The God Machine - One Last Laugh in a Place of Dying... (1994)

Label: Fiction

1. The Tremelo Song (4:02)
  2. Mama (2:53)
  7. The Life Song (4:41)
  8. The Devil Song (5:05)
  9. The Hunter (7:57)
  10. Evol (4:06)
  11. The Train Song (4:27)
  12. The Flower Song (5:42)
  13. Boy by the Roadside (5:48)
  14. The Sunday Song (8:33)
avatar van evil23
Moeilijk te zeggen welke plaat van The God Machine beter is:Scenes ?of One last laugh? ze zijn allebei prachtig.Boy by the roadside is nog steeds een geweldige song.Het openingsnummer:The tremelo song hakt er meteen goed in.
Jammer dat door de dood van bassist: Jimmy Fernandez de muzikale erfenis van The God Machine slechts uit 2 albums bestaat.
Mooi gebaar van de band om er zonder Jimmy meteen mee te kappen.

DonDijk
Jemig..Teeeering, wat is dit voor iets belachelijks goed

Een tijd geleden dat ik een cd 3x achter elkaar heb beluisterd, maar vannacht was het met dit juweeltje geen schijn van moeite.

En vanmorgen gelijk maar weer voor de 4e keer. Zeer verslavend en zeer goed.

avatar van oruiz
stone_cold_steve schreef:
Fantastische plaat. Ik had ze 13 geleden op tape (overgenomen), maar door chronisch geldtekort nooit op cd gekocht.
Ikheb hem vorig jaar geleend uit de bibliotheek (het enige exemplaar dat er nog was in antwerpen), vervolgens als gestolen/verloren opgegeven en gewoon de boet betaald (maar 20 €, op ebay gaat hij tussen 50 en 100).

Ik moet in mijn verdediging wel zeggen dat hij in het "archief" (kelder) lag en al twee jaar niet meer was uitgeleend. Dus geef mij eens ongelijk.

Ik vraag mij af moest de plaat helemaal afgewerkt geweest zijn of ze dan nog beter geklonken had of niet.
4,5 (omdat we deze laatste vraag wel nooit zullen kunnen beantwoorden, anders had ik missch. voor 5 gegaan)

ha ja ja dit zijn de mannetjes

Castle schreef:
Drummer dood aan kanker en andere mindere zaken hebben de reveu bij deze heren gepasseerd??

Nee, niet de drummer maar de bassist Jimmy Fernandez werd na de opname van dit album in Praag plotseling onwel, belandde in een coma en ging diezelfde dag nog dood. Hersentumor.
Deze cd werd dan ook volledig aan hem opgedragen en in een witte hoes gestoken: symbolisch, de kaalheid van de dood.

, wat een ziekelijke mooie plaat is dit zeg!

Sietse

Sietse schreef:
en dan geef je het een 4?

Heb hem al via een PMetje duidelijk gemaakt dat dat inderdaad absoluut niet kan natuurlijk

Sietse schreef:
en dan geef je het een 4?

Ja, de reden is omdat ik hem nog eens luister voordat hij op een 4,5 gaat. Zo simpel is het.

Zelfde teruggestuurd naar don

avatar van dj maus
De LP kostte me 100 euro (op eBay)
De CD 2,50 euro (uitverkoop Tommy Tilburg - wel zonder doosje)

Gemiddeld zit ik dan nog vrij redelijk.

Maar goed: zonder In Bad Dreams en The Hunter heeft het leven weinig zin.

avatar van dynamo d
Dit is één van die platen die me nooit gaat vervelen, waar ik in een droevige bui nog droeviger van word maar als-ie is afgelopen bruis ik van de energie. Echt knap gemaakt. Kortom, de dure investering meer dan waard.

avatar van battersea
Ze vielen praktisch in mijn schoot, in digitale vorm, dat wel. Soms begrijp je niet dat een band zon hype kan worden. Massahysterie en marktwerking. Toch, hoewel het niet helemaal mijn muziek is, kan iok er geen slecht nummer tussen vinden. Kwalitatief hoogwaardig. Maar 100 euro vinnik te gek. Is Sofia vergelijkbaar? Ik begrijp dat dat een officieuze voortzetting is?

avatar van dj maus
is ook verzamelgekte, hoor, die 100 euro
dat is normaal gesproken ook wel ver boven mijn maximum

ik had vlak daarvoor mijn lemonjelly lp voor meer dan het dubbele verkocht op ebay, dus ik vond dat dat voor één keer mocht

avatar van Gajarigon
battersea schreef:
Is Sofia vergelijkbaar? Ik begrijp dat dat een officieuze voortzetting is?

Dat van die voortzetting is zeker correct, maar ik vind de muziek toch niet echt vergelijkbaar. Dit is een pak zwaarder. Qua sfeer zijn ze wel vergelijkbaar.

avatar van Helicon
Via andere recensies wel veel gelezen over deze band en de culstatus daarvan. Toen geprobeerd de cd te lenen bij de muziekbieb in Rotterdam, maar waarschijnlijk was die door een kenner geleend en nooit meer teruggebracht.
Kreeg ik een week geleden beide albums op presenteerblaadje aangereikt (Dank Battersea)

Wat een mooie muziek! Het trage, harde, bijna hypnotiserende drumwerk, goed gitaarspel/muren en mooie melancholische sfeer. De zang vind ik niet altijd even goed, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door het muzikale deel.

