U2 - Songs of Surrender (2023)

Ierland
Label: Universal

1. One (3:36)
  2. Where the Streets Have No Name (4:17)
  3. Stories for Boys (2:51)
  4. 11 O'Clock Tick Tock (3:58)
  5. Out of Control (4:09)
  6. Beautiful Day (3:53)
  7. Bad (5:31)
  8. Every Breaking Wave (5:11)
  9. Walk On (Ukraine) (4:07)
  10. Pride (In the Name of Love) (3:57)
  11. Who's Gonna Ride Your Wild Horses (5:17)
  12. Get Out of Your Own Way (3:27)
  13. Stuck in a Moment You Can't Get Out Of (4:34)
  14. Red Hill Mining Town (5:02)
  15. Ordinary Love (3:13)
  16. Sometimes You Can't Make It on Your Own (5:00)
  17. Invisible (4:23)
  18. Dirty Day (3:57)
  19. The Miracle (Of Joey Ramone) (3:29)
  20. City of Blinding Lights (4:55)
  21. Vertigo (3:29)
  22. I Still Haven't Found What I'm Looking For (4:15)
  23. Electrical Storm (4:13)
  24. The Fly (4:02)
  25. If God Will Send His Angels (5:14)
  26. Desire (2:56)
  27. Until the End of the World (4:44)
  28. Song for Someone (3:48)
  29. All I Want Is You (4:28)
  30. Peace on Earth (4:22)
  31. With or Without You (3:14)
  32. Stay (Faraway, So Close!) (5:03)
  33. Sunday Bloody Sunday (4:13)
  34. Lights of Home (4:20)
  35. Cedarwood Road (3:24)
  36. I Will Follow (3:40)
  37. Two Hearts Beat as One (4:08)
  38. Miracle Drug (3:35)
  39. The Little Things That Give You Away (4:52)
  40. "40" (3:03)
0,5
Volgens mij is dit project louter een Bono en Edge dingetje toch? Ik verwacht dan ook een minimale inbreng van de andere twee heren.
Pride is tenenkrommend, meuk. Foute supermarkt muziek, ook al wil je de winkelende medemens niet kwellen Tijdens de hamsterweken zou je nog van schrik vergeten de bonuskaart te scannen.
Dit kan gewoon niet, een dikke middelvinger naar de U2 fans van weleer, je rijkelijke catalogus en jezelf.

avatar van tnf
tnf
meneer schreef:
dit is wel een heerlijk topic om te volgen hoor ! De teleurstellingen worden in een heftig diepzwarte inkt gedoopt en beschreven. Bijna poëzie.

Het maakt bijna nieuwsgierig naar die liedjes.

avatar van luigifort
Ik vind Pride wel prima gedaan!

avatar van Marty McFly
Ik vind dat "Pride" in een mooi jasje is gestoken, maar de kracht van het origineel is natuurlijk wel helemaal verdwenen. Ik stel me sowieso bij dit soort platen altijd de vraag: wie gaat hier meer dan één keer naar luisteren?

0,5
Zojuist een deel van Stories for Boys beluisterd, leuk nummer van debuut Boy. Het lijkt alsof ze overal een Omroep Max versie hebben gemaakt. En ik ben benieuwd naar de inbreng van Adam en Larry.

RicoSuave schreef:
Het lijkt alsof ze overal een Omroep Max versie hebben gemaakt

Haha ik oorde Pride vanochtend en had een soortgelijke benaming; bejaarden versie.

Nee, dit gaat iets voor de echte die hards zijn. Ik word er niet warm van. Maar dat heb ik al 25 jaar bij deze band

avatar van rkdev
RicoSuave schreef:
Nee het is een project van de hele band (initiatief van The Edge) en o.a. Adam heeft zich er eerder al eens erg positief over uitgelaten.

Herinterpretaties van eigen nummers doen veel artiesten, bijvoorbeeld d.m.v. een unplugged album of een orkestraal album. Dat levert soms leuke versies op en soms tenenkrommende. U2 heeft als het goed is op diverse manieren liedjes opnieuw opgenomen, bijvoorbeeld met orkest en akoestisch. In ieder geval bewust afwijkend van het origineel. Ook heeft Bono wat teksten herschreven.

