50 Cent - Curtis (2007)

Label: Aftermath (II)

1. Intro (0:51)
  2. My Gun Go Off (3:12)
  3. Man Down (2:50)
  4. I'll Still Kill (3:41)

met Akon

met Justin Timberlake en Timbaland

8. Follow My Lead (3:18)

met Robin Thicke

9. Movin' on Up (3:24)
  10. Straight to the Bank (3:11)

met Tony Yayo

11. Amusement Park (3:09)
  12. Fully Loaded Clip (3:14)
  13. Peep Show (3:52)

met Mary J. Blige

16. Curtis 187 (3:58)
  17. Touch the Sky (3:10)

met Tony Yayo

18. Hustler's Ambition * (3:57)
  19. Smile (I'm Leavin') * (4:29)
  20. I Get Money [Forbes 1, 2, 3 Remix] * (4:33)

met Diddy en Jay-Z

KSPR
Ik vond Mims aardig in de buurt komen...

avatar van psychonaatje
Weirdo Wizzy schreef:
Ik vind het toch wel een beetje jammer dat 50 Cent hier zo bekritiseerd wordt. Oke zijn lyrics stellen niet zo heel veel voor maar dat waren die van pakweg NWA ook niet echt.

Totaal niet mee eens. Zoals KSPR al zegt, is het verschil 20 jaar, maar dat niet alleen. Bij N.W.A. klinkt iedere MC hongerig, iedere MC heeft er zin in. Het lijkt er ook op alsof ze elkaar proberen te overtreffen qua gedrevenheid. 50 Cent klinkt alsof 'ie een boodschappenlijstje aan het voorlezen is, totaal onverschillig.

Daarnaast waren de mannen van N.W.A. de 'bad boys' van de hip-hop. Zie je 50 Cent al een brief van de FBI krijgen en (ook nog eens) vrolijk publiceren in het cd-boekje? Het lijkt alsof N.W.A. de gangsta's uithangen, maar er zit wat achter: de kwaadheid van de onderdrukte zwarte man in de VS, om het maar eens oneerbiedig te noemen. Hun tegendraadse gangsta-houding lijkt voort te komen uit kwaadheid en is in dat opzicht vergelijkbaar met bijvoorbeeld de kwaadheid die Malcolm X had. Bij 50 Cent is zijn gangsta-houding gericht op zelfverrijking. Wat mij betreft maakt dat een groot verschil voor hoe de teksten zijn, maar ook voor hoe je ze moet interpreteren. Die van N.W.A. zijn gericht tegen het Amerikaanse systeem en daarmee controversieler en 'gevaarlijker', terwijl die van 50 Cent in dat opzicht totaal ongevaarlijk zijn. N.W.A. rapte "Fuck the Police", omdat ze zagen hoeveel oprecht er in hun optredens zit, 50 Cent rapt hooguit "Fuck the Police" omdat ze hem zelf in de weg zitten.
Misschien dat je nu zoiets hebt van: "Ja, maar ik zei alleen dat hun lyrics niet zoveel voorstellen," maar dat speelt naar mijn mening wel allemaal mee (buiten het feit dat ik de lyrics zelf van N.W.A. toch ook echt beter vind).

Edit: ik zie dat KSPR dat ook al zei, maar dat een heeeel stuk korter.

avatar van BoordAppel
Bovendien hebben ze bij N.W.A. een gezellig gevoel voor humor en dat ontbreekt bij 50 nogal.

Wel knap trouwens dat 50 het altijd voor elkaar krijgt dat zelfs de grootste haters, die vaak al überhaupt niets met hiphop hebben, als een gek hun pindakaas producten aanzwengelen om zijn nieuwste creatie binnen te halen om te horen wat voor kutplaat hij nu weer gemaakt heeft. Eigenlijk het hoogste wat elke kunstenaar kan bereiken, dat zelfs de mensen die een hekel aan je hebben je nieuwste werk toch willen horen.

avatar van Weirdo Wizzy
50 Cent houdt iedereen bezig inderdaad. Dat krijgt hij dan toch altijd wel veel voor elkaar.

