Gorillaz - Humanz (2017)

Electronic / Hip-Hop
Label: Parlophone

1. Intro: I Switched My Robot Off (0:23)
  2. Ascension (2:35)

met Vince Staples

3. Strobelite (4:32)

met Peven Everett

4. Saturnz Barz (3:01)

met Popcaan

5. Momentz (3:16)

met De La Soul

6. Interlude: The Non-Conformist Oath (0:21)
  7. Submission (3:21)

met Danny Brown en Kelela

8. Charger (3:33)

met Grace Jones

9. Interlude: Elevator Going Up (0:04)
  10. Andromeda (3:17)

met D.R.A.M.

11. Busted and Blue (4:37)
  12. Interlude: Talk Radio (0:19)
  13. Carnival (2:15)

met Anthony Hamilton

14. Let Me Out (2:55)

met Mavis Staples en Pusha T

15. Interlude: Penthouse (0:11)
  16. Sex Murder Party (4:19)

met Jamie Principle en Zebra Katz

17. She's My Collar (3:29)

met Kali Uchis

18. Interlude: The Elephant (0:11)
  19. Hallelujah Money (4:23)

met Benjamin Clementine

20. We Got the Power (2:17)

met Jehnny Beth

21. Interlude: New World * (1:23)
  22. The Apprentice * (3:55)

met Rag'n'Bone Man, Zebra Katz en RAY BLK

23. Halfway to the Halfway House * (3:57)

met Peven Everett

24. Out of Body * (3:44)

met Kilo Kish, Zebra Katz en Imani Vonshà

25. Ticker Tape * (4:28)

met Carly Simon en Kali Uchis

26. Circle of Friendz * (2:09)

met Brandon Markell Holmes

avatar van Dirruk
Voor mij een flinke misser. Heeft niks weg van de vorige albums. Ik baal er wel een beetje van.

avatar van Vinck
Hebben de heren het album al ergens volledig kunnen beluisteren misschien?

avatar van thomzi50
Anders zou ik er, vanzelfsprekend, niet op stemmen.

Gelekt dus?

avatar van Haas123
Ascension--> ik hoor alleen maar "All the girls standing in the line for the bathroom"

avatar van niels94
JVT schreef:
Gelekt dus?

Of een recensie-exemplaar. Of het persoonlijk afpersen van Damon Albarn.

Rene1979
k zie alleen de live versie

avatar van Eriktm25
Net in z'n geheel gehoord. Momentz, She's My Collar en Busted & Blue zijn top! De rest is even wennen denk ik.

JVT
Ik ga er ook aan beginnen ?

She's My Collar en Saturnz Barz zijn top. Andromeda, Let Me Out, Busted and Blue en We Got the Power goed. De rest moet nog even landen geloof ik.

JVT
Ik vind vooral Momentz erg goed na een paar luisterbeurten.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Nou, ik weet niet of jullie dezelfde gelekte versie hebben als ik, maar de mijne is in zulke crappy geluidskwaliteit dat ik hem niet ga luisteren.

Het feit dat hij gelekt is maakt de komende uren/dagen wel heel spannend! Ik ben het meest benieuwd naar Strobelight, omdat Damon daar in een interview erg enthousiast over was, en omdat de combinatie Gorillaz met Peven Everett me geweldig lijkt.

Edit: Ik had inderdaad de verkeerde versie.

avatar van bikkel2
Het is bijna de 28e. Ik wacht geduldig af.
Lekker spannend, zoals het ook gewoon moet zijn. Net als vroeger.

JVT
Te veel gastartiesten, te weinig Gorillaz. Ik krijg nergens het Gorillaz gevoel bij deze plaat, waar ik al voor vreesde bij horen van de al bekende nummers. Dat was ook al het geval bij Plastic Beach, maar daar stonden dan nog een paar echte kleppers op, die ontbreken hier ook.
Wel is het een fijn plaatje dat zijn volledige speelduur wel interessant blijft. Maar goed, ik hoopte meer op nummers als el manana, dirty harry, clint eastwood, feel good inc en dergerlijke.

RichardKoning
Mijn hemel, wat een teleurstelling na één luisterbeurt. Weg magie, geen consistentie en werkelijk niets beklijft. Heb ik hier zo lang op moeten wachten? Humanz komt geen seconde in de buurt van het oudere werk, laat staan het verfijnde Plastic Beach.

..eeuwig zonde!

bas1966
t'is inderdaad niet veel soeps...inderdaad geen consistentie....fuck grace jones.....slot is nog meest boeiend ???

avatar van daftpunk
Momentz moet toch wel het vetste nummer van het jaar zijn, niet normaal!

Verder staat dit album helemaal bol van de geweldige nummers: Ascension, Momentz, Charger, Andromeda, Sex Murder Party, She's My Collar, We Got The Power.

Er kan flink gefeest worden, maar er zitten toch ook nog wel een paar Empire Ants-momentjes in. Ik blijf fan.