De nummers zijn niet bedoeld als vervanger van het origineel maar als een nieuwe invalshoek met de kennis en leeftijd van nu. Begonnen in Corona tijd om warm te spelen tijdens opnamen van het nieuwe album (dat ook klaar zou zijn), later bedacht als companion piece bij Bono’s boek Surrender.

Ik hou als fan eerlijk gezegd zelf ook mijn hart vast voor sommige nummers. De nieuwe versie van 'Pride' ben ik niet van gecharmeerd (al is het einde wel mooi), de snippet van 'Beautiful Day' is mooi en veelbelovend.

Van mij had het niet per sé gehoeven, maar ben natuurlijk wel benieuwd. Want bijvoorbeeld de versies die ze van vele nummers in 2017 speelden voor de BBC waren geweldig, kijk maar eens naar deze versie van All I Want is You. Hoop dus ook op zulke invalshoeken.

Maar goed, ik zie dit gewoon als een (uitgebreid) tussendoortje. Maar zal zeker mijn eerlijke mening geven wanneer het album (dat natuurlijk in de pre-order staat) op de mat is gevallen.

avatar van Slowgaze
Maartenn schreef:
Een nieuw album van U2. Althans, nieuw, nieuwe bewerkingen van oude nummers.

(Bono's Version)

avatar van rkdev
Dit is wat The Edge er over zegt in het persbericht:

“What started as an experiment quickly became a personal obsession as so many early U2 songs yielded to a new interpretation. Intimacy replaced post-punk urgency. New keys. New chords. New tempos and new lyrics arrived. It turns out that great song is kind of indestructible. Once we surrendered our reverence for the original version each song started to open up to a new authentic voice of this time, of the people we are, and particularly the singer Bono has become.

I hope you like our new direction. -The Edge”

avatar van Bongo Fury
U2 had 25 jaar geleden moeten stoppen, dan was deze band nu legendarisch geweest.....

avatar van VanDeGriend
Eens even kijken of er wat te zeuren valt…..en…ja hoor

avatar van c-moon
0,5
Zeer gemengde gevoelens. En Pride geeft me alvast weinig hoop op een goed album, wat ze met dat nummer gedaan hebben is haast onvergeeflijk; de band maakte er een melige lounge muzak versie van, de ziel is er compleet uitgehaald.

Dan had ik nog liever een unplugged album gehad.

Of nee: nog eens een stérke plaat met nieuw werk... Dat is ook al weer eventjes geleden. Met Songs Of Innocence is dat deels gelukt, over de zwakke opvolger Songs of Experience ga ik maar héél hard zwijgen.. .

Benieuwd naar die reeds langbeloofde 'rockplaat' als die er ooit nog komt.

avatar van Running On Empty
Pfff dat is even slikken zeg die nieuwe versie van Pride. Is de inspiratie weg bij de heren dat ze hiermee komen ????

avatar van Premonition
"It turns out that great song is kind of indestructible."

Het is inderdaad niet te hopen dat de nieuwe versie van 'Pride in the name of Love' een voorbode is voor het hele album. Afbreuk doen aan nummers die opzich al goed zijn. We wachten rustig af.

avatar van tnf
tnf
c-moon schreef:
...En Pride geeft me alvast weinig hoop op een goed album, wat ze met dat nummer gedaan hebben is haast onvergeeflijk; de band maakte er een melige lounge muzak versie

En nu kon ik m'n nieuwsgierigheid niet meer bedwingen.

Dit klinkt iig als een doorsnee opname van een willekeurige repetitie. Niet dat het slecht gespeeld is, maar er zit weinig sjeu aan.

avatar van Michiel Cohen
1,0
rkdev schreef:

Die BBC versie is inderdaad goed.

avatar van Chameleon Day
Maar ondertussen hebben de heren het weer voor elkaar dat we al 2 pagina’s lang over ze lullen…zijn ze kennelijk toch nog relevant.

avatar van ZAP!
Chameleon Day schreef:
Of de lullers hebben niet door dat ze (eveneens) niet meer relevant zijn...?

avatar van Zack
Bongo Fury schreef:
....toen waren ze al legendarisch en dat blijven ze , ongeacht wat ze nu doen ; daar zijn zij echt niet de enige in.