Met N.W.A. had ik denk ik niet zo'n vergelijking gemaakt. Ik zelf vind N.W.A. ook wel even wat beter als 50 Cent hoor. Ik wou alleen even aangeven dat 50 Cent niet de enige is met zulke teksten (waar die vaak om bekritiseerd wordt). Ik had beter als vergelijking Ludacris ofzo kunnen zeggen of Young Jeezy, T.I.

|Joël|
Weirdo Wizzy schreef:
Mij niet, ik vind hem saai

avatar van BJ_THUG
me 2 men , BORRRIINNGGG !

BJ_THUG schreef:
me 2 men , BORRRIINNGGG !
'men'? Ene ik vind 50 nog een stuk interessanter dan de Mims en Ludacris die jij 4* gaf, alhoewel, die 2 albums zijn even erg als deze vind ik. Ik val je niet aan hoor, zeker niet, me mening is gewoon, kraak 50 niet altijd zo af en dan vooral niet als je zijn soortgenoten wel graag hebt

avatar van MJ_DA_MAN
En dan heb ik het nog niet eens over The Ying Yang Twins .

Nog 4 dagen en je komt deze Cd overal tegen in de winkels

Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik Get Rich or Die Tryin kocht, dat was ook mijn eerste Cd ooit in bezit, en toen The Massacre uit was betaalde ik voor die 20euro de dag die uit was... (lang geleden toen ik niet beter wist).

Allebei inmiddels verkocht natuurlijk Hieraan ga ik zelfs geen geld verspillen, deze plaat is slechter dan die 2 andere. Maar 35 stemmen tot nu toe? Ah komaan, wat haters erbij vind ik altijd leuk bij Cd's als dit. En dat gem. moet onder de 2!!!

CaliLove
Nog 4 dagen en je komt deze Cd overal tegen in de winkels

Ik heb deze cd vandaag al in m'n hadden gehad in Fnac...

avatar van Conway Twitty
Als ik even een goed woordje mag doen: 50's tweede verse op Gun Go Off is toch wel erg goed geflowed.
Verder toch wel iets meer troep dan ik eerst dacht dus naar 2.5.

C.J. Slob
eazyfan schreef:

Ben het absoluut met je eens, alhoewel ik wel vind dat Ludacris absoluut niet in dat lijstje thuis hoort. Ik vind Luda een lekkere Emcee om naar te luisteren, en is absoluut geen lotgenoot van 50. Voor de rest klopt het natuurlijk helemaal, het voorbeeld vind ik alleen niet heel relevant .

KSPR
eazyfan schreef:
En dat gem. moet onder de 2!!!

Gelukt.

KSPR schreef:

Gelukt.
Hier zit een gelukkig jongetje, nouja de beats hier zijn redelijk tot waardeloos, teksten zijn op paar leuke one-liners na niks waard. De formule die je nodig hebt voor Rap van de laagste plank!

avatar van Shinobi
Ik weet niet of het al eerder hier vermeld is, maar je kan 'm nu via de Luisterpaal luisteren.

0,5
Deze artiest vertegenwoordigd alles wat er mis is met de rapscene.

Ik hoopte héél even dat Straight to the Bank een staaltje zelfspot was, maar het is niks meer dan het zoveelste narcistische zelfbevlekkingsnummer van die mompelende clown.

Beats klinken afgezaagd, en die paar flows die het 'm doen, worden teniet gedaan door het feit dat ze bedorven raken door de pure, besmettelijke matigheid van dit schijfje.

Een halve ster, voor het feit dat hij zo veel knullig acteerwerk in één hoes kan stoppen.

avatar van Carter
0,5
By far het slechtste album wat ik de afgelopen jaren heb gekocht... Waar Get Rich or Die Tryin' nog wel ok was, slaat 50 hier de plank volledig mis, werkelijk waardeloos.

Iedereen in het 50 Cent kamp blies zo hoog van de toren over het album (en dat het zoveel beter zou verkopen/zijn dan Graduation), dat ik eerst Graduation ben gaan luisteren. Die overtrof mijn verwachtingen, en die waren al vrij hoog, op alle gebieden.

Toen ik vanochtend Curtis opzette, was het eerste wat bij mij op kwam dan ook: "What the fuck is this?"
Niks origineels, niks vernieuwends ten opzichte van zijn vorige albums. Zoals gezegd, waar zijn debuutalbum op sommige songs nog enige diepgang en steengoede beats kende, zijn zowel de beats als de lyrics hier van een diep triest niveau.

