Arctic Monkeys - Favourite Worst Nightmare (2007)

Label: Domino

1. Brianstorm (2:50)
  2. Teddy Picker (2:43)
  3. D Is for Dangerous (2:16)
  4. Balaclava (2:49)
  5. Fluorescent Adolescent (2:57)
  6. Only Ones Who Know (3:02)
  7. Do Me a Favour (3:27)
  8. This House Is a Circus (3:09)
  9. If You Were There, Beware (4:34)
  10. The Bad Thing (2:23)
  11. Old Yellow Bricks (3:11)
  12. 505 (4:13)

met Miles Kane

13. Da Frame 2R * (2:17)
  14. Matador * (4:49)
Lost Highway
Only Ones Who Know is voor mij dan weer het beste nummer dat ik al gehoord heb van deze band, en wrs de reden dat ik deze plaat toch ga kopen.

Helaas op dit moment geen geld, maar als ik weer geld heb ga ik hem zeker kopen

avatar van Ploppesteksel
Only Ones Who Know is toch niet zo slecht?
Ik zou het ook omschrijven als de 'Riot Van' van de vorige, maar op die CD vond ik Riot Van zeker bij de beste 5 vh album. Prachtige song, deze iets minder pracht maar zeker niet slecht.
Uitschieters zijn er hier meerdere zoals op de vorige.

avatar van Daaf
Hij stond vandaag toch echt al uitgebreid te koop hoor...

avatar van waxs
Was vanavond op MTV2 een Live concert van het nieuwe album te zien

avatar van Oldfart
Zojuist de eerste keer geluisterd: smaakt naar meer.
In ieder geval is duidelijk:
wat voor goede drummer ze hebben;
dat het vuur er nog is;
dat ze echt al een behoorlijk eigen geluid hebben ;
en dat vind ik knap.

Ze zijn in ieder geval geen eendagsvliegjes.

avatar van Den7482
Kaartjes in the pocket!! Vanaf 7:15 in de rij bij de Plato in Utrecht gestaan (de eerste 150 kaarten werden om 9:00 daar verkocht). Je moest bij aankomst jezelf intekenen op een lijst. Naja vriend van mij was nummer 79 en ik was 80. Helaas net buiten de boot gevallen toen en via een kleine Ticketservicepoint, om exact 10:00, toch nog 2 kaarten kunnen bemachtigen. Er kwamen er daar maar 3 uitrollen en wij waren 2 en 3. Toen was het feest over... Binnen een minuut uitverkocht... Ik heb nog nooit iemand zoveel op de refresh knop zien drukken als die dude daar

Den7482 schreef:
Kaartjes in the pocket!! Vanaf 7:15 in de rij bij de Plato in Utrecht gestaan (de eerste 150 kaarten werden om 9:00 daar verkocht). Je moest bij aankomst jezelf intekenen op een lijst. Naja vriend van mij was nummer 79 en ik was 80. Helaas net buiten de boot gevallen toen en via een FRS, om exact 10:00, toch nog 2 kaarten kunnen bemachtigen. Er kwamen er daar maar 3 uitrollen en wij waren 2 en 3. Toen was het feest over... Binnen een minuut uitverkocht... Ik heb nog nooit iemand zoveel op de refresh knop zien drukken als die dude van de FRS

Haha, doe je netjes

avatar van Ericos
Ik vind ze echt vreselijk!

Ericos schreef:
Ik vind ze echt vreselijk!

ja dat geld bij mij ook als ik je hele top 10 zie...

aidoo
En toch luister je er 3 albums van? Het martelen van je trommelvliezen.. altijd leuk.

Het is ook niet voor tere oortjes zoals die van ericos bedoeld.
Die moeten vooral maar naar snoepgoed blijven luisteren.

fredpit
Ik doe lekker mee met de hype..

4* prima album, een eigen geluid, en zeker net zo goed als hun eerste.

avatar van illuvatar
Zijn de 2 bonustracks nu eigenlijk ook al te vinden op het net of nog niet?

vind toch de studio-opnames tegenvallen ivm met de liveversies, alhoewel je dat ook als iets postief kan opvatten, do me favour is het middenstuk zo rustig en mooi live gespeeld en op het album proberen ze er op de een of andere manier toch nog wat tempo in te houden, idem dito voor fluroscent adolescents

avatar van bert
ik ben de kaartjes misgelopen moest zelf werken, had dus een vriend van mij op pad gestuurd. 5 over 10 werd ik door hem gebeld dat het niet gelukt was. wat was ik chagerijnig

Het gebeurt zelden dat een album me zo snel goed in het oor ligt..

avatar van henk_loos
De tweede plaat zou een band kunnen maken of breken.. Nou, AM gaan het maken! Na het overdonderende debuut nu een waardig vervolg. Misschien niet zo onstuimig als de eerste plaat, maar zeker net zo goed! Deze komt weer hoog in mn jaarlijst!

avatar van sean leonard
Niet echt zoveel beter dan het vorige album, wel anders, maar net zo gruwelijk goed 4.5*

JustaRascal
Meer van hetzelfde, maar niet storend. tot op pinkpop!

En ik heb ook een kaartje voor Tivoli! Yes!

