Bony Man - Cinnamon Fields (2021)

IJsland
Folk / Pop
Label: Bonyrecords

1. Hole in the World (4:30)
  2. Unforgiven (3:18)
  3. Better Off (4:34)
  4. Letter to Lisa (3:40)
  5. The Bottom (4:10)
  6. If You Leave (3:49)
  7. Cinnamon Fields (6:09)
  8. I Was the Stream (3:21)
  9. Your Oar (3:02)
  10. I Was the Night (1:06)
  11. You Should Have Waited (3:51)
avatar van Lura
In IJsland genomineerd voor plaat van het jaar.

Op de Instagram pagina van Bony Man is de test pressing te bewonderen. Er lijkt dan toch echt eindelijk een album aan te komen, en zoals bij heel veel artiesten tegenwoordig moeten we blijkbaar veel geduld hebben voordat we iets fysieks in handen kunnen hebben.

De lp's zijn er. Nu wat distributie-problemen (alles is selfmade). Ik hou jullie op de hoogte

Goed nieuws: de lp's zijn aangekomen in IJsland. Het artwork is te bewonderen op de Facebook en Instagram pagina van Bony Man. Wat die ene Nederlandse naam op de achterkant doet weet ik ook niet

Hij gaat een website opzetten waar belangstellenden dan vinyl kunnen bestellen.

Zodra ik een link heb post ik het hier.

Voor iedereen die het album op vinyl wil hebben:

Bony Man Music - bonymanmusic.com

avatar van Broem
Poeh, ruim 41 euro incl verzendkosten. Dat gaat mij te ver. Zijn er geen andere mogelijkheden aERodynamIC? Jij staat in contact met de muzikant. Bulkverzending ofzo? Geen idee hoe populair het album is onder de users.

Broem schreef:

Jammer. Het is wat het is. De kosten zijn hoog en voor hem als independent al helemaal. Tegenwoordig betaal je helaas voor nieuw vinyl al heel vaak dit soort bedragen.

Iets opzetten in groter verband laat ik aan anderen.

Een beetje support voor dit soort artiesten kan geen kwaad. Dan maar een grotere release voor hetzelfde bedrag laten liggen in de winkels

Bovendien moest hij een website opzetten en alles straks zelf versturen (dus ook verpakkingsmateriaal komt daarbij). Een ander probleem is het land van herkomst. Niet goedkoop helaas.

Bony Man oppert het idee om gezamenlijk te bestellen ook. Wie dat op zich wil nemen: mooi (mijn bestelling is de deur al uit, want ik wil er net als iedereen gewoon voor betalen en het niet cadeau krijgen).

Ik vraag me ook af wat gezamenlijk inkopen echt gaat opleveren aan winst. Dan ligt het ergens in Nederland en moet ik het ophalen. Dat is ook niet gratis. Maar ik kan niet in ieders portemonnee kijken uiteraard en dan is het helaas wat het is.

Als hij nu al aardig wat bestellingen heeft gaat de eerste lading morgen al op de post

avatar van VDB79
Heb hem besteld. Artwork ziet er goed uit en dit soort independent artists verdienen de steun gewoon. Het is ook typische muziek die op vinyl beter zal binnenkomen dat via streaming. Heb wel gekozen voor de goedkoopste verzendoptie: “ Letter packet abroad” - is dat een brievenbuspakket?

VDB79 schreef:
Artwork ziet er goed uit

Te zien op zijn socials.

Het album zelf is rond de 30 euro. Dat is tegenwoordig vrij standaard. Verzendkosten neem ik maar voor lief, doe ik altijd als ik bestel bij websites als Discogs. Als ik naar de stad reis ben ik het ook kwijt aan reiskosten en vaak nog wel meer (bak koffie ergens of zo haha).

Maar nogmaals: wat voor mij behapbaar is, is dat voor anderen minder. Ik hoop dat ie zijn kosten er uit weet te halen. Deze persing is een gevolg van het succes op deze site

avatar van ZAP!
aERodynamIC schreef:
...En we mogen blij zijn dat we geen inklaringskosten betalen (wat tegenwoordig het geval is vanuit het VK en de VS)...
Even ter info tussendoor: bij bestellingen (blu-rays) van Zavvi (Guernsey, dat onder het VK gerekend wordt) kreeg ik de inklaringskosten vergoed (moest ik wel een bewijs / bon van kunnen laten zien / foto uploaden) en de laatste twee zendingen deden 'ze' zelfs al niet meer aan inklaringskosten - maar ik moest wel tot 2 en een halve maand wachten...

Zie voor (o.a. mijn) uitgebreide ervaringen het Zavvi-topic op MoMe.

aERodynamIC schreef:

Iets opzetten in groter verband laat ik aan anderen.

