Justice - † (2007)

Frankrijk
Dance
Label: Ed Banger

1. Genesis (3:54)
  2. Let There Be Light (4:56)
  3. D.A.N.C.E (3:31)
  4. Newjack (3:36)
  5. Phantom (4:59)
  6. Phantom Pt. II (3:21)
  7. Valentine (2:56)
  8. Tthhee Ppaarrttyy (3:46)

met Uffie

9. DVNO (4:13)

met Mehdi Pinson

10. Stress (4:58)
  11. Waters of Nazareth (4:31)
  12. One Minute to Midnight (3:41)
  13. D.A.N.C.E [Rehearsal Version] * (4:29)
Goodfella_90 schreef:
Beetje mix tussen Digitalism en Daft Punk, maar dan stukken beter. Héérlijke beats die me spontaan deden lachen. 4.5*

p.s. Doet The Party enkele anderen ook enigszins aan De Jeugd van Tegenwoordig denken?

The party doet me juist heel erg denken aan dat ene nummer van basement jaxx van een paar jaar geleden waarvan ik de naam alweer vergeten ben. Die ene met die dikke chick erin...

Erg goede cd. Veel fijne tracks om op een vol volume te pompen! Geen 5,0 omdat ik D.A.N.C.E. bijvoorbeeld wat minder vind, wel een erg dope clip overigens!

avatar van Fatboyslim
Wat een overweldigende sound! Justice, zeker een van DE beste electronica bandjes die ik ken.
Vooral Stress, vind ik geweldig klinken
Oke... het klinkt inderdaad als Daft Punk.. maar deze is duidelijk niet de enige. En ik vind Daft Punk nou een maal niet zo.. dus! Justice > DF

4****

avatar van Collaborator
Stress vind ik nou net het meest irritante liedje ooit. En dat is iedereen die ik het laat horen met me eens

Vandaar de titel

avatar van Fatboyslim
Hehe, ik niet ik heb eenmaal een aparte smaak, ik hou ook wel van autechre, dat is eigelijk nog wel 'irritanter'.
Maar Stress is gewoon heerlijk nummer vind ik, lekker vooral luisteren als je aan het stressen bent

Er is een nieuwe video uit van Justice, ditmaal van 'DVNO', hij is opzich wel nice maar kan niet tippen aan D.A.N.C.E

Linkje:

Imagine.
Ik zag hem gisteren ook toevallig op TMF voorbij komen. Eigenlijk vind ik hem best tegenvallen, zeker na de geweldige clip van D.A.N.C.E.

Beluisterd omdat hij op amazon.com werd vergeleken met Daft Punk waar ik wel van hou. De overeenkomsten zijn inderdaad duidelijk en ik vind dit dan ook wel een lekkere plaat, hoewel niet bijster origineel.

avatar van Urbanoetang
Ik vind die clip van DVNO ook maar niks. Doe dan maar die clip van Phantom pt II. Niet a la So Me, maar toch

avatar van Chemical Brother
Echt fucking chille muziek; echt dah bom
En Urbanoetang; het gaat om die muziek; als je het hoort (althans ik) ga je spontaan los.

avatar van -Brent-
Urbanoetang schreef:

Die clip is fanmate
Vind de DVNO clip ook niet geweldig maarja wel leuk om het nummer weer iets regelmatiger te horen, straks is deze plaat alweer een jaartje oud. Tijd gaat snel.

avatar van Mr. Digitalized
Nieuw voer voor discussie: de clip van 'stress'

Is hij officieel uitgebracht ? Zo jah, echt nice want dit is nou eindelijk 1 van de betere nummers in vergelijking met D.A.N.C.E en DVNO

avatar van Urbanoetang
Chemical Brother schreef:
Echt fucking chille muziek; echt dah bom

Mij hoor je niet over dat dit slechte muziek is. En over dat spontaan losgaan, ik heb hetzelfde

Hoorde net trouwens Waters of Nazareth in GTA IV

Ollie
Stress vind ik persoonlijk ook vreselijk! Ik heb m net voor de zoveelste x opgezet maar wat blijft one minute to midnight heerlijk zeg! Heerlijke sound.

Heerlijke 'politiek-incorrecte' video van Stress, nice

avatar van Silver
Stress is briljant.

avatar van Thelonious Monk
Matig album. Heb zo'n beetje een haat-liefde verhouding met Justice. Er staan moddervette nr's op (met als uitschieter 'Waters of nazareth'). Maar er staan ook een paar vreselijk irritante songs op zoals: 'DANCE' (kan ik echt niet aanhoren) en 'DVNO' (schijtnummer).

