Tame Impala - The Slow Rush (2020)

Australiƫ
Electronic / Pop
Label: Interscope

1. One More Year (5:22)
  2. Instant Destiny (3:13)
  3. Borderline (4:34)
  4. Posthumous Forgiveness (6:06)
  5. Breathe Deeper (6:12)
  6. Tomorrow's Dust (5:26)
  7. On Track (5:01)
  8. Lost in Yesterday (4:09)
  9. Is It True (3:58)
  10. It Might Be Time (4:33)
  11. Glimmer (2:08)
  12. One More Hour (7:13)
avatar van Johnny Marr
Toch nog! Ik ben heel erg benieuwd, hopelijk wordt het geen teleurstelling. Als dit even goed is als Currents wordt het misschien wel kanshebber voor album van het jaar.

Wel geen Patience though, het is dan toch waar, hoe dan!?

avatar van ArthurDZ
It Might Be Time is nu al uitgegroeid tot één van mijn favoriete Tame Impala-nummers. Ik hoop op een album met meer van dat soort pareltjes. Ja de lat ligt hoog!

Mssr Renard
Ik vroeg me altijd af hoe je de bandnaam moest uitspreken, en wat het dan ook betekent.
Toen realiseerde ik me dat ze refereren aan een impala (zo'n hert) die tam is: een tamme impala dus.
Dat wilde ik even kwijt. Verder is de muziek echt niet aan mij besteed.

avatar van jurado
Mssr Renard schreef:
Dat wilde ik even kwijt. Verder is de muziek echt niet aan mij besteed.
ook de eerste twee platen niet?

jurado schreef:
ook de eerste twee platen niet?

Ik ken Currents, en die werd me echt door bijna iedereen aanbevolen. Het was ook nogal een hype kan ik me herinneren. Dan schiet ik sowieso al in de allergie. Maar na flink luisteren vond ik het helemaal niets. Het heeft alles waar ik niet echt van houd. Die typische gruizige productie van 2000+, dat indie/alt-geluidje van 1990+ en een gebrek aan daadwerkelijk muzikantschap. het doet me wat denken aan een kruising tussen alt-rock, postrock en stonerrock. En dan gemixt met synthpop. Nee helaas.

avatar van jurado
Mssr Renard schreef:

De eerste twee platen zijn beduidend anders dan Currents en de twee vervelende singles van The Slow Rush.

Innerspeaker heeft een hoog Beatles, Cream, en een vleugje Canterbury gehalte.

jurado schreef:

Innerspeaker heeft een hoog Beatles, Cream, en een vleugje Canterbury gehalte.

Cream kan me gestolen worden, maar met Canterbury heb je mn interesse gewekt.

avatar van VladTheImpaler
Van alle singles die tot nu toe uit zijn, vind ik Posthumous Forgiveness de beste. Echt een geweldige track! Wel inderdaad vreemd dat Patience hier niet op staat. Maar ik heb een heel goed gevoel bij dit album.

avatar van Pepino
Mooie cover alvast!

avatar van Johnny Marr
Pepino schreef:
Mooie cover alvast!

Dit kan ik alleen maar beamen, wat een fantastische hoes. Zelfs nog mooier dan die van de nieuwe Eefje

avatar van GrafGantz
Johnny Marr schreef:

Deze is wel minder zwoel dan die van Eefje.

avatar van shariramaut
Euh, wat, ik had de tracklist eigenlijk nog niet in detail bekeken. Vreemd en jammer dat 'Patience' er niet op staat. Maar ik kijk hier sowieso héél hard naar uit!

avatar van MDekens
Lost in Yesterday is echt een heerlijke single. Ik verwacht dat dit, net als alle platen van de heren, goed zal aanslaan bij mij.

avatar van milan79
Super veel zin in deze release!
Moet zeggen dat ik Borderline niet heel veel aan vind, maar Lost in Yesterday is daarentegen wel een tof nummer. Leuke videoclip ook!

avatar van Lambchop
Prachtige hoes

avatar van iHateDolphins
Mssr Renard schreef:
en een gebrek aan daadwerkelijk muzikantschap.

Ik zal gelijk eerlijk toegeven dat ik fan van het eerste uur ben en dus niet helemaal objectief, maar van een gebrek aan muzikantschap kan je Kevin Parker niet betichten. Die man is ontzettend getalenteerd.

Mssr Renard
Tja, ik zit nu te luisteren naar Lost in Yesterday en ik vind het allemaal wel prima.

In mijn oren klinkt het naar nogal standaard synthpop met veel studio-foefjes. Niet slecht, maar ook absoluut niet spannend. Het leunt wel heel erg alleen op de zang. Instrumentaal gebeurt er totaal niets in de muziek.

Dat is ook mijn herinnering aan de vorige plaat. Omdat deze nogal gehypet werd als vintage-muziek, verwachtte is muzikaal/instrumentale spanning en die blijft wat weg.

Als de hele plaat is zoals Lost in Yesterdat is dit absoluut een goede pop-plaat (ik denk aan een 3,5*), maar wel iets wat ik echt nooit zo uit mijzelf zou opzetten.
Daarvoor klinkt het teveel als wat ik al ken.

avatar van EttaJamesBrown
Hoes is prachtig en doet mij denken aan:

Lightning Dust - Infinite Light (2009)

avatar van Venceremos
De soloprojecten van drummer Barbagallo en bassist Avery vond ik interessanter dan de reguliere Tame Impala. Dat zal wel niet veranderen als ik dit zo lees.

avatar van Minneapolis
Johnny Marr schreef:

Kolmanskop Namibië. Fascinerende ghost town.

avatar van repelstefan
Wat een lage score! Niet verwacht na de 4 nummers die al zijn uitgebracht. Met name Posthumous Forgiveness doet het erg lekker bij me maar vind ze allemaal heel fijn. Ik heb de rip geprobeerd (kon het niet laten bij deze) maar na 10 seconde afgezet vanwege de slechte kwaliteit. Misschien gaat er wel een betere versie rond, maar met mijn verwachtingen wat bijgesteld wacht ik nog wel even tot donderdagnacht.

avatar van chevy93
Weinig hoopgevende score. Wel jammer dat vooralsnog niemand de moeite heeft genomen een inhoudelijk berichtje te plaatsen.

avatar van Mausie
chevy93 schreef:
Weinig hoopgevende score.

Ik begrijp dat er een gelekte versie is van erbarmelijke kwaliteit, dus ik betwijfel of de huidige score iets zegt. Op basis van de singles verwacht ik op zijn minst een leuk album en heb ik hoop op een geweldige plaat.

avatar van JVT
JVT
Er is al een goede versie te vinden!

avatar van Joshua68
Michiel Cohen schreef:

En? Is het wat?

Joshua68 schreef:

En? Is het wat?

Mag ik niet zeggen want dan word de moderator boos. Is me al eerder overkomen.

avatar van yorkethom
Als de rest van de plaat het niveau van Posthumous Forgiveness, Lost In Yesterday en It Might Be Time aanhoudt, dan ga ik dit album heel vaak opletten/aanklikken denk ik. Bijna vrijdag!

Michiel Cohen schreef:
Album is al lang uit.

Gelul, al lang, komt vrijdag uit......

Grootfaas schreef:

Gelul, al lang, komt vrijdag uit......

11 februari al uitgekomen.