ELEVATOR, GOING UP!

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
De eerste indruk is niet geweldig, maar wel beter dan de eerste indruk van Plastic Beach. Mijn idee is dat de mindere kwaliteit ten opzichte van de eerste twee albums ligt aan de productie. De geniale concepten van nummers van Damon Albarn, het product van jamsessies in slaap- en hotelkamers, werden op Gorillaz en Demon Days perfect aangevuld door respectievelijk Dan the Automator en Danger Mouse, die beide bergen aan ervaring en een geheel eigen productiestijl met zich meebrachten. Die twee elementen vielen op Plastic Beach weg, waardoor het allegaartje van stijlen en gastartiesten in mijn oren lang niet zo mooi uit de verf kwam. En ook Humanz lijkt op het eerste gehoor dat productionele meesterschap te missen dat noodzakelijk is om zo'n muzikaal gedurfd project echt succesvol te maken. En om het als een afgerond geheel te laten klinken, want dat is precies de prestatie van Danger Mouse waardoor Demon Days voor mij op eenzame hoogte staat.

Toch is mijn voorzichtige verwachting dat Gorillaz er voor mij toch weer mee wegkomen. Misschien niet, zoals de eerste twee platen, met vlag en wimpel, maar, net als bij de voorganger, wel met een grote glimlach en een duim in de lucht. Ik heb naast Andromeda nog geen absolute hoogtepunten kunnen identificeren, maar ook over de paar tracks die bij de eerste keer luisteren weinig indruk maakten kan ik nog moeilijk oordelen. De van tevoren vrijgegeven tracks vond ik immers ook allemaal niet even sterk, maar een zwakke broeder vind ik daar nu al niet meer tussen zitten. Sowieso hebben de beste albums tijd nodig om goed te landen, zeker als ze zo'n breed scala aan stijlen proberen te omvatten. Daarom hecht ik ook weinig waarde aan de stemmen en beoordelingen die nu al binnen druppelen; ik denk dat je bij een album als dit beter een oordeel kan vormen als je niet al een aantal sterren hebt geplaatst. Maar misschien is dat op mij meer van toepassing dan op anderen. Het blijft een persoonlijke ervaring natuurlijk.

avatar van Silky & Smooth
Er staan met o.a. Ascension, Submission en Busted and Blue een paar hele vette tracks op, maar het Gorillaz-gevoel ontbreekt wat. Dit komt grotendeels door de enorme lijst gastartiesten. Op voorgaande albums was dit natuurlijk ook al zo, maar daar waren ze echt gasten die bijdroegen aan het concept van Gorillaz. Vooral op de eerste twee albums. Op Humanz heb ik soms het gevoel dat ik naar een producer-album luister met verschillende artiesten die zelf de show stelen (bijv. Danny Brown). Het lijkt soms zelfs dat Damon Albarn ook 'gewoon' een gast is, terwijl hij/Gorillaz alles bij elkaar zou moeten houden. Daarbij vind ik ook lang niet alle gastartiesten even interessant. Tot nu toe valt het tegen...

bas1966
blijf mijn eerdere score. Andromedia en we got the power zijn de enige prijsnummers. ik vind de interludes ook echt nergens op slaan

Hallelujah Money met Benjamin Clementine vind ik de grootste tegenvaller. Had van die samenwerking wel iets meer verwacht.

avatar van joko150
Wat een matige plaat dit zeg!

avatar van peterjames777
Geluidskwaliteit is volgens mij nog niet helemaal in orde van de beschikbare versie..

Ik wacht ook nog even met oordelen, het moet allemaal ff landen. Maar het is in iedergeval een extraverte plaat vol pop en gekkigheid geworden.
Momentz springt er al gelijk uit. Heel hard!

Toen ik de reacties hier zag wist ik zeker: dat gaat hem nooit worden (ik vond de vorige al matig), maar eigenlijk valt het nog wel mee. Een hoop gekkigheid, maar wel die ik kan waarderen. Het is niet allemaal mijn ding, maar toch....

peterjames777 schreef:

Momentz springt er al gelijk uit. Heel hard!

Er is al een versie van gewoon hele goede kwaliteit beschikbaar hoor, daar ligt het niet aan

avatar van hidalgo
natuurlijk jvt is er betere bitrate maar of hij daar beter van word is maar de vraag

avatar van Eriktm25
The Apprentice met Rag 'n Bone Man is nu ook uitgebracht. Fijn nummer!

avatar van blur8
Het lijkt wel of de gastzangers en de Gorillaz's niet in dezelfde studio staan te zingen.
Het komt op mij niet over als een geheel en lijkt sterk op creatief knip en plak werk.
Voordeel van dit studioproduct.is de lekker vette productie.

avatar van hidalgo
deze cd is een achtbaan zonder rails wat een bocht misschien komt er ook een optie waar je min punten mag geven zonde van mijn tijd

hidalgo schreef:

Dat word ook nergens beweerd toch?