U2 - Songs of Surrender (2023)

Ierland
Label: Universal

1. One (3:36)
  2. Where the Streets Have No Name (4:17)
  3. Stories for Boys (2:51)
  4. 11 O'Clock Tick Tock (3:58)
  5. Out of Control (4:09)
  6. Beautiful Day (3:53)
  7. Bad (5:31)
  8. Every Breaking Wave (5:11)
  9. Walk On (Ukraine) (4:07)
  10. Pride (In the Name of Love) (3:57)
  11. Who's Gonna Ride Your Wild Horses (5:17)
  12. Get Out of Your Own Way (3:27)
  13. Stuck in a Moment You Can't Get Out Of (4:34)
  14. Red Hill Mining Town (5:02)
  15. Ordinary Love (3:13)
  16. Sometimes You Can't Make It on Your Own (5:00)
  17. Invisible (4:23)
  18. Dirty Day (3:57)
  19. The Miracle (Of Joey Ramone) (3:29)
  20. City of Blinding Lights (4:55)
  21. Vertigo (3:29)
  22. I Still Haven't Found What I'm Looking For (4:15)
  23. Electrical Storm (4:13)
  24. The Fly (4:02)
  25. If God Will Send His Angels (5:14)
  26. Desire (2:56)
  27. Until the End of the World (4:44)
  28. Song for Someone (3:48)
  29. All I Want Is You (4:28)
  30. Peace on Earth (4:22)
  31. With or Without You (3:14)
  32. Stay (Faraway, So Close!) (5:03)
  33. Sunday Bloody Sunday (4:13)
  34. Lights of Home (4:20)
  35. Cedarwood Road (3:24)
  36. I Will Follow (3:40)
  37. Two Hearts Beat as One (4:08)
  38. Miracle Drug (3:35)
  39. The Little Things That Give You Away (4:52)
  40. "40" (3:03)
Atari schreef:
Songs Of Boring

Net "With or without you" gehoord, tering wat slecht

Het begin vind ik ook om niet aan te horen, maar de gitaar maakt het toch wel aardig.
Ik kijk steeds meer uit naar het volgende album, songs without Bono.

Atari schreef:
Songs Of Boring

Net "With or without you" gehoord, tering wat slecht

Om te huilen. De zang aan het begin is heel slecht, dan wordt het een stuk beter, en best fraai wat Edge op de achtergrond doet, maar vervolgens gaat Bono’s zang volledig de mist in. Afgrijselijk vals. Hoe kan de band nou denken dat mensen hierin geïnteresseerd zijn? Is dit een sociaal experiment of zo? Maar goed, als het album uit is, zal de pers wel weer lyrisch zijn…

Als U2 fan ben ik ook niet enthousiast. Het lijkt alsof de huidige stem van Bono overgaat in zijn stem van vroeger. Het begin with or without you is echt tenenkrommend, maar het nummer neemt wel iets van kracht toe naarmate het even doorspeelt. Pride, One en Beautiful day geeft ook geen reden om het album te pre ordenen.

Het moet niet gekker worden. Drummer Larry Mullen jr word tijdelijk vervangen door de drummer van Krezip. Als dat geen shownieuws is. Ik wens hem succes. Een hele eer lijkt mij zo.

avatar van luigifort
En Bono vervangen door Fish...

deze maar overslaan, niet om aan te horen.

avatar van luigifort
One is vandaag uit. Het arrangement is wel mooi zo met die piano. Bono's vocals zijn niet echt super, maar dat deert hem niet als de volgende cheque binnen komt, wat jij vigil...

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
SoundWave schreef:
Toen ik dit bericht gister las, dacht ik dat je De Speld aan het quoten was. Maar het blijkt echt zo te zijn?! Is er een statement van de band hoe ze tot deze keuze zijn gekomen?

[Edit] In mijn eigen krant stond vanochtend een artikel hierover: DPG Media Privacy Gate - volkskrant.nl.

Geen toelichting van de drummer zelf dus voor alsnog.

avatar van vigil
luigifort schreef:

Ik pas nog heel even denk ik

Wel hun album kopen hè

avatar van vigil
luigifort schreef:
Wel hun album kopen hè
ik krijg m wel via de Krezip fanclub

Na de eerste drie vrijgegeven songs ben ik vrij overtuigd: Dit album wordt een fiasco. 'One' klinkt gewoon absurd slecht. Als u2fan van het eerste uur sta ik op het punt de bestelling van dit album te annuleren.

avatar van lennon
cristiu2 schreef:

One met Blige was al een aanfluiting. Het is best knap dat ze het daarna nog een tandje erger kunnen doen.

avatar van luigifort
One met Blige is een regelrechte ramp, maar bracht ws shitloads of money binnen...

