Kings of Leon - Because of the Times (2007)

Label: RCA

1. Knocked Up (7:10)
  2. Charmer (2:56)
  3. On Call (3:21)
  4. McFearless (3:09)
  5. Black Thumbnail (3:59)
  6. My Party (4:10)
  7. True Love Way (4:02)
  8. Ragoo (3:01)
  9. Fans (3:36)
  10. The Runner (4:16)
  11. Trunk (3:57)
  12. Camaro (3:06)
  13. Arizona (4:50)
  14. My Third House * (4:02)
  15. Woo Hoo * (3:31)
  16. On Call [AOL Music Sessions] * (3:21)
  17. Head to Toe [Live at T in the Park] * (2:44)
avatar van Lennonlover
Ik vond hun eerste ook de beste. Fijn sixtiesgehalte en lekkere nummers. Deze is ook erg goed, maar minder. Het gaat meer leunen naar hedendaagse muziek, inderdaad. Ik vond hun unieke sound van hun eerste album de max. Dit is met dit album helemaal weg (Aha Shake Heartbreak was veel minder dan deze en hun eerste) daarom "maar" een 4, en geen 4.5 zoals hun eerste.

beaster1256
zeer sterke cd , met enkele prachtnummers on call , en de opener , goeie stem waar je wat gewoon aan moet worden , maar één van de beste dingen uit de uk afkomstig dit jaar

avatar van hadiederk
beaster1256 schreef:

Ze komen uit de Verenigde Staten, maar verder ben ik het wel met je eens.

avatar van Nightrider
Kevin-Raphaƫll schreef:
heb het album volledig beluisterd

eindelijk zou ik zo zeggen

on call blijft het absolute hoogtepunt

de rest van de plaat is goed te aanvaarden

4 sterren dan maar

Deze plaat nog maar eens beluisterd en vooral On Call vind ik eigenlijk maar een vervelend nummer. Knocked Up is voor mij het veel te vroege hoogtepunt van de plaat. Er gaat toch maar een halfje vanaf, vergeleken bij eerdere platen van ze vind ik dit helemaal niet zo tof.

Kevin-Raphaëll
smaken verschillen nightrider. is waar. het blijft verlopig hun beste plaat vind ik.

avatar van Jonasds
Leuke plaat en de stem blijft me boeien..
Ik snap goed wat iedereen tegen de Aha Shake Heartbreak heeft, persoonlijk vind ik de meest originele cd.

deze 4*

avatar van esteban
De single 'Fans' klinkt zó goed, dat mijn nieuwsgierigheid zich wel eens aan 'n blinde aanschaf zou kunnen wagen. En nu ik 'Charmer' voor de eerste maal heb gehoord, benieuwd I am.

avatar van JuRR
mcfearless is live echt GEWELDIG! ook meteen het beste nummer van deze cd..

avatar van Ephyon
Echt een topplaat. Gewoon AF. Zeker na hun gezien te hebben op Werchter is mijn oordeel definitief.

Een vette 5 *

avatar van Lennonlover
Lekker plaat. Adrenalinerushes schieten hier in het rond met o.a. de beste song van 2007 "Charmer".

verhoogd tot 4.5*

"The 4th album
Caleb recently confirmed to UK magazine NME that the band is already working on tracks for the fourth album even though the third album was only just released. One of the reasons for this is that the third album was finished almost a year before it was released so he felt it was time to write songs again. Furthermore, in an interview Jared suggested the next album will "rock harder", suggesting more tracks like McFearless, Charmer, and Black Thumbnail. "We've broaden our musical tastes in the past couple of years and feel we're ready to tackle our southern roots...again" says Jared Followil, the band's bass player. Recording is set to begin in February, when the band completes its current tour."

