MIKA - Life in Cartoon Motion (2007)

Label: Island

1. Grace Kelly (3:09)
  2. Lollipop (3:05)
  3. My Interpretation (3:37)
  4. Love Today (3:57)
  5. Relax, Take It Easy (4:31)
  6. Any Other World (4:21)
  7. Billy Brown (3:16)
  8. Big Girl (You Are Beautiful) (4:10)
  9. Stuck in the Middle (4:10)
  10. Happy Ending / Over My Shoulder (10:21)
  11. Ring Ring * (2:48)
  12. Your Sympathy * (3:10)
commerciele bagger, je hoort er dan ook weinig meer van, terecht lijkt mij

avatar van LucM
Mika is blijkbaar een "love-or-hate"-artiest, aan de reacties zo te zien.
Het mag al dan niet commercieel zijn, de nummers vind ik stuk voor stuk goed in elkaar gestoken met aanstekelijke melodieën, prima zang, grappige teksten en het nodige vleugje kitsch, het totaalplaatje klopt helemaal.
En die stem en zijn stijl, het is gewoon een kwestie van wennen. Opvallen is nu éénmaal de wet in de showbusiness. Alles is beter dan voor een grijze mus door te gaan. Grijze mussen hebben nog nooit de top bereikt en zullen dat ook nooit doen. En Mika vind ik torenhoog boven de gemiddelde lege en zoutloze hitparadepop uitstijgen.
Of wij later nog iets zullen horen van Mika is nog een vraag, maar met het verkoop dit album is hij voor zijn leven binnen, denk ik, en het zal zeer moeilijk zijn om dit album te overtreffen.

avatar van musicfriek
Ik vond dit in het begin helemaal niks, maar vind dit op zijn tijd wel even leuk om te draaien. Alhoewel zijn nieuwste single (Lollipop) wel heel erg is. Maar Relax en vooral Big Girl zijn uitstekende popnummers. Verder wel redelijk eens met LucM.

avatar van andnino
Voor iedereen die Mika alleen van de radio en TMF kent: probeer de hidden track (Over my Shoulder) eens... geweldig nummer met heel wat meer emotie dan bijvoorbeeld Lollipop of Big Girl.

avatar van Ceasar
Mag ik heel vriendelijk voor je aanbod bedanken? Ik heb wel betere dingen te doen.

Joy schreef:
commerciele bagger, je hoort er dan ook weinig meer van, terecht lijkt mij

Weinig? Ik hoor het veel te veel!!

Harco
Van zes van de tien nummers zijn inmiddels een clip verschenen, of heb ik het verkeerd?

Voor mij was dit album vorig jaar een heel aangename verrassing: eindelijk nog eens een album dat je zonder nummers te skippen kan spelen. De singles zijn natuurlijk overbekend, maar eigenlijk zijn ook de overige nummers minstens even goed, of zelfs nog beter (Billy Brown en My Interpretation bv.). Er staat naar mijn mening in elk geval geen enkele "filler" op.

OK, uiteraard is dit geen vernieuwend of baanbrekend album, geen mijlpaal in de popgeschiedenis, maar een pretentieloos poppy album moet ook in de 21e eeuw nog kunnen, niet?

Ben in elk geval heel benieuwd naar de opvolger, al komt die er blijkbaar nog niet meteen aan.

Ik geef 'em 4 ****

Harco schreef:

Het is inmiddels moeilijk een artiest te noemen die erger uitgemelkt is dan Mika... zonde, want als je dit album zo nu en dan eens draait (niet te vaak...) kun je er wel degelijk iets moois in zien.
De ballads (thank god dat Any Other World nog niet als single is verschenen) zijn werkelijk prachtig, samen met de meeste andere nummers...

Big Girl is wel een leuk nummer, maar haalt het wmb niet bij de rest.

ach lul toch een end op

net als je dacht dat het niet erger kon, komt mika aankakken met dat lollipop

de infantiliteit ten top in 3 minuut 5

en ppl buy it

wat een kinderachtig sukkelig nummer en dito plaat

niks aan talent

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Wat een waardeloze plaat is dit! Ieder nummer klinkt weer als een kinderversje, en dat van een volwassen vent. Zapte laatst langs een live performance van hem, dat deed me al helemaal pijn aan de oren. Mika: stop alsjeblieft met muziek maken!!

avatar van tnf
tnf
Joy schreef:
ach lul toch een end op

net als je dacht dat het niet erger kon, komt mika aankakken met dat lollipop

de infantiliteit ten top in 3 minuut 5

Ik ben eigenlijk geen Mika-hater en heb het gevoel dat 'ie ergens best talent heeft, maar dát nummer had 'ie inderdaad niet hoeven maken. Het vervelende doch veelgedraaide nummer heeft op m'n ingewanden hetzelfde effect als het in een half uur tijd wegwerken van een hele grote zak snoep met een overdosis geur-, kleur- en smaakstoffen.