Iemand gaf al aan dat Mims aardig in de buurt kwam, maar in mijn ogen overtreft hij 50 Cent aangezien dit 50's derde (!!) album is en Mims er pas één heeft gemaakt.

Het zal me ook echt verbazen als Curtis in week twee nog goed verkoopt (lees: beter dan Graduation). In de eerste week zullen de fans en mensen die een goed album verwachten (zoals Get Rich or Die Tryin') het album sowieso kopen, iemand die tot de tweede week wacht, zal eerst de reviews lezen en zijn vrienden vragen en uiteindelijk toch op zijn beslissing terugkomen.

Oh ja, mijn score: ik kan echt niet hoger geven dan een halve punt, sorry.

Timothebizkit
Ik hoef er geen woorden aan vuil te maken, kijk maar gewoon...

avatar van Carter
0,5
Klopt... in Duitsland is het hem bij een optreden ook al gebeurd, maar dan andersom. Hij haalde de mic weg bij zijn mond en de lyrics liepen verder op de achtergrond.

avatar van xswords
kvind de lyrics zwaar bagger, maar sommige beats zijn nog wel ok. Tja, 1 ster voor de beat, 1 ster voor de moeite dan maar?

het is allemaal leuk hoe er over 50's nieuwe album gepraat wordt, het gaat ook om het feit dat er straks gewoon weer 3 nummers dikke hits van hem worden en iedereen een van de melodietjes wel mee kan neuriën, en om nou massaal dikke onvoldoendes te gaan geven voor oke "niet een superalbum" maar een 1,77 gemiddelds gaat nergens over het lijkt wel te worden omdat de rest een onvoldoende geeft zal ik het ook maar doen "het welbekende kuddevolk" maar over 2 maanden wel alle hitjes uit je hoofd weten.

De beats zijn toch wel in orde ik noem maar een my gun go off "kwam wel over als een eminem nummer in het begin"

I get money een dikke pump beat waar ik toch zeker wel los op zou gaan in een club.

Ben ook erg te spreken over amusement park die natuurlijk al enige tijd uit is.

een 3 voor een album waar ik toch wat meer van verwacht had maar gewoon weer goed voor de commercie zal zijn, voor de lyrics heb je nooit naar 50 hoeven luisteren althans zn oudere werk is wat diepgaander.

avatar van thomzi50
Ik vind Fully Loaded Clip ook niet heel erg.

avatar van T37king
Wat zijn dat voor gekope clipjes

Social_Mask
Jah, die vergelijking hebben hier vele getrokken

avatar van ferdi2307
ah kom op, zo slecht is het nou ook weer niet hur mensen..

avatar van Weirdo Wizzy
Jawel hoor het is heel slecht want zijn teksten zijn heel makkelijk. Ik hou veel meer van lyrics die ik 10 moet meelezen voordat ik ze begrijp. Ik distantieer mij van party hiphop. Dat is voor simpele zielen die er geen verstand van hebben.

Raekwon the chef
casii schreef:

dat slaat nergens op, die liedjes van hem zijn zo simpel dat ze al snel door je hoofd heen gaan spoken, niks positiefs zie ik daarin. aangezien het allemaal uitgekauwde, goedkope popmuziek, het kuddevolk koopt blind dat album van hem vanwege die hits, en gaan dan doodleuk een 5 stemmen bijv. . maar dat is gewoon de onwetendheid
en dat de mensen die onvoldoendes hier uitdelen zogenaamde kuddedieren zijn ben ik ook niet met je eens, als je van echte hiphop houdt en je hoort dan zo'n pauper als Vijftig, dan kun je er gewoon niets mee, of sterker nog, je vind het drastisch slecht.

oh, dus het is 50 Cent, die zal nooit al te diep gaan graven - dus we mogen niet al te kritisch zijn over z'n lyrics? Da's gewoon een zwak excuus

mes-one
Weirdo Wizzy schreef:

Ik ga liever naar een feestje dan dat ik thuis lyrics zit te lezen.

Dat maakt mij hoop ik geen simpele ziel.

Raekwon the chef
Ik mag hopelijk aannemen dat je niet speciaal voor de muziek naar een feestje gaat?