Arctic Monkeys - Favourite Worst Nightmare (2007)

Label: Domino

1. Brianstorm (2:50)
  2. Teddy Picker (2:43)
  3. D Is for Dangerous (2:16)
  4. Balaclava (2:49)
  5. Fluorescent Adolescent (2:57)
  6. Only Ones Who Know (3:02)
  7. Do Me a Favour (3:27)
  8. This House Is a Circus (3:09)
  9. If You Were There, Beware (4:34)
  10. The Bad Thing (2:23)
  11. Old Yellow Bricks (3:11)
  12. 505 (4:13)

met Miles Kane

13. Da Frame 2R * (2:17)
  14. Matador * (4:49)
WernerGSF schreef:
die andere twee (Jamie Cook en Nick O'Malley), hebben gewoon pech dat ze samen met zulke goede muzikanten in een band zitten

Die bassist staat anders wel als een huis!

WernerGSF
Jamie Cook speelt natuurlijk ook geweldig, maar het valt totaal niet op als je naast Alex Turner staat, en zelfs hij (Turner) staat soms in de schaduw van Matt Helders, die echt fenomenaal drumt.

Zo, wat kan die gozer drummen!
Hij volgde speciale krachttraining om de langere concerten na het uitkomen van dit 2e album vol te kunnen houden.....

Aloanator
Ik vind het een prachtig album! Deze muziek moet je wel van houden, maar wat vind ik het mooi. De meeste nummers vind ik stuk voor stuk prachtplaten, alleen de bekendste twee nummers: ''fluorescent adolescent'' en ''brianstorm'' heb ik helemaal niks mee, de vervormde stem van Alex Turner komt gewoon niet goed uit op deze platen. Nochmaals lof over alle andere nummers van de CD. De meest afgespeelde nummers op mijn iPod.

avatar van Leonard91
Dat vind ik nou juist twee van de sterkere tracks, terechte singles. Zeker nog niet te vaak gehoord. En met de stem heb ik helemaal geen problemen.

avatar van tim-r(-_-)
Voor mij zijn de arctic monkeys 1 van de meest belovende groepen, de band brengt nummers aan de lopende band en produceren telkes hoge kwaliteit. Vergeleken met hun 1ste cd is dit album stabieler, voor mij zijn al hun liedjes van eenzelfde kwaliteit. Bij hun eerst album waren het prachtige nummers gemixt met wat mindere.
Ik geef 4.5 sterren

Sven Bersee
tim-r(-_-) schreef:
Voor mij zijn de arctic monkeys 1 van de meest belovende groepen,

Pepsi Cola, onthoud die naam!

tim-r(-_-) schreef:

Je bent het dus eens met jezelf?!

EVANSHEWSON
Ik wil die twee totale miskopen van ceedees van dit opgehemelde bandje best inruilen voor 2 goede albums, iemand een voorstel, want ze liggen hier gewoon stof te bewaren en me er mee te confronteren dat ik nooit zomaar op recensies mag afgaan zonder eerst de omhooggeschreven zooi eerst te beluisteren...

Sven Bersee
Ik wil hem wel inruilen voor een dam-badmintonracket.

WernerGSF
gewoon even geduld, en opnieuw proberen.
maar dan wel zónder vooroordelen

Mee eens.

avatar van Lexicon Devil
Teveel "hetzelfde kunstje" uitvoeren. Een aardige plaat maar ja wanneer je het vorige kent kan je simpel niet in de buurt komen....wel leuk geprobeerd.

sorry hoor

Ik kan dit album niet lager dan vijf sterren geven. Brianstorm, Do Me A Favour en This House Is A Circus zijn niets minder dan briljant. Beter dan hun eerste album. Veel beter. En hun eerste vond ik ook al heel goed.

avatar van Bill
Meer van hetzelfde, maar wanneer "hetzelfde" al uitmuntend was, dan kan ik daar niet over mopperen. Maar omdat het zoveel op het vorige album lijkt, geef ik dit album een halve ster minder. Het neemt niet weg dat dit album ook weer erg goed is!

avatar van Jochempie
Eigenlijk is dit het raarste en meest misgeplaatste album in mijn 5 sterren sectie kwam ik achter. Ik hou eigenlijk nooit zo van dit soort muziek, ik vind het allemaal te standaard. Best vreemd dat een band in 2007 met zo'n plaat kan komen en dat ik het zo geniaal vind, maar ja zo is het leven heh.

old yellow bricks en brianstorm doen mij altijd weer van mijn stoel swingen heb er verder nog niet heel naar geluisterd, maar wel degelijk sterke muziek en wat hebben ze een talent !

avatar van Tijn79
en maar vrolijk op (vrijwel) dezelfde voet verder..
en op een waanzinnige manier, maar weer eens;)

Ik begrijp echt niet dat mensen die als 'meer van hetzelfde' beschouwen. Ik vind juist dat dit album lyrisch en muzikaal erg anders is. Het is veel beter georganiseerd. De lyrics zijn stukken beter, met meer inhoud en sluiten veel beter (naadloos?) aan op de muziek.
Op het eerste gehoor klinkt het misschien wel zo, maar vele luisterbeurten later zou je toch beter moeten weten.

don't believe the hype!!!!

retestrak album!!

avatar van SiSsY bOY
Dit album ligt voor een prikkie bij cd-wow.nl.

