MIKA - Life in Cartoon Motion (2007)

Label: Island

1. Grace Kelly (3:09)
  2. Lollipop (3:05)
  3. My Interpretation (3:37)
  4. Love Today (3:57)
  5. Relax, Take It Easy (4:31)
  6. Any Other World (4:21)
  7. Billy Brown (3:16)
  8. Big Girl (You Are Beautiful) (4:10)
  9. Stuck in the Middle (4:10)
  10. Happy Ending / Over My Shoulder (10:21)
  11. Ring Ring * (2:48)
  12. Your Sympathy * (3:10)
tuktak
als jij bob dylan irritant vind, dan beargumenteer je dat toch bij bob dylan? net als mensen die mika irritant vinden dat hier doen. het poldermodel van voors en tegens lijkt me weinig zinvol binnen de muziek.
als iedereen 2,5 stemt op dit album en op albums van bob dylan, dan kan je deze site wel sluiten natuurlijk.

avatar van andnino
Het kan iets van leeftijd zijn, maar Mika weet me net zo (of misschien wel meer) te raken als Bob Dylan. Ik kan me een 2* of 2,5* voor dit album nog voorstellen, maar een 0,5*? Het is toch altijd nog fatsoenlijk geschreven, opgebouwde muziek met meer dan zat afwisseling.

tuktak schreef:
Of hoe je de punten die iemand in een post maakt compleet kan missen.

Ik heb aangegeven dat ik niet begrijp dat mensen danig lage scores geven aan dit album aangezien er heel wat punten pro dit album op te merken zijn. Ook voor personen wiens smaak het niet is. En zeggen dat iets irritant is of kinderachtig, dat noem ik geen argumenten.

En Bob Dylan vernoemde ik bij wijze van voorbeeld, helemaal niet om een vergelijking te maken met Mika. Ik gaf gewoon aan dat Dylan irritant of saai noemen als een soort heiligschennis wordt gezien terwijl met de botte bijl op Mika inhakken blijkbaar als een normale zaak wordt aanzien. En dat vind ik belachelijk.

Alles heeft zijn positieve en minder positieve punten. Voor Mika valt zeker te zeggen dat hij met creatieve zaken voor de dag komt, dat hij een geweldig zanger is die tal van stijlen aankan, ook emotie kan leggen in wat hij zingt. Die humor in zijn muziek kan brengen, ... Allemaal punten die een score als O.5 belachelijk maken. Dat geef je aan iets dat echt op alle vlakken slechts is, niet aan iets dat niet je smaak is.

Wilde ik zeggen...

tuktak
ik mis je punten niet, ik zie het alleen anders. net als dat jou reactie totaal niet slaat op wat ik zei. dus laat ik het er hier maar bij.

avatar van LucM
Wat zouden diegenen die 0,5 sterren uitdelen aan het album van Mika (die toch behoorlijk wat talent heeft) geven aan een album van bv. Pussycat Dolls, Milk Inc., Black Eyed Peas om maar te zwijgen van die gekke kikker?

LucM schreef:
Compleet met je eens! En dat is ook net het punt dat ik wil maken. helaas wordt het stil aan de overkant als je wat dieper op de dingen ingaat.

avatar van Ceasar
LucM schreef:

Nou, voor mij staat Mika op hetzelfde lage niveau als de door jou genoemde acts. Slechte én irritante zang, composities die van clichés aan elkaar hangen en bovendien van een bedenkelijk én kinderachtig niveau zijn... Da's mijn mening....... 0,5 is nog te hoog.

Queenlive schreef:
Hier zie je dat vele forumleden smaak verwarren met kwaliteit. Mika is iemand met kwaliteiten. Sommigen kunnen het niet smaken en zeggen dan dat het slecht is of dat het irritant is. Wel, daar ben ik het niet met eens. Stuk voor stuk goed geschreven nummers, prachtig gezongen, veelzijdig, goed geproduced, verrassend, grappig. Allemaal kwaliteiten. Je kan dit leuk vinden of niet maar talent zit er in en gelieve de artiest in kwestie daar toch credit voor te geven. Een stem onder de 2.5 vind ik te weinig want daarvoor zitten er teveel goede elementen in.