Doet me ENORM veel plezier!!!! En zeker over het stuk dat ze in februari al gaan opnemen maar vooral dat ze het harder zullen doen rocken!!! McFearless, Charmer en Black Thumbnail zijn toevallig mijn favorieten op Because of the Times. Dat wordt dus smullen!! Ik kan niet wachten!!!!!!!!

avatar van T.A.
Jigsaw Falling into place is voor mij het beste nummer van 2007. Charmer is zeker het grappigste nummer van 2007.

avatar van Tabossi
Vandaag aangeschaft na de positieve berichten (nog nooit iets van ze gehoord) en na een ietwat korte luisterronde toch aangenaam verrast. Leuke en originele benadering van een bekend genre. Knocked Up klonk gelijk wel al het beste!

avatar van Lennonlover
je kunt misschien beter hun eerste kopen. Die vind ik beter en rockt lekkerder!

avatar van LittleBox
Dat is niet iedereen met je eens....

ja, kan inderdaad zijn.

avatar van T.A.
Ook aangeschaft. Ik vind zelfs het hier minst gewaardeerde nummer Trunk wel ok. Dan weet ik dat ik een goede koop heb gedaan. Trouwens, het drumgedeelte in My Party (bij 2:37) zet ik altijd ff harder, lekker.

avatar van KidChino8
Hoort thuis in de top 10

avatar van Arno
Na drie jaar van relatieve stilte, komen de Kings of Leon halfweg 2007 met hun nieuwe album op de proppen. Het is getiteld Because of the Times, en al na een paar ogenblikken, tijdens opener Knocked Up, blijkt dat de plaat niet zal te vergelijken vallen met zijn twee voorgangers. De vier jongens uit de Amerikaanse staat Tennesse, drie broers en hun neef, hebben duidelijk hun wilde haren van de beginjaren verloren. Dat kan je zelfs letterlijk nemen, want zanger Nathan Followill heeft zijn lange, ruige kapsel ingeruild voor een frisse, korte snit.

Het eerste nummer is meteen een klepper van zeven minuten. Vrij indrukwekkend is dat, zeker als je weet dat het gros van de Kingsnummers de grens van de drie minuten niet haalt. Ze moesten het in het verleden vaak hebben van korte maar krachtige songs, rock ’n roll pur sang.
Knocked Up begint rustig en ingetogen. De schelle gitaarklanken bezorgen je zowaar al kippenvel. Regelmatig terugkerende uitbarstingen (hoewel dat nu misschien een groot woord is) zorgen ervoor dat het meteen een van de beste nummers van het album wordt. Een complete, volwassen song: dat belooft voor de rest.
Het derde lied, On Call, is misschien wel het bekendste. Na de openingszin ‘She said call me now baby, and I’d come on running’, zet bassist Jared Followill de overbekende basslijn in, die op festivals zowaar door volle weides meegezongen wordt. (Wat dat betreft was de zomer van 2007 trouwens een zeer vruchtbare periode voor het viertal. Ze speelden op roemrijke festivals als Rock Werchter, Pukkelpop en Lowlands). Knap ook hoe Nathan verschillende malen op hoge, schrille toon ‘be there’ kweelt. Door merg en been gaat het.
De band blijft verder erg goed op dreef. Black Thumbnail en My Party zijn twee vrolijke swingers, waarna het iets meer ingetogen True Love Way volgt (dat naar het einde toe echter wel heerlijk losbarst). Het nummer gaat over een liefde die niet doorgaat: ‘We'd be so free, happy alone, sharing a smile, so far from home’ zingt Nathan.
In Fans, nog een song die als single werd uitgebracht, wordt andermaal een sterke zangprestatie neergezet. Het lied is opgewekt en jolig, en zonder schroom kan het ook tot de paar hoogtepunten van Because of the Times gerekend worden.
Jammer genoeg begint het album naar het einde toe toch wat te slabakken. Camaro is wel nog een fijn nummer, niet meer of niet minder dan dat. Maar de rest van het slot lijkt nogal wat op elkaar. Vooral The Runner en Trunk komen lichtjes over als ‘opvullers’.
Maar desondanks is BotT zeker een zeer voortreffelijk werkje geworden. Mijn persoonlijke favoriet, de waanzinnige opener Knocked Up, behoort tot de betere nummers uit 2007.

