Ozzy Osbourne - Diary of a Madman (1981)

Rock / Metal
Label: Jet

1. Over the Mountain (4:31)
  2. Flying High Again (4:44)
  3. You Can't Kill Rock and Roll (6:59)
  4. Believer (5:15)
  5. Little Dolls (5:39)
  6. Tonight (5:51)
  7. S.A.T.O (4:07)
  8. Diary of a Madman (6:16)
  9. I Don't Know [Live] * (5:08)
  10. Crazy Train [Live] * (6:26)
  11. Believer [Live] * (5:37)
  12. Mr. Crowley [Live] * (6:19)
  13. Flying High Again [Live] * (4:17)
  14. Revelation (Mother Earth) [Live] * (5:58)
  15. Steal Away (The Night) [Live] * (8:00)
  16. Suicide Solution [Live] * (8:34)
  17. Iron Man [Live] * (3:12)
  18. Children of the Grave [Live] * (5:07)
  19. Paranoid [Live] * (3:17)
avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
stuart schreef:
Dat zijn ook niet mijn woorden, wat betreft zwakke composities.
Verder heb ik zelf 8 Favoriete nummers van de 'Randytijd' op 1 cd 'gebrand': 4 van Blizzard en 4 van Diary.
Laat ik het zo afronden: ik denk dat wij beiden betreuren dat DOAM Randy's laatste bijdrage was.

Dat kan niemand betwijfelen: het heengaan van Randy is een enorm verlies voor onze favoriete muziek. Too soon and too young.

avatar van AGE-411
Sir Spamalot schreef:

Die Young
Zoals ze bij Black Sabbath bijna tegelijkertijd met zijn dood bezongen.

Toeval zeg

PriestMaiden
Wat een album, wat een gitarist. Een dikke vijf voor dit Ozzy album. Zelfs een beetje onderschat album denk ik

Zwaar onderschat!

avatar van wizard
Dit album kan me niet altijd boeien. Het begint goed met Over the Mountain en Flying High Again. Daarna is het hele stuk tot S.A.T.O. niet heel spannend. De nummers zijn te lang opgerekt om mijn aandacht vast te houden. S.A.T.O. vind ik wel weer vet, klinkt net even anders dan de andere nummers van Ozzy, en een vette solo. Diary of a Madman vind ik ook niet al te briljant.
Daar komt nog bij dat ik het geluid van de plaat niet goed vind. Is denk ik een jaren '80-dingetje, want ik heb ook bij bijvoorbeeld Blizzard of Ozz en Holy Diver dat het geluid heel iel klinkt. Ik heb liever een wat voller geluid, waar je ook nog wat bas in hoort, om maar eens iets te noemen.
Meer dan 3.5* kan ik hier toch niet kwijt.

avatar van Von Helsing
Mooi vervolg op Blizzard of Ozz. De laatste met Randy Rhoads.

Jammer alleen dat de remake alleen nog maar in de handel is, dus met een andere drummer en bassist.

avatar van James Douglas
Ik vraag mij zo nu en dan af of dat Ozzy op zo'n moment echt een marionet van zijn vrouw is en of hij zelf ook 100% achter die beslissingen staat om Bob Daisley en Lee Kerslake te naaien.

avatar van Von Helsing
Sharon is de dochter van een platenbaas met mafia trekjes, ze heeft het dus niet van een vreemde. Net zoals Ozzy niets af wist toen Sharon en aanhang Iron Maiden met eieren bekogelde tijdens Ozzfest.

The Oath
1) Is het verschil mss zo frappant? Iemand die youtube-filmpjes kan inleggen als vergelijking?
2) wa was da nu eigenlijk met da Maiden-gedoe?
Het Art-work was wel tof:

avatar van Von Helsing
Bruce Dickinson had in een interview iets gezegd over reality soaps, maar mevrouw Osbourne zag dat als een directe aanval op haar man. Bruce heeft trouwens een haat/liefde verhouding met de Amerikaanse pers, maar dit terzijde.

Sharon had daarna een hondertal mensen gecharterd om vooraan te gaan staan tijdens het headline concert van Iron Maiden tijdens Ozzfest. De rotte eieren vlogen de leden van Iron Maiden toen om de oren.

YouTube - Iron Maiden - Pelted With Eggs, Sharon Osbourne

avatar van Beëlzebub
Dit is, in mijn ogen, het beste wat de gevederde ooit uitgebracht heeft. Met natuurlijk veel dank aan de betreurde Randy Rhoads.

avatar van Edwynn
Minus het matige Flying High Again is deze net zo goed als het debuut. Goede chemie tussen de madman en Randy Rhoads. Vooral het sinistere Believer is een briljante track. Ook het titelnummer is een hoogtepunt.