Als ik Bob Dylan irritant vind, krijg ik waarschijnlijk een half forum over me heen. Met betrekking tot Mika geldt het omgekeerde: die moet je 'slecht' vinden of je krijgt het halve forum over je heen. En dat is iets wat ik belachelijk vind.

Alsof kwaliteit objectief af te meten is. NEE! Het beleven van muziek is geheel subjectief en onderhevig aan je eigen smaak, voorkeuren, karakter, gesteldheid, emoties enzovoort. Als iets goed geproduceerd is en goed ingezongen is dat heel fijn, maar voor mij geen reden om daar meteen 4* of meer voor te geven. Er komt zoveel meer bij kijken dan de technische kant van muziek. De andere factoren die jij opnoemt (veelzijdig, verrassend, grappig) zijn allemaal weer subjectieve belevingen. De meningen kunnen zelfs verschillen over 'goed ingezongen' of 'een goede compositie'.

Daarnaast is het echt niet zo dat het 'hip' is om Mika af te kraken of iets dergelijks, zeker niet op MuMe. Er zitten hier heel veel mensen die dit album wél kunnen waarderen.

avatar van andnino
Aangezien jij geen 0,5 geeft is dit commentaar volgens mij niet tegen jou bedoeld. Bovendien heeft queenlive het ook niet over een 4* maar over een 2,5*.
En geef maar toe, je kraakt liever 'hippe' radiomuziek af dan alom gerespecteerde artiesten die toevallig jij niet kunt waarderen.

andnino schreef:

Ach, ik verdedig de mening van anderen ook. Ook al is 0,5 vaak meer een haatstem dan wat anders, daar kun je niet tegenin gaan met het objectiveren van muziek. Ik wil de discussie niet doodleggen met de oneliner "over smaak valt niet te twisten" maar vaak gaat 'ie wel gewoon op.

Daarnaast kraak ik nooit muziek af om het afkraken, dus ook geen radiomuziek. Sterker nog, ik ga graag de discussie aan met mensen die muziek niet kunnen waarderen juist omdat het te poppy is en/of omdat het op de radio komt.

avatar van andnino
Volgens mij waardeer ik Mika ook alleen maar, omdat ik toevallig de cd had vóór die tergende hype erom ontstond.

je kan nog terug

avatar van andnino
Die 4,5* staat er niet voor niks hoor.

Ik ben om. Ik kan er niks aan doen. Uit een soort van 'Ik heb toch niks beters te doen'-idee en een zeurend vriendje ben ik afgelopen dinsdag naar het concert geweest. De show was sowieso geweldig, totaal over-the-top maar wel op een goede manier. En ok, 2 toegiften was misschien ietwat overdreven maar al met al was het super. Ook de langzamere liedjes deden het, onverwachts, erg goed.
En wat een leuke, guitige knul is het, ja echt. Ik haat mezelf hierom maar... IK HOU VAN MIKA.

avatar van SirNoodle
stukje meegepikt van zijn optreden in Werchter, en tja die 'just can't get enough' was echt niet nodig en ook maar flauwtjes, maar voor de rest wat een plezant positivisme en feestsfeertje, en Mika die het dus allemaal behoorlijk goed kan live zingen ook.

aangename verrassing voor mij, zorgt direct ook dat ik de plaat wat beter kan waarderen.

