Kaiser Chiefs - Yours Truly, Angry Mob (2007)

Rock / Pop
Label: B-Unique

1. Ruby (3:25)
  2. The Angry Mob (4:48)
  3. Heat Dies Down (3:57)
  4. High Royds (3:19)
  5. Love's Not a Competition (But I'm Winning) (3:17)
  6. Thank You Very Much (2:37)
  7. I Can Do It Without You (3:24)
  8. My Kind of Guy (4:06)
  9. Everything Is Average Nowadays (2:44)
  10. Boxing Champ (1:31)
  11. Learnt My Lesson Well (3:54)
  12. Try Your Best (3:42)
  13. Retirement (3:53)
  14. Admire You * (3:41)
  15. I Like to Fight * (4:06)
  16. From the Neck Down * (2:29)
  17. The Angry Mob [Live in Berlin] * (5:05)
  18. Everything Is Average Nowadays [Live in Berlin] * (3:24)
  19. Ruby [Live in Berlin] * (3:57)
  20. Retirement [Live in Berlin] * (4:18)
  21. Heat Dies Down [Live in Berlin] * (4:47)
  22. Highroyds [Live in Berlin] * (4:37)
jeroen1904 schreef:
the angry mob (met fantastische tweezang op het einde).
Echt? Ik vind dat stukje dus niet om aan te horen. Het hele nummer vind ik trouwens maar matig.
Oooohhhhh, die smaken, wat kunnen ze toch verschillen...

Heat Dies Down vind ik samen met Ruby de enige uitschieter. Highroyds, Everything Is Average Nowadays en Thank You Very Much zijn niet slecht, maar kunnen me toch ook niet echt boeien.

Als geheel: Een matig album, maar dat was Employment, ondanks een paar prima nummers, ook.
Ik blijf bij mijn 2,5.

verschrikkelijk.

wat een verdommde slimmerikken ook weer hé, het beste nummer/ singletje op het begin doen zodat mensen die het luisteren snel denken dat het toch wel goed is

avatar van Schat
Kaiser chiefs zijn niet goed, nooit geweest en zullen het ook nooit zijn. De single 'Ruby' is een zoveelste bewijs van hun muzikale onkunde. Waarom hebben die mannen succes?

avatar van Migo
Dé tegenvaller van 2007..

Employment had enkele top-singles die het oordeel over de gehele cd positief deden uitvallen. Die echt toppers ontbreken hier en dan wordt het ook nog eens nergens spannend. Wat jammer, wat jammer..

avatar van UndahCovah
Weer een prima album van de Chiefs. Hij is niet zo goed als Employment maar iemand vatte dit album heel mooi samen: Er is niets mis met dit album. Dat is precies de goede omschrijving. Ze zijn niet de mist in gegaan door rare dingen te gaan doen maar zijn gewoon blijven doen waar ze goed in zijn: Rockende feest muziek maken.

Zeer tevreden, 4*

Schat schreef:
Omdat Ruby juist wel een lekker catchy nummer is (al bekt het nog steeds niet: "Ruby, Ruby, Ruby, Ruby!!!!"). Als er tien dus Ruby's op zouden staan zou ik prima te vreden zijn, maar dat is helaas niet zo.

avatar van Koerok
Hier de review van Pitchfork.

basketballerke
Ze flikken het toch weer om een leuk album te maken vind ik zelf. Vind het persoonlijk niet heel anders klinken dan hun eerste. Het is misschien wel wat minder chaotisch geworden. Toch blijft Employment de iets betere, maar deze is vind ik ook een 4* waard.

vondeich
Ik vind het wederom een goed / aardig album. Luistert prima weg. Employment bevat vind ik wat meer toppers dan deze, maar vind deze dan weer wat volwassener klinken wat de Chiefs niet misstaat. 3,5*

Had er eigenlijk totaal geen verwachtingen van, ben neit zon enorme kaiser chiefs fan, maar ik vind het uiteindelijk best een prima album.

avatar van Darkshines
Wat een ongeinspireerd album, werkelijk nergens springt het eruit, het begint al met het vreselijk kinderachtige,simpele Ruby en daarna wordt niet veel beter, het klinkt over het algemeen wel aardig maar het overtuigt nergens, vooral bij de laatste nr.s van de cd had ik zoiets, kan het nog dieper zinken dan de voorgaande nr.s??
Nee de kaiserchiefs blijken een 1 dagsvlieg te zijn geweest, retirement lijkt me een realistisch nr. wat betreft hun toekomst. 2*

aidoo
ik heb het album zonder verwachtingen geluisterd, en eerlijk gezegd vond ik het wel aardig klinken. dit gaat wel een voldoende worden

avatar van Facedown
oooooooooh, everything is average nowadaaaays

Geweldig nummer

avatar van Marty McFly
Deze plaat komt deze week op één binnen in de Nederlandse album top 100... het moet niet gekker worden...

avatar van Joy4ever
Als het hele album net zo slecht is als het nummer Ruby dan laat ik deze Chiefs voor wat het is.

deric raven schreef:
Ik vind het toch wel een positieve reactie, vooral na de tegenvallende tweede van Bloc Party. Kaiser Chiefs hebben minder moeite met hun tweede.
Het zal wel aan mij liggen, maar de zang heeft veel weg van de manier van zingen van Simon Le Bon van Duran Duran.

