Queens of the Stone Age - Villains (2017)

Label: Matador

1. Feet Don't Fail Me (5:41)
  2. The Way You Used to Do (4:34)
  3. Domesticated Animals (5:20)
  4. Fortress (5:27)
  5. Head Like a Haunted House (3:21)
  6. Un-Reborn Again (6:40)
  7. Hideaway (4:18)
  8. The Evil Has Landed (6:30)
  9. Villains of Circumstance (6:09)
Gelekt dus!

Begonnen aan een eerste luisterbeurt! fijne intro alleszins, en een heerlijk swingende opener!

Here. We. Go!

JVT
Ook iemand het probleem bij de laatste 3 nummers dat het volume minder hard is als bij de rest vd plaat. en bij het nummer Un reborn again zakt het tegen het einde vh nummer weg...

JVT schreef:

Precies hetzelfde hier.. Dacht dat er een probleem met mijn box was. Niet dus...

avatar van De-noir
Hmmmm dit klinkt bij vlagen goed, maar moet toch nog erg wennen aan de productie. Geen dikke vette stoner vibe, maar meer hoekig, poppy, en soms zelfs funky. Hier en daar ook wat kazige synths... en zelfs strijkwerk en saxofoons op het einde van Un-Reborn Again. De album versie The Way You Used to Do is heel anders dan de eerder gereleaste single. Tof. Nog maar eens luisteren, maar voorlopig 3,5*

avatar van Banjo
Grecio schreef:
Ik vind nou niet perse dat QOTSA alleen maar negatieve muziek heeft gemaakt hoor?

Nee dat is ook niet zo Grecio..
Maar het viel me gewoon op dat de album's de laatste tijd vooral gaat over 'hun' demonen.

Here. We. Come!

Okay het is geen Like Clockwork 2.0 geworden maar dat had volgens mij ook niemand verwacht op basis van The Way You Used to Do. Ik heb nu ook eindelijk de goede versie van dit album te pakken volgens mij want hiervoor had ik er twee waarvan de kwaliteit zo belachelijk slecht was dat ik mezelf ging afvragen of dat wel zo hoorde of het aan mijn installatie lag. Villains of Circumstance vond ik een jaar geleden ook al een prachtig nummer maar is een beetje een vreemde eend in de bijt als je kijkt wat er nog meer op dit album staat. Deze is denk ik mijn favoriet samen met The Evil Has Landed die een geweldige outro heeft. Ik vermaak me de komende tijd wel met deze plaat denk ik.

UnknownPleasure
zoals verwacht, vrij saai.

niet verkeerd en misschien gaat ie echt nog enorm groeien, maar na een paar luisterbeurten enkel aardig. maar niet veel bands kunnen zeggen dat hun minste album nog steeds best wel aardig is.

avatar van Rudi S
UnknownPleasure schreef:

Arcade Fire

avatar van OscarWilde
Voor zij die nog liever niet naar inferieure lekken luisteren ( ) is hier The Evil has landed

Queens of the Stone Age - The Evil Has Landed (Audio) - YouTube

OscarWilde schreef:
Voor zij die nog liever niet naar inferieure lekken luisteren ( )

Ik luister nu toch echt naar pindakaas van 320 kwaliteit. En ik moet zeggen dat de pindakaas niet ver van de boom valt, waar the Arctic Monkeys in zitten. Tot mijn grote plezier.

west schreef:

Ja, maar ik zie hier mensen die bij hun eerste luisterbeurt blijkbaar naar versie luisterden met volumeverlies. Is toch jammer, zeker voor zo'n koptelefoonplaat als deze (vermoed ik, op basis van eerste twee nummers)

OscarWilde schreef:

Is ook jammer. Op een lekker volume klinkt 'ie trouwens ook prima over de boxen.

avatar van Boris1
Album nog niet beluisterd, maar Evil is alvast heerlijk. Zeker voor een outro-freak als ik

jellecomicgek72 schreef:
Okay het is geen Like Clockwork 2.0 geworden

Nou, deels gelukkig wel, in sound en niveau. Prima plaat dit!