U2 fan van het eerste uur. Maar wat is dit slecht. Ik kan gewoon niet geloven wat ik hoor (althans de eerste vrijgegeven nummers). Wat een creatieve armoede ook! Dit wordt het eerste album van U2 wat ik beslist NIET ga kopen. Jemig wat teleurstellend. Om te janken gewoon. Kom nou eens met een goed NIEUW album heren van U2. De laatste twee reguliere albums waren ook al niet bijzonder best.

Vind dit ook creatieve uitverkoop en de songs die ik gehoord heb tenenkrommend slecht. Waardeloos dus in feite.

avatar van Poles Apart
Leonidas55 schreef:

Als je het hele album nog niet gehoord hebt, mag je niet stemmen Leo, hoe verleidelijk het ook is.

avatar van Edwynn
Duizend keer "creatieve uitverkoop" of "waardeloos" roepen, is ook creatieve armoe.

Wat mis ik Steven Mo dan die dit soort dingen heel fijnbesnaard de grond in kon schrijven.

Er vanuitgaande dat hij dit ook niet zo oké vindt dan. Misschien zal hij hier wel heel hard op gaan. Dat weet je niet natuurlijk.

Poles Apart schreef:

Akkoord, maar dit is uitstel van executie.

Bono-73 schreef:

Heb de vrijgegeven nummers op you tube achter elkaar gezet en er nog eens rustig naar geluisterd. Moet bekennen dat ik nu toch wel enthousiast begin te worden.

Bono-73 schreef:

Zijn de nummers los niet om aan te horen, maar achter elkaar beluisterd fantastisch?

avatar van nlkink
17 maart a.s. uit maar de eerste stem (0,5) is al binnen. Een advanced copy ontvangen, nero410?

Chameleon Day schreef:

Als ik de nummers wat vaker hoor, vind ik het steeds beter. Zo gek is dat toch niet? En het woord fantastisch heb ik niet gebruikt.

avatar van m@rcel_a
Een beetje off topic: Die foto van Bono past niet goed bij de andere drie.

Vandaag dag op dag 40 jaar geleden verscheen 'War', met oa. 'New Year's Day', 'Two Hearts Beat as One' en 'Sunday Bloody Sunday'.
Ze veroverden vele harten, waaronder het mijne.
Stande pede haalde ik als 14-jarige puber met mijn spaarcentjes de twee voorgangers 'Boy' en 'October'; en liet hen sindsdien de soundtrack van mijn verdere jeugd en de vele kilo's die daarop volgden bepalen.
Tot niet zo gek lang geleden eigenlijk.
Maar toen kwamen achtereenvolgens die gedrochten voor het EK en Sing 2.
Nu ze met 'Songs of Surrender' hun volledige oeuvre ook nog eens zelf vakkundig naar de kloten helpen en alle magie naar de verdoemenis is, ben ik definitief afgehaakt.
Veel plezier aan hen die een peperduur ticket naar Las Vegas boeken.
Da's exact waar pakweg Elvis aan zijn einde kwam.

Lieven O. schreef:
… en liet hen sindsdien de soundtrack van mijn verdere jeugd en de vele kilo's die daarop volgden bepalen.

Euh….vele kilo’s? Intrigerend deel van je bericht. Wat je schrijft over soundtrack van je jeugd is herkenbaar voor mij.

avatar van GrafGantz
Chameleon Day schreef:

Euh….vele kilo’s? Intrigerend deel van je bericht.

Zo gek is dat toch niet? Ik weet niet meer precies hoeveel ik woog toen ik een jaar of 14 was, maar dat zou zo maar 20 kilo lichter kunnen zijn dan nu. En nee, ik ben niet eens dik nu, ik was toen gewoon belachelijk dun

avatar van Premonition
[email protected]_a schreef:
Een beetje off topic: Die foto van Bono past niet goed bij de andere drie.

De foto's op de hoes zijn voor Edge, Larry en Adam van het Pop-tijdperk, van Bono volgens mij rond 1987. Idd wat vreemd.

avatar van Chameleon Day
Zit daar niet een verborgen boodschap in? Net zoals dat uit de pas lopen van McCartney op de hoes van Abbey Road? Leeft Bono nog wel?

avatar van VanDeGriend
Ik vind die vier nummertjes die nu te beluisteren zijn echt prima te doen. Valt me 100% mee.