Arctic Monkeys - Favourite Worst Nightmare (2007)

Label: Domino

1. Brianstorm (2:50)
  2. Teddy Picker (2:43)
  3. D Is for Dangerous (2:16)
  4. Balaclava (2:49)
  5. Fluorescent Adolescent (2:57)
  6. Only Ones Who Know (3:02)
  7. Do Me a Favour (3:27)
  8. This House Is a Circus (3:09)
  9. If You Were There, Beware (4:34)
  10. The Bad Thing (2:23)
  11. Old Yellow Bricks (3:11)
  12. 505 (4:13)

met Miles Kane

13. Da Frame 2R * (2:17)
  14. Matador * (4:49)
Agony schreef:

The Arctic Monkeys 'slaapverwekkend'?! (.......................)
Geen diepgang?! Heb je wel eens naar de teksten geluisterd, naar de woede in de muziek. Misschien ben jij 'leeg', the Arctic Monkeys zeker niet.

(En doe nou eens normaal met die score: 1 ster geef je aan Gerard Joling.)

avatar van Yak
Yak
Berichten verplaatst naar Arctic Monkeys

Ik hou het bij 3,5*. Het blijven voor mij toch The Arctic Monkeys en afgezien van de gitaartjes pakt het me allemaal niet. Desalniettemin toch een goed album.

west schreef:

The Arctic Monkeys 'slaapverwekkend'?! (.......................)

(En doe nou eens normaal met die score: 1 ster geef je aan Gerard Joling.)

(Ps. wat is er mis met Gerald Joling )

avatar van Jochempie
Dit album is zoooo vreselijk goed en verslavend! Echt, ik zou er niet eens aan denken de eerste keer maar ik ga dit album 5 sterren geven! Werkelijk waar, het 1e album van 2007 die een 5 krijgt. Ik kan er geen genoeg van krijgen, luister het nu a 6 weken nonstop!

[/quote] volgens mij heb ik MIJN ideeën over de Arctic Monkeys hierboven prima verwoord en vind IK mijn 1 ster meer dan rechtvaardig. Ik heb gisteren ze op Pinkpop zitten bekijken en mijn oordeel over deze gehypte band blijft staan: overduidelijk gevalletje van een "over het paard getild fenomeen"!

(Ps. wat is er mis met Gerald Joling )[/quote]

Met alle respect, maar slaapverwekkend slaat echt helemaal nergens op. Als ik 1 woord mag noemen wat the Arctic Monkeys niet zijn, dan is het slaapverwekkend

Je geeft nu zelf aan waarom je 1 ster geeft: het is gehypt. Het stomme is, dat doet de band niet zelf. Daarvoor moet je bij de Engelse pers zijn en de enthousiaste fans.
Zelf ben ik allergisch voor het geven van 1 ster omdat een band gehypt is. Dat is pas echt meedoen met een hype.

avatar van Den7482
Agony schreef:
Dit album heb ik een tijdje geleden al eens geprobeerd en nu nog maar eens...., maar ik snap helemaal niks van deze hype. Totaal geen diepgang in de muziek, slaapverwekkende melodieën, verschrikkelijke ééntonige zang. Het irriteerd me eerder, dan dat dit muziek is waar ik een warm gevoel aan over houdt.. het is gewoon "leeg".... Dit heeft de muzikale intelligentie van een radijsje: 1 ster.

Hou toch op! Dat het niet jouw smaak is, dat respecteer ik...
Maar als jij 1 ster geeft en argumenten aanhaalt als 'muzikale intelligentie van een radijsje' of 'totaal geen diepgang' en je geeft een band als 30 Seconds to Mars 3,5 ster en je oordeelt op bovenstaande argumenten als intelligentie en diepgang, ben je hard onderweg om je eigen argumenten te ontkrachten. Als je, objectief gezien, de naar R&B riekende lyrics van 'The Kill' zo diepgaand vindt, klopt er ook iets niet helemaal... Voor de rest ben ik het ook met West eens...

