50 Cent - Curtis (2007)

Label: Aftermath (II)

1. Intro (0:51)
  2. My Gun Go Off (3:12)
  3. Man Down (2:50)
  4. I'll Still Kill (3:41)

met Akon

met Justin Timberlake en Timbaland

8. Follow My Lead (3:18)

met Robin Thicke

9. Movin' on Up (3:24)
  10. Straight to the Bank (3:11)

met Tony Yayo

11. Amusement Park (3:09)
  12. Fully Loaded Clip (3:14)
  13. Peep Show (3:52)

met Mary J. Blige

16. Curtis 187 (3:58)
  17. Touch the Sky (3:10)

met Tony Yayo

18. Hustler's Ambition * (3:57)
  19. Smile (I'm Leavin') * (4:29)
  20. I Get Money [Forbes 1, 2, 3 Remix] * (4:33)

met Diddy en Jay-Z

Kevin-Raphaëll
de foto van de hoes zegt genoeg

je word er depressief van

avatar van psychonaatje
Volgens mij is hij tegenwoordig zo onverschillig dat 'ie zelf zijn wenkbrauwen omhoog moet houden, wil zijn gezicht nog enige vorm van emotie vertonen.

Kevin-Raphaëll
daar zeg je zoiets

Roerbakmie
Gaat hij nou echt stoppen met rappen of trekt ie z'n woorden in?
Zal wel want er zijn nog genoeg mensen die deze rommel kopen.

wat stom dat op deze cd het nummer Man Down is gesensureerd

Ongeloofelijk wat een bizar slechte cd!!!! Een 2 meer niet. Het enige pluspunt van de cd is dat de nieuwe Kanye West nog slechter is.

The Deftone
Hexensabbath schreef:

Ik vind de nieuwe van Kanye toch echt een heel stuk beter.

Dit is echt een vreselijk album!
50 overtreft zichzelf weer is in slecht rappen.
Ten eerste: de beats zijn dit keer niet goed,
en ten Tweede: De gastartiesten zijn bagger.
Gewoon in één woord: vreselijk.
1,5 sterren

avatar van J.M.
Vergeleken bij dit album is The Massacre nog wel goed, ik vind hier de beats echt afschuwelijk en klinken allemaal heel simpel. Teksten zijn weer afschuwelijk. En de flow die hij heeft, of hoe je het wil noemen wat hij aan het doen is, klinkt ook nergens naar. De enige nummers die ik te beluisteren vind zijn My Gun Go Off, Ayo Technology.
Laat ik het dan nog maar niet hebben over het nummer met Akon . Te triest allemaal.

Ik geeft hier de laagste score die ik tot nu toe op Mume heb weggegeven 1*.

Maar misschien is dit een groei album dus ik wacht nog maar even met stemmen

avatar van MJ_DA_MAN
Ik heb ook een 1 staan, maar verhoog hem toch met een halfje. Als één geheel is dit natuurlijk een compleet drama, paar als je een aantal nummers los beluistert valt het soms toch wel ''mee''. Het blijft natuurlijk (erg) slecht, maar een 1 vind ik toch wel íets te laag. Een mooie 1,5* dan maar, klassiekertje .

0,5
Ik heb mijzelf een hele doos albums van Kayne West aangeschaft in de hoop dat 50 cent eindelijk stopt met rappen.

Amerikaanse hip hop is bijna altijd rubbish, daar kan ik echt niet naar luisteren. Starflam, Orishas,... dat is tenminste kwaliteit. En dat klinkt goed.

eazyfan
Ik hoop dat zijn volgende Cd even grappig wordt als deze: "ik lach rechtstreeks naar de bank met dit, hahahahahaha"

Ik kan niet wachten tot de volgende van 50 Cent er is

Garben_B
eazyfan schreef:

Natuurlijk nogal simpel om een heel album op af te rekenen. Haast elk commercieel hiphop of R&B nummer heeft dat soort teksten. Rihanna sleepte zelfs een award binnen met haar 'paraplu'.

Wat flauwe grappen weggehaald.

avatar van Chrisseh
Tavve schreef:

Damn, wat een generalisatie. Er komt zó veel hip-hop uit Amerika, en jij beweert dat het 'bijna altijd rubbish' is? Sorry, daar kan ik niet inkomen. Genoeg goed spul. En dan alle klassiekers niet te vergeten.

