit. Dat nummer is meesterlijk. Het orgel dat zorgt dat je je heel klein gaat voelen. Met de hel en verdoemenis die Win daarbij over je uitstort. Meesterlijk. En dan is het album nog maar net begonnen. Het ene na het andere prachtige nummer volgt. Antichrist Television Blues vind ik mogelijk het beste nummer van Neon Bible. Vooral tekstueel is het genieten geblazen. Schitterend. Dat Win aan het einde "set my spirit free" zingt maakt het helemaal af. Dit is voor mij nu al het beste album van 2007. En wie weet zelfs het beste album ooit gemaakt. Nogmaals

Lost Highway
Knappe recensie Joy, met termen als beste album ooit gemaakt moet je altijd oppassen, maar bij mij zal hij binnenkort ook de top 10 komen binnenstormen. Ik kan hier ook geen mindere song op ontdekken. Ocean of noise, dat einde is mss vrij eenvoudig, maar ik vind het prachtig, een nummer vol gevoel. Dit in contrast tot Antichrist television blues waar Butler als de duivel te keer gaat. Om nog maar te zwijgen over dat prachtig orgelnummer, Intervention.
Geen zwakke songs, zowel vocaal als instrumentaal uitmuntend, niet te plaatsen in tijd,... Maw ook voor mij één der beste platen allertijden.
Dit album heeft bij mij ook voor een primeur gezorgd, de eerste keer dat ik een album twee maal na elkaar beluister. Ik wil maar zeggen, ook ik ben behoorlijk overdonderd door het niveau van Neon Bible.

aidoo
Ik zie dat de clip van Black Wave/Bad Vibrations er nog niet bijstaat hierboven. Kunstwerkje. Wat een heerlijk nummer ook.. vooral wanneer Win komt binnen vallen, samen met die duivelse drums.

"Nothing lasts forever that's the way its gonna be
There's a great black wave in the middle of the sea (for me)
"

avatar van Reint
Joy, kippenvel bij je verhaal! Geweldige plaat inderdaad.

Beste plaat die ik heb geluisterd afgelopen jaren. ga ook de eerste aanschaffen nu!

avatar van predator
Reint schreef:
Joy, kippenvel bij je verhaal! Geweldige plaat inderdaad.

Idd niks aan het verhaal van Joy toe te voegen, voor mij een compleet onverwachte superplaat

Een heel pak minder dan Funeral. Ik heb geprobeerd er van te houden maar ik leg er mij bij neer dat het niet gaat lukken. Het klinkt allemaal wel leuk, maar in plaats van naar epiek te streven door sterke songs te schrijven hebben ze ditmaal gewoon voor lege bombast geopteerd.

Sterke productie, veel orgels, orkesten, toeters en bellen maar te weinig écht beklijvende songs. Jammer.

Verdomme wat een heerlijke plaat!! Bij de eerste keer luisteren al.

Goed he . Echt veel beter dan Funeral. Zeer toegankelijk album. Er zit duidelijk meer structuur in het album vergeleken met Funeral.

Die draaide ik heel af en toe. Dit album blijf ik draaien. Geweldig!

Maar ook ik moet zeggen dat Neon Bible zeer hoog staat genoteerd in mijn lijstje. Ik zou zeggen kopen dit album!

avatar van Soul Dreamer
Ik heb dit album nog maar een weekje, dus mijn mening kan nog wel wat veranderen, maar IMO is dit album veeeeel beter dan Funeral. Dat album vind ik erg "mediocre" om maar 'es een Engelse term te gebruiken. Dit album is veel gevarieerder, met een aantal erg mooie tracks (Intervention, No Cars Go). Ben nog steeds niet helemaal overtuigd van de kwaliteit van deze band, maar dit album geef ik wel 4*

