Simple Minds - Walk Between Worlds (2018)

Label: BMG

1. Magic (4:35)
  2. Summer (4:57)
  3. Utopia (4:14)
  4. The Signal and the Noise (5:18)
  5. In Dreams (4:15)
  6. Barrowland Star (6:25)
  7. Walk Between Worlds (5:12)
  8. Sense of Discovery (6:26)
  9. Silent Kiss * (4:57)
  10. Angel Underneath My Skin * (3:43)
  11. Dirty Old Town [Live] * (4:53)
avatar van TEQUILA SUNRISE
Is inderdaad een bewerking van de Lostboy uitvoering, wel met de nodige bombast. Vind het wel een fijn nummer maar ik hoor er ook Alive And Kicking in terug.

Zeker een mooi sferisch nummer, maar ik vind wel grote gedeeltes, vooral het refrijn erg tegen 'Alive and Kicking' aanleunen.

goldendream schreef:
'Sense of Discovery' is toch niet dit nummer: Lostboy! AKA Jim Kerr - Sense Of Discovery (with lyrics) - YouTube

Ik weiger te luisteren, het album moet een verrassing blijven.

Scherp Golden Dream!
Kende dit nummer niet van het soloproject van Jim Kerr. Kan het niet vinden op dat album.
Is dit los uitgebracht ?

goldendream schreef:
Welk instrumentaal nummer? Vooral 'Good News From The Next World' telt heel wat instrumentale b-kantjes en die bevallen me allemaal.

Op Good News staan toch geen instrumentale nummers?

avatar van Alicia
Alive and Kicking behoort absoluut niet tot mijn favoriete nummers van Simple Minds. Gelukkig klinkt Sense Of Discovery en dat ondanks de referentie dan toch weer wat beter. En ook beter dan het origineel van Lostboy...

avatar van blur8
Sense Of Discovery is gewoon eigen plagiaat. Klinkt leuk hoor maar te Simple, Mind You.

avatar van goldendream
'Sense Of Discovery' van Kerr solo staat op geen enkel album. Ik heb het toevallig ontdekt op YouTube.

Op 'Good News From The Next World' staan inderdaad geen instrumentals, maar op de singles (b-kantjes) staan er heel wat.

avatar van Chameleon Day
Op basis van wat ik nu van het album gehoord heb, verwacht ik max 3*** voor dit album...

...ik doe eens een keer een schot voor de boeg...maar nog niet op de boeg.?

avatar van Premonition
Het titelnummer is dus geen hoogvlieger helaas...

avatar van goldendream
Sinds wanneer zijn 'helaas' en 'hoera' synoniemen?

goldendream schreef:
Sinds wanneer zijn 'helaas' en 'hoera' synoniemen?

Geen idee, in België misschien?

Walk between worlds.
Wat mij betreft wel weer hoogvlieger. Vond Sense of discovery juist weer minder interessant. Ik snap hem wel als albumafsluiter. Smaken verschillen.

avatar van goldendream
Het is een raar verschijnsel. Al zo'n 25 jaar een band uitspuwen en afbreken, maar alles wat ze uitbrengen toch meteen beluisteren. Niet eens wachten tot het album verschijnt om iets nieuws te beluisteren, maar zelfs de moeite doen om een link aan te klikken en daar te scrollen tot de juiste tijd ... Het moet een enorme kick geven om dan ook dat nummer te kunnen afbreken. Het is wel een lange weg om tot hetzelfde (voor)oordeel te komen dat vooraf en zonder luisterbeurt al vaststond.

Na de vier nummers die tot nu toe te beluisteren zijn heb ik zin om het gehele album te beluisteren. De voortekenen zijn in ieder geval prima.

Crazy D schreef:

avatar van pos
pos
Mis wel de gitaar een beetje maar verder weer een lekker nummer. Wordt inderdaad tijd nu voor de hele plaat.

goldendream schreef:

Het is juist het tegenovergestelde, maar dat heb ik jou al eens proberen duidelijk te maken (zonder resultaat). Ik hoop nog steeds dat Simple Minds het heilige vuur terug vindt en dat zie ik niet meer gebeuren helaas (nee, niet " hoera") op grond van de nummers die ik nu heb gehoord (ja, zelfs vaker dan 1x beluisterd, goldendream).