Dan rijst natuurlijk weer de vraag: welke Kings? Die uit de beginperiode, van hits als Red Morning Light en Molly’s Chambers, of die van nu? Moeilijk te zeggen. Because of the Times heeft een paar geweldige uitschieters, maar dommelt bij vlagen ook wat in. Terwijl net daar een album als Youth & Young Manhood, overings hun debuut uit 2003, over de hele lijn blijft boeien. Ik blijf in het midden en zeg dat ze bezwaarlijk kunnen worden vergeleken. Ze hebben beide hun charmes, en Because of the Times is meer dan behoorlijk.

wcs
Heel goeie muziek, de aparte stem van de zanger en de lekkere gitaarsolo's zijn echt om van te smullen. Zeker de gitaarrif van McFearless is om duimen en vingers van af te likken. En wat wordt er lekker geschreeuwd in Charmer !!!! En On Call en Fans waren meer dan overtuigende singles, ook leuk dat er geen enkel minder nummer op staat, ik geef 4.5* maar dat wordt hoogstwaarschijnlijk nog een dikke 5, puike cd, ze hebben er een fan bij !!!

avatar van ken90
helemaal anders dan hun twee voorgaande albums, maar daarom zeker niet slechter. integendeel, ik vind dit hun beste. The runner en Trunk vind ik wel tegenvallen, maar voor de rest is dit een prachtig album. ik heb deze album gekocht na het horen van de single fans. daar bewijst nathan followill nog eens dat hij een prachtige en aparte stem heeft. Ik vind knocked up het beste nummer op deze plaat.

Arno schreef:
(lang bericht hierboven)

Als u het mij toestaat, heb ik hier twee dingen op te zeggen.

Eén: Je vergeet hét nummer van het album: Charmer! Ik vind dat het beste nummer van 2007 en dus ook van het album. Het ligt daar vredig omringd door de hele sterke opening van het album Knocked Up, On Call en My Party. Black Thumbnail is voor mij het tweede beste nummer van het album omdat deze weer een lekkere ruige, rock'n roll is dat we vanouds associeren met de band Kings of Leon. En daarmee kom ik tot mijn tweede punt. Deze plaat kan niet tippen aan hun eerste plaat, net omdat deze veel minder rockt. Hun eerste was gewoon top en over de hele lijn geweldig rockend.

avatar van KidChino8
alhoewel ik het pas een half jaar na de aankoop van 'Because Of The Times' heb gehoord, vind ik persoonlijk 'my thirf house ' het beste nummer.

avatar van Ernie
prachtig plaatje en live zijn ze ook vrij indrukwekkend

avatar van Cherubini
Heb "Because of the times"" gekocht vanwege het intro van " Arizona" . Op een of andere manier raakte me dat geweldig., Bleken er nog veel meer mooie nummers op deze CD te staan. En werd het voor mij het beste album van 2007. Overigens, over intro's gesproken, het intro van van " Ragoo"" gebruikte ik als ringtone voor mijn mobieltje en trok altijd aandacht

avatar van Lennonlover
Die mannen kennen inderdaad wel iets van intro's maken

Berichten over een nieuw album verplaatst naar Kings of Leon

Wat een heerlijk album is dit. En als we toch bezig zijn met vergelijken tussen deze en Youth & Young Manhood: Because of the Times vind ik een stuk beter.
Bij eerstgenoemde heb ik meer een beetje het idee dat ik naar een veredelde jamsessie zit te luisteren, erg lekker hoor maar het haalt het niet bij de heerlijke riffjes en uitbarstingen van Knocked up, Charmer, on Call, McFearless (owww die drum, heerlijk) enz. Volgens mij geldt het voor het hele album, maar ik heb em nog maar twee keer helemaal geluisterd.

avatar van Lennonlover
ik vind net dat ze op dit album zich hebben laten vangen aan de druk om "muziek van nu" te maken. Met veel tierlantijntjes. Ik vind dit album, zéér spijtig en waarvoor ik grote fan ben van KoL, aan de rauwe kracht die ze op hun eerste plaat neerzetten.

Ehm, wat bedoel je nu precies? Ze hebben zich laten vangen aan? Het album is aan de rauwe kracht? Biertje teveel op?