Queens of the Stone Age - Villains (2017)

Label: Matador

1. Feet Don't Fail Me (5:41)
  2. The Way You Used to Do (4:34)
  3. Domesticated Animals (5:20)
  4. Fortress (5:27)
  5. Head Like a Haunted House (3:21)
  6. Un-Reborn Again (6:40)
  7. Hideaway (4:18)
  8. The Evil Has Landed (6:30)
  9. Villains of Circumstance (6:09)
avatar van JVT
JVT
Een nieuwe Queens Of The Stone
Age is iets waar ik zeker nr uit kijk.
De nieuwe single klinkt alvast niet slecht

avatar van Johnny Marr
Kijk er ook wel een beetje naar uit, mede doordat ...Like Clockwork zowat hun beste plaat was (samen met Songs for the Deaf uiteraard). Op basis van de eerste single gehoord te hebben denk ik niet dat deze dat zal overtreffen.

avatar van repelstefan
Kijk hier erg naar uit, en met mij vast velen. Maar de nieuwe single valt eigenlijk best een beetje tegen. Vrij saai, maar misschien groeit het nog bij me.

Dat deden ze met My God is the Sun toch een stuk beter.

avatar van JoaMuse
De prijs voor beste albumteaser van het jaar hebben ze alvast binnen.

avatar van Mr. B
Draai dat nummer nog maar een paar keer...supervet!

avatar van jellecomicgek72
Fuck wat kijk ik hier naar uit zeg!!! Ik voel die nieuwe single wel, ander geluid, best vet.

avatar van VladTheImpaler
Wat een lekkere gitaarriff zeg! Met een typische QOTSA sound ook.

avatar van OscarWilde
Battery Acid maar dan funky.
De productie moet nog wat wennen, maar dit is zeker Ginger Elvis.

avatar van coldwarkids
Geproduced door Mark Ronson!? oei. Als dat maar goed gaat klinken!!

Single is aardig leuk.

Franck Maudit
Hoe dan ook heerlijke hoes. Das toch al 1 gescoord puntje

avatar van jellecomicgek72
Franck Maudit schreef:
Hoe dan ook heerlijke hoes. Das toch al 1 gescoord puntje

Zeker. Word weer een mooi postertje ophalen bij de Plato als het album er is.

Franck Maudit
jellecomicgek72 schreef:
Zeker. Word weer een mooi postertje ophalen bij de Plato als het album er is.

Ongetwijfeld. Menig muur zal een upgrade kennen.

avatar van roefs9297
Weet niet zo goed wat ik van de nieuwe single moet denken. Ieder geval hopen dat het album niet vol staat met dit soort songs. Wil ook wel qotsa horen met meer ballen!

avatar van Johnny Marr
Johnny Marr schreef:

En jaja, de nieuwe single is een groeier! Catchy as FUCK.

avatar van crosskip
Ik heb met My God Is The Sun nooit zo gehad eigenlijk, maar The Way You Used To Do blijkt na een paar keer luisteren een dijk van een track. Dansbaar as catchy as fuck, maar stiekem ook gewoon vol met allerlei gave riffs. Kom maar door met die plaat!

Johnny Marr schreef:

Het gelijknamige debuutalbum is toch echt hun beste!

avatar van coldwarkids
The Way You Used To Do. Mijn hemel. Super catchy en lekkere stonerpop!

coldwarkids schreef:
The Way You Used To Do. Mijn hemel. Super catchy en lekkere stonerpop!
Stonerpop. Klinkt als een paradox.

Ja Idd ?

avatar van IllumSphere
Het enige wat ik hoop is dat ze de gitaren naar boven halen en er stevig mee uithalen! De eerste single doet me helaas vermoeden van niet, maar wie weet.

avatar van philtuper
The Way You Used To Do gaat iig meer richting Eagles Of Death Metal. Dat is een paar nummers leuk maar dan ben ik er wel klaar mee. *zet ondertussen deze nog maar eens op*

Nieuwe preview van nummer Head Like a Haunted House

QOTSA - Here. We. Come. - YouTube

avatar van repelstefan
OscarWilde schreef:
Nieuwe preview van nummer Head Like a Haunted House
QOTSA - Here. We. Come. - YouTube

Zo, dit is fijn! Wat een energie in dit nummer.

ElPatron
Ik wacht - met voorbehoud - op dit album; hoop dat het niet de kant van stonerpop uitgaat,... maar ik vrees met vreze..... dat rock bijna dood is....

Hopelijk valt het mee, want dit jaar nog niet echt uitschieters qua albumkwaliteit overall....

avatar van sj0n88
Ook ik loop niet warm voor de nieuwe single. Erg poppy en mist catchyness om mij echt te kunnen boeien. Van QOTSA verwacht je toch meer dan dit. Zeker na de ijzersterke vorige plaat. Laten we hopen dat The Way You Used To Do geen voorbode is voor de rest van de plaat.

avatar van OscarWilde
Iemand heeft twee stukken teasers aan mekaar geplakt (Feet don't fail me now). Doet mij vaagweg wat denken aan Trampled Underfoot van Led Zep.

Feeeet.m4v - Google Drive - drive.google.com

Bovenstaande preview Head like a haunted house is toch ook hele andere sound dan TWYUTD

UnknownPleasure
OscarWilde schreef:

Feeeet.m4v - Google Drive - drive.google.com

het begin heel erg Bowie.

avatar van Banjo
Duivels en vampieren gaat deze band ook eens positieve muziek maken?
over zonneschijn en mooie stranden bijvoorbeeld...

avatar van Grecio
Ik vind nou niet perse dat QOTSA alleen maar negatieve muziek heeft gemaakt hoor?