Zoals verwacht, na enkele keren luisteren is Neon Bible alweer gegroeid tot een album waarvan ik niks hoef te skippen. Na de eerste paar luisterbeurten vond ik er toch nog een aantal nummers op staan die me weinig deden maar ook die nummers is het gelukt om under my skin te kruipen.
Van 4* ^ naar 4,5*

aidoo
Het album begint relatief teleurstellend. Black Mirror is het minste nummer op deze plaat en Keep The Car Running behoort ook niet tot de top. Then again.. een minder nummer van Arcade Fire is geen slécht nummer De nummers 4 t/m 8 zijn werkelijk fenomenaal te noemen. Vijf dikke 5* tracks achter elkaar. Een 4,5* vind ik dit album dan ook zeker waard. Had het niet verwacht na Funeral.. maar ze flikken het toch maar even

Sterk album. Zet hem maar vast op 4 sterren. Kans is groot dat dit nog verhoogd gaat worden. Wat me opvalt is dat the arcade fire op de een of andere manier altijd heel echt en eerlijk blijft kllinken.

avatar van orbit
Joy4ever schreef:

Dit snap ik eigenlijk niet helemaal, je herkent die stem van Butler toch wel uit duizenden vind ik

Verder vind ik het zeker een goede plaat en knap na Funeral om weer zo'n intense luisterervaring samen te stellen. Het is muziek die ik echter niet zo vaak kan luisteren. Na 1x per dag hoef ik een tijdje niet meer. Komt denk ik door sommige composities die me stukken minder boeien, zoals de spaanse outro van Ocean Of Noise of een nummer zoals Antichrist Television wat me een Springsteen doet denken.
De betere nummers zijn eigenlijk de nummers die puur Arcade Fire zijn voor mijn gevoel, Well & The Lighthouse, Keep The Car Running, Windowsill en No Cars Go (ondanks de evidente 80s invloed, prachtig nummer!).

avatar van Nautilus
orbit schreef:
of een nummer zoals Antichrist Television wat me een Springsteen doet denken.

De Springsteen associatie maakt dat voor mij ook een wat minder nummer.

orbit schreef:

Als ik Neon Bible naast Funeral of de EP leg, vind ik Neon Bible toch echt tegenvallen. Ik mis de intensiteit van de voorgaande platen. Een ander groot minpunt vind ik het nogal galmende geluid, het maakt de cd enigszins "breierig". Maar goed, desondanks, een behoorlijke plaat.

avatar van Joy4ever
Rare Snuiter

Ja vooral raar...

Sven Bersee
Ik vind het vooral erg knap dat ze hun orgel heel weten te houden: 4,5.

avatar van twin
Snuiter schreef:

Bij mij is 2,5* geen behoorlijke plaat, maar een slechte plaat

avatar van wolf
Intervention Heerlijk, dat orgelgeluid.

Erg sterk album. Veel bekende invloeden te horen. Uiteraard Bruce Springsteen, Nick Cave ook, maar een nummer als 'Black Wave/ Bad Vibrations' had volgens mij zelfs goed op Sonic Youths 'Evol' kunnen staan?! Bij 'Keep the car running' moet ik aan Sixteen Horsepower denken, met name door die banjo. Er staat eigenlijk geen minder nummer op, maar met name 'Intervention' en 'Ocean of Noise' vind ik fantastisch!

Goede plaat, maar op de ene of andere manier minder dan de voorganger. Ligt er denk ik ook aan dat funeral (zonder verwachtingen) vanaf niets naar een topplaat ging. Van Neon bible had ik nu wel hoge verwachtingen.

Verder vind ik het geluid af en toe te dof, ligt dat nou aan mij of aan de cd?

avatar van HiLL
whooster schreef:
Verder vind ik het geluid af en toe te dof, ligt dat nou aan mij of aan de cd?

Aan jou.

avatar van SilverGun
HiLL schreef:

Aan jou.

Je leest het anders in meerdere recensies. Als ik Neon Bible luister met m'n iPod heb ik er geen last van, maar een nummer als Black Mirror klinkt via speakers inderdaad wat dof.

Wat_Jij_Wil
Je moet het album ook kopen

avatar van HiLL
Hij zegt cd, dus ik denk dat hij hem origineel heeft. Maar ik vind de cd niet dof klinken.

avatar van SilverGun
Ik heb 'm origineel, notabene de overpriced Limited Edition Maar het is vooral zo bij Black Mirror. Bij de rest van de nummers valt het mee.