Ik denk dat dit voor veel luisteraars een groeiplaatje zal worden.

minder moeite met hun 2de album. Lijkt mij ook ja met teksten als `RUBY; RUBY RUBY RUBY`, komop Kaiser Chiefs kunnen nooit aan het niveau van Bloc Party tippen !
Ik snap niet hoe je dit kun zeggen. NE het 2de album van Bloc Party is noodse goed, alleen moet je hem net effe wat vaker luisteren!

Een album moet je bevallen. Bloc Party heeft een aardige eerste gemaakt, en in mijn ogen een zwakke tweede. Ik denk dat Kaiser Chiefs een blijvertje zal zijn. Block Party verwacht ik niet meer van dan een hype.
En die waaien meestal wel over.

Trouwens, als je Block Party's eerste goed vind, dan raad ik je The Cure aan. De zanger doet aardig zijn best om het stemgeluid van Robert Smith te evenaren; is echter onmogelijk.

wat moet het verschrikkelijk zijn om je op een gegeven moment te beseffen dat je je leven gebruikt hebt om dit soort, nietszeggende kutmuziek te maken. Want als ik iets zeker weet dan is het dat over 10 jaar geen hond, neen: géen hond meer weet wie in godsnaam de kaiser chiefs waren en wat ze gemaakt hebben. Blij toe.

amen
popmuziek is idd vluchtig mijn beste
er er zijn betere dingen
maar jouw mening is en blijft subjectief

avatar van Maartenn
1,0
Maartenn (crew)
Ze zetten hun oude lijn waardeloze inspiratieloze muziek voort die mij totaal niet aanspreekt. Een single zoals nu ' Ruby' kon ik na de eerste keer al niet meer horen en deed me pijn aan mijn oren.
Deze band vind ik totaal waardeloos..

avatar van Xel
Xel
Ik heb wel eens slechtere 2e albums gehoord. Niet superhoogdravend allemaal, maar de stemming zit er thuis goed in als ik de cd draai. Is heel wat waard wat mij betreft.
Nee, het is geen meesterwerk, zeker niet! En het niveau van de drie top nummers van hun vorige halen ze ook niet helemaal.
Maar om nou te zeggen dat dit waardeloos is?? kan ik niet bij om eerlijk te zijn. Dit is gewoon zeer degelijk vakmanschap!
En ik zie zo'n album liever op nummer 1 in de albumlijsten staan dan bijvoorbeeld een cd van Jan Smit. Dus dat "het niet gekker" moet worden, aangezien deze plaat op nr. 1 binnen is gekomen, vind ik een rare opmerking. Wat moet er dan op 1 binnen komen? K3?

Lost Highway
Xel schreef:

Ben ik met je eens, Kaiser Chiefs is nu ook niet mijn favoriete muziek, het is gewoon leuke muziek om eens te horen, niets meer of niets minder. Sommige commentaren zijn hier tot op het randje van het lachwekkende. Ik vraag me af wat die mensen die dit zo hemeltergend verschrikkelijk vinden doen als ze pussycat dolls of gekke kikker horen? Staan ze vast met een pistool tegen hun hoofd.

Xel schreef:

Ja in deze recensie kan ik me helemaal in vinden. Als je dan toch moet kiezen tussen een bepaalde artiest of Kaiser Chiefs, dan maar de laatste.... Maar waarom staat Bloc Party dan niet hoger. Lol. Maar ik geef hem vooralsnog een 2,5.

Lost Highway schreef:

avatar van illuvatar
Het gemiddelde is hier toch echt wat te laag. De meeste mensen vergeten waar het bij de Kaiser Chiefs omdraait: gewoon leuke feestliedjes maken.
Dit album is net als het vorige album een heel leuke verzameling van liedjes waar je spontaan goesting van krijgt om mee te tikken met je vingers of voeten. Verwacht hier geen hoogstaande composties, maar gewoon simpelheid in al zijn pracht.
Het mag dan wel vluchtig zijn, ik durf te wedden dat ik nog steeds spontaan begin mee te zingen als ik Ruby hoor op een feestje binnen 5 jaar.

Alsnog een paar negatieve puntjes: op de momenten dat ze proberen om wat te experimenteren gaat het hun toch niet echt goed af, het komt gewoon niet over, ik snap wel de drang naar het experimenteren maar ik heb liever een consistent album vol goede feestnummers eigenlijk, laat de rest maar aan andere groepen over.
Daarom geef ik een ***1/2. Lijkt nu misschien een beetje weinig na mijn overwegend postieve reactie hier maar moest het kunnen gaf ik een 3,70.

avatar van Koerok
Ik zeg maar zo, ik zeg maar:
Woebi, woebi, woebi, woebi!!!!!

Xel schreef:

Het is allemaal net zo slecht, of het nou de Kaiser Chiefs, K3 of Jan Smit is zal me werkelijk een worst wezen.

avatar van Xel
Xel
Ataronchronon schreef:

Ach, worst is soms ook wel lekker. Alleen bij K3 heb ik een beetje het knakworst idee. Als je er te veel van eet krijg je buikpijn. Jan Smit is meer droge worst. Soms even goed doorbijten...... In beide gevallen helpt het als je er veel bier bij drinkt! De chiefs kan ik ook zonder veel alcoholconsumptie aan...

Zucht..... Neen, ik zou ze met de beste wil van de wereld niet op één hoop kunnen gooien. Ik zie toch niveau verschil, en ik merk dat ik daar vooralsnog niet de enige in ben.

avatar van tomthumb
Ataronchronon schreef:

Ik word al niet echt warm van de single. Als dat dan ook nog eens het beste nummer is, vrees ik het ergste voor de rest van de plaat.