Thunder
En wat ik haat zijn haatstemmen. Crisis zeg, een 0.5 slaat echt de plank volledig mis wat mij betreft. Mika maakt gewoon lekkere pretentieloze muziek. Het zit allemaal bijzonder goed in elkaar en die jongen weet heel goed hoe hij een compositie moet brouwen. Ik ben ook naar het concert meegesleurd en het beviel me zeer goed. Ook live komt Mika prima uit de verf. Mijn platen en cd collectie is behoorlijk divers (zie mijn top tien om een kleine indruk te krijgen), maar al met al is muziek kunnen waarderen ook vaak een kwestie van open-minded zijn: goed is gewoon goed. Of het nu 'commercieel' klinkt of niet, dat zou niet ter zake moeten doen. 3.5 ster voor dit album.

avatar van LucM
Volledig eens met Thunder. Ik heb niets tegen vrolijke pretentieloze pop als het goed in elkaar is gestoken en dat is bij Mika wel degelijk het geval (ik verwijs naar eerdere berichten).
Trouwens, haat is altijd een verkeerde instelling.

avatar van ArthurDZ
LucM schreef:
Trouwens, haat is altijd een verkeerde instelling.

dat heb je mooi gezegd

ik vind dit ook een heel mooi album, alles zit goed in elkaar enz.
alleen relax, take it easy ben ik beugehoord.

avatar van andnino
Ik vind pretentieloos trouwens ook geen goed woord. de teksten zijn hier en daar nog intelligent ook (nee Lollipop en Big Girl niet nee), My Interpretation of Any Other World bijvoorbeeld. vind Billy Brown ook een erg speciale tekst hebben.

avatar van MusicFreak
Dit album heeft wat mij betreft niet zo'n hele lange houdbaarheidsdatum.. Toen hij net bekent werd vond ik het leuke liedjes maar als ik nu weer luister vind ik het grootste deel behoorlijk irritant worden.. en daar heeft de radio ongetwijfeld aan mee geholpen

avatar van rascaly
MusicFreak schreef:

Irritant is veel gezegd, maar inderdaad: De radio zorgt ervoor dat veel muziek ten onder gaat.

avatar van LucM
Mika wordt inderdaad grijsgedraaid op de radio net als vele bekende hits en dat wordt op den duur ook vervelend. Reden waarom ik weinig naar de radio luister, ik zet steeds mijn eigen CD's op.
Overigens hou ik met mijn beoordeling totaal geen rekening met het feit of die nummers al dan niet op de radio gedraaid worden.

Dat moet je natuurlijk ook proberen, een album beoordelen zonder rekening te houden met de radio of zo, maar de liedjes van Mika hoor je zó vaak (al dan niet onvrijwillig) dat het album al bijna verveelt voordat je het nog geluisterd hebt. En dat is toch jammer.

Joy
dat zegt ook genoeg over de houdbaarheid van de muziek zelf

avatar van esteban
Dat zegt daar helemaal niets over aangezien het ook kan de állergrootste songs ooit gemaakt kan overkomen.

Het is al vaker gebeurd dat een nummer op een bepaald album me helemaal heeft ingepakt. Een half jaar later ondekt ook de rest van de wereld het via de radio en hoor je het om de vijf minuten. Hoe sterk het streepje muziek dan ook is, dat is 'n ongelooflijk nadeel. Dan steekt je zelfverklaarde supersong plots helemaal tegen.

Wanneer ik het album na geruime tijd (eens de populariteit voorbij, soms een jaar en een half later) opnieuw in de speler steek en opnieuw van dat bepaalde nummer kan genieten, dán weet je iets over de houdbaarheid.

Joy
uiteraard kun je alles kapotdraaien maar als je ik noem maar wat bohemian rhapsody naast een nummer van mika legt kun je toch we de conclusie trekken dat dat nummer vereeuwigd is en immer zijn kracht en uniekheid behoud

is bij mika uiteraard niet het geval

Misterfool
behoorlijk onzin album en de stem van mika irriteert me. eigenlijk vind ik alleen relax mooi. om toch nog redelijk te zijn geef ik dit album 2 sterren.

avatar van andnino
Ah, gelukkig zijn er ook nog mensen die r niks aan vinden en níet downstemmen

avatar van Arrie
Wat is er nou zo erg aan als mensen het een lage score geven als ze het niks vinden? Dat mag toch gewoon?