alt-J (∆) - Relaxer (2017)

Electronic / Pop
Label: Infectious

1. 3WW (5:00)

met Ellie Rowsell

2. In Cold Blood (3:26)
  3. House of the Rising Sun (5:20)
  4. Hit Me Like That Snare (3:37)
  5. Deadcrush (3:52)
  6. Adeline (5:50)
  7. Last Year (6:06)

met Marika Hackman

8. Pleader (5:48)
avatar van fatima
Alles even nagerekend. Hier de juiste antwoorden van p.1:

- niet erg mooi, wel erg Alt-J
- prima song
- an awesome wave
- taro

Komt helemaal goed met Relaxer, let maar op.
Op naar p.2. Tot later weer.

avatar van Lura
Slowgaze schreef:
Jullie moeten eens wat vaker tv kijken. Anders heb ik er niets aan dat ik een wandelende popcultuurverwijzing ben.

Dat zou ik best willen doen, maar zoveel interessants is er tegenwoordig niet meer te zien.

avatar van thetinderstick
Spuuglelijke hoes. '3WW' bevalt me eigenlijk wel. Begin doet me wat aan Radiohead denken.
Klopt het dat Ellie Rowsell de zangeres van Wolf Alice is?
Edit: ik lees hierboven dat dat inderdaad zo is..

Beide Alt-J albums vind ik erg goed, maar om de een of andere reden grijp ik er niet zo vaak naar terug. Overigens vind ik This Is All Yours iets interessanter dan An Awesome Wave.

avatar van Pepino
3WW vind ik best goed! De hoes daarentegen... Echt lelijk. Het lijkt op een screenshot van Big Rigs: Over the Road Racing
De hoes van het vorige album vond ik al niet mooi en nu doen ze er nog een schepje bovenop..

avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
Pepino schreef:
Het is een screenshot uit het PlayStation 1-spel LSD.

avatar van Rufus
Pracht hoes, mooi dat kontrast tussen donker en licht.

avatar van SébastienY
Lekker retro alleszins

avatar van jerome988
Albumhoes doet me denken aan die van Trans van Neil Young.

Fantastisch nummer

avatar van Kimmyboy
En de plaat zelf wordt met een week vervroegd, hoera!

avatar van VladTheImpaler
Oei ja klinkt zeker goed. Doet me beetje denken aan Fitzpleasure, in die stijl.

JVT
En doet me ook denken aan left hand free!

JVT
An awesome Wave staat in m'n top 10 aller tijden en gaat daar wss nooit meer uit. Veel fantastische nummers. Maar In Cold Blood gaat misschien wel hun beste nummer worden, jongens toch, wat een geniaal nummer is dat. Al helemaal grijs gedraaid gisteren en vandaag. Ook 3WW is heel erg goed, ja ik kijk enorm uit naar deze Relaxer.

avatar van blur8
la-la-la-la-la-la is een ''geniale" tekst....... gelukkig gevolgd door spetterend koper.

avatar van Jordipordie
Wel bijzonder nummer 3ww... Ik hoorde deze voor het eerst in de auto en het geluid stond zacht... Dacht eigenlijk aan Jose Gonzales. Toen ik het geluid harder zette begon het zangwerk en daar was ALT-J

Die nieuwe single valt echt tegen op eerste gehoor. Te gemakkelijk. 3ww daarentegen is bijzonder.Ik hou meer van hun gevoeligere wat subtielere kant.

avatar van Barend G
'Te gemakkelijk', ja. Precies. In Cold Blood is gewoon Alt-J-volgens-het-boekje...

avatar van Vosje
0,5
Deze geforceerde, pretentieuze band zou door de rechter verboden en ontbonden moeten worden. Deze cover getuigt alweer van hun drang om in het abstracte hoekje te horen. De singles zijn kut btw.

avatar van Appels123
Ik vond een Awesome Wave zeker geen verkeerd album maar alles wat daarna gebeurde was inderdaad compleet geforceerd. Vind de nieuwe singles dan ook wel erg makkelijk. Maarja, de indie-tieners zullen het wel kopen dus mijn mening doet er ook niet echt toe.

