Typhoon - Tussen Licht en Lucht (2007)

Label: Top Notch

1. Tussen Licht & Lucht (1:15)
  2. Hotel Beschaving (3:08)
  3. Applaus (2:53)

14. Contact (2:39)
  15. Bommenwerper (2:09)
  16. Vlieger (4:00)
Carolaah schreef:
Mijn post wordt compleet genegeerd?

Brand los is de eerste clip van dit album, maar volgens mij is 'vluchtgedrag' zijn eerste clip over het algemeen

Ja ik bedoelde ook de eerste clip van dit album hoor. Ik las het wel maar ik wist ook al dat Vluchtgedrag zijn eerste clip in het algemeen was.

dion_odinot
gelijk heeft Timothebizkit alle 3 de clips toegevoegd. Bedankt!!!

Zo Niet Mij heeft ook nog een clip

YouTube - Typhoon - Zo Niet Mij

avatar van em-dee-em-aa
Zeer sterk album, een van de weinige Nederlandse hiphop albums waar ik echt vaak naar teruggrijp. Favoriete nummers: Zo niet mij, Nieuw Leven, Zendeghi en natuurlijk Vlieger
Ook live op de Tussen Licht en Lucht / Fakkelteit tour klonk het album erg dope.

Dikke 4* vooralsnog, misschien later nog een half puntje erbij.

S4X
Mijn favoriete Nederhop album of all time. Het album ademt kwaliteit. De muziek als geheel voelt zeer intelligent aan, maar toch ook kunstig (op een goede, niet geforceerde manier). De teksten grijpen me echt, iets wat ik zelden tot nooit ervaar bij Nederhop.

Wat ik het mooie vind, is dat ik het album in verschillende stemmingen kan luisteren en er tóch steeds voldoening uithalen.

Mijn favoriete tracks zijn Hotel Beschaving, Drieluik, Sprokkeldagen en Vlieger. De enige mindere track vind ik Los Zand, maar dat is dan ook écht de enige mindere track.

avatar van Eardrum
Sprokkeldagen heeft ook een clip hoor!

Social_Mask
Draai dit album de laatste dagen weer erg vaak. Naar mijn mening het beste album van Nederlandse bodem. Werkelijk elk nummer vind ik geweldig, met zoveel hoogtepunten maar het beste nummer vind ik Nieuw Leven en het stukje van Typhoon op Wind Waait is ook prachtig. Minste nummer vind ik trouwens Vlieger.

avatar van Kill_illuminati
Ik vind vooral Delic geniaal op dit album

avatar van dilladawg
Erg goed album, wat destijds tot mijn grote verbazing, door Dries Bijlsma geproduceert is.
Ik kende hem alleen maar als gitarist voor opgezwolle.
Toch heel goed geproduceert door deze man.
Verder vind ik Vlieger fantastiche (Delic!!!).
Ty's stem vond ik eerst maar niets, nu kan ik er prima naar luisteren.
Naarmate ik dit album vaker luisterde, begreep ik typhoon veel beter.

avatar van Outblasty
Dit album zal wel hoog de top250 in gaan in Juni, terecht wat mij betreft. Samen met de Opgezwolle albums springt is dit het beste wat Nederlandse HipHop te bieden heeft.

avatar van Timo710
Dn!S schreef:
en de eerste dan? of was dat Brand Los?

Edit: Antwoord aan mezelf: Ja jongeman, dat was Brand Los.

WRONG, waar waren jullie tijdens de release van dit album

Volle Maan was de eerste videoclip, hij kreeg echter niet echt airplay en is behoorlijk cheap geschoten...

Brand Los was de 2de video, en kreeg wel een beetje airplay.

