Foo Fighters - Echoes, Silence, Patience & Grace (2007)

Label: RCA

1. The Pretender (4:29)
  2. Let It Die (4:05)
  3. Erase / Replace (4:13)
  4. Long Road to Ruin (3:45)
  5. Come Alive (5:11)
  6. Stranger Things Have Happened (5:21)
  7. Cheer Up, Boys (Your Make-Up Is Running) (3:41)
  8. Summer's End (4:38)
  9. Ballad of the Beaconsfield Miners (2:32)

met Kaki King

10. Statues (3:48)
  11. But, Honestly (4:36)
  12. Home (4:53)
  13. Once & for All * (3:48)
  14. Seda * (3:45)
avatar van kaztor
Vol verwachting klopt m'n hart.... Als ik Bol.com moet geloven is ie morgen binnen!!!
Zo te lezen wordt het een hartelijke kennismaking.

avatar van kaztor
Jajaja, wat is ie weer lekker!!
Het doet me 'n beetje denken aan The Colour And The Shape.
De eerste single heeft een lekkere opbouw en over het algemeen gaat de cd vliegend van start om daarna iets meer gas terug te nemen. Nergens worden er echt grenzen verlegt, maar het is gewoon goudeerlijke, vertrouwde rockmuziek van een band die nooit echt teleurstelt.

4,5.

avatar van TerryA
kaztor schreef:
Jajaja, wat is ie weer lekker!!
Het doet me 'n beetje denken aan The Colour And The Shape.

4,5.

Jajaja, wat is ie weer voorspelbaar!! ... alleen intussen is het nu al eind 2007 en je moet je afvragen voor wie is deze album bestemd?

1.5 ... kan ook nog dalen

avatar van Ploppesteksel
Voorspelbaar, maar daarom niet slecht ..
Waarom geef je hem precies zo'n lage score ?
Heb jij gewoon iets tegen Dave Grohl en de zijnen ?

Verassende geweldige plaat dit. Weg gezappige rock van In Your Honour maar dit is gewoon geweldig, Foo's op hun best. Hard, grof en gewoon heerlijk.

avatar van Shinobi
Gisteravond via de Luisterpaal gehoord en is op zich een aardige album. Het was niet echt slecht, maar ook weer niet top, het is gewoon een normale cd. Harde nummers worden goed afgewisseld met rustige nummers en het opent lekker met The Pretender.

Ik geef 'm 3, 0 sterren.

TerryA schreef:

1.5 ... kan ook nog dalen

Niet voor de fan van welke U2- of Radiohead-cloon dan ook!

Dit is tenminste nog echte goeie rockmuziek en dan mag het wel gedateert klinken, maar dat kan me m'n reet roesten, heel eerlijk gezegd, en ze mogen van mij nog héél lang blijven!

WernerGSF
Echoes, Silence, Patience and Grace slaat trouwens op de jongste dochter van Dave Grohl die net geboren is, snapt nu iedereen de titel?

avatar van kaztor
Ik had in het OOR zoiets gelezen dat de band de titel koos nadat er een muziekblad die titel publiceerde als het nieuwe Foo Fighters-album!
OOR heeft het niet altijd bij het rechte eind, maar het zou wel geinig zijn als dat zo was.

avatar van Pellie
Inderdaad een voorspelbaar album, maar wat maakt het uit. De Foo Fighters brengen weer een aantal prachtnummers uit. En of het nou veel op het oude werk lijkt maakt me verder niet uit.

Voorlopig 3,5*

Wow.... eindelijk weer het niveau van de eerste 2 albums. Muzikaal worden de foos maar beter en beter; geen radicale koerswisseling maar wel steeds maar nuances en gebruik van meer instrumenten dan alleen elektrische gitaren, bas en drums. Die muzikale verrijking gemixt met het frisse enthousiasme van de beginperiode zorgt voor een (bijna) meesterwerk...... iets wat een of twee niemandalletjes nog in de weg staat. Een dikke 4,5 derhalve ipv een 5

Zigstar
Wow, er wordt hier met de vieren en vijfen gegooid gewoonweg! Ik heb m nog niet gehoord, wel twee besprekingen, die in Humo en die in Knack (de mensen van belgië weten wel dat dit kwaliteitsmagazines zijn), en daar was dat toch genen al te vette. Humo geeft 2/5 en Knack 1/4.. Nuja, ze kunnen zich natuurlijk vreselijk mispakken.. Ik zal er zelf ook nog eens naar moeten luisteren.

Lost Highway
Zigstar schreef:

Humo slaat de plank wel vaker mis de laatste tijd met zijn recensies. Wat dat betreft is MM toch nog een betere waardemeter dan de mening van één recensist.

avatar van Facedown
Lost Highway schreef:

Heb de recensie van Humo ook gelezen, en vind toch dat ze voor een heel groot stuk gelijk hebben, er staan eigenlijk maar 2 parels op (The Pretender en Long Road to Ruin), de rest klinkt alsof het er snel is bijgekleeft... 2,5*

Gewoon nog een keer luisteren, Facedown

avatar van Ploppesteksel
The Pretender & Long Road to Ruin vind ik allesbehalve de beteren van deze plaat.
Let It Die, Come Alive, Stranger Things Have Happened, But Honestly, Home & Once and For All zijn voor mij de uitblinkers .

Ploppesteksel schreef:

avatar van cinefiel
Ben hem nu aan het beluisteren, The Pretender is al zeer goed en Let It Die valt al goed mee. Ben benieuwd naar de rest...

avatar van Facedown
WernerGSF schreef:
Gewoon nog een keer luisteren, Facedown

Nja, heb hem al een paar keer beluisterd hoor, maar vind dan bv. In Your Honor iets beter dan deze... Behalve de 2 songs die ik genoemd heb, klinkt het allemaal een beetje ongeïnspireerd. Ik blijf het wel een goeie groep vinden, en Dave Grohl blijft nog altijd de sympathiekste man in de rockwereld

Jouw avatar vind ik van een veel beter niveau

Facedown schreef:

Jouw avatar vind ik van een veel beter niveau

Bedankt!

Goeie CD inderdaad. Ik was (nog) geen Foo Fighters-fan, maar deze CD vind ik errug prettig.

rico-bballer
The pretender is echt een lekkere track wou ik gewoon ff kwijt.

rico-bballer schreef:
The pretender is echt een lekkere track wou ik gewoon ff kwijt.

You're Right!

WernerGSF
What if I say I'm not like the others?
What if I say I'm not just another one of your plays
You're the pretender
What if I say I will never surrender?

Ik heb hem net gedownload, ben benieuwd

The Pretender is in ieder geval vet

avatar van Shinobi
Ik denk dat ik 'm verhoog naar 3, 5 sterren.

avatar van sean leonard
Stem verlaagd naar 3,5
t/m nr 6 is het nog steeds geweldig, maar daarna wordt het bijzonder saai...:(

avatar van Ploppesteksel
Het wordt pas schitterend na track 5 .

avatar van kaztor
Ik gooi er toch een ½-je af.

Met name de 2de helft is toch beduidend zwakker dan de eerste helft. Ik heb hier een klein beetje een 'One By One'-gevoel bij.

avatar van Ploppesteksel
Welke nummers zijn er in de 2de helft dan zwak ?
Ik vind die qua muzikale inhoud net sterker dan pakweg 'the Pretender', 'Come Alive' & 'Erase / Replace' ..