Zack schreef:

Met dat verschil dat ze nu wel een karikatuur van zichzelf geworden zijn...
Waar ze ooit uitblonken in hun oude sound in een nieuw jasje te steken (waar ze overigens ook veel kritiek op kregen) verzanden ze nu al ruim 20.jaar in oefenloze herhalingssetjes en dit album is daarvan wel het absolute dieptepunt...de triestheid van Pride is wel symbolisch voor dit hele project vermoed ik.... en ik hoop zo dat ik fout zit...maar ik vrees het ergste.

lennon schreef:
Met dat verschil dat ze nu wel een karikatuur van zichzelf geworden zijn...

Ik ben het wel met je eens hoor, maar toch vond ik de laatste albums best nog prima. Bij deze release zet ik wel grote vraagtekens. Dat vind ik armoede en dat zeg ik altijd wel bij soortgelijke projecten van andere artiesten

Laten we heel eerlijk zijn: zoveel artiesten worden steeds minder interessant na verloop van tijd. Zelfs onze held Prince.... ook die bracht nu niet bepaald echt spannende albums meer uit, en dat al heel lang (hier een daar een kleine opleving, maar niet te vergelijken met de hoogtijdagen in de jaren '80).

Veel artiesten zijn live dan nog wel geweldig. U2 weet ik niet, want dat is voor mij lang geleden, maar volgens mij kregen ze nog wel goede kritieken op dat vlak.

En relevant? Tja, wat is dat dan? Zoals ik hier lees: we hebben het er wel nog steeds over, waar op andere pagina's van zeer boeiende nieuwe artiesten niks staat.

M.a.w. het is soms gewoon lekker om te zeiken natuurlijk (dit album is nog niet eens uit en we doen het al)

We kunnen onze energie ook in andere releases steken.

aERodynamIC schreef; we kunnen onze energie ook in andere releases ( nieuwe talenten, of over het hoofd geziene parels ) steken. Helemaal mee eens, bijvoorbeeld Ina Forsman wordt hier heel mondjesmaat beoordeeld ( waanzinnige stem ) , Midnight Glasgow Rodeo van Johnny Mac and the Faithful is een wervelend debuut en de laatste van Rod Picott kent prachtige verhalen en melodielijnen. U2 blijft Unforgettable Fire in hun gloriedagen, hier ben ik behoorlijk ongelukkig mee.

avatar van Cannabooze
Het tweede wapenfeit is weer een losse flodder.
With or Without You is een gedrocht geworden.

avatar van luigifort
Ik vind het zo verkeerd nog niet...beetje de Spinvis treatment zeg maar...
Pride is wel duidelijk de betere van de 2...

Hier loop ik in een wijde boog omheen , nochtans een U2 fan geweest tem How to dismantle an atomic bomb

luigifort schreef:
..beetje de Spinvis treatment zeg maar...

Dat bevestigt alleen maar hoe saai dit allemaal klinkt of lijkt te gaan klinken

avatar van musician
Cannabooze schreef:
Het tweede wapenfeit is weer een losse flodder.
With or Without You is een gedrocht geworden.

Ik vind het nog meevallen, eerlijk gezegd.
U2 heeft tegen dat we alle originelen kennen. Dat had ze moeten weerhouden.

Misschien was een beter idee geweest een akoestisch live concert te geven. Wellicht zelfs zonder publiek.
De Golden Earring had veel succes met The Naked Truth albums.

avatar van MarkS73
Meestal ben ik best te porren voor dit soort projecten maar deze versies voegen wel heel weinig toe aan het origineel. Ze zijn ook nog eens een minuut korter dan het origineel waardoor het voor mij helemaal overkomt als een slap aftreksel van de oorspronkelijke plaat. Bij beide nummers heb ik het gevoel dat er ze er veel meer uit had kunnen halen, een leuke jam had bijvoorbeeld de gezapigheid er een beetje uitgehaald. Op het moment dat je denkt dat ze er wat van gaan maken is het afgelopen. Ik dacht serieus aanvankelijk dat het een sample was van wat er ging komen.

Songs Of Boring

Net "With or without you" gehoord, tering wat slecht