DevendraBan
Serieus?! Had ik echt niet verwacht, op deze plaat staan sommige van de dopeste beats die ik al gehoord heb, deze man zou ik daar nooit aan gelinkt hebben.

avatar van 'State Of Mind'
Ik ook niet XD Ik weet ook niet zeker of hij het is, maar een andere muzikant Dries Bijlsma kan ik niet vinden.

avatar van PJC
PJC
ik zou het wel héél vet vinden als die ouwe knakker verantwoordelijk is voor deze fantastische beats

Harco
Volgens mij is dit hem.

avatar van 'State Of Mind'
Damn eindelijk XD Ik heb me rot gezocht om die man te vinden, het enige wat ik kon vinden was telkens die oude man haha. Thnx

avatar van hiphopisntdead
Ik vind het toch een beetje lastig om dit album te beoordelen, omdat ik niet helemaal weet of hij nou gewoon maar wat zegt, of echt gewoon zinnige dingen zegt. Maar misschien ben ik daar gewoon nog te jong voor.

avatar van Niek
tGaat erom wat jij ervan vind. Of jij er wat mee kan. Tis geen wetenschap he. Op de schaal van 1 tot 5, hoe hard geniet je als je dit album hoort?

avatar van PJC
PJC
Voor mij zegt ie in ieder geval wel zinnige dingen. De tekst van Wind Waait verwoorde onlangs perfect een nogal ingewikkelde situatie waar ik in zat. Ik was gewoon het album aan het luisteren en dat nummer kwam voorbij...ja magisch man

Er zijn wel een aantal nummers waarvan ik na vele keren luisteren nog steeds geen hoogte krijg van de betekenis en me ook weleens afvraag hoe doordacht de mooie woorden zijn. De individuele zinnen zijn stuk voor stuk wel diepgaand, maar de teksten lijken geen lopend verhaal te vormen op sommige nummers. Maar inderdaad, het gaat om het genieten en ik geniet zeker van TL&L

avatar van hiphopisntdead
Niek schreef:

Dat is waar, maar bij nummers als Zo niet mij, vind ik het toch wel een beetje moeilijk om te begrijpen waar het over gaat. Sterft hij nou aan het einde? Of gaat het om een gedachtegang die eindigt? Ik kan wel genieten van dit album en de meeste tracks snap ik ook wel, Maar sommige zijn gewoon een beetje ingewikkeld en moet je misschien ook vaker luisteren.

avatar van blonde redhead
Niet echt mijn muziek maar ik vind het wel leuk dat Glen het gehaald heeft. In de klas in Elburg was hij altijd al teksten ed aan het schrijven ed. En stond hij idd al eens op bevrijdingsfestival Zwolle, maar dat hij zo ver zou komen had ik nooit verwacht. Geniaal! Niet dat ik het zelf op cd ga luisteren maar op lowlands ga ik zeker wel weer even een kijkje nemen bij Fakkelbrigade.

BattlePack
Een heerlijk album, alleen 4,5* omdat de teksten soms té diep zijn waardoor ik ze niet begrijp, dit is echter maar soms .
Vlieger, Brand Los, Sprokkeldagen, Zo Niet Mij.. Het is moeilijk om de beste nummers te kiezen. Een erg goede CD, en 1 geheel.
Typhoon met Tussen Licht en Lucht 4,5*

Typhoon brengt ook nog eens heel veel energie live, eigenlijk zou er eens een live album ofzo moeten komen van hem.

avatar van Gniuz
typhoon is diep, dit is gewoon poëzie over een paar van de dopeste beats die ik ooit gehoord heb in nederlandse hiphop. Dit is 1 van me favorieten.

avatar van Stapler
BattlePack schreef:

Soms heeft het ook geen letterlijke betekenis.
Heeft Typhoon zelf wel eens gezegd in een interview.

Social_Mask
Contact is zo'n fokking strak nummer !!

avatar van Shelter
Ik vind los zand overigens echt een kutnummer, ben sowieso niet gecharmeerd van Blaxtar. Als die er niet op had gestaan dan was het album bijna perfect geweest.

avatar van Eardrum
Het enige waar ik Blax hier voor becomplimenteer is zijn rap"snelheid".. heeft verder niets bijzonders te brengen.