Pearl Jam - Vs. (1993)

6. W.M.A. (5:59)
  7. Blood (2:51)
  8. Rearviewmirror (4:44)
  9. Rats (4:15)
  10. Elderly Woman Behind the Counter in a Small Town (3:16)
  11. Leash (3:09)
  12. Indifference (5:03)
  13. Hold On * (4:39)
  14. Cready Stomp [Studio Outtake] * (3:21)
  15. Crazy Mary * (5:39)
avatar van rafke pafke
Bwah, hits, dat is voor mij geen noodzakelijke voorwaarde voor een goed optreden.

En zo'n weekend eindigen met Kick Out The Jams, dat is niets minder als de kers op de taart!

Dn!S schreef:
Ik ben nu echt bang om dit album te gaan luisteren. Ik zit het al maanden uit te stellen. Maar ik wil toch verder in het Pearl Jam oeuvre. Als ik bijvoorbeeld die recensie van VDG lees ben ik inderdaad bang dat mij hetzelfde zal overkomen. Ik waardeer Pearl Jam juist om die combinatie van stevige rock en toch melodieuze muziek. De zang is rauw maar toch ook heel mooi. Ik ben nu dan ook (zelfs al weet ik beter) aan het hopen op meer nummers zoals Jeremy of Alive of Deep. Maar dat lijkt ijdele hoop. Ik zal deze plaat moeten accepteren als een plaat van een nieuwe band; Pearl Jam 2. En er van uitgaan dat Pearl Jam 1 na een fenomenaal debuut meteen is gestopt. Benieuwd naar dit nieuwe bandje, Pearl Jam 2, met hun Vs...

Met Dissident staat er toch al wel een Ten-achtig nummer op.

En Elderly Woman Behind the Counter in a Small Town is gewoon prachtig!

avatar van TheFunkyM
Toch de hoogste score die ik kan geven op de site.
Deze cd herontdekt en ik vind eigenlijk alle nummers gewoon goed en lekker.
Geweldige cd, zoals eigenlijk alle. Laatst riot act weer opnieuw ontdekt, nu bezig met no code!

avatar van Kronos
TheFunkyM schreef:
Toch de hoogste score die ik kan geven op de site.

Zijn er misschien ook sites waar je meer dan 5 op 5 kan geven?

avatar van TheFunkyM
haha.
Zo bedoelde ik hem natuurlijk niet, maar mocht het kunnen, had ik dat waarschijnlijk niet gedaan
6 op 5 is iets te veel van het goede

Rats (4:15) 3*
Elderly Woman Behind the Counter in a Small Town (3:16) 4,5*
Leash (3:09) 4*
Indifference (5:03) 4*

Ondanks dat er mindere songs op staan is dit een meer dan geslaagd album.
Het tweede beste van Pearl Jam, zonder twijfel.

avatar van rkdev
@Buffalotid: op basis van je puntenverdeling kom ik uit op 4*,
maar je geeft het album 5* ....

avatar van SirNoodle
rkdev schreef:
@Buffalotid: op basis van je puntenverdeling kom ik uit op 4*,
maar je geeft het album 5* ....

het geheel is meer dan de som der delen

Buffalotid
SirNoodle schreef:

het geheel is meer dan de som der delen

Klopt.
Ik heb het altijd moeilijk met sterrenverdeling.
Uiteraard is dit niet het niveau van Dark Side, dat van mij het maximum krijgt.
Maar ik vind dit wel beter dan - zoekt even in zijn lijst - pakweg Innuendo van Queen (dat dus van mij 4,5 krijgt). (gewoon een voorbeeldje)
Dus geef ik dit automatisch een 5

avatar van tjrd
IJzersterke 2e plaat van Pearl Jam.

Hoogtepunt is Indifference en Rearviewmirror.

tjrd schreef:
IJzersterke 2e plaat van Pearl Jam.

Hoogtepunt is Indifference en Rearviewmirror.

Mag ik daar W.M.A. aan toevoegen?

Rogyros schreef:

Mag ik daar W.M.A. aan toevoegen?

nee

Want?

avatar van bart1989
komaan Rogyros, W.M.A. als hoogtepunt?

Over het album, veel beter dan Ten, deze doet mij soms een beetje aan Into the Wild denken..

avatar van Gajarigon
bart1989 schreef:
komaan Rogyros, W.M.A. als hoogtepunt?

Die heb ik ook aangeduid, altijd al een van mijn favoriete PJ tracks geweest.

avatar van Rogyros
Nouja... Beter dan Ten, absoluut niet. Maar dat is smaak natuurlijk. Ik zie de vergelijking tussen Vs. en Into The Wild absoluut niet. Dat is totaal iets anders. Into The wild heeft een heel andere sfeer, vele malen rustiger en gewoon compleet anders. Ook de rustige nummers, zoals Daughter, Elderly Women... en Indifference lijken in de verste verte niet op Into The Wild.