Het album Favourite Worst Nightmare is lang niet zo goed als het eerdere album van hun ( Whatever people say i am, That's wat I'm not). Oke ze hebben een paar goeie nummers op hun nieuwe CD. Maar ik vind de nummers niet geweldig.

Hopen dat hun volgende Album wel wat wordt. (want dit was het lange wachten op hun CD zeker niet waard)

En zo als ze laats op PinkPop 2007 stonden het leek wel of ze er niks meer aan vonden om hun liedjes te spelen!!!?

Ik vind het gewoon scheisse dat je maar 3 nummers mag aanvinken, Kanniet kiezen :\

En respect voor de drummer!

avatar van Jochempie
Mathijs-vanloo schreef:

Het lange wachten? 1 jaar is toch best snel om een cd uit te brengen, of heb je het over een andere cd?

Mathijs-vanloo schreef:

Ze waren gewoon bloednerveus op Pinkpop. De avond ervoor in Tivoli was het fantastisch. Ze hadden zeer veel lol in het spelen van hun nieuwe nummers van dit klasse tweede album.
Uitgebracht na een jaar, inderdaad.

Den7482 schreef:

Hou toch op! Dat het niet jouw smaak is, dat respecteer ik...

Goh knap! je hebt mijn lijst stemmen even doorgenomen om je punt te maken. De zang bij 30 Seconds to Mars is alleen al 10 keer beter dan het nasale gereutel op deze plaat; en daarmee rechtvaardig ik in 1x het verschil in stemmen voor mezelf. En diepgang hoeft niet per se in teksten te zitten, maar kan ook in de opbouw, sfeer en vernuft van de muziek zelf zitten....

west schreef:

Uitgebracht na een jaar, inderdaad.

Ik vond ze op Pinkpop ook verrasend goed. Ik verwachtte eigenlijk een vrij arrogante band te zien, die verveeld door de set heen zou gaan zonder een woord tegen het publiek te zeggen. Dit alles echt in tegendeel; zelfs Alex Turner stond lachend te spelen

west schreef:

Misschien eerst defenitie van de term hype maar eens juist neerzetten:

Hype [haip] znw overdadige promotie [v.e. product, persoon], hype

1) dus je geeft me eigenlijk gewoon gelijk dat het een gehypte band is.
2) Dus vertel me nu hoe het geven van een slechte review in relatie staat met de term "hype".

djeffibrelich
Je zal toch niet 1 ster aan een album uitdelen alleen om dat je de hype niet leuk vind.
Als agony alleen het zinnetje had gepost van dat de muziek van deze band de hype rondom deze band niet rechtvaardigd werd hij waarschijnlijk niet beschuldigd van wild-stemmen.
De muziek is voor hem niet diepgaand en slaapverwekkend.
Dus je deelt die mening niet?
We kunnen hier wel verder gaan met welles-nietus berichten maar daar schiet je verder ook niks mee op.
Je kan iemand ook waarderen als die een eerlijke mening geeft (die jij mischien niet deelt) en het daarbij laten.

djeffibrelich schreef:
De muziek is voor hem niet diepgaand en slaapverwekkend.
Dus je deelt die mening niet?

Eindelijk een verstandig iemand...

djeffibrelich
Bedankt hanneke (als je het niet sarcastisch bedoelde tenminste)

Als ik nou mijn offtopic-bericht verwijder en anderen hetzelfde doen dan hebben we dit album topic mooi schoon gemaakt.

avatar van Den7482
Agony schreef:

Naja, hier komen we nooit uit. Dat jij de zang van 30 Seconds to Mars beter vindt, respecteer ik. Mijn punt was om duidelijk te maken dat je op een bepaalde manier ook objectief moet kunnen kijken naar een album (dus zonder je eigen smaak mee te laten gelden). Daarom bestrijd ik gewoon dat dit 'de intelligentie van een radijsje heeft', want dat is quatsch... of je het goed vindt of niet. Daarom zou ik nooit snel 1* uitdelen, alleen als het op alle fronten zowel subjectief en objectief gezien echt grote troep is!
Maargoed, we houden erover op... straks krijgen we straf van de moderator!

avatar van problem
Ik vond hun vorrige toch beter

Dit album vind ik (weer) geweldig. Het is even wennen na Whatever..., maar hij wordt beter naarmate je er vaker naar gaat luisteren. Favourite Worst Nightmare zit veel strakker in elkaar dan zijn voorganger en ik denk dat de band op dat punt zeker is gegroeid, maar ik denk niet dat de twee albums echt goed te vergelijken zijn. Allebei hun eigen charme!