0,5
Ik weet het, een grote generalisatie. Maar ik ga nu persoonlijk niet actief op zoek naar Amerikaanse hip-hop. De dingen die ik via de radio leer kennen zijn anders best wel stuk voor stuk rotslecht. Maar dat kan aan mijn persoonlijke smaak liggen.

Ik weet niet waarom, maar 2pac is de enige die ik wel kan appreciëren. En ik zou eigenlijk niet weten waarom. Het klinkt gewoon een stuk beter.

Tavve schreef:

Hier op site kan je geweldige goede Hiphop albums vinden. Misschien eens beginnen bij deToplijst Hip-Hop ?

(wel geweldig dat je 2pac goed vindt! )

0,5
Na het bekijken van die lijst moet ik concluderen dat ik maar beter zwijg wat hip-hop betreft, niet mijn vakgebied =D

Enkele namen ken ik wel van op de radio (Outcast, Jay-Z,..), en daar vind ik weinig leuks aan. Maar als het overgrote merendeel van die lijst mij totaal niks zegt, is het misschien beter om geen conclusies te trekken =D

Ik vind het wel vreemd dat ik met veel van die groepen niet in contact kom. Als die mensen van de radio mij kunnen pesten met Eminem en 50-cent-toestanden (om er zo maar even de ergste uit te halen), waarom kunnen ze dan niets laten horen van die andere groepen?
Als je dat vergelijkt met de toplijst rockmuziek, dat is mij zo goed als allemaal bekend. En heel veel onder die dingen ken ik enkel via de radio.
Ik vind dat toch maar vreemd.

Waarover men niet kan spreken, moet men zwijgen. Met dank aan deheer Wittgenstein.

Social_Mask
Dat komt vooral omdat tegenwoordig, en het is waar, de meeste goede Hip-Hop niet commercieel is. Vandaar dat je het niet hoort op de radio. It's all about the money. Cash rules everything around me...

avatar van Chrisseh
Hm, Tavve, mijn opmerking was niet lullig bedoelt hoor
Maar ja, ik hoor wel vaker dat mensen die zich niet echt in hip-hop 'gespecialiseerd' zijn, vragen waarom je de 'goede' hip-hop niet op de radio hoort.

Het antwoord is dat, omdat er maar een kleiner deel van de mensen naar underground luistert (als je het vergelijkt met onze 50), denkt de radio dat er niet genoeg animo is om 'echte' (/underground) hip-hop af te spelen. Maar, omdat 50 e.d. haast 'hit-zeker' zijn, spelen ze op safe, en draaien ze dat meer. Zoals Social Mask mooi Wu-Tang quotte; Cash Rules Everything Around Me.

Het is ook moeilijk om 'opeens' met hip-hop te beginnen, je moet er een beetje in groeien. Maar het is wel erg leuk dat je hip-hop eens probeert!

Harco

Oi, ben je serieus ?

Harco
Social_Mask schreef:
Dat dit album hard is.

Dat niet. Die paar tracks zijn dope; Ayo Technology is wel okay, maar de rest is best kut.

avatar van J.M.
Ik geef toch maar 1,5* voor de moeite. 1* is wel heel laag.
Maar dit album is gewoon lachwekkend af en toe, soms schiet ik gewoon in de lach tijdens een nummer, dit is gewoon echt niet serieus te nemen.

eazyfan
J.M. schreef:
Ik geef toch maar 1,5* voor de moeite. 1* is wel heel laag.
Totaal hetzelfde heb ik dus bij dit album. Met dit album heeft 50 dan wel bewezen echt niks waard te zijn, de tracks op zijn soundtrack waren wel een stuk beter eigenlijk.

Social_Mask
Ik was al bang dat dit album slechter zou zijn dan zijn vorige..

jorisje123456
Chrisseh schreef:

Idd en ik wil er toch nog bij toevoegen (ook al heeft hij zijn woorden weer ingetrokken)

Het merendeel van de 'goede' (in mijn ogen) hip-hop komt uit Amerika... Denk ik alleen al aan wu-tang, dead prez...

En om toch nog even on-topic te blijven: fiddy blijft (helaas) rappen ook al heeft ye meer verkocht...

avatar van japieee
1,0
I don’t even know where to start. Curtis is an album haunted by such a plethora of hollow tracks and unintelligent choices that it feels almost pathetic and sad that it was ever released.

Ik vind het een drama.