50 Cent - Curtis (2007)

Label: Aftermath (II)

1. Intro (0:51)
  2. My Gun Go Off (3:12)
  3. Man Down (2:50)
  4. I'll Still Kill (3:41)

met Akon

met Justin Timberlake en Timbaland

8. Follow My Lead (3:18)

met Robin Thicke

9. Movin' on Up (3:24)
  10. Straight to the Bank (3:11)

met Tony Yayo

11. Amusement Park (3:09)
  12. Fully Loaded Clip (3:14)
  13. Peep Show (3:52)

met Mary J. Blige

16. Curtis 187 (3:58)
  17. Touch the Sky (3:10)

met Tony Yayo

18. Hustler's Ambition * (3:57)
  19. Smile (I'm Leavin') * (4:29)
  20. I Get Money [Forbes 1, 2, 3 Remix] * (4:33)

met Diddy en Jay-Z

avatar van thomzi50
mes-one schreef:

Ik ga liever naar een feestje dan dat ik thuis lyrics zit te lezen.

Dat maakt mij hoop ik geen simpele ziel.

Nee, natuurlijk niet. Gewoon in mindere mate een muziekliefhebber (en allicht meer een liefhebber van andere dingen zoals feestjes), lijkt me (niet beledigend bedoeld).

avatar van musicman13
wooooooo is het so een slecht album:|:|!!!

dan skip k hem maar!! haahah

Het is gewoon in de richting die 50 Cent is ingeslagen, geen rauwe raps meer, die zie je bijna nergens meer. Ik zie geen enkele rapper nog albums uitgeven als NWA, Nas of Wu Tang. Maar 50 Cent is nog wel redelijk verbeterd, zen vorige album is veel slechter dan dit. En op GRODT is hij zeker net na zijn hoogtepunt. Hip-Hop is dead dat is wel een feit dat waar is. Maar underground hip hop leeft nog wel. Maar jullie moeten eens leren om zonder vooroordelen naar iemand te luisteren, 50 Cent is de slechtste nog niet. Hij is over zijn top maar heeft geen inhoud meer. Normaal ook, als je zoveel geld hebt. Get Rich or Die Tryin was zeer goed, The Massacre al veel commercieeler, dit gaat nog enkel over geld. Ja, das jammer maar Meneer Jackson zal er zijn slaap niet voor laten. En over dat gangster gedoe, hij was wel redelijk gangsta. Maarja, wat geld al niet kan doen.

ik zie hier mensen zeggen dat 50 cent hip hop kapot maakt, dat is dus je reinste BULLSHIT hoor, hij is nog altijd stukken beter dan 90 procent van de kouwe kak die we hier in europa moeten slikken en die uit amerika komt overgewaaid zoals mims, jibbs en andere melkmuilen.

En tenslotte over de cd, zo slecht vind ik hem niet hoor, ik denk gawoon dat 50 cent meegaat in de richting die "hip hop" in het algemeen is ingeslagen. die rauwe hip hop die werkt op dit moment niet meer denk ik die verkoopt voor geen meter, en iemand als 50 cent is een BUISNESSMAN en we zitten in de MUZIEKBUISNESS he jongens , het is de bedoeling dat je veel platen verkoopt en dat je een zo groot mogelijk publiek wil bereiken

en mensen die vinden dat 50 cent geen inhoud meer heeft kunnen volgens mij geen engels, LUISTER ook eens naar de lyrics

avatar van Reijersen
0,5
'

Maar ik versta 'm zo moeilijk, door dat eentonige gemompel van hem.

eazyfan
kevve schreef:
Ja je hebt gelijk, Straight To The Bank, Still Will Kill, Gun Go Off, alleen al 3 voorbeelden van geniale inhoud, laat staan I Get Money: rappen over geld verdienen over zo'n beat, ik herzie mijn mening hier:
deze Cd is revolutionair, geniaal op alle vlakken, mijn (1,)5* blijft mooi staan gewoon.

kevve schreef:

Ach man kijk toch eens verder dan de top 40 en de Billboard-charts, er is zóveel moois te vinden in hiphop. Ook dit jaar zijn er gewoon dikke hiphopplaten uitgekomen, volg de site een beetje en herontdenk het geweldige genre ''hiphop''.

ja haha wou gewoon effe zien welke reacties ik kreeg
respect hoor jongens

Garben_B
Dit album is toch nog beter dan ik had verwacht. Sterke producties, matige (tot zwakke) lyrics, het typische 50 Cent-concept. Je moet natuurlijk wel even de moeite doen om nummers als 'Amusement Park', 'Ayo Technology' of 'Straight To The Bank' weg te denken.

