MIKA - Life in Cartoon Motion (2007)

Label: Island

1. Grace Kelly (3:09)
  2. Lollipop (3:05)
  3. My Interpretation (3:37)
  4. Love Today (3:57)
  5. Relax, Take It Easy (4:31)
  6. Any Other World (4:21)
  7. Billy Brown (3:16)
  8. Big Girl (You Are Beautiful) (4:10)
  9. Stuck in the Middle (4:10)
  10. Happy Ending / Over My Shoulder (10:21)
  11. Ring Ring * (2:48)
  12. Your Sympathy * (3:10)
SOAD schreef:
Happy Ending is een geweldig nummer.

Zeker misschien wel de beste van dit album.

EVANSHEWSON
Ik kan moeilijk begrijpen wat er met goedgemaakte vrolijke pop, overigens ook nog eens uitstekend gezongen, met goede nummers die beklijven..; mis kan zijn?
Kijk, ik ben ook liefhebber van Pop of Rock met een Hoofdletter, maar met deze Mika is echt niets mis, ik kan hier mateloos van genieten, dit is gewoon top, hier staan ontzettend sterke songs met melodie en structuur op, en dat mag ook eens, dacht ik, toch ?

En trouwens zangtechnisch is dit van de allerbovenste plank, met momenten doet hij me erg aan Freddie Mercury denken.

****1/2

Ik verhoog nog met een halfje, al is het maar om al die negatieve stemmen tegengas te geven, nèh!

tuktak
het probleem van mika is dat ik dit album al verschrikkelijk vond voor de eerste single überhaupt al op tv was. 1 keer luisteren al voor deze hype en ik had al die kriebels van mika's stem en al die verschrikkelijk tenenkrommende deuntjes. ik heb blijkbaar iets fout gedaan dat mijn straf zo hoog is en mika elke keer weer met een nieuwe single komt die grijs gedraaid word op elk populair radio en tv station. vanaf nu geef ik geld aan elk goed doel, help omaatjes oversteken, zal nooit meer schelden en geef altijd het goede voorbeeld. please! in ruil dan voor nooit meer muziek van mika in mijn oorschelp.

EVANSHEWSON
Waarom denk je dat ie grijs gedraaid wordt?

Omdat ie steengoed is, hoor je dat dan niet??????

tuktak
nee, ik kan er niet tegen en krijg er zwaar de kriebels van, ook al voor het echt bekend was dus overigens. het is net als goede tijden, slechte tijden, als dat op tv is, móet ik gewoon wegzappen. kan toch?

EVANSHEWSON
Jazeker, voor elk wat wils...

avatar van andnino
Als het op tv is zap ik het ook weg... omdat muziek altijd slechter is als het op tmf gedraaid word ofzo O_o... ik weet niet maar het album zelf is echt een meesterwerkje gewoon.

Zigstar
Pfff, relax, take it easy vind ik nochtans crap van de bovenste plank hoor... Dat lied kan me irriteren als geen ander. En ook dat vreselijke gepiep van Grace Kelly doet weinig goeds voorspellen voor de plaat. Ik laat deze dan ook maar voor wat ze is.

EVANSHEWSON
Een geluk dat smaken soms erg verschillen...

WernerGSF
:o beter dan Arctic Monkeys

EVANSHEWSON schreef:

Mika mag nog niet eens dromen dat hij Freddie Mercury is.

Mika kan geweldig zingen, maar die liedjes zijn werkelijjk zo slecht gemaakt.

als Mika goede liedjes heeft gemaakt, dan mag hij misschien gaan denken aan dromen dat hij Freddie Mercury is

Je weet dat ik een ongelooflijk grote Queen-fan ben en ik begrijp dat je vindt dat Mika niet van het niveau is van Freddie Mercury maar ik vind het niet terecht zo stevig tegengas te geven

Mika heeft talent ik vind hem een verademing in de popmuziek.

Ik ben het met evanshewson eens dat hij dingen gemeen heeft met freddie zoals zijn stembereik.
Hij heeft wel meer een geschoolde stem dan freddie. Freddie leerde zichzelf zingen(nooit 1 zangles gehad)

Ik vind dat album van Mika zeker niet slecht. Ik hoor soms iets te veel invloeden van andere artiesten maar er zit toch telkens wat in.
En ik ben benieuwd naar meer werk.

Maar voor alle duidelijkheid: een Mercury op topniveau, die is niet te kloppen (;)

avatar van andnino
Zijn stem lijkt er dan wel op... de muziek is vind ik niet te vergelijken, en ik ben bang dat Mika nooit écht Queen achtige nummers gaat schrijven.. ik vind het niet erg, want het is wel goed om af en toe ff een écht vrolijke cd te horen...

