MIKA - Life in Cartoon Motion (2007)

Label: Island

1. Grace Kelly (3:09)
  2. Lollipop (3:05)
  3. My Interpretation (3:37)
  4. Love Today (3:57)
  5. Relax, Take It Easy (4:31)
  6. Any Other World (4:21)
  7. Billy Brown (3:16)
  8. Big Girl (You Are Beautiful) (4:10)
  9. Stuck in the Middle (4:10)
  10. Happy Ending / Over My Shoulder (10:21)
  11. Ring Ring * (2:48)
  12. Your Sympathy * (3:10)
Joy
Reint schreef:
In Relax plagiateert (ik weet dat dat woord niet bestaat) Cutting Crew - (I just) died in your arms. Zwak zeg.

radio 3 geluisterd zeker

daar komt deze opmerking zon 10 keer per dag voorbij

plagiaat, ach tis gewoon heel slecht gejat

EVANSHEWSON
Ondertussen ken ik via de radio toch al drie nummers van deze plaat. Grace Kelly, Relax, take it Easy en Lollipop, ik veronderstel dat het allemaal singles zijn of geweest zijn ?

Ik vind het drie erg leuke nummers en als de rest even sterk is, dan kan ik de lage score van dit album moeilijk volgen...

Is dit te POPPY voor velen ? Ik ga dit album toch dringend eens in de shop beluisteren, denk ik.

avatar van catdog
EVANSHEWSON schreef:

Lollipop is geen single geweest, enkel een klein hitje in Engeland aan de hand van heel veel albumdownloads die de track heeft gehad.
Love Today is wel een single geweest maar enkel in Engeland.
De rest van Europa kreeg Relax, Take It Easy.

Zelf heb ik tot nu toe enkel de eerste 5 nummers + Billy Brown geluisterd.
Niet alles is even mijn stijl maar het is leuk genoeg voor een voldoende.
Relax, Take It Easy is tot nu toe mijn favoriet.
Ik ga snel dit album verder beluisteren...

Kid A(cid)
Everybody's gonna love today, love today! Alleen voor dat nummer al een 2,5.

LoveStoned
Grace Kelly is natuurlijk een best lekker liedje, maar de onbekendere liedjes uit zijn album zijn beter. Happy Ending/Over My Shoulder is een goddamnt goed nummer! Toch snap ik het effect niet dat ze deze 2 geniale nummers in een hebben gestopt. 4,5 Lekkere 60's beat, trouwens!

avatar van Lodewijk
wel een grappig plaatje. Relax, Take It Easy is het enige nummer wat er echt uitspringt. Waarom deze plaat zo enorm populair begrijp ik niet helemaal.

avatar van u2rist
een ongewoon meesterlijk nummer is 'any other world'. dat is nog veel beter dan de rest van dit overigens beter dan gemiddeld album.

any other world; die cello's, de zang... dàt moet je gehoord hebben vind ik.

avatar van miss_gnr
Heel leuk! Mika maakt mij erg vrolijk. 4*

u2rist schreef:

any other world; die cello's, de zang... dàt moet je gehoord hebben vind ik.

helemaal mee eens

avatar van Madonna
Lekkere muziek maakt deze gabber...er staan een paar bloedmooie liedjes op...ik vind het origineel wat hij doet, niet standaard, gedurfd, een geheel eigen stijl.

-3.5-

Net of de homo top 100 iets negatiefs is.

Oh ja, Mika, ik vond het even grappig, maar als je hier te lang naar luistert wordt het toch wel duidelijk dat veel nummers een hoog kinderliedjesgehalte hebben...

EVANSHEWSON
Potdorie, ik hoor steeds maar andere nummers op de radio van Mika en telkens vind ik het erg geslaagd, dus jà, ik ga hem maar in huis halen.

Ok, dit is erg mainstream pop, maar ik vind het erg lekker klinken en er is niet mis mee, ook al imiteert hij in zang dan Freddy Mercury.

Joy
de plaat kopen?

naja , als je nog ff wacht heb je zon beetje alles gehoord want het wordt op ieder radiostation platgedraaid

de nummers komen vrij snel je neus uit op die manier, plaat kpen totaal overbodig

avatar van Snowblood
check hoeveel mensen dit album in hun top-10 hebben staan

Snowblood schreef:
check hoeveel mensen dit album in hun top-10 hebben staan

Dit is gewoon lekkere PARTY-MUZIEK, om je voor het weekend op te laden bijvoorbeeld.