Erwin72
Volgens mij zijn jullie allebei liefhebbers van de muziek van Simple Minds. Vandaar waarschijnlijk de passie in jullie discussies Premonition en goldendream. ?

avatar van goldendream
Meningen mogen gelukkig verschillen.
Over het heilige vuur: ik verwacht dit ook niet meer, wat trouwens geldt voor alle bands uit de jaren '70 en '80 die ik ken.
Ik sta wel nog open voor hun recentere en nieuwe werk. Soms valt het tegen, soms valt het goed mee.
Als dit album zich kan meten met 'Black & White' ben ik heel tevreden.

avatar van StayVisible
Helemaal mee eens.

Erwin72
Deze band raakt emoties en dat is mooi; doen ze ook bij mij en dan met name de periode t/m Once Upon A Time. Daarna hebben ze met Black & White en Graffity Soul nog twee prima albums afgeleverd en op de overige staan altijd wel enkele nummers die ik goed vind. Dat verwacht ik ook weer van dit album. The Signal And The Noise bevestigt dit voor mij.

avatar van goldendream
De recensie die Signal aanbrengt, is wel heel lovend.
Vandaag bespreekt de Vlaamse krant 'Het Nieuwsblad' het album en voorziet het van 3 sterren op 5. Dat is dus goed zonder uitmuntend te zijn. Een 5 of een 4 geven ze zelden. Ik herinner me een heel hoge score voor de deluxe-boxset van 'The Joshua Tree' en 'New Gold Dream'. Het waren wellicht 5'en, maar heel zeker ben ik niet. Minimum 4 in elk geval.
Tegelijk klopt er iets niet helemaal in het geven van sterren. 'Big Music' voorzagen ze van 4 sterren, dit nieuwe album van 3, maar tegelijk schrijven ze dat het nieuwe album hun beste in jaren is.

Simple Minds - Walk Between Worlds (Album Review) - Cryptic Rock - crypticrock.com

Even wennen zoveel positiviteit..5 sterren.
Ik lees inderdaad alleen 3, 4 en 5 sterren reviews. Niet gek. Maar uiteindelijk is wat ik zelf vind toch het belangrijkst.

avatar van goldendream
Het is inderdaad wennen aan zoveel lof.
Ik zal al blij zijn als het een even goede indruk als 'Black & White' nalaat.

Magic moest groeien, Signal and the Noice is fris en sterk en deed me direct denken aan Love Song, Sense of Discovery is 10 sterker dan de vorige versie met OUAT-pigment en toch anders met zoveel muzikale lagen. En Walk between Worlds ... wat een belter en het beste tot nu toe wat mij betreft ! En dan zouden Summer en Barrowland Star nog sterker zijn. Waar eindigt dit ?
Trouwe maar kritische fan en nooit gedacht dat ze dit niveau nog konden halen. En het heilige vuur van het eerste uur ? Sinds de eerste positieve geluiden in Cry hebben Jim en Charlie alles in het werk gezet om te tonen wat ze nog steeds hebben: kwaliteit. Elke volgende cd werd steeds beter en WBW lijkt nu al de bekroning van hun werk. Zonder begeestering en heilig vuur doe je dit niet. Respect.

avatar van c-moon
Simple Minds levert een fameuze krachttoer af met deze 'Walk Between Worlds', misschien wel de spannendste Simple Minds-plaat sinds 'New Gold Dream'!
Een ietwat boude uitspraak? Misschien, maar toch...

'Now it’s all coming together' klinkt het in 'Magic', en Kerr vat zo perfect de essentie van het album samen. 'Walk Between Worlds' werd geen pijnlijk teruggrijpen naar vroeger, al zijn er natuurlijk (gewilde) duidelijke knipogen, noch is het een geforceerd hip willen zijn zoals dat een niet nader genoemde Ierse band op hun recentste album overkwam. De band maakte een enorm evenwichtige plaat waarbij het eigen geluid vooropstaat, met twee voeten in het nu en met een hoopvolle blik naar de toekomst.

Mijn voorlopige top 5:
1. Barrowland Star
2. Summer
3. In Dreams

Mijn verslagje lees je hier:
SIMPLE MINDS – Walk Between Worlds - Luminous Dash - luminousdash.com