Ik heb ze al gezien in De Melkweg: als je het hebt, geef het dan uit (je geld). Ze zijn live nog beter als op de cd, en die zijn al zo goed!Anders naar de Pinkpop maandag ook met The Fratellis, Scissor Sisters, Macy Gray, the Magic Numbers etc

Mogelijk is dit tweede album nog beter dan het eerste (en dat heb ik op 1 in mijn top 10). Nog wel een paar keer luisteren. In ieder geval een geweldige setlist (na 2 cd's en wat ep's).

wil iemand nog zijn kaartjes kwijt laat het me weten.

avatar van Koston
Cd is beter dan ik had verwacht, de tweede helft van de plaat laat duidelijk horen dat de Monkeys gegroeid zijn na hun toch wel matige debuutplaat.
Maar ze blijven wel een groep die zwaar overrated is, kijk maar naar hun plaats op de affiche van Werchter, voor Queens of the stone Age. Das toch te zot voor woorden!

Ik heb de cd nu een aantal keer geluisterd op 3voor12 luisterpaal, maar voor een echt oordeel wil ik het nog wel vaker luisteren. Tot nu toe een 3.5; het klinkt goed! Ik ga ook naar tivoli in mei, ben heel blij dat ik nog een kaartje heb kunnen krijgen ( om exact 10 uur bij de VVV). Er waren eerder die ochtend ook al mensen geweest, maar het was toen nog niet mogelijk om kaarten te krijgen en toen waren ze weer weggegaan... Aardig eh... stom. Ik heb zin in het optreden, ook omdat het in Tivoli is, gezellige zaal!

avatar van Banjo
felix89 schreef:

ja dat geld bij mij ook als ik je hele top 10 zie...

hahahaha!!
Hey maar felix... smaken verschillen he!.

avatar van UndahCovah
Ik had niet erg hoge verwachtingen voor deze plaat. Het Second-Album-Syndrome had ik het sterkst verwacht bij de Arctic Monkeys. Dit omdat ze vanuit niets allerlei records braken en opeens wereldberoemd waren. Het is dan moeilijk om het tweede album ook goed te maken omdat de verwachtingen te hoog liggen. Ik verwacchte dus niet veel van deze plaat en mijn verwachtingen bleken achteraf te kloppen

Vanaf de allereerst secondes van dit album vond ik het al niet leuk. Donkere bassen en gitaren. Ik kreeg het gevoel alsof ik een donkere droom instapte. De titel is dan ook erg goed gekozen, Favourite Worst Nightmare. 'Worst Nightmare' is heel goed te merken, 'Favourite' hadden ze weg kunnen laten. Ze zingen over ongeveer dezelfde dingen als op hun debuutplaat. Ze hebben het over uitgaan, en over de minder leuke dingen van het leven. Maar er is een groot verschil met hun debuut. Op hun debuut keek je samen met de Arctic Monkeys op een afstandje naar dingen die rondom hen gebeurden. Je hoort beschrijvingen van dingen die zij meemaken, vooral de wat minder leuke dingen. Op het tweede album bekijk je ze niet van een afstandje maar zit je er midden in. Dit komt de plaat niet ten goede. Het is een donkere plaat, er zit geen vrolijkheid in. De vaak briljante teksten van Alex Turner en de leuke alliteraties spreken mij daardoor niet meer aan.

Met zijn krappe 40 minuten duurt deze plaat voor mijn gevoel veel langer duurt dan hun debuut, Terwijl 'Whatever People Say I Am' 42 minuten duurt. Jammer van de Arctic Monkeys, ze hadden wat meer tijd mogen stoppen in het maken van een tweede album. Het is jagen naar succes op korte termijn. Ze hadden beter wat meer tijd kunnen nemen voor het schrijven van een nieuw album. Bloc Party, Kaiser Chiefs en Arcade Fire hebben dat ook gedaan en die hebben een heel wat beter werk neergezet dan deze gasten.

2,5* voor een paar leuke nummers, erg jammer van de rest

UndahCovah schreef:

haha laat me niet lachen Kaiser chiefs met hun ge-ruby haha een betere plaat en bloc party, nee jongen het is duidelijk een feit dat jij van de wat blijere Post punk houd want hoe kan je anders 'This house is a circus' wat zowat het beste nummer van de cd is het dieptepunt vinden maar ieder zijn mening he.

Heeft trouwens iemand nog het concert in Barcelona op MTV gezien gister.
Ik vond het wel gaaf alleen jammer dat af en toe het geluid en beeld wat haperde.

avatar van Albert Filth
UndahCovah schreef:

Hier ben ik het dus niet mee eens. Ik vind het album een stuk volwassener klinken dan hun debuut. De nummers hebben een minder hoog mee-zing-gehalte en worden beter opgebouwd. 'Het gros van de hype-fans zullen nu wel afhaken' zullen de arctic monkeys zelf ook wel gedacht hebben.

The Arctic Monkeys zijn ook niet bepaald de band die drie jaar over een album gaat lopen nadenken om vervolgens 16 maanden te recorden en mixen. Het zijn jonge jongens die gewoon snel platen maken om ze ook live te kunnen spelen. Ik vind dit een hele goede zet aangezien dit voor beide patijen (zowel de fans als de band zelf) het leukst is.

UndahCovah schreef:
....Enige lichtpuntjes op dit album zijn 'Teddy Picker', 'D Is For Dangerous' en 'Old Yellow Bricks'. Alleen in Teddy Picker herken je iets van de betrekkelijke vrolijkheid en de aanstekelijkheid van het eerste album. De rest mag van mij snel vergeten worden, met als totale dieptepunt 'This House Is A Circus'....

hmm, ik vind D is For Dangerous en Teddy Picker juist de mindere nummers, en This House is A Circus een positieve uitschieter (samen met Do Me A Favor)