menu

Depeche Mode - Ultra (1997)

mijn stem
3,94 (365)
365 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Pop / Electronic
Label: Mute

  1. Barrel of a Gun (5:35)
  2. The Love Thieves (6:34)
  3. Home (5:42)
  4. It's No Good (5:58)
  5. Uselink (2:21)
  6. Useless (5:12)
  7. Sister of Night (6:04)
  8. Jazz Thieves (2:54)
  9. Freestate (6:44)
  10. The Bottom Line (4:26)
  11. Insight (6:26)
  12. Junior Painkiller (2:11)
totale tijdsduur: 1:00:07
zoeken in:
avatar van lennon
4,5
deric raven schreef:
(quote)


Zo hoor ik het ook. De mix camoufleert het gebrek aan kracht. Dave Gahan overtuigt hier totaal niet meer. Een donkere schim op deze duistere plaat. Alan Wilder is vertrokken en Depeche Mode blijft hulpeloos achter. Dezelfde samenstelling als de Vincent Clark loze A Broken Frame, alleen daar werkt het wel. Songs Of Faith And Devotion is de laatste echt goede plaat van Depeche Mode.


Ik deel die mening echt niet met je... Alleen Playing the angel als voorbeeld al....

luigifort schreef:
Luister nog maar eens goed naar nummers als The Love Thieves en Sister of Night bv. Ik heb nou ook niet het idee dat er veel productiewerk aan te pas gekomen is om zijn bijdragen op te poetsen...

Exact dit dus...

avatar van deric raven
3,5
Och, ik heb trouw de latere platen gekocht. Ze live gezien rondstreeks Violator en Songs Of Faith And Devotion. Er stond toen een krachtige stemvaste Dave Gahan op het podium, ik had geen benul dat hijzelf zich zo de vernieling in hielp. Daarna verzwakte mijn aandacht, al zal het vertrek van Alan Wilder hier zeker een rol in gespeeld hebben. Ik hou van zangers met een rauw randje, maar Dave Gahan pakt mij op deze manier totaal niet. En de vergelijking met A Broken Frame heb ik bewust gemaakt, daar was de band ook zoekende, Construction Time Again leverde ook nog niet het gewenste resultaat op, maar wat herpakken ze zich op Some Great Reward en het daarop volgende werk.

avatar van Rumour
4,0
luigifort schreef:
Sister of Night bv. Ik heb nou ook niet het idee dat er veel productiewerk aan te pas gekomen is om zijn bijdragen op te poetsen...
Volgens Wikipedia is Sister of Night juist een track waarbij uit noodzaak de vocalen van verschillende takes zijn gebruikt vanwege Gahan's heroïneverslaving. Daarna ging hij in rehab, kwam terug en "according to [producer Tim] Simenon, he sung "Barrel of a Gun" as if nothing had happened."

Nu was een dergelijke werkwijze bijvoorbeeld de Beatles niet vreemd, maar in dit geval toch niet de bedoeling. Wat natuurlijk nog niet zegt dat het vervormd is.

En ook voor mij blijft It's No Good een wereldnummer.

avatar van luigifort
5,0
Ms voor velen niet, maar dit album is ms wel een beetje de companion piece van Violator, qua sfeer en mood ergens. Al gaat het hier nog dieper en duisterder en staan daar meer hits op. Ik zit daar niet mee. Ik ruil Personal Jesus en Policy of Truth bv any day in voor meer uitgesponnen tracks als The Love Thieves en Sister of Night.

avatar van HansVon
4,5
Helemaal mee eens Luigifort.... maar ben nu wel benieuwd naar jouw stem ?

5,0
dj@
heb eerste tot en met vierde album op (engels) vinyl; van 1986 tot en met dit album op engelse cd. in wat hierna komt ben ik niet geïnteresseerd. ik hoor dit album voot het eerst. mooi, donker, fraai, vroeg me zomaar af waarom brian eno zich niet ooit met depeche mode heeft bemoeid (of heb ik iets gemist …). vijf sterren.

avatar van pureshores
4,5
het erg consistente album, wat jij Juul1998B

avatar van Juul1998B
4,5
pureshores schreef:
het erg consistente album, wat jij Juul1998B

Hele dikke agree.
Vooral een heel hypnotiserend album en minder ''groovy'' dan we gewend zijn van Depeche mode. Toch een hele sterke plaat hoor. Al zet ik m minder op dan Exciter, Playing the angel of violater
Oke oke, deze is toch nog iets sterker dan ik dacht.
Ik zet m net opnieuw op en ga 0,5 puntje omhoog

Gast
geplaatst: vandaag om 15:34 uur

geplaatst: vandaag om 15:34 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.