gerre schreef:
Er is iets aan de hand, maar het kan aan mij liggen. Ik krijg maar geen goesting in de nieuwe plaat terwijl die al een maand oud is. Zonet voor het eerst geprobeerd maar eerder als verplicht nummer. Misschien is dat een verkeerde houding en probeer ik nog eens, dan wel door koptelefoon.
Anyway, met El Pintor was ik ook pas..vorige maand echt mee. Die vond ik destijds ook al hun slechtste, maar daar kom ik volledig op terug. Prachtig warme productie. Opeens raakte die me hard. En dan krijg je dit, zowat het tegenovergestelde. Het is kwestie van mijn smaak ook wellicht, maar ik hou van warmte, subtiliteiten, "lucht" in de muziek.
Niet dat ik iets heb tegen een ruwere punky plaat, maar ik mis toch vooral goeie nummers. Het Interpol-verhaal lijkt op voor mij. Dat terwijl ze 5 albums naéén een absolute topband waren. Ik ken er weinig die 5 platen na elkaar presteren immers..En dan staat, oh ironie, net deze al een hele maand op kop in de rotatielijst. Bloedarmoede? Vertel mij wat de echt memorabele tijdloze songs hier op zijn, want ik zie ze niet.
Je zegt het zelf, het kan nog komen. Zeker bij een band als Interpol is dat al heel vaak gebleken. Anderzijds, het is wel héél erg anders dan de vorige vijf platen, toch zeker naar Interpol-normen, dus dan valt het wel te begrijpen dat niet iedereen mee is.
Bijzonder dat je vraagt naar 'memorabele tijdloze songs' op deze plaat, want toen stelde ik mij de vraag of ze überhaupt ook maar één dergelijk nummer gemaakt hebben? Ik vind van niet, luistert er iemand naar losse songs van Interpol? Anyway, het nummer op deze plaat dat dichtst bij die definitie komt is ongetwijfeld 'If you really love nothing', wat een opener zeg! (En daar ben ik ook nog maar sinds kort uit, typisch Interpol..)