Vergelijk het beter maar gewoon niet.
Prachtig werk ook deze die ik wat langer heb laten rijpen dan de anderen van Nick Drake. Ik hoorde eerst de andere platen en deze klonk in vergelijking daarmee niet vertrouwd genoeg. Iets te rijk gearrangeerd en op het eerste gehoor te vrolijk in sommige nummers, iets wat de authenticiteit van Nick Drake leek te verbloemen.
Inmiddels is me duidelijk geworden dat dit album ook een hoop moois is. Ben extra tevreden dat ik de vinyl box heb aangeschaft een paar jaar geleden. De docu 'A Skin Too Few' over Nick heb ik gisteren voor het eerst gekeken en het nummer 'Northern Sky' van dit album komt daarin heel mooi tot z'n recht op het eind (
video link).
De gastmuzikanten op Five Leaves Left en Bryter Layter sluiten soms erg mooi aan. Hier is het hoogtepunt wat dat betreft 'Northern Sky'. Kan me trouwens enigzins voorstellen dat succes is uitgebleven met een destijds aparte tweede plaat als deze waar je als luisteraar wel naartoe moet komen. Gelukkig heeft Nick uiteindelijk wel bereikt wat hij wilde bereiken.