Mwah hij blijft nog steeds steken op 3* maar daar is niks mis mee.

Agony schreef:

terechte hype of niet, je vond ze blijkbaar dan toch interresant genoeg om te gaan bekijken, bands die ik niet kan luchten daar ga ik op festivals zeker niet gaan naar kijken,vooral als er meerdere groepen tegelijk spelen.

er zullen altijd mensen zijn die deze band ophemelen en er zullen altijd mensen zijn die deze band de grond in boren
maar een ding kun je ze al nageven

deze jonge knapen hebben al meer gepresteerd dan de meeste ouwe rotten in muziekland, 2 albums die als radijsjes over de toog vliegen in heel de wereld en overal willen de mensen hun zien op festivals en concerten. doe dat maar eens na op zo een leeftijd !

niet zo moeilijk doen het is gewoon heel leuke muziek je moet er alleen wel van houden.

felix89 schreef:

voor de duidelijkheid; ik heb pinkpop via 3voor12 en op tv gevolgd

avatar van frankvankesteren
felix89 schreef:

Als de Toppers al 4 dagen de Arena vol krijgen sta ik helaas nergens meer van te kijken, sorry

frankvankesteren schreef:

Ga jij nou de Toppers vergelijken met the Arctic Monkeys......?

Zeker een album waar ik lang op heb zitten wachten. Ik ga verder geen commentaar geven omdat deze band al 3 jaar 'mijn' bandje is.

bedankt voor je commentaar dan.

avatar van Bert Wasbeer
Vooralsnog kan het voor mij (zoals verwacht) niet tippen aan het debuut maar ik ben zeker niet ontevreden. Moet wel zeggen dat ik de productie van dit album wat minder vind dan de eerste. Een beetje te rauw, alsof ze perse wilden bewijzen dat ze een gitaarbandje zijn. Het maakt de nummers echter niet altijd beter. Geen nummer gaat voorbij of er komt wel een beukstukje langs, zeker in het midden van de plaat. Zal ook gelijk wel de reden zijn waarom het nummer met Dizzee Rascall (erg poppy en op een ander album waarschijnlijk de eerste single) tot B-kantje werd gebombardeerd.

WB Pinkpop
Concert op Pinkpop was beter dan Lowlands en muzikaal gezien gewoon retestrak. Maar de houding en publieksinteractie, ik kan er mijn vinger niet echt op leggen. Zijn ze nu verlegen? Arrogant? Iets er tussen in? Is het de absolute weiging om rockster te spelen vanuit het idee dat dat niet cool is???

Ze zouden in ieder geval toch voor een soort van insteek moeten kiezen: of je zegt niets en ragt lekker door, of je zegt braaf dank je, great to be here etc of je bedient je publiek als ware god en laat ze uit je hand eten. Maar niet dat vage onverstaanbare geneuzel onderling, dat werkt niet.
Ik bedoel, je hoeft heus niet de volksmenner uit te hangen of zo om een goed concert te geven maar op sommige beslissende momenten kan een klein beetje rocksterarrogantie/humor wel dat beetje extra geven, waardoor je het deel van het publiek dat niet voor jou komt ook voor je kan winnen.

avatar van Spliffy McGreen
Ik kan maar weinig met dit album. het raakt me totaal niet. hun debuut was erg vermakelijk. maar op een of ander manier scoort dit niet in mijn itunes. ik kan niet hoger komen dan 2*