Opmerkelijk dat dat nummer zoveel stemmen krijgt.

avatar van LucM
"Lollipop" vind ook ik het minst goede nummer op dit album van Mika, het is zowat zijn enige nummer dat na een tijd melig begint te klinken.

lollipop klinkt na 3 seconden al melig

kan er nie over uit dat mensen dit soort regelrechte bagger kopen

ben ook geen hater, haat gaat me te ver, maar probeer wel mensen het op de neus te drukken dat dit geen muziek is en dat er in muziekland enorm veel muziek bestaat die er werkelijk toe doet, en dat hoeft echt geen nivootje tool te zijn

avatar van Ceasar
Ik heb net geprobeerd de clips te bekijken. Echter, ik hou het echt niet vol tot het einde. Zoals ik al eerder schreef: wat een rotzooi! Vooral Lollipop, dat kan echt niet. Aangezien ik niet het hele album ken zal ik hier niet stemmen, maar afgaande op de clips is een halve ster absoluut veel te veel.

Overdreven bericht en reacties verwijderd.

avatar van Snakeskin
Op het eerste gehoor een leuke plaat, die vervolgens ontzetttend snel heel vervelend wordt. Uitkauwen en uitkotsen, je reinste horror.

avatar van andnino
Waarom heb ik hier als Metalhead als een van de weinigen géén moeite mee?

Zigstar
Omdat metal en dit één zeer grote gelijkenis vertonen:
they both suck!

(dit zal wss wel verwijderd worden, maar ik wou het toch effe kwijt )

Joy
ze oren zitten dicht van de herrie;)

Omdat veel metal (zeker groepjes als Nightwish en Sonata Arctica, maar ook van die powermetal - in mijn vriendenkring ook wel Abba-metal genoemd) en Mika zich beroepen op dezelfde soort pathos.

Ik kan Mika wel smaken. Ik begrijp de ergernis niet goed:-) Vrolijke, opgewekte muziek. Dat het je smaak niet is, ok, maar hier word je toch niet boos van! Wel integendeel.

En Mika kan wel degelijk zingen. Hij heeft alvast kunde en dat verdient respect. Er zijn andere artiesten die simpelweg vals zingen, bij Mika totaal het tegendeel.

Ik heb de cd hier liggen(mijn nu getrouwde zus nam hem niet mee bij haar verhuis)en ik geef hem van tijd de kans eens te weerklinken:-) Ik moedig jong talent aan.

Lost Highway
Dat Mika bashen slaat natuurlijk helemaal nergens op.

avatar van LucM
Wat sommigen tegen Mika hebben begrijp ik niet. Het is prima gezongen met grappige teksten. Te vrolijk misschien? The Beach Boys in hun beginperiode, sommige Beatlesnummers, het gros van Rolling Stones en Status Quo vind ik nog vrolijker klinken. Zelfs George Baker Selection of André van Duin heb ik soms in mijn CD-speler. Ik kan zowel genieten van zeer vrolijke of grappige als zeer droevige (Roy Orbison, Nick Cave, Joy Division) of bloedserieuze muziek. Zolang het maar melodieus, emotioneel of sfeervol is en mij kan boeien.
Mensen die enkel muziek kunnen waarderen die serieus klinkt noem ik zuurpruimen.

avatar van Kos
Kos
LucM schreef:

Mee eens, Maar ik word hier eerder depri van dan vrolijk.

avatar van andnino
Mika weet imo toch meer emotie in zijn muziek te leggen dan.. wel, een hoop artiesten anno 2007/8. Bijvoorbeeld Any Other World of Over my Shoulder (heel apart nummer).
Daarnaast zitten nummers als My Interpretation en Stuck in the Middle (nu eens niet de singles) prachtig in elkaar qua melodie.

En nee, mijn oren zitten niet dicht van de herrie, en hoe vaak moet ik nou nog tegen die vooroordelen ingaan dat metal alleen herrie is? Zo kan ik ook beginnen...
Als dat commentaar gemeend is, kan het dan beargumenteerd aub?
btw... ik houd niet van "abba-metal"

Joy
metal is herrie, put uit (fijne herrie maar herrie)

en mika is misschien vrolijk, maar ook ontzettend kinderachtig, en ja dat stoort

Leuk offtopic
Fijne herrie is misschien weer iets té... laten we het op 'vermakelijk' houden.

En misschien heb ik de afgelopen jaren wel te veel volwassen muziek gehoord en haalt Mika nu weer de kleuter in me naar boven... wie weet ik ben in ieder geval blij dat ik er van kan genieten (dat is serieus)

Kevin Kattouw
Erg apart, klinkt allemaal wat vrolijk en kinkderachtig. Vinden ze bij mij in de klas allemaal zo leuk maar ik dus niet heeft iemand nog een aanrader vandit segment want dit is echt niks voor mij.

Lost Highway
Kevin Kattouw schreef:
kinkderachtig. .

Hoe vaak dat woord ondertussen nu al gevallen is, Joost mag het weten. Vrolijk staat dus meteen gelijk aan kinderachtig. Alsof de rest van de top 40 ineens zo volwassen zou zijn. Of je het nu wil horen of niet, Mika's composities zitten boven de gemiddelde top 40 act. Dat je je aan de zang stoort kan ik nog inkomen, en ja Lollipop is een draak ( maar dat is ook maar één nummer ). Ik zie dat je Snoop Dogg in je top 10 hebt staan, dat is vast volwassener dan Mika?
Ik ga hier niet blijven in de bres springen voor Mika ( per slot van rekening ga ik het album voor mijn plezier niet draaien ), maar het is o zo goedkoop om hem te bashen, en bovendien niet correct.