Sowieso een verbetering ten opzichte van The Massacre. 3.5*

avatar van thomzi50
Verbetering ten opzichte van The Massacre vind ik dit niet, maar ach, zo rampzalig is het niet. Vind het gemiddelde wel erg laag, ken genoeg platen met een sutk slechtere beats. 2*

The Deftone
Heb nog niet heel het album gehoord dus ga nog niet stemmen, maar wat ik er al van gehoord heb is toch echt wel rampzalig..

avatar van wolf
1,0
The Deftone schreef:

Ik heb het helemaal beluisterd en ik kan je zeggen dat heel het album rampzalig is. 1* sorry 50 centlovers.

avatar van Yak
Yak
Bericht verwijderd.

Edit: later ook nog een onleesbaar bericht verwijderd.

Edit: en nog eentje.

Jammer helaas, na The Massacre wou ik toch wel zien dat fitty zijn formule eens zou gaan aanpassen, ma in plaatsw daarvan borduurt ie lekker verder op zijn succes.
Na de eerste drie uitgekomen tracks was k er al bang voor, dit album kan mij niet bekoren. En fifty mag wat mij betreft best stoppen met muziek, damn dit is nie meer intressant. Een 2 voor de moeite.

wolf schreef:

ok, want dan ga ik de rest niet eens meer luisteren..

Imagine.
wolf schreef:

Staat wel verdacht die 1 tussen al je Beatles en Velvet Underground platen. Als je niet van deze muziek houdt, luister er dan gewoon niet naar.

Imagine. schreef:

waar slaat dat op? je mag toch luisteren wat je wilt en daar gewoon je mening over geven?

avatar van MJ_DA_MAN
Als je geen/amper hiphop kent en je wilt het tóch beluisteren, is 50 eigenlijk zo'n beetje de laatste met wie je moet beginnen .

Maar The Deftone, een beetje eerlijk, je weet van tevoren toch al dat dit absoluut niks is vor jou? Soms is het wel even fijn om 50 uit te lachen en alles eruit te gooien, maar het is allemaal zo voorspelbaar.

MJ_DA_MAN schreef:

Nou, ok, ik ga dit idd niet luisteren omdat ik denk dat ik het misschien leuk zal gaan vinden...
maar zeg nou eerlijk... 50 vraagt ook om gezeik met die commerciele troep van hem van tegenwoordig...

De formule van z'n twee vorige slaat weer aan , GRODT zal hij niet meer evenaren maar hij heeft alweer enkele zware beats en lekkere hooks afgeleverd, meer hoeft ook niet. Een echte clubbanger zoals candy shop en in da club heeft hij hier niet , beste track is I get money , puur productiegewijs dan. ****

avatar van MJ_DA_MAN
Sn@ke, soms begrijp ik echt totaal niks van je .

Je hebt denk ik verruit de meest aparte smaak die ik heb gezien.

eazyfan
MJ_DA_MAN schreef:
Sn@ke, soms begrijp ik echt totaal niks van je .
Ah maar Sn@ke snap ik soms ook niet, met alle respect voor hem natuurlijk, maar als je Nastradamus ook al "erg geslaagd" vindt.

Ene deze plaat blijft echt slecht, ik kijk er zelfs tegen om dit nog meerdere keren te luisteren

mes-one
eazyfan schreef:

Dat hoeft ook niet.

Ik raad je wel aan om I Get Money nog een paar keer te luisteren. Dat is toch wel 50 op z'n best.

Verder ga ik dit album toch sneller vergeten dan ik in eerste instantie dacht.

2.5 *

Relax
sn@ke schreef:

En Shadows On The Sun een 2,0
Jij bent geen echte Hip-Hop luisteraar, jij luisterd puur naar de beats.

Artifact
Niet zo kortzichtig he, Relax.

Relax schreef:

En Shadows On The Sun een 2,0
Jij bent geen echte Hip-Hop luisteraar, jij luisterd puur naar de beats.

Zegt de man die de fantastisch diepzinninge Necro's "Gory Days' 4,5 sterren geeft. Fijn dat je denkt te weten of ik naar hiphop luister of niet.

Relax
sn@ke schreef:

Liever dat dan dit

Maarten||
Pure-kwelling-voor-je-geest-muziek. Nog slechter dan zijn vorige. *1,0 doei Curtis.

avatar van realmadrid23
tja wat moet ik hier van vinden, had toch meer verwacht..
2.0