En W.M.A., dat vind ik een van PJ's allerbeste. De stem van Eddie is daar op zijn best en de drum, de muziekopbouw en simpelweg de schoonheid van de song maken het voor mij een top tien notering van PJ songs waard. Nr. 3 zelfs.

avatar van bart1989
Da was maar een mopje he manne! Ik vond het gewoon grappig dat Rafke Pafke gewoon vlakaf en droog nee zei..
trouwens ik weet dat deze echt niet op into the wild lijkt maar ik herinner mij dat ik zot was van de into the wild cd en dan Ten ging luisteren en echt niet begreep wat daar zo goed aan was.. en dat vond ik raar aangezien het dezelfde eddie vedder was. Vs. was dan zon beetje een verademing voor mij want ik herkende een beetje de stem van die ene geniale eddie vedder terug van into the wild; misschien klinkt het een beetje raar maar in Ten valt zijn stem veel meer tegen.
Dit kan natuurlijk allemaal nog veranderen, ik ken pearl jam namelijk nog niet zo goed..

avatar van Rogyros
Ahhh, dan heb je nog een mooie ontdekking te maken, Bart!

Ten heeft een hoger jonge-honden-gehalte dan deze plaat, maar deze vind ik veel vetter klinken. Veel coherenter en sterker als een geheel, vooral. En Eddie's stem is ook door de jaren beter gaan klinken.
Ten valt natuurlijk in de verste verte niet te vergelijken met Into The Wild.

Ik las net ook dat W.M.A. staat voor White Male American. Het nummer gaat over racisme in de politie-macht.

avatar van My Addiction
Iets minder dan Ten, waar echt epic nummers op staan, maar Pearl Jam doet het toch opnieuw. Eddie Vedder zijn stem is gewoon fantastisch! Toch gaat mijn score omlaag door Blood en Rats, wat ik echt twee slechte nummers vind. De opener vind ik ook niet sterk genoeg. 4*

avatar van bart1989
Deze cd wordt echt beter en beter! Animal en Daughter zijn al epic!

My Addiction schreef:

Samen met Leash, Glorified G. en Animal vind ik dat juist nummers die positief aan de oppervlakte komen als je de overige, meer in het oog springende, nummers al meerdere keren hebt beluisterd.
Typische rockmuziek die zonder veel poespas lekker op de band geknald zijn.
Vooral Blood is een heerlijke adrenaline-kick.

YouTube - pearl jam- state of love and trust

hadden ze gewoon op dit album moeten plaatsen.
Ik heb het dan wel al eerder aangegeven, maar gewoon een gemis.

Staat met Black en Jeremy in mijn persoonlijke PJ Top 3.

deric raven schreef:
YouTube - pearl jam- state of love and trust

hadden ze gewoon op dit album moeten plaatsen.
Ik heb het dan wel al eerder aangegeven, maar gewoon een gemis.

Staat met Black en Jeremy in mijn persoonlijke PJ Top 3.

Toevallig naar het nummer aan het luisteren als ik je bericht lees.
Ik deel volmondig jouw mening !

avatar van My Addiction
Waarom staat dat nummer eigenlijk op geen enkel album behalve dan op 'rearviewmirror' wat een greatest hits album is?

Hij staat alleen op de soundtrack van de film Singles.
Eigenlijk heb ik Vs. gekocht nadat ik State Of Love And Trust gehoord had.
Verwachtte dit nummer dan ook op dit album te vinden.
Vervolgens Temple Of The Dog gekocht, en pas later kwam ik er achter dat hij wel op Singles stond.
Wat trouwens ook geen verkeerde soundtrack is.
Ook YouTube - Mother Love Bone - Chloe Dancer / Crown of Thorns is een aanrader.
Staat er ook op.
Wat dus weer de voorloper is van Pearl Jam.
Vergeet de zang (meer Axl Rose), luister naar de muziek en je kunt het goed horen.
Typerende Pearl Jam opbouw.

PriestMaiden
Daughter is een mooi nummer, Leash, Animal, Go: goed schijfje. Nogal overschaduwt door hun ietwat overschat debuut.

Ik heb deze net besteld ik heb tot nu toe alleen Ten van PJ maar ik was aan het twijfellen tussen deze of Backspacer en deze was toevallig goedkoper dus ja(4.99 is toch wel een mooi prijsje)
Ik ken tot nu toe alleen de eerste 3 nummers en Rearviewmirror en die kunne me toch al bekoren!

avatar van Demon.
Cover is stoer

avatar van Demon.
En heb hem nu als Bureaublad achter grond, haha

Rearviewmirror heb ik geluisterd en vind hem zeer goed