MIKA - Life in Cartoon Motion (2007)

Label: Island

1. Grace Kelly (3:09)
  2. Lollipop (3:05)
  3. My Interpretation (3:37)
  4. Love Today (3:57)
  5. Relax, Take It Easy (4:31)
  6. Any Other World (4:21)
  7. Billy Brown (3:16)
  8. Big Girl (You Are Beautiful) (4:10)
  9. Stuck in the Middle (4:10)
  10. Happy Ending / Over My Shoulder (10:21)
  11. Ring Ring * (2:48)
  12. Your Sympathy * (3:10)
Kid A(cid)
Ik verlaag deze keer gegrond (want ik heb het album vaak zat moeten horen) tot 0.5. Het muzikale equivalent van een onverdoofde castratie.

thejazzscène
Ja, ik noem hem graag de Farinelli van de 21ste eeuw.

_2M
Reint schreef:
In Relax plagiateert (ik weet dat dat woord niet bestaat) Cutting Crew - (I just) died in your arms. Zwak zeg.

Dat is het dus. Elke keer als ik Relax hoor pijnig ik mijn hersens waar ik dat eerder gehoord heb.

Ondanks het vreselijke Relax,take it easy is dit een van de pronkstukken van 2007.

Stuck in the middle en My interpretation steken er bovenuit.

Berichten verplaatst naar Mika

Het Mika-bashen kan ook wel iets minder overigens... Paar berichtjes verwijderd.

avatar van Johanv4434
1,0
Verschrikkelijke plaat: zeker niet mijne meug. Enerveert van de eerste tot de laatste seconde. Deze kelk laat ik met plezier aan me voorbij gaan...

avatar van BlueVelvet
Kos schreef:
Nu ook al.
Ik wou al zeggen.

avatar van Nickstbo
Zwak , slecht en irritant.
Zeker nu dat die al een tijdje door het grote publiek is ontdekt.
En iedereen maar " Relax Take It Easy " zingen n mijn buurt .
En het wordt nog erger : ze kunnen de hoge tonen niet aan !
Voor mij is dit gewoon de slechtste plaat van 2007.En normaal kan ik pop wel waarderen.
Mensen , serieus , deze CD is afrip !

avatar van Stuzzie
Nickstbo schreef:
Zwak , slecht en irritant.
Zeker nu dat die al een tijdje door het grote publiek is ontdekt.
En iedereen maar " Relax Take It Easy " zingen n mijn buurt .
En het wordt nog erger : ze kunnen de hoge tonen niet aan !
Mensen , serieus , deze CD is afrip !

Hoe is hij slecht als hij door het grote publiek is ontdekt?

Joy
dat zegt veel over dat debiele grote publiek

ik wist niet dat 'grote publiek' synoniem was aan kwaliteit

avatar van musicman13
ok ik heb me te lang schuil gehoude ondanks dat niet alle nummers goed zijn geef ik dit album tog een 3,5

De eerste paar singles vind ik niet zoveel, maar Happy Ending zet me er dan toch maar aan toe om dit eens te beluisteren...

Flauw trollbericht verwijderd.

TwistedAngel
Ik kan niet anders bedenken dat wat een waanzinnig goed album!
Heerlijk vrolijk! iedereen die dit luisterd gaat de dag vrolijk door!
het werk in elk geval erg goed op mijn werk!

waanzinnig! zit te wachtten op een volgend album!

Gewoon griezelig zo vrolijk. Het is Grace Kelly dat het album goed inleidt, waarna al de 'voel je blij' muziekjes de boel verlagen tot basisschool niveau.

2* voor Happy Ending, Big Girls, Stuck in the Middle.

Social_Mask
In het begin was het best oké, maar nu erger ik me dood aan zijn stem..

Social_Mask
En muziek hoeft ook niet overdreven happy te zijn.
Lily Allen was nog best vermakelijk en leuk(naar mijn mening), maar zijn stem is echt verschrikkelijk irritant. Halfje eraf ook.

avatar van Jasp.
Social_Mask schreef:
In het begin was het best oké, maar nu erger ik me dood aan zijn stem..

Same here, gewoon te vaak geluisterd denk ik.

Misschien even laten afkoelen en over een paar maanden weer es proberen...

Na dik een jaar en al die hits is het nu wel klaar met meneer Mika. Punt eraf en cd opbergen. Ik ga het eind volgend jaar maar weer eens luisteren.
Alleen Stuck in the middle blijft als nummer overeind. De rest komt me zo langzamerhand de spuigaten uit...

avatar van Reijersen
Dit is mij te happie-der-peppie. Catchy songs, dat wel, maar als meneer Mika dat hoge stemmetje opzet krijg ik acuut kippenvel(en dan op de negatieve manier). Zolang hij op normale toon zingt is dit wel goed te versmaden.

2,5 ster.

avatar van Dudeness
Heb allerminst de bedoeling dit album de grond in te boren enkel en alleen omdat het een commercieel succes is. Zo vind ik Relax, take it easy ik het ultieme popnummer van 2007.

Maar o wee, dit 55 minuten uitzitten? How maar... zo een opgewekte olijkerd ben ik nu ook weer niet....

Feeder
Relax is inderdaad een héél goed nummer, dat vind ik nu eens echt. Maar de hele cd is toch echt wel teveel van het goede.

Lost Highway
Relax vind ik aardig beginnen, maar dat refrein...

avatar van Rsjl
Leuke cd ! Lekker vrolijk in ieder geval ! Ik ben fan

Boel berichten (o.a. de Mika vs. Freddy Mercury-discussie) verplaatst naar Mika

Freddie is met -ie, niet -y

avatar van Esther_ke
Ik word steeds meer fan van Mika, daarom dat ik dit album gekocht heb. Er zaten voor mij enkele verassende nummers tussen zoals 'Stuck in the Middle'.
Andere favoriete nummers zijn: Grace Kelly, Any Other World en Big Girl.

Happy Ending is een geweldig nummer.

avatar van andnino
Wanneer dit album in een jaarlijstje van een metalhead beëindigt is er toch wel iets aan de hand... en niet vanwege die grappige hits, nee dit is serieus een plaat die een band als Queen kan evenaren.