Inderdaad zeg, 6 euro maar. Zou het geen error zijn? want als ik hem wil bestellen krijg ik een 404 pagina

avatar van freitzen
freitzen schreef:
blablabla
Vier sterren maar liefst.

Vier sterren, m'n neus. Ik had een ontzettend slecht album verwacht, en het viel best mee de eerste luisterbeurt. Maar vier sterren is schromelijk overdreven voor een album met een paar goede nummers, maar minstens zo veel irritante (Fluorescent... 167 stemmen ).

En dan zou ik dit bijvoorbeeld even goed moeten vinden als Pink Floyds Meddle, om maar eens wat te noemen.

Derhalve hergewaardeerd op 3 sterren. 't Is niet anders.

avatar van SiSsY bOY
Dn!S schreef:

Ik heb de bestelling succesvol afgerond althans, ik moet hem nog binnenkrijgen maar de 5,99 is overgeschreven.

avatar van douwens
Dn!S schreef:

Ik ben het wel met je eens eigenlijk. Het is nou niet echt een direct verlengstuk van de vorige plaat of iets dergelijks. Ik vind dat het een wat gepolijstere plaat is dan de vorige. De nadruk ligt hier en daar wat minder op de stevigere gitaarrifs en wat meer op rustigere en zachterre klanken, daarbij tekstueel misschien ook wat sterker. Hoewel het wel weer wat van zijn explosiviteit heeft verloren ten op zichte van het eerste album. Brainstorm is natuurlijk wel een uitzondering.

douwens schreef:

mag ik daar aan toevoeggen: Do Me a Favour (vanaf: 02:34), die opbouw erna toe..., This House is a Circus (vanaf: 01:38 tot 02:00) en If You Were There, Beware (vanaf: 02:36 tot 03:05), onweerstaanbaar

avatar van Ploppesteksel
Ze hebben inderdaad wel aan explosiviteit ingeboet. Daarom denk ik dat velen dit een "volwassener" album noemen. De 1ste 4 tracks waaronder zeker Brianstorm inderdaad zijn nog wel goeie explosieve nummers vind ik.

Na Balaclava is het eigenlijk niet meer explosief buiten de climax in Do Me A Favour (wel een erg goede hier) & 505 (maar dat is in totaal nog geen 2 minuutjes van de in totaal 8 bijna.)

This House is a Circus & 1 van de 2 bonusnummers zijn wel tracks die in het verlengde van de 1ste 4 liggen.

PS: Als je de explosiviteit mist, ga dan achter de Brianstorm EP aan. Beste EP die ik ken.

Ploppesteksel schreef:
PS: Als je de explosiviteit mist, ga dan achter de Brianstorm EP aan.

en dan moet je mij maar een pm sturen

Bill schreef:
Meer van hetzelfde

Meer van hetzelfde gaat echt niet op voor dit album. Op Brianstorm na passen ze allemaal niet bij het eerste album.

avatar van Lightbulb
Idd, ten opzichte van het vorige album is het misschien niet hetzelfe, maar op het album zelf mis ik jammergenoeg toch een beetje de variatie.. alleen, toch vind ik dat ze het zo moetne blijven doen, want ze hebben wel echt een eigen stijl, in tegenstelling tot de meeste 'georganiseerde klanken' (echte muziek is er bijna niet meer), het is echt goed zoeken tegenwoordig, en dan is het altijd mooi als je nog een goed eplaat tegenkomt.

FWN is een goede plaat, zeker zijn de Arctic Monkeys één van de betere bands op het moment. De drummer is erg goed, al is hij verreweg niet de beste allertijden, niet overenthousiast worden jongens, maar hij verdiend credits, Cooke speelt goed, de bassist speelt prima, en Alex heeft een geweldige stage uitstraling, een goede frontman is toch wel belangerijk.

Alleen.. tja.. ze hebben een eigen stijl, wat goed is, alleen aan de andere kant is dat weer voor mij weer een punt van kritiek omdat het dan toch te eentonig wordt (per album).

Anyway, een goede plaat, ze zijn goed op weg, maar ze zijn er nog lang niet. Ik las hier bijv. ook dat sommige mensen zeiden dat je dit in de tijd van vandaag moest zien, dat albums van vroeger geweest zijn. Maar dan mag je die nog wel goed vinden!. Ik zal altijd blijven zweren bij The Cure. Eigen smaak mensen. Dus niet te hard zijn voor mensen die dit niks vinden, omdat ze vroeger werk beter vinden. En je buiten discussies houden die over wat oudere muziek gaan, als je zelf alleen maar 10 albums van de laatste 10 jaar goed vind. Want dan is het een hopeloze discussie, je zult zelf je eigen muziek verdedigen, waarschijnlijk omdat je niet beter weet.

4* voor dit plaatje.