JVT
Zijn er versies zonder dat volumeverlies? Heb al een versie of 4 geprobeerd maar telkens hetzelfde probleem...

avatar van Mark17
Tot nu toe een harde brei te horen, dus kan er nog weinig mee. Snap dan ook de beoordelingen niet.

avatar van Grecio
Ik wacht wel even tot de 25e, zat muziek te luisteren. 1e single was ok, de nieuwe vind ik wel echt lekker. Ben benieuwd, zou het niet verkeerd vinden als het album meer Them Crooked Vultures achtige nummers heeft.

avatar van Mr. B
Un-Reborn Again is wel een erg lekker nummer en daar gaat nu ook het volume omlaag....

avatar van repelstefan
west schreef:

Nou, deels gelukkig wel, in sound en niveau. Prima plaat dit!

Eens!. Ik lees bij reacties 'saai' en 'koptelefoonplaat'. Man, bij QOTSA zoek je de grenzen van je speakers op. En dan doet deze plaat het meer dan prima

avatar van OscarWilde
Voor alle duidelijkheid. Koptelefoonplaat is een compliment. Ze zitten daar vaak met drie gitaren + synths + Schumann die echt beter dan ooit zit te bassen. Dan is het leuk om die nuances te horen. Wat niet wil zeggen dat je hem ook niet door boxen kan laten knallen.

JVT schreef:

Misschien even de bestanden door het programma mp3gain halen, de versterking bovenin op 92db zetten, dan klinkt het wellicht wat beter

avatar van Fluvver
Mmm eerste luisterbeurt gehad. Sommige intro's kunnen zo in een goeie horrorfilm, ik krijg er kippenvel van. Eerste gedachte is wel dat het album spanning, rock, uitbarstingen mist. De drummer is 1 van de beste rockdrummers van dit moment (naar mijn mening) , echter zijn er weinig tot geen momenten waar hij kan shinen. De bas daarin tegen, wow.

Eerst flink wat draaibeurten geven voordat ik een cijfer geef.

ElPatron
Dit album borduurt voort op ....Like Clockwork..... Klinkt nog wat bezadigder zelfs. Nee, deze komt niet op mijn lijstje Topalbums Tens. Ga ook niet stemmen, want smaken verschillen nu eenmaal. Te weinig stevige rock waar ik op gesteld ben.

avatar van coldwarkids
Toch jammer van de productie.

avatar van Zwaagje
Ben ik erg ouderwets als ik zeg dat het heel vreemd is dat er op een album wordt gestemd dat nog niet eens officieel uit is? En moet mume dat toestaan?

Zwaagje schreef:

Eeuh.... ja, dat is vrij ouderwets ja.

Bij opener Feet Don't Fail Me duikt gelijk al een Simple Minds synthesizer op, niks mis mee, maar dat hebben we afgelopen jaar al vaker gehoord.
Gaan The Queens Of The Stone Age nu ook een meer jaren 80 geluid produceren?
Nee, dat niet, maar ze gaan duidelijk op zoek naar nieuwe invalshoeken.
Fortress valt mij gelijk positief op, en zal zich voor mij zeker ontwikkelen tot een favoriet, heerlijke melancholische duisternis, welke mij gelijk pakt net zoals oudjes als Make It Wit Chu, Little Sister en A Song for the Dead dat ooit deden.
Head Like a Haunted House is een stevigere variant op Little Sister, en klinkt hierdoor een stuk minder spannend, maar wel goed, alleen al eerder gedaan.
Toch valt Villians bij de eerste luisterbeurt een stuk beter in de smaak dan …Like Clockwork, en daarbij kwam het uiteindelijk ook nog helemaal goed.
Voorheen vond ik QOTSA meer een festival band, de laatste twee albums zijn voor mij meer studio platen; zeer geslaagd, maar net wat minder energiek dan eerder werk.
Doordachter misschien.
Och, de heren worden ook ouder.
The Evil Has Landed is hier wel een uitzondering op, mooi samenspel tussen drums en gitaar, waar live ook nog prima op voort valt te borduren.
Afsluiter Villains of Circumstance is het derde hoogtepunt, vooral het einde is prachtig.
Deze mening is dus puur gebaseerd op een eerste luisterbeurt, maar dit zijn mijn eerste bevindingen.

avatar van andnino
Zwaagje schreef:

"Vroeger" had je toch ook al pre-luistersessies en simpelweg recensenten die een plaat vervroegd opgestuurd kregen? Bovendien, "gelekte" albums zijn ook al geen nieuw fenomeen meer, volgens mij komt dat al voor zolang consumenteninternet een ding is, toch ook al een dikke 25 jaar.

avatar van Johnny Marr
Die outro van The Evil Has Landed blijft erg lekker!