Hoogtepunten Alone en The Hunter

avatar van niethie
Iemand enig idee hoe ik nog aan deze plaat kan komen nu hij al jaren out of print is ?. Ben er al een hele tijd naar opzoek maar tevergeefs en ga er toch echt geen 100 euro (of meer) voor neerleggen. Als iemand me kan helpen stuur maar een pm(etje) of laat het even weten of er nog een andere mogenlijkheid is om aan de cd te komen.

avatar van orbit
Schrijf fiction een brief.. Ik vind het grappig dat ik een collectors item in mijn bezit blijk te hebben..

avatar van deek
Ik heb deze al vanaf 1994 in mijn bezit, was toen ook niet zo moeilijk ik kocht gewoon elke cd die een goede (xxxxx) recentie had.
Als ik er nu bv 500 euro voor zou krijgen deed ik hem trouwens niet eens weg.
Alleen het idee dat je toch iets bijzonder in huis hebt is me veel meer waard.

niethie schreef:

Je hebt nog een dikke dag op e-bay voor een LP...hoogste bod is nu 28 euries

DonDijk
Heb hem net trouwens voor 30 euro gekocht op cd.

avatar van Gajarigon
DonDijk schreef:
Heb hem net trouwens voor 30 euro gekocht op cd.

Ik pas..............

avatar van Antie
Ben eindelijk begonnen aan hun 2de album nadat ik zo verslaafd was (ben) aan hun debuutalbum.
Dat ook direct plaats in men top 10 kreeg.
Maar na 3 maal dit album te beluisteren en de manier hoe hij groeit
gaat deze denk ik ook nog in men top 10 belanden.

avatar van misja82
Na het lezen van de vele berichten ga ik toch maar eens op zoek naar dit album. Eerst maar eens dl'en. Ben benieuwd.
Op marktplaats.nl staat nu wel de debuut cd van deze heren te koop, voor drie tientjes. Misschien een tip voor de liefhebbende verzamelaars?

Lukk0
Echt een geweldig album dit, het zou zelfs nog een beetje kunnen groeien. Die donkere sound is echt heel mooi en past ook prima bij de teksten en maakt de sfeer op dit album heel goed. Uitschieters voor mij: The Love Song, The Live Song, The Devil Song en The Hunter (een heel blokje achter elkaar dus). Jammer dat hij nergens voor een beetje een normale prijs te koop is.

Fantastische band. Heeft op mij een onuitwisbare indruk achtergelaten. Het eerst gezien op het Reading festival. Ik dacht ergens in 1992. Daarna verslaafd geraakt aan de muziek. Erg indringend qua geluid. Bombatische drums met uitgesponnen en uitwaaierend gitaargeluid. Melodramtisch stemgeluid. Betreurenswaardig dat zo'n band op deze manier is geeindigd. Helaas...........gelukkig beide cd's in mijn bezit. Dat is wat rest van The God Machine.

Meneer Bungel
Tip: Ik las dat de cd's van The God Machine nogal moeilijk zijn te krijgen. Op YOUtube zijn gelukkig nog wat nummers te vinden... Zelf heb ik beide platen gehad, 'One last laugh...' heeft daarvan mijn absolute voorkeur omdat het allemaal wat meer blijft hangen.

Lukk0
Naar de tweede plek in mijn top 10. Naar mijn bescheiden mening een van de beste, mooiste, emotioneelste albums ooit gemaakt. Er zit voor mij geen enkel zwak moment op (als ik moet kiezen: Evol) met heel veel geweldige nummers, zoals The Life Song, The Love Song, The Devil Song en mijn persoonlijke favoriet: Boy by the Roadside. Dit zou op basis van de kwaliteit gewoon veel bekender moeten zijn.

avatar van niethie
Heb hem inmiddels nog steeds niet gevonden. Iedere maal als ik hem op een tweedehands site (oid) zie staan wordt hij voor een onmogenlijk bedrag voor mijn neus weggekaapt. Moe wordt ik ervan!

avatar van Saldek
......als ik zo het topic lees mag ik me beseffen dat ik geluk had met mijn snelle aanschaf van de cd toen......
Wat me overigens opvalt is dat de Godmachine met slechts twee cd's toch een onvergetelijke indruk heeft gemaakt, kennelijk, op veel mensen, en waar dan ook in de wereld. Op welke site ik ook kom, het maakt echt niet uit, overal wordt niets dan lof gesproken over de muziek. Soms is het zelfs zo sterk dat het lijkt of de Godmachine nog altijd zo actueel is als Coldplay bijvoorbeeld....ik geef het maar een gooi, terwijl dit album bijv. alweer vijftien jaar oud is!
Maar even los hiervan kan ik nog altijd zeggen dat zowel 'Last scene' als '1 last laugh' beide muziekstukken zijn van een ijzersterk kaliber. Zo sterk dat het zelfs nu, tussen de honderden en honderden andere rockers, nog altijd in staat is overeind te blijven. Het zegt toch wel iets.

avatar van deek
Zag vandaag op een bepaalde site, dat iemand deze cd aanbied...
Ik heb hem zelf al jaren, ooit gekocht toen die net was uitgebracht, maar ga hem nu hopelijk nog een keer kopen.. als reserve of voor een mooi bedrag