thrm
Vosje schreef:

Die hele vernoeming naar een obscuur betekenisloos symbool op een Apple-toetsenbord had eigenlijk al voldoende geweest moeten zijn om deze band voor de rest van hun bestaan te diskwalificeren. Voor ons cynici is het fijn dat ze ons vooroordelen keer op keer bevestigen met hun muzikale output en de bijbehorende aankleding.

avatar van VladTheImpaler
De anti Alt-J club is ook even uitgerukt . Ik vraag me dan toch wat jullie hier doen als jullie al lang weten dat je de band helemaal niks vind?

avatar van Johnny Marr
VladTheImpaler schreef:

Trollen? Krijgen sommige mensen een behoorlijk strakke plasser van.

avatar van coldwarkids
Johnny Marr schreef:

Trollen? Krijgen sommige mensen een behoorlijk strakke plasser van.

Ik denk dat de mensen die dit zeer goed vinden juist een strakke plasser krijgen. Zo werkt dat volgens mij toch juist bij de meeste?

avatar van sj0n88
Leuke van een muziekforum is dat zowel liefhebbers als tegenstanders/haters zich kunnen uitspreken. Maar om nou op te roepen tot een 'verbod' op deze band, omdat het niet jouw ding is?? Ik snap dat je dit pretentieus kunt vinden, maar blijkbaar zijn er toch heel veel mensen die hier wél graag naar luisteren, getuige de beoordelingen van de voorgaande albums (4,01 om 3,61). Voor mijzelf is An Awesome Wave nog steeds een magisch album en bevat de opvolger ook een aantal fijne nummers.

De twee uitgekomen singles vind ik vooralsnog prima te pruimen. Hopelijk komt het niet tot een verbod voordat dit album is verschenen.

avatar van tnf
tnf
3WW hoor ik de laatste tijd weleens. Geen verkeerd nummer. Het vervelende is dat ik het minder ga vinden zodra de vocalen invallen, na het lange intro. Het had volledig instrumentaal een grote favoriet kunnen zijn, nu komt het niet verder dan 'subtop'. Dat is nog steeds een goede beoordeling, maar toch.

avatar van repelstefan

Het grappige is dat deze opmerkingen minstens zo pretentieus zijn.

Begrijp best dat je Alt-J niet goed vind. Het is een aparte stijl en ik denk ook dat ze beter nadenken over hoe ze zich profileren dan een hoop andere bands. Ik stoor me er persoonlijk niet aan maar kan me voorstellen dat dit anders kan liggen. Vind de 2 singles eigenlijk best goed en vind het knap dat ze na het in mijn ogen fantastische An Awesome Wave (wat alles behalve liefde op het eerste gezicht was), het sterke This Is All Yours en de 2 vrijgegeven singles laten zien blijvertjes te kunnen zijn; met een compleet eigen geluid.

avatar van sj0n88
repelstefan schreef:

Amen!

avatar van iHateDolphins
Ik weet nooit zo goed wat ik van de teaser singles moet vinden. Aan de ene kant heerlijk dat je alvast materiaal krijgt. Aan de andere kant heb ik dan ook, als ik die singles vaak luister, dat de ervaring van het voor het eerst beluisteren van een album heel anders is.

Ik probeer dit dan ook vaak te vermijden en te wachten op het hele album. Maar no way dat dat gaat lukken bij deze nummers haha. Zowel 3ww als in cold blood zijn echt fantastisch. Zeker de laatste en grijpt weer wat meer terug naar An awesome wave (ook top 10 bij mij) wat ik een betere plaat vond dan de opvolger.

Ik kan niet wachten tot de volledige release!

avatar van Rvdz
Ik krijg altijd een beetje jeuk van Alt-J, maar In Cold Blood vind ik dan weer écht fenomenaal. Heerlijk nummer.