avatar van master-rens
Na het debuutalbum van Ozzy's solo carrière mag Ozzy zich weer bewijzen met het album ''Diary Of A Madman''.
Succesvol album? Dacht het wel! Underrated album. Hiermee evenaart hij Blizzard Of Ozz zeker mee. Hier mijn mening over de nummers:
Het eerste nummer over the mountain vind ik niet zo speciaal, alleen de solo maakt het dan weer goed, wat een top solo! 4/5
het tweede nummer, flying high again is een leuk nummer, maar ik vind het toch een beetje te simpel.. 3/5
You can't kill rock 'n roll vind ik al een stuk leuker, alhoewel je ook wel een keer genoeg krijgt van dat refrein... 4/5
Believer is een prima nummer, weinig op aan te merken. 4/5
Little Dolls heeft een zeer toepasselijke titel, ik vind het namelijk een kinderachtig lied. Niet qua lyrics, maar qua muziek gewoon.
Niet zo boeiend lied. 3/5
Gelukkig is Tonight (in tegenstelling tot wat de meeste anderen vinden) een erg leuk nummer, een beetje té vrolijk, maar toch wel een leuk nummer. 4/5
De laatste twee nummers vind ik eigelijk wel de twee beste nummers van het album.
S.A.T.O, wat NIET staat voor ''Sailing Across The Ocean'', het staat namelijk voor '' Sharon, Adrian, Thelma and Ozzy'', heeft ex bassist Bob Daisley vertelt.
Hoe dan ook, S.A.T.O. vind ik echt een heerlijk rockend nummer.
Krijg er geen genoeg van. 5/5
Het titelnummer, en meteen het laatste nummer van het album, ''Diary of A Madman'', is ontzettend uniek.
Het gitaarspel van Randy Rhoads is weerzinwekkend, en de zang van Ozzy maakt het af. Geweldig goed nummer. 5/5

Uiteindelijk geef ik het album 4*, wat misschien nog 4,5 gaat worden.
Voorlopig 4 sterren, omdat er een paar middelmatige nummers tussen zitten (niet zo slecht dat ik ze zou willen skippen).

The Oath
master-rens schreef:
Niet zo boeiend lied. 3/5

Ik vind het net zo'n evil sfeertje hebben. Een beetje een Chuckie-gevoel

Stijn_Slayer
Ik kon deze op cdwow voor een héél zacht prijsje aanschaffen, en wat ben ik daar blij mee zeg!

Ik draaide deze vaak toen ik een jaar of 14 was. Ik had dit album al zeker vijf jaar niet meer gedraaid, en nu bij herbeluistering is het een feest der herkenning.

Toch een veel beter album dan ik dacht. De eerste drie nummers behoren tot Ozzy's beste nummers. Dan zakt de plaat iets weg, maar het blijft een acceptabel niveau. Met de laatste twee nummers stijgt het niveau weer aanzienlijk.

Door 'Believer', 'Little Dolls' en 'Tonight' kan ik geen 4,5* geven, maar een verhoging met 0,5* naar 4* is zeker op zijn plaats.

avatar van vielip
Wederom een klassieker an Ozzy! Zeker een ondergwaardeerd album. Niet in de laatste plaats door de beste man zelf. Als je kijkt hoe weinig van dit album in live sets opduikt weet je wat ik bedoel. Ozzy zou er eens goed aan doen om nummers van dit album eens live te brengen.
Nummers als You can't kill..., Over the mountain, Little doll, Tonight, Dairy of a madman en SATO gaan er bij de meeste fans in als koek gok ik. Het enige nummer dat ie weleens speelt van dit album vind ik eerlijk gezegd de minste; Flying high again.
Net als het debuut klinkt ook dit album niet perfect. Maar dat is juist de charme van deze platen vind ik.

avatar van Ducoz
Over the Mountain is natuurlijk grandioos... die drums!

Ook een leuk weetje, in het laatste deel van "Paradise City" van Guns n Roses zit deze gesampeld. Dit kwam omdat het niet "af" klonk en Slash bij het mixen(hij was mee naar NYC) geen beschikking over Adler had. De drums worden backwards afgespeeld

Ducoz schreef:

Huh?? Vanaf welk moment? Leg eens uit als je wilt. Ik kan me het zo niet voor de geest halen. Ik moet 'm eerst weer een opzetten...

haveman
Wat mij betreft de minste van alle albums t/m Tears. De rest ken ik niet. Kan na herbeluistering nog weleens een halfje naar beneden gaan. Hoogtepunt voor mij is Believer, maar die komt op live op Tribute een stuk beter uit de verf.

avatar van orbit
Het lijkt wel alsof je gehoororgaan schade heeft opgelopen.. kan het niet minder eens met je zijn deze keer. Inktzwarte Ozzyplaat die eigenlijk al zijn andere platen overbodig maakt, op het debuut na dan.

haveman
Had ik wel een maandsalaris op durven zetten dat jij als eerste zou reageren 0rbit. No problem, heb m nog maar een gooi gegeven en het weet mij nergens echt te overtuigen. Met name Little Dolls en Tonight vind ik erg zwak. Blijft wel op 3 sterren staan.

avatar van orbit
Ik had dan weer niet durven denken dat jij deze zo matig zou vinden.. deze ongepolijste en brute Ozzy sound zou je toch meer moeten aanspreken dan die MTV kauwgomrock die hij in toenemende mate op de albums hierop volgend maakte

haveman
Kan ik me wel in vinden, ik wilde zelf de term 'glamrock' of daar naar neigend al gebruiken in mn eerste post, maar zag daar van af. Me favorieten zijn Ultimate en Moon. Die ik nu maar eens ga opleggen.

Niemand de docu gezien over the oz gisteren op canvas?

kwam deze ook voorbij

avatar van vin13
Mooi docu wel, ik vond het grootste deel ervan een tribuut aan Rhandy en dacht steeds dat Ozzy spontaan in huilen uit zou barsten.

avatar van vielip
Shit...docu gemist! En ik had het nog wel op internet gezien dat het op tv kwam
Nou ja, maar even downloaden dan!

avatar van glenn53
Nieuwe Legacy Edition klinkt absoluut fantastisch

Ik denk dat ik eerders de Legacy Edition van deze en Blizzard of Ozz ga aanschaffen.