Och, idd wat doe ik moeilijk Principes zijn er om overboord te zetten. Bestelling gedaan en in afwachting van de levering. Blijft ‘n pareltje. Thanx.

Broem schreef:

En 12,34 euro inklaringskosten Wordt een duur hebbedingetje. Gelukkig m’n vakantiegeld net gebeurd

avatar van Rudi S
Broem schreef:

Gelukkig m’n vakantiegeld net gebeurd

Hm, terwijl je voor een beetje meer lekker een halve dag op Schiphol in de rij kan staan

Broem schreef:

Ik zelfs 15,50. Dus IJsland valt toch onder die regels helaas. Ik baalde er ook wel even van. Ducoz is bezig om een aantal albums naar de Plaatboef in Rotterdam te laten komen en Bony Man zelf baalt ook enorm en probeert om het op deze manier dan maar te regelen met andere zaken die willen. Best sneu natuurlijk als je alles voor de eerste keer doet en je dan dit soort tegenvallers krijgt.

avatar van Culture VBJ
Ik was in IJsland afgelopen week. Kreeg de plaat persoonlijk van Bony Man overhandigd. Het vinyl is super de moeite waard!

Nu eindelijk binnen op vinyl en zoals altijd wanneer je iets fysiek in handen hebt en hoort klinkt dat zoveel intenser nog. Natuurlijk ook best een beetje trots.

avatar van Culture VBJ
Afgelopen zondag een ontmoeting gehad met Bony Man in Reykjavik. Hier is mijn verslag…
Droommuziek uit IJsland: een ontmoeting met Bony Man | Written in Music - writteninmusic.com

Culture VBJ schreef:

Geweldig interview

Gretz zal blij zijn met de top 15 van Bony Man

avatar van Lura
Inderdaad een tof interview, Hans! Je kunt volgens mij zo aan de slag bij WiM.

avatar van Broem
Leuk om te lezen waar Bony Man zijn inspiratie vandaan heeft gehaald en daar zijn eigen twist aan heeft gegeven. Mooi verhaal. Vinyl hier ook binnen. Sound is dik in orde. Wel een lichte beschadiging van de hoes (transport) Grrrrrr

Wel een lichte beschadiging van de hoes (transport) Grrrrrr

Ik ben zo'n pechvogel op dat vlak, ik heb dat echt heel vaak. Gelukkig nu niet.

Ik was vooral verbaasd over zijn eigen onzekerheid of ie wel goed genoeg is.

aERodynamIC schreef:

Ik ben zo'n pechvogel op dat vlak, ik heb dat echt heel vaak. Gelukkig nu niet.

Ik was vooral verbaasd over zijn eigen onzekerheid of ie wel goed genoeg is.

Dat siert ‘m ook wel vind ik. Voor mij komt het allemaal erg authentiek over. Een echte liefhebber en daarom dubbel zo leuk om dit album op vinyl te hebben. Heb de douanepapieren in de hoes gedaan om te bewaren. Kan mijn nageslacht daar zich in de verre toekomst nog eens over verbazen

Voor de snelle beslissers: Plaatboef in Rotterdam heeft een kleine voorraad ingekocht. Wees er snel bij. Je bent een stuk goedkoper uit zonder verzend- en importkosten en het is ingekocht bij Bony Man zelf (dus je steunt de artiest nog steeds)

avatar van fish
aERodynamIC schreef:

Plaatboef heeft geen webshop, geloof ik?

fish schreef:

Plaatboef heeft geen webshop, geloof ik?

Nope, en het gaat hard... nog maar drie over van de 15 na 1 dag in de verkoop. Mensen willen ook graag een cd en Bony Man gaat dit nu overwegen.

Achter de schermen zijn we al druk bezig om te kijken voor huiskamerconcerten en instores de nazomer, dus dat kan heel leuk gaan worden allemaal.

Ducoz verzenden jullie ook lp's? Ja toch?

avatar van fish
Ik heb hem besteld in ieder geval!

En dan gewoon 15 exemplaren uitverkopen in twee dagen tijd. Op dit moment dus geen voorraad meer in Plaatboef Rotterdam. Eerlijk gezegd had ik dit totaal niet verwacht.

avatar van Ducoz
aERodynamIC schreef:

Ducoz verzenden jullie ook lp's? Ja toch?

Jazeker. Ze zijn nu op alleen.. hoop bij Gulli nog zo'n portie te kunnen bestellen!

avatar van Rogyros
aERodynamIC schreef:
Mensen willen ook graag een cd en Bony Man gaat dit nu overwegen.

Leuk. Als die CD uitkomt, ga ik hem zeker kopen!