Ik hou niet van zijn stem, en dat is een kwestie van smaak. Zijn zangkwaliteiten, tja hij haalt wat hoge noten maar maakt dat hem direct op hetzelfde niveau als Freddy Mercury? Ik betwijfel het...

De liedjes zijn vrolijk, Grace Kelly vind ik ook erg leuk. Maar na een paar keer luisteren pakken de liedjes me gewoon helemaal niet meer. Relax take it easy irriteert me zelfs mateloos.

Ondanks dat is het geen slecht album: 2,5*

WernerGSF
Stevolution schreef:

Freddie Mercury haalde vier octaven, terwijl Mika tot vijf komt

avatar van Bruce Almighty
Aardig album om naar te luisteren, Hier staat teminste niet zo'n muziek op dat je denkt van : wanneer is hij afgelopen!

3.5* geef ik dit.

avatar van Antie
Echt mijn ding niet.
1 goei liedje voor mij en dat is "Grace Kelly"

avatar van Ruudf
Queenlive schreef:
Mika heeft talent ik vind hem een verademing in de popmuziek.

Daar sluit ik me graag bij aan. Dit is popmuziek die niet te vergelijken is met de ongeïnspireerde bagger waar de top 40 mee gevuld word door 'muzikanten' als Robbie Williams, Rihanna en Enrique Iglesias (om er maar een paar te noemen).

Mika zet met liefde en passie voor muziek een steengoed, verzorgd album neer, om nog maar te zwijgen over zijn uitbundige en vooral feestelijke live performance. Respect voor dit talent.

Serieus Robbie Williams ongeïnspireerd?
Hoe dan ook, vind Mika echt geweldig. Happy Ending (de eerste vijf minuten dan) is echt prachtig! Waarom dat Over My Shoulder dan weer achter moet is mij de vraag.

avatar van andnino
Die hidden tracks zijn meestal niks... Waarschijnlijk omdat het niet tussen de échte songs op het album paste..
Over My Shoulder vind ik toch een enorm mooi nummer... Misschien juist wel omdat het juist níet vrolijk is...

avatar van Drop a heart
Ik vind het een heel goed album. Happy Ending is wel 1 van de beste nummers, maar ik vind die LA Edit versie wat pakkender. Ik kan hem alleen nergens downloaden. My Interpretation blijft toch mijn favoriet.

avatar van LucM
Prima album, goed gezongen met sterke, vrolijke melodieën en grappige teksten. Er is niets mis hitparadepop als het goed gemaakt is en dat is hier toch wel degelijk het geval!

Imagine.
Inderdaad een prima album dit. Jammer alleen dat hij de helft van de nummers die op dit album staan heeft uitgebracht op single. De houdbaarheidwaarde van dit album is namelijk niet al te hoog en als elk nummer minimaal een keer per dag voorbij komt op de tv/radio/mijn zusjes telefoon kan het gaan vervelen. Gelukkig is de andere helft van het album ook vermakelijk dus ik maak me verder nergens druk om. Verder lukt het me ook niet om in een keer het hele album uit te zitten maar een nummertje of twee/drie per week is goed te doen. 3 sterren.

avatar van andnino
Dat van die singles herken ik wel... het is dat ik nooit radio luister of naar muziek zenders kijk, anders had ik flink wat minder positief tegen dit album aangekeken.

avatar van god
god
echt een gaaf album, elk liedje heeft wel wat. Ik vind vooral 'Relax take it easy' super. (ook al begint mika's stembereik met zn vijf octaven wel wat te piepen in je oren. )

avatar van LucM
Helemaal mee eens. "Relax, take it easy", "Grace Kelly", "Love today" en "Big girl" zijn stuk voor stuk goed gemaakte songs. En die stem, het is een kwestie van wennen, je moet nu éénmaal opvallen en Mika doet dat op een positieve manier.

avatar van Nickstbo
Hatelijke Hype

Omlaag naar 2*. De meeste liedjes irriteren me nu mateloos, zeker Relax take it easy en Lollipop.

Kid A(cid)
@Imagine.: Jij mag blij zijn dat je niet de hele plaat elke dag 'mag' horen.

avatar van Ceasar
Ik ken alleen de singles (helaas) en die vind ik nog niet eens een halve ster waard!
Wat een rotzooi!!

avatar van NewYorkCityLight
Helemaal mee eens, ik snap niet wat iedereen hier zo geweldig aan vind, ik had en heb nog steeds zo'n gruwelijke hekel aan Grace Kelly

Ik ken niet alle nummers, daarom zal ik ook niet stemmen, maar degene die ik ken vind ik nie goed