Heb meerdere associaties bij dit album. Onwillekeurig hoor, niet specifiek gericht op inhoud van tekst of instrumentatie. Het roept bij mij soms de sfeer op van de begin jaren van America, het dromerige van de rustige nummers van Bread (of het prachtige Clouds-suite van David Gates solo). Ja zelfs bij Hazey Jane II heb ik een link met Burt Bacharach, het gevoel van de intro van Sultans of Swing van de Dire Straits, maar goed met een geweldige Richard Thompson op gitaar, is dat ook niet zo gek. Dit album is idd. rijkelijk muzikaal ondersteund. Jammer voor Nick als dit niet helemaal naar zijn smaak geweest zou zijn. Des te leuker voor mij als luisteraar, omdat binnen de 3 albums dit -die ik na Pink Moon, als de wiedeweerga heb aangeschaft- een breed scala aan muziek geeft. Nummers al Northers Sky

, Fly en At the chime of a city clock, varen er wel bij. Het album begint al met een prachtige intro middels de Introduction. Eigenlijk is het vanaf dat moment een en al genieten voor mij. Wat een gemis dat deze jonge man -blijkbaar is 26 t/m 28 jaar een kwetsbare leeftijd voor veel muzikale talenten- niet meer albums heeft kunnen maken. De Jeff Buckley van uit die tijd, wat mij betreft dan. Gevoelige teksten, een breekbare stem, vooruit, een intrigerende verschijning, maken hem tot een singer/songwriter legende. Ik heb hem pas 'ontdekt', -het mooie van MM, de naam word hier en daar gedropt en blijft hangen- en ben zeer content met wat ik tot nu toe gehoord heb. Had ik Pink Moon al 5* gegeven, hier kan en wil ik ook niets anders van maken.
Het zal voor eenieder wel anders zijn, maar de volle mep geven doe ik vooral op basis wat voor een gevoel het mij geeft. Daar heeft deze jonge man wel een handje van.