Ik vind de hype toch een beetje overroepen. De nieuwe single moet het ook alleen maar hebben van de bijhorende clip. Het nummer zelf trekt op niet veel.

Mja ik geef een 3

0,5
een nul is nog te veel voor het filmpke van STRESS de muziek verdient een 5 maar dat filmpke trekt op niks

En door dat filmpje geef jij een 0.5???
Volgens mij hebben wij het hier toch echt over de muziek die Justice maakt. Daarnaast wil ik je er op attenderen dat er tussen 0.5 en 5 nog een heel arsenaal aan keuzes is he. Het is niet inktzwart of spierwit (meestal).

Stem verwijderd. We stemmen hier op de muziek, niet op de clips.

Moet wel zeggen dat dit veruit de meest gewelddadige en provocatieve videoclip is die ik ooit van een populaire artiest heb gezien. En dan te bedenken dat er 11 jaar geleden mensen waren die van Smack My Bitch Up al te ver vonden gaan en Paranoid Android gecensureerd moest worden voor MTV.

Verbaast me ook niet dat ie overal verboden is. Doet me denken aan films C'est Arrivé Près de Chez Vous en La Haine, maar dit gaat nog wel even verder dan dat. Erg indrukwekkend, als je het mij vraagt. Ik zat echt verbijsterd te kijken, dat heb ik sinds Aphex Twin's Come to Daddy (1998) niet meer gehad. Vergeet ook niet dat dit niet zo maar beelden zijn, maar dat dit soort geweld in de voorsteden van Parijs wel vaker voorkomt. Ik moet het nog even laten bezinken, maar wel een clip om over na te denken...

tuktak
de video van stress politiek incorrect? volgens mij is het juist een zeer maatschappijkritisch filmpje. het nummer en de clip passen ook perfect bij elkaar, echt goed gekozen. door de muziek voel je gewoon mee met die ongecontroleerde agressie van deze gasten. ook heel tof op 4 minuut 7 dat als die agent 'je' beet pakt, dat het geluid stilvalt en gaat haperen. het verheerlijkt ook op geen enkele manier geweld, aangezien er niks rooskleurigs te zien valt. die gasten lijken er bovenal ook geen plezier in te hebben.

avatar van -Brent-
Bij de video van Stress is het ook mooi als D.A.N.C.E op de radio komt en de radio gelijk compleet kapot geschopt wordt.

Vind het wel een indrukwekkende videoclip, hij past bij het liedje en zet je aan het denken. Ook het einde waar de media die de jongeren de hele dag volgen uiteindelijk zelf het haasje worden vind ik erg geslaagd, ook hieruit is natuurlijk een boodschap te halen.

Ook logisch dat ze dit flikken bij een nummer als stress, zoiets slaat toch niet zomaar aan bij de grote markt.

avatar van luc011190
Wat een fantastische clip, zeg
Een soort Galvanize (die clips van Chemical Brothers) meets Clockwork Orange.

tuktak schreef:
de video van stress politiek incorrect?

Dat zei ik niet hoor.

herman schreef:

Dat zei ik niet hoor.

Ik wel

avatar van Fatboyslim
En inderdaad, wat een meester clip zeg. Net als het nummer, ik houd nu nog meer van Justice

Heb ze nu ook Live gezien, op Rock am Ring en ze waren echt te gek voor woorden! Stem verhoogt naar 4,5

Timothebizkit
Ken ze eigenlijk alleen van de hitjes. Zag ze Live op PinkPop en ze verrasten mij niet alleen met een kanloptreden maar ook wel met hun sound, had er eigenlijk nog nooit echt naar geluisterd maar vond (vind) het eigenlijk best goed klinken.

Daarna dus meteen hier even gaan kijken en na al die berichtjes over het clipje van 'stress' ben ik die maar eens gaan kijken aangezien ik zelf een nogal gewelddadige aanvaring heb gehad met een groep franse jongeren vlákbij Parijs leek het mij wel interessant. Het is wel even schrikken als je dan zo'n clipje ziet. Natuurlijk gebeurt dit niet alleen in Frankrijk maar als je het dan zo recht voor z'n raap ziet kan ik alleen maar zeggen; chapeau voor Romain Gavras .

LoveStoned
Freekje schreef:
Zo nieuw is hij niet hoor

Fatboyslim schreef:

Ik heb ze ook live gezien. Voorste rij bij PinkPop! Super!