Arctic Monkeys - Favourite Worst Nightmare (2007)

Label: Domino

1. Brianstorm (2:50)
  2. Teddy Picker (2:43)
  3. D Is for Dangerous (2:16)
  4. Balaclava (2:49)
  5. Fluorescent Adolescent (2:57)
  6. Only Ones Who Know (3:02)
  7. Do Me a Favour (3:27)
  8. This House Is a Circus (3:09)
  9. If You Were There, Beware (4:34)
  10. The Bad Thing (2:23)
  11. Old Yellow Bricks (3:11)
  12. 505 (4:13)

met Miles Kane

13. Da Frame 2R * (2:17)
  14. Matador * (4:49)
avatar van starsailor
Er zijn maar weinig bands die het hoge niveau van een eerste album vast kunnen houden. Deze binkies is dat moeiteloos gelukt en we mogen best wel eens een keer toegeven dat de hype terecht is.

Wat betreft hun stage act, moeten we niet zo zeuren. Als je gezelligheid en interactie wil, moet je lekker naar de Toppers in de Arena gaan.
Ik wil gewoon een band live zien die de pannen van het dak speelt en dat kunnen ze heel goed. Retestrak zelfs.

avatar van Xel
Xel
en dat Gordon en Joling van de Toppers, al lang niet meer "retestrak" zijn is idd al bekend.

Amen!

avatar van douwens
starsailor schreef:

Je hebt gelijk, dit album doet echt niks onder aan het debuut van deze mannen. Gewoon erg lekkere opzwepende muziek met enkele rustpunten ertussen.

avatar van kaztor
Ik vind deze Monkeys heel erg het ene oor in en het andere oor uit gaan...
Snap de hype eigenlijk niet zo.

avatar van Tribal Gathering
Na een keer of 5 luisteren blijkt deze toch een stukje minder dan het debuut. De productie mag dan wel wat slicker zijn, de nummers hebben lang niet de drive van het eerste album en zijn wellicht in zijn geheel ook compositorisch wat minder.

De 3,5 ster zal eerder dalen dan stijgen.

Heerlijk om naar te luisteren. Ik heb het eerste album ook grijs gedraaid =) Wat veel zeggen klopt, ze weten het niveau vast te houden. Hoe vaak zie je wel niet dat het eerste album rocks en de tweede s*cks?!

Kid A(cid)
Ik ga deze maar eens lenen bij de bieb. Het nieuwe materiaal dig ik wel meer dan de ouwe shite.

avatar van Facedown
De nieuwe clip is creepy, maar ik heb al altijd een afkeer van clowns gehad

De nieuwe clip is geweldig, het nummer vind ik op het eerste gehoor alleen nog niet geweldig klinken. Maar goed, Brianstorm klonk op het eerste gehoor ook niet goed, dus het is nog zien hoe het met Fluroscent Adolescent afloopt

rodneyVL
Er is voor dit album een andere koers gekozen; ritmes zijn anders, Alex Turner lijkt het hele album door een megafoon te hebben opgenomen..maar toch he..echt weer een TopAlbum!

avatar van Yak
Yak
Gezeur verwijderd, modder smijten doe je maar met PM's.

Wat een onzin!!
Wil graag weten wat er 'compositorisch' minder is aan dit album?

avatar van Koerok
Misschien bedoelde hij gewoon dat hij de meldodietjes wat minder mooi vond? Dus gewoon een subjectieve uitspraak die geen verder betoog behoeft, en waar ik het van harte mee eens ben (zonder dat ik hiermee wil zeggen dat er geen leuke nummers op deze plaat staan...)?

avatar van starsailor
dan moet hij dat zeggen zonder 'moeilijke' woorden te gebruiken.

avatar van Tribal Gathering
starsailor schreef:
dan moet hij dat zeggen zonder 'moeilijke' woorden te gebruiken.

Nou zeg, compositorisch komt gewoon van compositie. En inderdaad, ik vind de nummers over het algemeen minder goed dan die van het debuutalbum. Ik heb zelfs nog een wellicht toegevoegd om aan te geven dat het een mening was en geen vaststaand feit.

Toen in deze voor het eerst hoorde, gaat ik hem misschien 2 sterren, ik vond hem eigenlijk vrij saai en er waren misschien 2 nummers die me konden boeien.

Maar omdat iedereen er zo laaiend enthusiast over was heb ik hem nog maar een heel groot aantal keren geluisterd en inmiddels vind ik hem toch wel leuk.

Toch, de enige geweldige nummers zijn do me a favour en fluorescent adolescent (hun volgende single).

avatar van Spliffy McGreen
Ik heb het tegenovergestelde dacht wel een leuk album in huis gehaalt te hebben. Maar ik vind hem echt behoorlijk saai. heb het toch vaak beluistert en altijd het gevoel gehad dat ik het leuk moest vinden, maar helaas ik wordt niet meer warm van the Arctic Monkey's. Ik haal nog een halve punt van mijn stem af en laat het hier ook bij. bij mij verdwijnt het album onder in de kast. 1,5*

avatar van starsailor
volgende keer toch meer blokfluit erin dan, lads!
Dan is het vast 'leuker'!

starsailor schreef:
volgende keer toch meer blokfluit erin dan, lads!
Dan is het vast 'leuker'!

hoeft echt geen blokfluit te zijn. ze mogen ook gewoon fluiten
dat klinkt ook erg leuk

luister maar naar Bad Sun van The Bravery op het album Sun And The Moon

avatar van starsailor
Hè ja fluiten!! Snap niet waarom meer bands dit niet doen....
Geniaal gewoon!!

Sterk album, nergens diepgaand maar gewoon lekkere rock. Heeft minder "topnummers" dan het vorig album, maar elk nummer is aangenaam en in zn totaliteit is het dus een stuk constanter.

Favoriet is Old Yellow Bricks, doet me een klein beetje denken aan The White Stripes

4.0*

prachtig album ook weer. Mijn favorieten zijn:
Fluorescent Adolescent en Old yellow bricks

avatar van luc011190
Het sterkste moment ligt toch wel rond het einde van het album, de laatste 4 nummers zijn echt heel sterk.

avatar van starsailor
kortom 2x ijzersterke albums waar het talent van afdruipt. Want laten we niet vergeten....dit zijn nog jonge aapjes!!

avatar van luc011190
starsailor schreef:

Zegt niets, dit is ook typisch muziek voor jonge artiesten. Ik zie hun eerlijk gezegd op hun 45e geen goede muziek meer maken, maar ik kan me vergissen.

avatar van Spliffy McGreen
Goed is het niet Hip wel!

luc011190 schreef:

Ah, iemand met een glazen bol.
Gelukkig speelden The Beatles ook nog de pannen van het dak op hun 45e.
En maken The Rolling Stones ook jaar in jaar uit steengoede CD's..... (..)

avatar van Spliffy McGreen
tja die oudjes doen het nog wel goed. maar dat zijn echte doorgewinterde Rock Stars. en daar heb ik wel respect voor.
maar eerlijk gezegt zie ik de arctic monkeys ook niet over 30 jaar nog op de planken staan. vast maken ze dan nog wel muziek maar niet in deze formatie. en zeker niet met deze stijl van muziek.

avatar van starsailor
staan ze nou wel of niet op de planken over 30 jaar???
Waarschijnlijk staan ze dan met zijn 4-en te fluiten zeker?