Ik zal dit ook niet in mijn toptien plaatsen, er is ernstige muziek, en er is lichtvoetige huppelde-popmuziek waar verder niets mis mee is.
Ik deel Mika gewoon in bij de gewoon lekkere en luchtige huppeldepup. Fastfood Muziek zo je wil, maar wel erg lekkere.
Breng me nog maar een Big Mac!

Social_Mask
Doet me denken aan Lily Allen. Leuk, vrolijk, maar meer niet.
3,5*, toch wel genieten hier en daar.

Ik heb vernomen dat een nummer van haar erg irritant is, omdat het zo vaak gedraaid wordt..Tja..ik kijk amper TMF en ik luister al helemaal geen radio, dus ik heb daar geen last van gehad.

Social_Mask schreef:
Doet me denken aan Lily Allen. Leuk, vrolijk, maar meer niet.
3,5*, toch wel genieten hier en daar.

Zo is dat met mij ook. Kijk geen televisie (behalve goede kwissen die wat niveau hebben) en luister wel radio, maar op de Vlaamse zender Radio 1 valt het mee; zowel Lily Allen alsook Kate Nash als deze rijzende ster Mika worden er nauwelijks gedraaid.

Heb de plaat nu een 4-tal keren beluisterd en ik vind ze zeer leuk
en voor mij zeker :
* * * * waard, absolutely Everybody's gonna love today !!!!!!

Gekromde tenen als dit opstaat, echt.

Grace Kelly viel nog wel uit te houden, maar meer dan twee nummers in een tijdbestek van een uur en ik ga rare dingen doen.
Kan hier helemaal niks mee.

avatar van citizen
Beetje oor-in-oor-uit muziek. Misschien is dit over 10 jaar "camp".

Pieter Paal
Bij aanvang vond ik dit wel leuk gedaan, maar na een paar draaibeurten ging ik dit werkje van deze grapjas toch wel erg irritant te vinden.

thejazzscène
Ik vind dit een schitterend album. Erg revolutionair. Het gebruik van de stem blijkt uitgevonden te worden.

avatar van psychonaatje
Maar je geeft 0,5* ?

Volgens mij bedoelt ie dat laatste zinnetje cynisch.

avatar van Lennonlover
0,5
thejazzscène schreef:

avatar van luc011190
Maar ik nummers met maatschappelijk verantwoorde teksten vaak erg hypocriet en strontvervelend vind, gaat er van Big Girls wel heel veel positivisme uit.
De wat dikkere vrouw zal zich bij het horen van dit nummer misschien net wat zelfverzekerder voelen. Leuk!
Verder vind ik het wel weer een heel erg vervelend nummer.

avatar van Madonna
Fantastisch goed stukje:

"Same day I want to dress for wedding
Same day while i won't married
What happened, He's go meeted another girl
While he was married another girl, I was very very sad
I can talk like God take my legs
How he's made a different lady, I no believe.

After one month i am send out to balcony
Some bomb, come for my eyes. My eyes gone.
My eyes gone in bomb, now i have only one eyes.
I am sad, until now I no married any man after"

Zooo sneu...

avatar van Serpico
De muziek van Mika vind ik verassend leuk. Extreem vrolijk, grappig en vooral Any Other World is een mooi nummer. Ik kan er lang en vaak naar luisteren, en dat is toch wel een vereiste voor een goed album. Tussendoor een paar rare stemmetjes en Mika's album is compleet.

Erg leuk concert gisteren in Düsseldorf, waar met behulp van opblaaspoppen, confetti en veel balonnen nog een extra flower-power achtig laagje werd aangebracht. Maar Mika is een goede live-artiest, ook al raakte hij tegen het einde volgens mij wat buiten adem van al dat zingen en springen .

avatar van Kos
Kos
citizen schreef:
Misschien is dit over 10 jaar "camp".
Nu ook al.

avatar van musicman13
erg rot album~! de vrolijkheid is vreselijk>:( alleen de nummers relax & happy ending zijn goed!!

een 2,5